Onko se Geometry… Onko se Muse Dash… Ei! Arvostelussa on Hextech Mayhem: A League of Legends Story Kommentit pois päältä artikkelissa Onko se Geometry… Onko se Muse Dash… Ei! Arvostelussa on Hextech Mayhem: A League of Legends Story

Hextech Mayhem: A League of Legends Story -pelin pelikuvaa

Hextech Mayhem: A League of Legends Story

6.6 / 10
Hyvää Hiottu, ääni- ja graafinen maailma. Rytmipelien kaavasta poikkeava vapaus tasohyppelyssä. Musiikki on kiinnostavaa. Huonoa Musiikki on hyvää silleen pieninä annoksina, mutta genre ei vaihdu missään välissä. Grindaus tekee kokemuksesta helposti puuduttavan.

Riot Gamesin julkaisi sarjassa muutaman yksinpelattavan pelin, ilmeisesti eräänlaiseksi transmedialliseksi shared universeksi. Universumi liittyy jonkinlaiseksi pelaamisen kaanoniksi muodostunelle -moninpeliinsä. Julkaisusarjan muut pelit ovat squad battle -peli Ruined King: A League of Legends Story, 3d-seikkailu Song of Nunu: A League of Legends Story (huokaus) ja beat'em'up (hnnnngh). Nyt kuitenkin käsittelemme neljättä, eli rytmipeli Hextech Mayhem: A League of Legends Storya.

Rytmipeli useimmiten toimii niin, että pitää painaa oikeaan aikaan jotain tiettyä nappia, ellei kyseessä ole liikeohjaus tai jokin härpäke. Hextech Mayhem ei härpäkkeitä käytä, vaan toimii ihan muutamalla napilla. Ulkoasultaan peli muistuttaa jotain aika lailla hyvää osastoa PS2-aikojen 2.5d -peleistä hiotummalla ulkoasulla, joka ei suinkaan ole huono asia. Kentät ovat eräänlaisia tasohyppelyratoja, joiden optimaalinen selvittämistapa on rytmikohtien seuraaminen, tietenkään parempien suoritusten mahdollisuutta pienellä lisäeffortilla unohtamatta.

Tämä on toki pelin suurin innovaatio ja vahvuus, koska rytmipelit eivät usein anna mahdollisuutta poiketa polulta, vaan sitovat pelaajan täysin. Hextech Mayhem sopii kasuaalimpien pelien ystävälle ja se toimii myös hiton hyvin markettiläppärissä, jonka lisäksi siihen on hyvin helppo pääsät sisälle. Periaatteessa kaikki on kunnossa, Hextech Mayhem on hiottu ja kentät on suunniteltu erinomaisen hyvin.

Jotain pitkästyttävää siinä vain on. Usein rytmipeleissä sopii odottaa, että musiikissa edes genre vaihtelisi ja onhan se soundtrack toki kiinnostava, mutta alati velttoihin kahden iskun triolifilleihin jarruttelevaa Benny Törnroosin fiksua vekotinta nyt ei tunnista toiseen oikein jaksa.

Tunnista toiseen tulee siitä, että kentissä on pistemääräblokki, eli vanhoihin kenttiin josta jo luuli selvinneensä joutuu toistuvasti palaamaan ja loppua kohti peli toki muuttuu vielä vaativammaksi. Vaikka potentiaalia olisi vaikka mihin, animaatiot ovat hienoja, tausta on hieno, kaikki on aika lailla ensiluokkaista, mutta kokemus ikävä kyllä alkaa tympiä liian nopeasti. Tässä tapauksessa pullonkaula jäi siihen niin sanottuun isoon kuvaan, joka ei välttämättä paljastu pikatesteissä, vaan pitkän session aikana.

Pelialan ahdinko jatkuu – nyt myös Riot Games irtisanoo työntekijöitään tuntuvasti Kommentit pois päältä artikkelissa Pelialan ahdinko jatkuu – nyt myös Riot Games irtisanoo työntekijöitään tuntuvasti

Riot Games

Päätöksellä, joka on järkyttänyt pelaajayhteisöä, ilmoitti irtisanovansa 530 työntekijää eli noin 11% maailmanlaajuisesta työvoimastaan.

Irtisanomiset ovat osa laajempaa uudelleenjärjestelyponnistelua, joka näkee myös yhtiön lopettavan -brändinsä, osaston, joka julkaisi kolmansien osapuolten studiossa tuotettuja pelejä käyttäen Riotin immateriaalioikeuksia.

Riot Gamesin toimitusjohtaja A. Dylan Jadeja totesi henkilökunnalleen lähettämässään kirjeessä, että irtisanomiset ovat välttämättömiä ”keskittääksemme liiketoimintaamme ja keskittääksemme ponnistelumme asioihin, jotka tuovat eniten pelaajarvoa.” Hän sanoi yhtiön tehneen ”useita suuria panostuksia” viime vuosina, mutta osa näistä sijoituksista ei ole tuottanut odotettua tulosta. Tämän seurauksena yhtiön kulut ovat kasvaneet kestämättömiksi.

Jadeja sanoi, että irtisanomiset alkavat tällä viikolla ja ne saadaan päätökseen lähiviikkojen aikana. Riot tarjoaa kuuden kuukauden palkan vähimmäistasoa kaikille irtisanotuille työntekijöille sekä käteispalkkioita ja muita etuja.

Irtisanomiset tulevat peliteollisuuden kohdatessa useita haasteita, mukaan lukien studioiden sulkemiset, projektien peruutukset ja teollisuuden rahoituksen lasku. Viime vuonna arviolta 10 000 ihmistä menetti työpaikkansa peliteollisuudessa, ja määrä lähestyy jo 4 000 ensimmäisenä kuukautena vuonna 2024.

Lähde: Riot Games

Riot Games esittelee Heartsteel-virtuaalibändin – mukana uudistetut League of Legends -mestarit Kommentit pois päältä artikkelissa Riot Games esittelee Heartsteel-virtuaalibändin – mukana uudistetut League of Legends -mestarit

Johtava videopelien kehittäjä ja julkaisija Riot Games paljasti tänään aivan uuden -nimisen virtuaalibändin. Virtuaalibändissä nähdään uudelleen kuvitettuja versioita suosituista League of Legends -mestareista.

Bändin jäseniin kuuluvat Ezreal (laulaja), Kayn (räppääjä, soittaja), Aphelios (soittaja, lauluntekijä), Yone (tuottaja), K'Sante (varajohtaja, laulaja) ja Sett (varajohtaja, räppääjä).

HEARTSTEEL on Musicin (RGM) uusin ryhmä. RGM tunnetaan johtavasta asemastaan virtuaalisessa taiteessa ja fanien suosikeista, kuten esimerkiksi K/DA, Pentakill, True Damage ja muut.

Faneilla on mahdollisuus katsoa ”PARANOIA” -musiikkivideo YouTubessa tai kuunnella kappale kaikilla suurimmilla musiikintoistoalustoilla maanantaina 23. lokakuuta klo 18.00.