Palworld sai uuden ihastuttavan trailerin Kommentit pois päältä artikkelissa Palworld sai uuden ihastuttavan trailerin

Avoinmaailman selviytymispelin Palworldin fanit saivat uutta silmäkarkkia. Pocket Pair julkaisi juuri upouuden trailerin, joka esittelee -nimisen ainutlaatuisen Palin yllättävän piirteen.

Tämä ihastuttava olento aloittaa elämänsä ystävällisenä seuralaisena, jonka voit ottaa mukaasi seikkailuihin. Mutta kun Petallia lähestyy elämänsä loppua, se kokee dramaattisen muodonmuutoksen ja muuttuu valtavaksi kasviksi!

Traileri vihjaa, mitä mahdollisuuksia tämä muodonmuutos tarjoaa. Pelaajat voivat hyödyntää jättiläismäistä Petalliaa monin tavoin, mutta tarkat yksityiskohdat pysyköön vielä mysteerinä.

Palworldin johtaja syyttää kiinalaisia peliyhtiöitä kopioinnista Kommentit pois päältä artikkelissa Palworldin johtaja syyttää kiinalaisia peliyhtiöitä kopioinnista

Pocketpairin toimitusjohtaja ja Palworldin takana olevan yrityksen johtaja, syyttää kiinalaisia peliyhtiöitä hänen luomuksensa kopioimisesta.

Takuro Mizobe jakoi kuvan mobiili- ja -pelistä nimeltä ja väitti sen olevan Palworldin klooni. Hän totesi lisäksi, että Tencent, suuri kiinalainen teknologiayhtiö, tekee myös Palworldia muistuttavaa mobiilipeliä, jonka budjetit ovat 10 kertaa suuremmat kuin Palworldin.

Auroria, jolla on avoin pelimaailma, yhteistyöpeli ja painotus olentojen ystävystyttämiseen, muistuttaa Palworldia, vaikkakin avaruusasetelmassa. Sen julkaisu on suunniteltu myöhempään tänä vuonna.

Palworldia itse syytettiin Pokémonin kopioimisesta. Kiistoista huolimatta on ollut massiivinen menestys, myyden 15 miljoonaa kopiota Steamissä ja houkuttelemalla yhteensä 25 miljoonaa pelaajaa.

On mielenkiintoista nähdä kuinka asetelmat kääntyvät, kun pelin tekijä, jota on syytetty kopioinnista, osoittaa nyt sormella muita samasta asiasta.

Lähde: IGN

Ennakko: Palworldin Early access on mukaansa tempaavaa viihdettä Kommentit pois päältä artikkelissa Ennakko: Palworldin Early access on mukaansa tempaavaa viihdettä

8.5 / 10
Hyvää Helppo ymmärtää, Kiinnostava maailma, Säädettävä etenemis nopeus, Säädettävä Vaikeustaso, Palien monipuolisuus, Kaunis kartta, Hyvin toimivat valikot, Pelin ambienssi Huonoa Paljon bugeja, Tutoriaalin puute, Sekava edistyminen

Palworld on seikkailu- ja tukikohdanrakennuspeli, joka käytännössä on kuin Pokémon aseilla. Pocket Pairin julkaisema videopeli tempaisee pelaajan pelimaailman syövereihin.

Palworldin ensituntuma on todella mielenkiintoa herättävä, ja samaan aikaan jännittävä ja rauhallinen, kun tietää uuden maailman ja seikkailun odottavan Palpagos-saarilla. Pelissä on ymmärrettävästi huomattava määrä bugeja, koska on early access -julkaisu. Palworldissa napataan paleja, jotka ovat Pokémonien tapaisia eläimiä, joita voi käyttää tukikohdassa tekemässä monia erilaisia askareita, kuten kiven hakkuuta, puun kaatoa, kokkailua, erilaisten vihannesten ja viljan viljelyä sekä sähkön tuotantoa.

Voit rakentaa tukikohdan, jota saat päivitettyä erilaisilla tehtävillä. Voit taistella erilaisia päävihollisia vastaan, joihin sisältyy voimakkaita alfa-paleja ja ihmisiä, jotka ovat hyökänneet Palpagos-saarille. Tukikohdan rakennus on todella monipuolista, ja sinulla on mahdollisuus valita tukikohdan paikka itse ja nostaa tukikohdan tasoa rakentamalla maksimissaan kolme tukikohtaa. Palworldin näppäinasetelma tuntuu todella luonnolliselta ja toimii hyvin.

Pelissä on säädettävä vaikeustaso ja myös teknologiapuu, josta avaat erilaisia taitoja ja reseptejä tukikohdan rakentamiseen. Voit avata myös varusteita paleille, joilla voit sitten ratsastaa tai käyttää varusteiden tuomia erikoiskykyjä sekä lyömä- ja tuliaseita. Teknologiapuuhun saat pisteitä nostamalla hahmosi tasoa, napaten tai päihittämällä alfa-paleja sekä aktivoimalla pikamatkustus-patsaat.

Palworldin grafiikat ovat samantapaiset kuin esimerkiksi uusimmissa Zelda-peleissä eli todella hyvännäköiset, silmille mukavat ja lumoavat. Pelin animaatiot toimivat hyvin ja sopivat peliin erittäin hyvin. Palejen erilaisten iskujen efektit on toteutettu todella hyvin ja ovat erittäin tyydyttäviä katsoa. Pelin ambianssi on todella seesteinen ja hyvin toteutettu seikkaillessasi, mutta muuttuu todella intensiiviseksi ja jännitystä nostavaksi, kun rupeat taistelemaan paleja tai ihmisiä vastaan.

Pelissä on mukaansatempaavaa ja lumoavaa musiikkia, jota jaksaa kuunnella tylsistymättä. Bugeihin, mitä olen nähnyt videoilla ja mitä itse olen kokenut, sisältyy esimerkiksi pelin kaatuilua, ajoittaisia tallentamisen ongelmia, kartan ja tekstuurien latausongelmia, joiden takia saattaa tippua kartan läpi, paleja saattaa jäädä jumiin rakennuksiin ja kiviin huonojen reittivalintojen takia, ja saatat myös löytää paleja jumissa tukikohtasi sisällä tai katolla. Sinulta saattaa kadota keräämiäsi paleja tai tavaroita, mutta siihen en ole syytä löytänyt.

Palworld on todella mukaansatempaava peli, jossa kyllä on ongelmansa, mutta uskon, että päivitysten myötä peli vain paranee ja saa vielä enemmän positiivista huomiota. Suosittelen peliä henkilöille, jotka tykkäävät rennosta seikkailusta, tukikohdan rakentamisesta tai mahdollisesti todella haastavista pääviholliskohtaamisista. Uskon, että Palworld on todellakin hintansa väärti, koska peli maksaa vain 30 euroa ja on myös pelattavissa Xbox Game Passin kautta.

Arvio: Samuli Annala