Overpass -ajopelissä kisataan maastoa vastaan Kommentit pois päältä artikkelissa Overpass -ajopelissä kisataan maastoa vastaan

Overpass

PAN Vision Finlandin jakelema ja Bigben Interactiven julkaisema ajopeli vie pelaajan ottamaan mittaa esteradoista ja luonnon omista haasteista.

Overpass haastaa pelaajan kohtaamaan vaikeakulkuiset metsämaastot, kumpuilevat kalliot ja monenlaiset esteradat puisine paaluineen ja vinossa kulkevine reitteineen. Overpassin kulkuneuvoina toimivat tehokkaat mönkijät ja erikoisvarustellut maastoautot, jotka ovat poikkeavan jousituksensa ja rakenteensa ansiosta kuin luotuja hankalakulkuisen maaston haastamiseen.

Perinteisistä ajopeleistä poiketen Overpass ei rakennu vain nopeuden ja kurvien hallintaan, vaan vaikeiden esteiden ja erikoisosuuksien ylittämiseen. Pelin tarkka ja realistinen fysiikanmallinnus vaatiikin pelaajalta tarkkaa huomiota sekä oikean reitin että nopeuden ja kiihtyvyyden kanssa hieman moottoripyörätrialin tapaan.

Pelaajan käytössä on 25 erilaisen ajoneuvon valikoima, joka koostuu monenlaisista mönkijöistä, maastoajoneuvoista ja muista hankaliin paikkoihin sopivista ajokeista. Mukana on legendaarisia ajoneuvomerkkejä, kuten Arctic Cat, Yamaha, Polaris ja Suzuki, jotka tuovat mukaan aitoa kisatunnelmaa. Lisäksi ajopyörien erilaiset lukitukset sekä kaksi- ja nelivetoisten moottorien ja vaihdelaatikkojen erot tuovat ainutlaatuista dynamiikkaa ajotuntumaan, jolla on merkittävä osa reittejä ajaessa.

Pelin uratila haastaa pelaajan etenemään radalta toiselle samalla uraansa kehittäen. Voittojen myötä erilaiset sponsorit kiinnostuvat pelaajan tallista ja avaavat uusia mahdollisuuksia etenemiseen. Moninpelitila taas pistää pelaajat keskenään vastakkain ottamaan selvää haasteratojen todellisesta mestarista.

Overpass julkaistaan sekä -, - ja Nintendo -pelikonsoleille että :lle helmikuussa 2020. Pelin tarkempi julkaisupäivä ilmoitetaan myöhemmin.

Farming Simulator 25 sai ilmaisen sisältöpäivityksen Kommentit pois päältä artikkelissa Farming Simulator 25 sai ilmaisen sisältöpäivityksen

on päivittynyt versioon 1.6, joka tuo peliin ilmaista lisäsisältöä ja useita parannuksia. Päivitys sisältää uusia työkoneita ja traktoreita sekä lukuisia optimointeja ja pelattavuusuudistuksia.

Uusia laitteita päivityksessä ovat:

  • Albutt f155A -paalinostin
  • CLAAS FL 140 -etukuormain
  • John Deere 683R -etukuormain
  • CLAAS ARION (550 – 530) -traktori
  • John Deere 6R -sarjan traktori

Päivitys parantaa pelin suorituskykyä ja vakautta sekä tuo mukanaan useita muutoksia ja parannuksia. Näihin kuuluvat muun muassa ModHub-päivityspainike, parannukset tekoälyn toimintaan ja eläinten tuottavuuslaskelmiin sekä lukuisat korjaukset ja optimoinnit.

25 on myynyt jo yli kolme miljoonaa kappaletta. Peli on saatavilla :lle, |S:lle, :lle ja Macille. jatkaa pelin kehittämistä ja tukemista säännöllisillä päivityksillä ja sisältölisäyksillä.

†

Last Drop vie pelaajat karulle matkalle lama-ajan Suomeen Kommentit pois päältä artikkelissa Last Drop vie pelaajat karulle matkalle lama-ajan Suomeen

on uusi suomalainen videopeli, joka sijoittuu vuoteen 1994 kuvitteelliseen Nykylän kaupunkiin. Peli yhdistää avoimen maailman toimintaa, RPG-elementtejä ja synkkää huumoria. Tarina perustuu tosielämän kokemuksiin ja käsittelee teemoja kuten ystävyys, riippuvuus ja lunastus.

Peli erottuu joukosta ainutlaatuisella sekoituksella synkkää huumoria, ronskia tarinankerrontaa ja unohtumattomia hahmoja, kuten Rahikainen, Kuikka ja Seppo (Zeze).

Pelin on kehittänyt ja sen toimitusjohtaja Henri Koskinen kuvaa peliä ”vanhaksi kunnon 1990-luvuksi”. Peli on rakennettu Unreal Engine 5:llä ja siinä on ammattimainen ääninäyttely.

Last Dropin kehityksessä on ollut mukana yli 90 harjoittelijaa ja opinnäytetyöntekijää suomalaisista ammattikorkeakouluista. Projekti on saanut 25 000 euron apurahan Digidemo Avek -rahastosta vuonna 2021.

Peli jatkaa suomalaisen peliteollisuuden perinnettä, joka alkoi 1980-luvulla harrastelijoiden toimesta ja kehittyi 1990-luvulla demoskenen kautta ammattimaisemmaksi. Last Drop edustaa uutta sukupolvea suomalaisessa pelinkehityksessä, yhdistäen paikallista kulttuuria ja kansainvälistä pelattavuutta.