Painimestarit areenalla – arvostelussa WWE 2K23 Kommentit pois päältä artikkelissa Painimestarit areenalla – arvostelussa WWE 2K23

WWE 2K23

WWE 2K23 (Xbox Series X)

8 / 10
Hyvää WWE-universumi näyttää aidommalta kuin koskaan. Ottelut alkavat olemaan jo melko realistisia. Mekaniikat ja kontrollit ovat huippuluokkaa. MYGM-mode on paranneltu viime vuodelta ja onnistuu jo jopa hieman koukuttamaankin. Huonoa Tuntuu silti vain pieneltä ehostukselta edelliseen verrattuna.

Kun tänäkin vuonna TO-DO listalle ilmestyi uusin WWE-sarjan pelitulokas, nousi hymy huulilleni oitis.

Vanhalle showpainifanille genren videopelit olivat suurta nannaa kultaisina nuoruusvuosinani. Playstation 2-aikakauden merkkiteos WWE Smackdown! Here Comes The Pain (2003) löytyy allekirjoittaneen pölyttyneistä arkistoista vielä tänäkin päivänä. Jotain varhaisesta painitietämyksestä kertoo sekin, että tuo peli tuli hankittua hetimmiten julkaisupäivänään, jo lähes kaksikymmentävuotta sitten. Ja näiden hankintahan jatkui aina PS3-aikakaudelle, jolloin itselle viimeiseksi tärkeäksi teokseksi jäi vuonna 2009 julkaistu Smackdown vs. Raw 2010. Tuolloin omaa ”oikeaa” painiharrastustani lukuun ottamatta kyseinen genre jäi taka-alalle, kunnes se on jälleen viime vuosina alkanut nostamaan päätään pensaasta. Vuonna 2020 kokeilut pelisarjan ääressä palasivat, kuitenkin rajujen pettymysten saattelemana.

Viime vuonna ilmestynyt WWE 2K22 onnistui monissa määrin nostamaan pelisarjan uskottavuutta – onneksi! Onko tänä vuonna juna suistunut raiteiltaan, vai porskuttaako se edelleenkin vahvasti kohti asemaa?

Welcome to the suplex city, b*ith!

Kun astutaan edeltäjästään :n saappaisin, näyttää pelin käyttöliittymä varsin tutulta. Tyylit ja valikot ammentavat miltei samaa kuten aiemmatkin sarjan pelit, toki päheämmän soundtrackin sävyttämänä kun esimerkiksi Metallicaa ja Ozzy Osbournea pääsemme kuulemaan samalla kun kustomoimme tulevaa matsiamme tai luomme omaa painijaamme, mistä muuten annetaankin kunnia miten onnistunut käyttöliittymä oman painijan luomisessa tänä vuonna onkaan.

Itse painikehässä tapahtuviin asioihin ei ole juurikaan tapahtunut suurempia muutoksia verrattuna edeltäjäänsä. Turpaan vain, väliin vielä pientä suplex citya ja kun mittarit on kovimmillaan, niin ei muuta kuin finisheriä kehiin ja selättämään ja sitten hehkutellaan yleisön kanssa miten kovat tähdet matsille tulikaan. Kontrollit ovat kuitenkin laadukkaasti toteutettu, joten kompojen, liikkeiden ja erilaisten viime hetken torjuntojen tekeminen on toteutettu edelleenkin varsin mallikkaasti. Pelikokemus itsessään on varsin miellyttävä ja mekaniikat pelittää, kuten odottaa saattaakin.

Kestävyyteen on kuitenkin panostettu tänä vuonna, joten on ilo huomata, miten realistisesti painijat käyttäytyvät ottelun edetessä. Sata lasissa ei mennäkään koko 20min mittelöä loppuun saakka, vaan välissä pitää pötkötellä!

Käytän nyt samaa klisettä kuten aiemminkin, että edelleenkään kyseessä ei ole mikään ultimaattinen N64:llä julkaistu No Mercy, jota pidän edelleenkin kaikkien aikojen ”painisimulaattorina”. Lähelle kuitenkin ollaan jo menossa tällä suuntauksella mitä WWE 2K23 & 2K22 ovat antaneet.

To be the man, you gotta BEAT THE MAN!

WWE 2K23 sisältää edeltäjänsä kaltaiseseti runsaasti eri pelitiloja. MyGM-pelitila, jossa pelaaja pääsee leikkimään oikeaa WWE:n General Manageria. Tätä onkin paistutettu tänä vuonna edeltäjästään niin, että kyseisen moodin pelaaminen koukuttaakin hieman enemmän. Buukkaat esityksiä, PPV-tapahtumia ja kaikkea pientä siitä väliltä. Enää ei teekään niin paljon mieli kultaisen PC:lle julkaistun Extreme Warfare Revengen pariin.

