Overpass -ajopelissä kisataan maastoa vastaan Kommentit pois päältä artikkelissa Overpass -ajopelissä kisataan maastoa vastaan

Overpass

Finlandin jakelema ja Bigben Interactiven julkaisema ajopeli vie pelaajan ottamaan mittaa esteradoista ja luonnon omista haasteista.

haastaa pelaajan kohtaamaan vaikeakulkuiset metsämaastot, kumpuilevat kalliot ja monenlaiset esteradat puisine paaluineen ja vinossa kulkevine reitteineen. Overpassin kulkuneuvoina toimivat tehokkaat mönkijät ja erikoisvarustellut maastoautot, jotka ovat poikkeavan jousituksensa ja rakenteensa ansiosta kuin luotuja hankalakulkuisen maaston haastamiseen.

Perinteisistä ajopeleistä poiketen ei rakennu vain nopeuden ja kurvien hallintaan, vaan vaikeiden esteiden ja erikoisosuuksien ylittämiseen. Pelin tarkka ja realistinen fysiikanmallinnus vaatiikin pelaajalta tarkkaa huomiota sekä oikean reitin että nopeuden ja kiihtyvyyden kanssa hieman moottoripyörätrialin tapaan.

Pelaajan käytössä on 25 erilaisen ajoneuvon valikoima, joka koostuu monenlaisista mönkijöistä, maastoajoneuvoista ja muista hankaliin paikkoihin sopivista ajokeista. Mukana on legendaarisia ajoneuvomerkkejä, kuten Arctic Cat, Yamaha, Polaris ja Suzuki, jotka tuovat mukaan aitoa kisatunnelmaa. Lisäksi ajopyörien erilaiset lukitukset sekä kaksi- ja nelivetoisten moottorien ja vaihdelaatikkojen erot tuovat ainutlaatuista dynamiikkaa ajotuntumaan, jolla on merkittävä osa reittejä ajaessa.

Pelin uratila haastaa pelaajan etenemään radalta toiselle samalla uraansa kehittäen. Voittojen myötä erilaiset sponsorit kiinnostuvat pelaajan tallista ja avaavat uusia mahdollisuuksia etenemiseen. Moninpelitila taas pistää pelaajat keskenään vastakkain ottamaan selvää haasteratojen todellisesta mestarista.

julkaistaan sekä 4-, Xbox One- ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että :lle helmikuussa 2020. Pelin tarkempi julkaisupäivä ilmoitetaan myöhemmin.

Kommentoi

Vatupassi on yllättäväkin suorassa – arvostelussa Construction Simulator Kommentit pois päältä artikkelissa Vatupassi on yllättäväkin suorassa – arvostelussa Construction Simulator

Construction Simulator (Xbox Series X)

8 / 10
Hyvää Yllättävän laaja skaala tekemistä. Tarjoaa riittävästi haastetta. Moninpelistä ylimääräiset plussapisteet. Huonoa Hitusen liian kolkko.

PAN Vision Finlandin jakelema ja Astragonin julkaisema Construction Simulator -rakennussimulaatio mahdollistaa raskailla työkoneilla kulkemisen ja rakentamisen ilon kotoa käsin ilman turvakenkien ja huomiliivien päälle pukemista. Toki, jos oikein tunnelmaan tahtoo virittäytyä niin mikäpäs siinä – turvakengät jalkaan ja raksalle. Mitäs Construction Simulatorin raksaolot meille sitten tarjosikaan? Oliko kyseessä autenttinen kokemus vai mentiinkö vatupassilla niin vinoon kuin vain mahdollista?

