OpenAI julkaisi musiikkivideon, joka on luotu uudella Sora -tekoälygeneraattorilla Kommentit pois päältä artikkelissa OpenAI julkaisi musiikkivideon, joka on luotu uudella Sora -tekoälygeneraattorilla

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

OpenAI julkisti musiikkivideon, joka on luotu heidän uudella tekoälytyökalullaan, Soralla. ”Worldweight” niminen video on unenomainen tutkielma, joka on saanut inspiraationsa artisti August Kampin musiikista.

Sora on tekoälyvideoiden generaattori, joka pystyy tuottamaan minuutin mittaisia klippejä tekstikuvauksien perusteella. Tuloksena oleva video on surrealistinen kokemus, joka kuljettaa katsojat matkalle sateen kasteleman unimaailman läpi, heijastaen Kampin musiikkiin lataamia tunteita.

Videon voit ottaa haltuun tästä alta:

OpenAI ei ole vielä ilmoittanut julkaisupäivää Soralle, mutta on vihjaillut mahdollisesta käyttöönotosta tänä vuonna. Turvallisuuteen liittyvät huolenaiheet, erityisesti mahdollinen harhaanjohtava tieto ennen Yhdysvaltojen tulevia vaaleja, voivat kuitenkin viivästyttää lanseerausta.

Tekoälytaidot nousevat työelämässä avainasemaan Kommentit pois päältä artikkelissa Tekoälytaidot nousevat työelämässä avainasemaan

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

() ei tule korvaamaan työntekijöitä, vaan pikemminkin ne työntekijät, jotka eivät hyödynnä tekoälyä työssään, tullaan korvaamaan. Tämä viesti tuli ilmi paneelikeskustelussa Singaporessa järjestetyssä Salesforce's World Tour Essentials -tapahtumassa.

Vaikka monet työntekijät (45%) ovat huolissaan siitä, että tekoäly korvaa heidän työpaikkansa, useimmat (55%) yritysjohtajista ovat huolissaan osaajapulan takia, kertoo vuoden 2024 Microsoft Work Trends Index.

Raportin mukaan jopa 71% johtajista mieluummin palkkaa vähemmän kokeneen työntekijän, jolla on tekoälytaidot, kuin kokeneemman henkilön ilman niitä.

Tekoälytaitojen oppiminen on erittäin tärkeää nykypäivän työelämässä, sillä monet yritykset haluavat panostaa tekoälyn hyödyntämiseen. Microsoftin tutkimuksen mukaan 79% johtajista uskoo, että tekoälyn käyttöönotto on välttämätöntä yrityksen kilpailukyvylle.

”Tekoäly ei tule korvaamaan sinua. Sinut korvaa joku, joka käyttää tekoälyä päihittämään sinut”, totesi Laurence Liew, tekoälyinnovoinnin johtaja AI Singaporessa, paneelikeskustelussa Salesforce's World Tour Essentials -tapahtumassa.”

Koska yritykset ovat olleet hitaita tekoälyn käyttöönotossa, työntekijät ympäri maailmaa ovat ottaneet asiat omiin käsiinsä ja oppineet käyttämään tekoälytyökaluja itsenäisesti.

Lähde: CNBC

Sony patentoi Auto-Play -pelitilan Kommentit pois päältä artikkelissa Sony patentoi Auto-Play -pelitilan

Sony

on hakenut patenttia uudelle tekoälyyn pohjautuvalle järjestelmälle, jonka avulla voisit ohittaa toistuvia tai tylsiä grindaus-osioita lemppari -peleissäsi. Tämä voisi mullistaa pelaamisen, joten silmät ja korvat tarkkana!

Patentti lyhykäisyydessään:

  • Sonyn patentti kuvaa Auto-Play -tilaa, joka hyödyntää tekoälymallia.
  • Tämä oppisi pelaamistyylisi analysoimalla dataa pilvipohjaisista palveluista, kuten PlayStation Network (PSN).
  • Kuvittele, että tekoäly hoitaisi puolestasi ne puuduttavat grindaus-osiot, jolloin pääsisit takaisin itse toimintaan heti kun homma alkaa taas kiinnostaa!

Hyötyjä tästä mahdollisesta tulevaisuudessa tulevassa teknologiasta, voisi olla pelastus pelaajille, jotka kamppailevat pitkien tai toistuvien pelien kanssa. Ohittamalla grindaamisen pelaajat voivat keskittyä niihin osiin, joista he todella nauttivat.

Sonyn Auto-Play AI malli

Kuulostaa huijaamiselta, eikö? Vaikka tämä kuulostaa joidenkin unelmien toteutumiselta, toiset saattavat pitää sitä huijaamisena. Pelin osien ohittaminen saattaisi karkottaa hardcore-pelaajia.

On tärkeää muistaa, että kyseessä on toistaiseksi vain patentti, eikä ole takeita siitä, että Sony tulee oikeasti toteuttamaan tätä teknologiaa. Vaikka se näkisi päivänvalon, on epäselvää, mille PlayStation-järjestelmille se olisi saatavilla (PS5, PS5 Pro tai jopa huhuttu käsikonsoli).

Tämä Auto-Play -patentti ei ole Sonyn ainoa tekoälyyn liittyvä hanke pelimaailmassa. Maaliskuussa he hakivat patenttia myös tekoälypohjaisille striimeille, jotka reagoivat katsojien palautteeseen.

Muuttuuko tekoäly siis henkilökohtaiseksi pelikaveriksesi? Sen näyttää vain aika. Mutta yksi asia on varma: Sony haluaa ravistella pelimaailmaa.

Lähde: GameRant