Oxenfree, sujuvaa keskustelua aavesaarella Kommentit pois päältä artikkelissa Oxenfree, sujuvaa keskustelua aavesaarella

Oxenfree

8 / 10
Arvostimme Sujuvaa keskustelua, minkä arkipäiväisyyskin on mielenkiintoista. Myös keskustelun näennäinen interaktiivisuus on mielekästä. Grafiikat kaikessa yksinkertaisuudessa ovat miellyttävät. Moitimme Peli on paikoin hidastempoista, ja varsinkin pitkien matkojen kävely on tylsää silloin, kun kukaan ei ole mukana juttelemassa. Loppujen lopuksi... Oxenfree on hyvä keskusteluvetoinen indie-peli, missä tarina ei ole järisyttävän suuri, vaan tunnelma tulee muista asioista. Välillä hieman tylsäkin peli oli kokonaisuutena miellyttävä ja mielenkiintoinenkin. Oxenfree on hyvä peli kaiken toiminnan ja räiskinnän ohella rentoutumiseen.

Teinien viimeinen kesä yhdessä autioituneella saarella muuttuu harmittomasta huvittelusta kauheaksi, kun he päättävät kokeilla saarta koskevien tarinoiden kauhujuttua; virittää radionsa tietylle taajuudelle luolassa. He siirtyvät toiseen todellisuuteen, tai avaavat elämän ja kuoleman portin. Mukava illanvietto rannalla nuotion äärellä muuttuu todellisuuden rajoja rikkovaksi painajaiseksi.

Pelissä tavoite on tutkia saarta ja yrittää päästä pakenemaan siltä samalla kun saaren tarina paljastuu. Aluksi on epäselvää mitkä olennot ovat tapahtumien takana, mutta tarinan edetessä niiden historia ja motivaatiot selkenevät.

Pelimekaniikka on yksinkertaista paikasta toiseen kulkemista. Aivopähkinät ovat hyvin yksinkertaisia – lähes huomaamattomia. Välillä viritetään radio tietylle taajuudelle mikä löytyy helposti kokeilemalla ja katsotaan mitä tapahtuu. Radiota käytetään etenemiseen ja salaisuuksien paljastamiseen.

Periaatteessa peli on hyvin tylsä. Liikkuminen on hidasta, toimintakohtauksia ei ole, aivopähkinät eivät stimuloi ajattelua… pelissä ei tapahdu oikeastaan yhtään mitään. Se, missä peli loistaa on dialogi. Teinit juttelevat lähes jatkuvasti ja paljon eri asioista. Nykyisestä hetkestä ja sen kauhuista, menneisyydestä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Näyttelijät ovat luonnollisia, vaikka pääosa kuulostaa ehkä hieman keinotekoiselta. Keskustelun voi myös vaikuttaa itse monivalinnoilla, mitkä soljuvat todella luonnollisesti dialogissa, jopa keskeyttäen toisen asian jos olet liian hätäinen tai poistuvat, jos jatkat muiden kuuntelua. Ja mikä parasta, pelissä ei ole ”puhuvia päitä”, eli loputonta dialogin kuuntelua ja katselua, vaan tämä käydään samalla, kun laahustetaan paikasta toiseen.

Enemmän kuin peli, tämä on ehkä multimediatarina. Toimintaa tärkeämpää on tarina ja mysteerit. Tasoja ei loikita eikä vihuja ammuta. Pelissä on vieläpä ovelasti tarinaan liittyen, ellei uudelleenpeluuarvoa, ainakin uudelleenaloitusarvo, mikä luo omanlaisen syvyytensä tarinaan. Syvyyden, mikä on oikeastaan hyvin kammottava kun sen tajuaa.

Jos aavemaiset tarinat ja mysteerit kiinnostavat, on loistava peli rauhalliseen tutkimiseen. Toimintaa vaativat tuskin pelin parissa tulevat viihtymään, sillä kaikki tapahtuu kovin hitaasti.

Netflix osti ensimmäisen pelistudion Kommentit pois päältä artikkelissa Netflix osti ensimmäisen pelistudion

Multimiljardiluokan suoratoistopalvelu Netflix aikoo uusimpien huhujen mukaan korottaa tilaustensa hintaa.

on ottanut uuden askeleen pelien suuntaan ja ostanut ensimmäisen pelistudion. Kyseessä on -seikkailupelin kehittämä .

Suoratoistopalvelun tavoitteena on tukea monipuolisia tarinankertojia ja nyt sen tuotepaletti tulee laajentumaan sarjojen ja elokuvien lisäksi myös peleihin. Vielä ei ole varmaa mitä pelejä Night School Studio tulee tuottamaan.

Netflix on julkaissut aiemmin pelimäisiä sarjoja ja elokuvia, joissa käyttäjät voivat vaikuttaa tapahtumiin tekemällä valintoja. Näitä ovat mm. retroileva peliaiheinen Black Mirror: sekä Bear Gryllsin selviytymissarja You vs Wild.

Seikkailupelit Oxenfree ja Tacoma ladattavissa ilmaiseksi Kommentit pois päältä artikkelissa Seikkailupelit Oxenfree ja Tacoma ladattavissa ilmaiseksi

Oxenfree

Yliluonnollinen mysteeripeli on nyt ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta. Vuonna 2016 ilmestyneen pelin on kehittänyt yhdysvaltalainen .

Tarinavetoisessa seikkailupelissä teini-ikäisten viikonloppu saarella keskeytyy hirvittävällä tavalla kun ryhmä vapauttaa yliluonnollisen voiman.

Oxenfree on ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta maaliskuun 21. – huhtikuun 4. päivä.

Tacoma

Myös tarinavetoinen sci-fi seikkailupeli on ladattavissa ilmaiseksi Humble Storen kautta. Pelin on tuottanut Gone Home -pelistä tunnettu yhdysvaltalainen Fullbright.

Peli sijoittuu Tacoma -avarussasemalle ja vuoteen 2088. Tehtävänäsi on selvittää mitä tapahtui avaruusaseman miehistölle.

Voit ladata Tacoman Humble Storesta.