Ontuva juhlapainos – arvostelussa The Settlers: New Allies Kommentit pois päältä artikkelissa Ontuva juhlapainos – arvostelussa The Settlers: New Allies

The Settlers: New Allies

The Settlers: New Allies (PC)

5.5 / 10
Hyvää Hieno pelimaailma, helposti lähestyttävää kaupunginrakentelua. Huonoa Heppoinen strategiakulma taisteluissa, keskinkertainen tarina, liialti yksinkertaistetut tuotantoketjut.

Kovasti odotettu The Settlers pelisarja teki paluun tänä vuonna, samalla kun pelisarjan ensimmäisen osan julkaisusta on ehtinyt vierähtää 30 vuotta. Allekirjoittaneelle juurikin tuo ensimmäinen ja jatko-osakin olivat lähellä sydäntä ja niiden parissa tuli nuoruus vietettyä. Sen koommin pelisarjan viimeisimmät osat eivät ole onnistuneet pitämään kiinnostusta yllä edeltäjiensä tavalla.

-pelin kehityksestä on vastannut koko pelisarjan ajan tuttu saksalainen studio, jonka hankki itselleen vuonna 2001. Edellisestä osasta on jo ehtinytkin viereähtämään 13 vuotta ja samaan aikaan julkaistiin myös selaimessa pelattava versio.

Nyt kuitenkin Blue Byte ja Ubisoft yrittävät The Settlersin uutta tulemista New Allies pelin myötä. Pelisarjalle ominaiseen tapaan siinä yhdistyvät reaaliaikainen strategia, kaupunginrakentelu sekä tuotantoketjujen hallinta. Aivan samaa syvyyttä uuden pelin mekaniikoista tai tarinasta ei kuitenkaan löydy vaan kaikkea on yksinkertaistettu tai tuntuu siltä että pelin viimeistely olisi jäänyt kesken.

Pelin taistelumekaniikka on melko vajavainen ja taistelut ovat pitkälti yksikköjen määrään perustuvaa sekasotkua, vailla sen syvempää mahdollista taktikointiin. Yksiköiden värvääminen on myös erittäin työlästä, varsinkin useamman yksikön tarpeessa.

Kampanjatila tarjoaa pelaajille 13 pelattavaa karttaa, jotka keskittyvät pääosin Elari ryhmittymän tehtäviin. Tarinan edetessä myös muille ryhmittymille tehdään tehtäviä erilaisissa kartoissa. Lisää pelattavaa tarjoaa pelin skirmish-tila sekä moninpeli. Näissä pelaajat voivat valita oman ryhmittymänsä ja vastustajien määrän. Mutta muutoin itse karttaan tai tehtäviin pelaajat eivät voi vaikuttaa.

Kaiken kaikkiaan peli tarjoaa miellyttävän trooppisen pelimaailman, mutta muutoin kokemus jää melko keskinkertaiseksi. Peli toimii oivasti pelisarjaan tutustuville, sillä oppimiskynnys on melko matala. Pitkäaikaisemmille faneille se ei välttämättä tarjoa mitään uutta tai pelattavaa pitkäksi aikaa.

Farming Simulator 25 sai ilmaisen sisältöpäivityksen Kommentit pois päältä artikkelissa Farming Simulator 25 sai ilmaisen sisältöpäivityksen

on päivittynyt versioon 1.6, joka tuo peliin ilmaista lisäsisältöä ja useita parannuksia. Päivitys sisältää uusia työkoneita ja traktoreita sekä lukuisia optimointeja ja pelattavuusuudistuksia.

Uusia laitteita päivityksessä ovat:

  • Albutt f155A -paalinostin
  • CLAAS FL 140 -etukuormain
  • John Deere 683R -etukuormain
  • CLAAS ARION (550 – 530) -traktori
  • John Deere 6R -sarjan traktori

Päivitys parantaa pelin suorituskykyä ja vakautta sekä tuo mukanaan useita muutoksia ja parannuksia. Näihin kuuluvat muun muassa ModHub-päivityspainike, parannukset tekoälyn toimintaan ja eläinten tuottavuuslaskelmiin sekä lukuisat korjaukset ja optimoinnit.

25 on myynyt jo yli kolme miljoonaa kappaletta. Peli on saatavilla :lle, |S:lle, :lle ja Macille. jatkaa pelin kehittämistä ja tukemista säännöllisillä päivityksillä ja sisältölisäyksillä.

†

Last Drop vie pelaajat karulle matkalle lama-ajan Suomeen Kommentit pois päältä artikkelissa Last Drop vie pelaajat karulle matkalle lama-ajan Suomeen

on uusi suomalainen videopeli, joka sijoittuu vuoteen 1994 kuvitteelliseen Nykylän kaupunkiin. Peli yhdistää avoimen maailman toimintaa, RPG-elementtejä ja synkkää huumoria. Tarina perustuu tosielämän kokemuksiin ja käsittelee teemoja kuten ystävyys, riippuvuus ja lunastus.

Peli erottuu joukosta ainutlaatuisella sekoituksella synkkää huumoria, ronskia tarinankerrontaa ja unohtumattomia hahmoja, kuten Rahikainen, Kuikka ja Seppo (Zeze).

Pelin on kehittänyt ja sen toimitusjohtaja Henri Koskinen kuvaa peliä ”vanhaksi kunnon 1990-luvuksi”. Peli on rakennettu Unreal Engine 5:llä ja siinä on ammattimainen ääninäyttely.

Last Dropin kehityksessä on ollut mukana yli 90 harjoittelijaa ja opinnäytetyöntekijää suomalaisista ammattikorkeakouluista. Projekti on saanut 25 000 euron apurahan Digidemo Avek -rahastosta vuonna 2021.

Peli jatkaa suomalaisen peliteollisuuden perinnettä, joka alkoi 1980-luvulla harrastelijoiden toimesta ja kehittyi 1990-luvulla demoskenen kautta ammattimaisemmaksi. Last Drop edustaa uutta sukupolvea suomalaisessa pelinkehityksessä, yhdistäen paikallista kulttuuria ja kansainvälistä pelattavuutta.