Onko se Geometry… Onko se Muse Dash… Ei! Arvostelussa on Hextech Mayhem: A League of Legends Story Kommentit pois päältä artikkelissa Onko se Geometry… Onko se Muse Dash… Ei! Arvostelussa on Hextech Mayhem: A League of Legends Story

Hextech Mayhem: A League of Legends Story -pelin pelikuvaa

Hextech Mayhem: A League of Legends Story

6.6 / 10
Hyvää Hiottu, ääni- ja graafinen maailma. Rytmipelien kaavasta poikkeava vapaus tasohyppelyssä. Musiikki on kiinnostavaa. Huonoa Musiikki on hyvää silleen pieninä annoksina, mutta genre ei vaihdu missään välissä. Grindaus tekee kokemuksesta helposti puuduttavan.

Riot Gamesin Riot Forge julkaisi sarjassa muutaman yksinpelattavan pelin, ilmeisesti eräänlaiseksi transmedialliseksi shared universeksi. Universumi liittyy jonkinlaiseksi pelaamisen kaanoniksi muodostunelle League of Legends -moninpeliinsä. Julkaisusarjan muut pelit ovat battle -peli Ruined King: A League of Legends Story, 3d-seikkailu Song of Nunu: A League of Legends Story (huokaus) ja beat’em’up Conv/rgence: A League of Legends Story (hnnnngh). Nyt kuitenkin käsittelemme neljättä, eli rytmipeli Hextech Mayhem: A League of Legends Storya.

Rytmipeli useimmiten toimii niin, että pitää painaa oikeaan aikaan jotain tiettyä nappia, ellei kyseessä ole liikeohjaus tai jokin härpäke. Hextech Mayhem ei härpäkkeitä käytä, vaan toimii ihan muutamalla napilla. Ulkoasultaan peli muistuttaa jotain aika lailla hyvää osastoa -aikojen 2.5d -peleistä hiotummalla ulkoasulla, joka ei suinkaan ole huono asia. Kentät ovat eräänlaisia tasohyppelyratoja, joiden optimaalinen selvittämistapa on rytmikohtien seuraaminen, tietenkään parempien suoritusten mahdollisuutta pienellä lisäeffortilla unohtamatta.

Tämä on toki pelin suurin innovaatio ja vahvuus, koska rytmipelit eivät usein anna mahdollisuutta poiketa polulta, vaan sitovat pelaajan täysin. Hextech Mayhem sopii kasuaalimpien pelien ystävälle ja se toimii myös hiton hyvin markettiläppärissä, jonka lisäksi siihen on hyvin helppo pääsät sisälle. Periaatteessa kaikki on kunnossa, Hextech Mayhem on hiottu ja kentät on suunniteltu erinomaisen hyvin.

Jotain pitkästyttävää siinä vain on. Usein rytmipeleissä sopii odottaa, että musiikissa edes genre vaihtelisi ja onhan se soundtrack toki kiinnostava, mutta alati velttoihin kahden iskun triolifilleihin jarruttelevaa Benny Törnroosin fiksua vekotinta nyt ei tunnista toiseen oikein jaksa.

Tunnista toiseen tulee siitä, että kentissä on pistemääräblokki, eli vanhoihin kenttiin josta jo luuli selvinneensä joutuu toistuvasti palaamaan ja loppua kohti peli toki muuttuu vielä vaativammaksi. Vaikka potentiaalia olisi vaikka mihin, animaatiot ovat hienoja, tausta on hieno, kaikki on aika lailla ensiluokkaista, mutta kokemus ikävä kyllä alkaa tympiä liian nopeasti. Tässä tapauksessa pullonkaula jäi siihen niin sanottuun isoon kuvaan, joka ei välttämättä paljastu pikatesteissä, vaan pitkän session aikana.

Kommentoi

Riot Games joutuu maksamaan 100 miljoonaa dollaria korvauksia Kommentit pois päältä artikkelissa Riot Games joutuu maksamaan 100 miljoonaa dollaria korvauksia

Riot Games

ja League of Legends -pelien kehittäjänä tunnettu on päässyt sovintoon sukupuolisyrjintä ryhmäkanteessa. Yritys joutuu maksamaan yhteensä 80 miljoonaa dollaria korvauksina sekä 20 miljoonaa dollaria oikeudenkäyntikuluina.

Tämän lisäksi yritys joutuu tekemään muutoksia työpaikallaan, kuten parantamaan palkka-avoimuutta sekä kolmannen osapuolen tarkkailua kolmen vuoden ajan.

Oikeusjuttu sai alkunsa vuonna 2018 kun yrityksessä vallitseva seksistinen naisia syrjivä kulttuuri tuli julki. Yritys suostui 10 miljoona dollarin sovintoon vuonna 2019, mutta kalifornialaiset viranomaistahot estivät sovinnon ja esittivät että firman naistyöntekijät ansaitsisivat lähes 400 miljoonan dollarin korvaukset.

Kommentoi

Tencent osti Back 4 Blood -pelin kehittäjän Kommentit pois päältä artikkelissa Tencent osti Back 4 Blood -pelin kehittäjän

Back 4 Blood

Kiinalainen pelijätti Tencent on ostanut Back 4 Blood -pelin kehittäjän Turtle Rock Studiosin.

Kummankin tahon mukaan kehittäjä säilyttää itsenäiset toiminnot ja Turtle Rockin nykyinen kehitystiimi jatkaa sellaisenaan. Kaupalla ei pitäisi olla vaikutusta Back 4 Blood -pelin tulevaisuuteen.

Tencent omistaa jo mm. Riot Games, ja Funcom -pelifirmat. Lisäksi sillä on osuuksia Games, sekä Ubisoft -pelifirmoista.

Tencent on sijoittanut vahvasti ulkomaisiin yrityksiin viime aikoina, sillä sen kotimaa rajoittaa suuresti teknologiayrityksien toimintaa. Valtio on mm. asettanut säädöksiä siihen kuinka paljon alaikäiset voivat pelata verkkopelejä.

Back 4 Blood -zombieräiskintä on parhaillaan saatavilla 5, PlayStation 4, Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, että :lle.

Kommentoi