Onko se Geometry… Onko se Muse Dash… Ei! Arvostelussa on Hextech Mayhem: A League of Legends Story Kommentit pois päältä artikkelissa Onko se Geometry… Onko se Muse Dash… Ei! Arvostelussa on Hextech Mayhem: A League of Legends Story

Hextech Mayhem: A League of Legends Story -pelin pelikuvaa

Hextech Mayhem: A League of Legends Story

6.6 / 10
Hyvää Hiottu, ääni- ja graafinen maailma. Rytmipelien kaavasta poikkeava vapaus tasohyppelyssä. Musiikki on kiinnostavaa. Huonoa Musiikki on hyvää silleen pieninä annoksina, mutta genre ei vaihdu missään välissä. Grindaus tekee kokemuksesta helposti puuduttavan.

Riot Gamesin julkaisi sarjassa muutaman yksinpelattavan pelin, ilmeisesti eräänlaiseksi transmedialliseksi shared universeksi. Universumi liittyy jonkinlaiseksi pelaamisen kaanoniksi muodostunelle -moninpeliinsä. Julkaisusarjan muut pelit ovat squad battle -peli Ruined King: A League of Legends Story, 3d-seikkailu Song of Nunu: A League of Legends Story (huokaus) ja beat'em'up (hnnnngh). Nyt kuitenkin käsittelemme neljättä, eli rytmipeli Hextech Mayhem: A League of Legends Storya.

Rytmipeli useimmiten toimii niin, että pitää painaa oikeaan aikaan jotain tiettyä nappia, ellei kyseessä ole liikeohjaus tai jokin härpäke. Hextech Mayhem ei härpäkkeitä käytä, vaan toimii ihan muutamalla napilla. Ulkoasultaan peli muistuttaa jotain aika lailla hyvää osastoa PS2-aikojen 2.5d -peleistä hiotummalla ulkoasulla, joka ei suinkaan ole huono asia. Kentät ovat eräänlaisia tasohyppelyratoja, joiden optimaalinen selvittämistapa on rytmikohtien seuraaminen, tietenkään parempien suoritusten mahdollisuutta pienellä lisäeffortilla unohtamatta.

Tämä on toki pelin suurin innovaatio ja vahvuus, koska rytmipelit eivät usein anna mahdollisuutta poiketa polulta, vaan sitovat pelaajan täysin. Hextech Mayhem sopii kasuaalimpien pelien ystävälle ja se toimii myös hiton hyvin markettiläppärissä, jonka lisäksi siihen on hyvin helppo pääsät sisälle. Periaatteessa kaikki on kunnossa, Hextech Mayhem on hiottu ja kentät on suunniteltu erinomaisen hyvin.

Jotain pitkästyttävää siinä vain on. Usein rytmipeleissä sopii odottaa, että musiikissa edes genre vaihtelisi ja onhan se soundtrack toki kiinnostava, mutta alati velttoihin kahden iskun triolifilleihin jarruttelevaa Benny Törnroosin fiksua vekotinta nyt ei tunnista toiseen oikein jaksa.

Tunnista toiseen tulee siitä, että kentissä on pistemääräblokki, eli vanhoihin kenttiin josta jo luuli selvinneensä joutuu toistuvasti palaamaan ja loppua kohti peli toki muuttuu vielä vaativammaksi. Vaikka potentiaalia olisi vaikka mihin, animaatiot ovat hienoja, tausta on hieno, kaikki on aika lailla ensiluokkaista, mutta kokemus ikävä kyllä alkaa tympiä liian nopeasti. Tässä tapauksessa pullonkaula jäi siihen niin sanottuun isoon kuvaan, joka ei välttämättä paljastu pikatesteissä, vaan pitkän session aikana.

Mystin tekijä Cyan Worlds irtisanoo jälleen työntekijöitä Kommentit pois päältä artikkelissa Mystin tekijä Cyan Worlds irtisanoo jälleen työntekijöitä

Legendaarisen -pelin kehittäjä on tehnyt uusia irtisanomisia, vain kolme kuukautta sen jälkeen, kun yhtiö leikkasi puolet henkilöstöstään. Tällä kertaa irtisanottujen tarkkaa määrää ei ole kerrottu, mutta Cyanin jakamalta työnhakijalistalta löytyy nyt 14 uutta nimeä.

Studion mukaan päätös oli jälleen kerran seurausta pelialan vaikeista olosuhteista.

Olemme pahoillamme joutuessamme kertomaan uusista irtisanomisista. – Cyan ilmoitti lyhyessä päivityksessä Bluesky-palvelussa.

Maaliskuussa yhtiö kertoi kamppailevansa kuoppaisessa vedessä ja joutuvansa tasapainottelemaan studion tulevaisuuden ja arjen realiteettien välillä.

Cyan on pyrkinyt olemaan avoin vaikeasta tilanteestaan koko tiimille, mutta irtisanomiset ovat siitä huolimatta olleet raskaita kaikille osapuolille. Yritys lupasi tarjota irtisanotuille työntekijöille erorahoja.

Cyanin kohtalo ei ole yksittäistapaus: peliala on vuonna 2025 kokenut laajamittaisia irtisanomisia ja studiolakkautuksia. Pelkästään kesäkuussa muun muassa Don't Nod, , ja ovat vähentäneet väkeään. Ala elää rankkaa murroskautta ja sen seuraukset näkyvät nyt yhä selvemmin.

VALORANTin Game Changers -turnaus avaa ovia naisille kilpapelaamisen huipulle Kommentit pois päältä artikkelissa VALORANTin Game Changers -turnaus avaa ovia naisille kilpapelaamisen huipulle

VALORANTin naispelaajille suunnattu Game Changers BEACON -turnaus kutsuu nyt Pohjois-Euroopan nousevia tähtiä mukaan ottamaan ensimmäisen askeleensa kohti ammattilaisuraa e-urheilussa. Turnauksen ilmoittautuminen on avoinna 3. heinäkuuta asti, ja finaali pelataan sunnuntaina 13. heinäkuuta.

Kyseessä ei ole pelkkä hauska viikonlopun mittelö: voittajatiimi nappaa osansa 1 180 euron palkintopotista sekä paikan Game Changers EMEA Contenders Series 2 -sarjassa, joka toimii porttina Riot Gamesin huipputason -liigoihin. Turnaus on suunnattu amatööri- ja semipro-tasolla pelaaville naisille, jotka haluavat edetä urallaan yhä korkeammalle.

Se on ollut ratkaiseva väylä unelmieni saavuttamisessa. On upeaa nähdä, miten sarja kasvaa ja tarjoaa yhä enemmän mahdollisuuksia päästä huipulle. – SK Nebulan pelaaja Jade ”jademwah” Duffy kuvailee Game Changersia uransa käännekohdaksi.

Pelaajat voivat ilmoittautua joko valmiin joukkueen kanssa tai yksin, jolloin järjestäjät auttavat muodostamaan uusia tiimejä muiden osallistujien kanssa. Finaalit striimataan suorana Twitchissä 13. heinäkuuta klo 15 alkaen, ja selostuksesta vastaa FNATICin virallinen VALORANT-streamaaja Meg (megsoundslikeegg).