Isot rakennusprojektit ja valtavilla työkoneilla ajaminen on vain harvojen hupia, ja heillekin useimmiten raskasta ja vaativaa työtä. Ajaminen onkin pelissä erityisen suuressa roolissa. Tehtävänä pelissä on nousta pienestä rakennuspuolen tekijästä suureksi pohataksi. Ja se jos mikä, vaatiikin pelaajalta työtä! Ja sehän pelissä onkin yksi koukuttavimmista tekijöistä. Rakentamista pääsee toteuttamaan niin Euroopan mantereella, kuin myöskin suuressa- ja mahtavassa Amerikassakin. Kumpainenkin pelikartta sisältää omat kampanjansa, sekä huomattavan määrän erilaisia tehtäviä. Esimerkkeinä mainittakoon esimerkiksi satama-alueen uudistamisen ja erinäisten turistikohteiden rakentamisen. Eräänlaisesta saneerauksesta- siis uudisrakentamiseen lähes! Pelissä on myös moninpeli, joka oli ainakin täällä päässä erittäinkin positiivinen yllätys.

Pelissä on kattava tutoriaali, joka neuvoo kuin rakennuspuolen opettajat konsanaan, kuinka laatua syntyykään. Kun oppi on käyty läpi, on aika todistaa itsensä, kuin rakennusmestari ikään ja katsoa kuinka pitkälle oman elämän rakennusnosturisi yltääkään. Yksityiskohtia Construction Simulatorista ei juurikaan puutu, mikä yllätti arvosteluraadin suurestikin. Peli on nimittäin yllättävänkin realistinen siinä mielessä, että turhan helpolla se ei kaikissa tehtävissään päästäkään. Tosin ei välttämättä ole jokaisen ”pala kakkua” sillä jotkin työtehtävät vaativat ehkä turhankin paljon hienosäätöä. Tämä toki on alalle varsin luonnollista, mutta se toimiiko se pelimuodossa, on eri asia. Rakennuspuolen tekijät ja aiheesta ylipäänsäkin kiinnostuneet varmastikin saavat vaativuustasosta paljonkin irti.

Construction Simulatorissa on toki puutteensa ehkä jokseenkin tylsän visuaalisen miljöön ja niissä kovin vähäisesti liikkuvien virikkeiden vuoksi (kolkko maailma). Silti kaikessa yksinkertaisuudessaan- sekä koukuttavassa tekemisessä se vie paatuneemmankin skeptikon sydämen puolelleen. Ennakko-odotukset olivat matalat, mutta niin vain rakennusmaailmaan sijoittuva simulaattori otti ja veti pelaajan puolelleen. Se tarjoaa pitkäksi aikaa ajanvietettä sellaiselle, joka syttyy kaivinkoneilla ja kuormureilla päristelylle ja mielikuvituksellisen rakennusfirman pyörittämiselle. Mikään ultimaattinen ”vuoden pelikokemus” ei tokikaan ole kyseessä, mutta tällaisia harvoin simulaattoreilta onkaan odotettavissa. Ennakko-odotuksiin nähden vatupassi näytti erittäinkin suoraa.

Kommentoi

Far Cry 6 -toimintapeli sai viimeisen lisäosansa – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Far Cry 6 -toimintapeli sai viimeisen lisäosansa – katso traileri

Far Cry 6 - Lost Between Worlds

Nyt julkaistu Far Cry 6 -toimintapelin Lost Between Worlds -lisäosa laajentaa pelin tarjontaa fysiikan lakeja uhmaaviin vaihtoehtoisiin todellisuuksiin. Pelilaajennus tarjoaa mahdollisuuden palata Dani Rojasin hahmolla Yaran valtioon, mutta uudella tavalla. Nyt edessä on ainutlaatuinen ja todellisuuden rajoja venyttävä kokemus. Luvassa on poikkeuksellisia peliympäristöjä, uudenlaisia vihollisia ja mielet vinksauttavia kokemuksia.

Far Cry 6 on saatavilla sekä Xbox Series X/S-, Xbox One-, PlayStation 5-, ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Far Cry 6: Lost Between Worlds -lisäosa julkaistaan 6. joulukuuta kaikille edellä mainituille pelialustoille.

Lisäosan myötä Far Cry 6 on alennusmyynnissä jopa 67 prosentin alennuksella. Lisätietoa alennuskampanjasta löytyy täältä.

Kommentoi