Paramount+ -suoratoistopalvelussa toukokuussa mm. Uberin tarina sekä uutta Star Trekkiä Kommentit pois päältä artikkelissa Paramount+ -suoratoistopalvelussa toukokuussa mm. Uberin tarina sekä uutta Star Trekkiä

Super Pumped

Paramount+-suoratoistopalveluun saadaan toukokuussa uusia sarjoja kuten mm. Uberin tarinan kertova Super Pumped, Star Trek esiosa Strange New Worlds sekä uutuusdraama Compulsion.

6.5.2022

on uusi esiosa alkuperäiselle 60-luvun Star Trek: The Original Series -sarjalle. Kymmenen osaisessa sarjassa seurataan USS Enterprisen matkoja kapteeni Christopher Pike puikoissa. Pääosissa nähdään Akiva Goldsman (I Am Legend), Rebecca Romijn (X-Men), Christina Chong (Bulletproof) sekä Ethan Peck (Star Trek: Discovery).

12.5.2022

Jospeh Gordon-Lewittin (Inception) tähdittämässä Super Pumped -sarjassa seurataan kuljetusyritys Uberin tarinaa, sekä Piilaakson ylä- ja alamäkiä. Gordon-Lewittin lisäksi sarjassa nähdään Uma Thurman (Kill Bill) sekä Kyle Chandler (Bloodline).

Compulsion

20.5.2022

Compulsion draamasarjassa peliriippuvuus on valokeilassa ja siinä seurataan junaonnettomuuteen joutuvaa ensihoitaja Jennyn (Leanne Best) elämää, kun tämä taistelee riippuvuutta ja traumaperäistä stressioiretta vastaan. Bestin lisäksi sarjassa nähdään Anna Chancellor sekä Hayley Mills.

My Salinger Year

1.5.2022

My Salinger Year on vuoden 2020 draamaelokuva, jota tähdittävät Margaret Qualley sekä Sigourney Weaver. Leffassa yliopistosta valmistuva Joanna ottaa toimistotyön vastaan yrityksestä, joka toimii eristäytyneen kirjailija J.D. Salingerin agenttina.

Breach

1.5.2022

Breach on vuoden 2020 toimintaseikkailuleffa, jota tähdittää Bruce Willis. Elokuvassa isyyden kynnyksellä oleva nuori mekaanikko kohtaa kosmisen kauhun tähtienvälisellä aluksella Uuteen Maahan. Williksen rinnalla näyttelijöinä nähdään Cody Kearsley, Rachel Nichols sekä Thomas Jane.

End of Sentence

1.5.2022

End of Sentece on vuonna 2019 ilmestynyt draamaelokuva, jossa nuori mies vapautuu vankilasta ja lähtee isänsä kanssa ripottelemaan äitinsä tuhkia tämän synnyinseuduille Irlantiin. Elokuvassa pääosissa nähdään John Hawkes, Logan Lerman sekä Sarah Bolger.

ja Kummisetä -trilogia

28.4.2022 ja 3.5.2022

Huhtikuun lopulla starttaava The Offer -minisarja kertoo Francis Ford Coppolan merkittävästä gangasterielokuvasta, jota ei meinattu edes tehdä. Toukokuun alussa Paramount+ -palveluun saadaan Kummisetä elokuvien trilogia.

Kommentoi

Scream -kauhuelokuva yksinoikeudella Paramount+ -palveluun ensi viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Scream -kauhuelokuva yksinoikeudella Paramount+ -palveluun ensi viikolla

Scream

Legendaarisen -kauhuelokuvasarjan järjestyksessään viides osa saa ensi-iltansa Paramount+-suoratoistopalvelussa tiistaina 19. huhtikuuta.

Elokuvateattereihin helmikuussa ilmestynyt ja siellä erinomaisesti menestynyt saapuu suoratoistolevitykseen tiistaina 19. huhtikuuta. Elokuva on nähtävissä yksinoikeudella Paramount+-palvelussa.

Monet elokuvasarjan ikoniset hahmot tekevät paluun, kun 25 vuotta vanhat tapahtumat palaavat vainoamaan Woodsboron pikkukaupunkia. Uusi tappaja on sonnustautunut tuttuun naamioon ja alkanut jahdata teini-ikäisten joukkoa tavoitteenaan herättää kaupungin kuolettavan historian salaisuudet henkiin.

Elokuvassa nähdään vanhoihin rooleihinsa palaavat Neve Campbell (Sidney Prescott), Courteney Cox (Gale Weathers) ja David Arquette (Dewey Riley). He saavat rinnalleen Melissa Barreran, Kyle Gallnerin, Mason Goodingin, Mikey Madisonin, Dylan Minnetten, Jenna Ortegan, Jack Quaidin, Marley Sheltonin, Jasmin Savoy Brownin ja Sonia Ammarin.