Showcase-pelitila on jälleen mukana ja tällä kertaa pääosissa siinä on itse ainoa ja oikea – John Cena. Pelitilassa pelataan läpi Cenan uran merkittävimpiä otteluita aina EWC-debyytista (tai hyppäyksestä ECW-leiriin hetkeksi fanien buuattavaksi) aina merkittävimpiin mestaruusotteluihin. Ja poikkeuksellista onkin tänä vuonna se, että nyt pelaaja ottaakin haltuun Cenan vastustajat.

Viime vuoden tapaan mukana on myös MyRise. Kävele verhojen läpi kohti kehää tehdessäsi WWE-debyyttisi ja määrää, miten urasi painilafkassa lähteekään kehittymään.

Mielenkiintoisin ja kiitollisin lisäys on uusi War Games-ottelutyyppi, joka debytoi WWE 2K23 -pelissä tarjoten raivokasta 3 vs. 3- ja 4 vs. 4-moninpelimättöä kahden vierekkäisen painikehän sisässä, helvetillisten tuplateräshäkkien ympäröimänä. Tällaista kun olisi saanut pelata kultaisina nuoruusvuosina kaveriporukan kanssa äidin ja isin poissa ollessaan kotoa, niin ai että!

Juna kulkee kohti Wrestlemanian päätösottelua, mutta….

Onko tänä vuonna juna suistunut raiteiltaan, vai porskuttaako se edelleenkin vahvasti kohti asemaa? Juna ei ole suistunut raiteiltaan, eikä se vielä sitä uhkaa tehdäkään. Vauhti sen sijaan on kuitenkin hidastumaan päin, eikä viime vuotiseen tapaan edeltäjäänsä onnistuta selättämään niin tehokkaasti, kuten odottaa olisi voinut. WWE 2K23 tarjoaa kuitenkin erittäin viihdyttävän pelikokemuksen, että pelisarjan fanit ja uudetkin pelaajat saavat siitä takuulla pitkäksi aikaa iloa irti.

2K Games aikoo paljastaa jatko-osan yhdestä ”suurimmista ja rakastetuimmista pelisarjoistaan” Kommentit pois päältä artikkelissa 2K Games aikoo paljastaa jatko-osan yhdestä ”suurimmista ja rakastetuimmista pelisarjoistaan”

2K Games

Onko aika :lle?

2K Games aikoo paljastaa ”seuraavan askeleen yhdessä suurimmista ja rakastetuimmista pelisarjoistaan” Summer Game Festilla, joka järjestetään perjantaina 7. kesäkuuta.

Tämä vihje sai fanit välittömästi spekuloimaan mahdollisuuksista. Moni mietti, paljastettaisiinko vihdoin viiden vuoden odotuksen jälkeen. Toiset ehdottivat, että kyseessä voisi olla tai Borderlands 4.

Tällä hetkellä todennäköisin ehdokas on Borderlands 4, jonka kehitystyön vahvistettiin aiemmin tänä vuonna. Se loksahtaisi mukavasti kohdalleen Borderlands-elokuvan julkaisun kanssa, joka saapuu elokuvateattereihin 9. elokuuta. Borderlands 4:n kehitystyön on aiemmin vahvistettu, ja Gearboxin toimitusjohtaja Randy Pitchford on vihjaillut siitä vahvasti.

”Emme ole edes virallisesti ilmoittaneet mitään siitä”, sanoi Pitchford maaliskuussa. ”Selvästikin teemme jotain. Tiedän mitä teemme, ja pyhä jessus… Se on paras juttu, mitä olemme koskaan tehneet. En malta odottaa, mutta aika ei ole vielä kypsä. Aika ei ole vielä kypsä. Aika tulee kyllä.”

Tai ehkä kyseessä ei olekaan Borderlands 4 lainkaan.

”Tulee olemaan niin hauskaa, kun se on [NBA 2K25]”, yksi fani vitsaili X:ssä (entisessä Twitterissä).

Tiedämme asian pian tarpeeksi. Sillä välin on julkaissut joukon uutisia tulosraporttinsa ympärillä, mukaan lukien GTA 5:n myynnin ylittäneen 200 miljoonaa kappaletta ja GTA 6:n julkaisupäivämäärän tarkentuneen.

Summer Game Fest käynnistää vuotuisen shownsa 7. kesäkuuta.

Lähde: IGN

Tennispeli Top Spin tekee paluun 2K Gamesin toimesta – katso ensimmäinen traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Tennispeli Top Spin tekee paluun 2K Gamesin toimesta – katso ensimmäinen traileri

TopSpin 2K25

on tuomassa takaisin 2000-luvun tennispelisarjan uuden -pelin myötä. Voit katsoa pelin ensimmäisen trailerin alta.

Pelisarja sai alkunsa vuonna 2003 kun ensimmäinen -peli llmestyi Xboxille, PC:lle sekä PlayStation 2:lle. Peli sai jatkoa vuosina 2006 ja 2008 sekä 2011, jolloin ilmestyi edellinen Top Spin 4 -peli.