Kriitikot ylistäneet kauhusarjan paluuta

Alkuperäinen, vuonna 1996 julkaistu on edesmenneen Wes Cravenin ohjaama kulttielokuva ja yksi slasher-kauhun tunnetuimmista teoksista. Elokuvasarjan viides osa on ollut maailmalla yksi vuoden tuottoisimmista elokuvista, ja sitä on kehuttu niin Cravenin perinnön kunnioittamisesta kuin Scream-elokuville tyypillisistä kauhugenreviittauksista.

Elokuvan ovat ohjanneet Matt Bettinelli-Olpin ja Tyler Gillett sekä käsikirjoittaneet James Vanderbilt ja Guy Busick. Sarjassa on julkaistu aiemmin osat Scream (1996), 2 (1997), Scream 3 (2000) ja Scream 4 (2011). ovat tuottaneet yhteensä yli 700 miljoonaa dollaria.

Kommentoi

Master Chief isolla ruudulla – ennakkokatsauksessa Halo Kommentit pois päältä artikkelissa Master Chief isolla ruudulla – ennakkokatsauksessa Halo

Kevään odotettu sci-fi sarja pohjautuu Xboxin supersuosittuun, laajaan Halo -peliuniversumiin, mutta kertoo peleistä erkanevan oman tarinansa. Pablo Schreiberin (Orange Is The New Black, American Gods) esittämä John-117/Master Chief johtaa ihmiskunnan ja UNSC:n superasetta, geneettisesti muunneltujen Spartan -supersotilaiden ryhmää, sodassa ulkoavaruuden muukalaiskoalitio Covenantia vastaan.

Vuoteen 2552 sijoittuvan tarinan alkaessa Madrigalin planeetan asukkaat pyrkivät itsenäistymään ja erkanemaan Maan ja UNSC:n vallan alta. Avausjaksossa Chief ryhmineen jahtaa Covenantin joukkoja itsenäisyydestään taistelevalle planeetalle, jossa muukalaiset ovat kaivaneet esille muinaisen artifaktin. Artifakti vaikuttaisi olevan ratkaisu pitkään jatkuneelle sodalle, mutta herättää kosketuksesta myös jotain uinuvaa Master Chiefissä. Artifaktin lisäksi Master Chief poimii planeetalta mukaansa iskussa selviytyneen nuoren kapinallisen Quan Ah:n (Yerin Ha, Reef Break) ja suuntaa matkansa kohti UNSC:n päämajaa Reach -planeetalla. Matkan aikana Chief saa ylemmältä taholta määräyksen, mikä saa hänet kyseenalaistaman niin tehtävänsä kuin oman olemassaolonsa tarkoituksen. Näistä asetelmista lähdetään kertomaan tarinaa niin artifaktin merkityksellisyydestä sodan molemmille osapuolille kuin Master Chiefin heräävistä tunteista ja itsetutkiskelusta.

Halo pelisarjaan perehtymättömille parissa ensimmäisessä jaksossa vilisee termejä, paikkoja ja henkilöitä, jotka jäävät täysin auki. Sarja ei ainakaan alkuun avaa katsojalle, mikä UNSC on tai miksi ihmiskunta käy sotaa Covenantia vastaan. Toivottavasti näitäkin asioita tullaan kauden aikana valottamaan. Pelisarjan tunteville sarja tuottaa juuri tarpeeksi faniserviisiä, että sarjan tunnistaa Haloksi – Master Chief näyttää yksi yhteen esikuvaltaan ja esim. aseet, ajoneuvot ja Chiefin haarniskan suojien latausääni ovat suoraan pelisarjasta tuttuja.

Musiikki on aina ollut Halo pelien yksi kantavista voimista ja toimii tv-sarjassa hyvin. Kuullaanpa sarjassa myös peleistä tuttua teemakappaletta. Sarjan tuotantoarvot ovat muutenkin korkeat, mutta silti välillä CGI pistää silmään heikolla tavalla, esim. Covenantin eliitit näyttävät oudoilta liikkuessaan. Näyttelytyö on genrelle sopivaa eikä yksikään hahmo kaadu näyttelijäänsä. Schreiberin Master Chief ei myöskään onneksi kulje koko aikaa kypärä päässään, ja näyttelijä pääsee oikeasti esiintymään.

Tarina ei tarkoituksella seuraa pelisarjan tapahtumia, vaan yrittää kertoa omansa. Näin ollen vältetään pelejä ja tv-sarjaa rajoittamasta toistensa tarinankerrontaa. Onko tämä hyvä asia? Oma vastaukseni tähän, pelisarjaa hieman vähemmän tuntevana, on kyllä. Ilman ennakko-odotuksia sarjaa kohtaan olin positiivisin mielin maistiaisen jälkeen ja jäin odottamaan jatkoa mielenkiinnolla. Sarjalla on valtavasti potentiaalia, mutta voi myös lässähtää keskinkertaiseksi The Mandalorian kopioksi. Omat johtopäätökset voi tehdä 24. maaliskuuta alkaen Paramount+ -striimauspalvelun kautta.

Kommentoi