Parempaa kuuntelukokemusta huonokuuloisille – testissä Doro Hearingbuds -kuulokkeet Kommentit pois päältä artikkelissa Parempaa kuuntelukokemusta huonokuuloisille – testissä Doro Hearingbuds -kuulokkeet

on lanseerannut uudet -kuulokkeet, jotka hyödyntävät huipputeknologiaa paremman kuuntelukokemuksen tarjoamiseksi. Eläkeikäisistä joka kolmasosa kokee kuulohaasteita ja suurimalla osasta yli 75-vuotiaista kuulo on heikentynyt. Myös nuorten huonokuuloisuus on lisääntynyt. Nämä kuulokkeet tarjoavat ratkaisun kuulo ongelmiin. Kuulokkeet hyödyntävät Bluetooth-teknologiaa ja kuulonparannusalgoritmeja ja ne selventävät ääntä, profiilit on optimoitu eri äänityypeille ja kuulokkeet toimivat kuulosuojainten tavoin vaimentaen yli 84 dB:n äänet pois.

Kuulokkeet auttavat käyttäjää kuulemaan ja seuramaan keskusteluja äänekkäässä ympäristössä ja yksilölliset ääniasetukset auttavat esimerkiksi televisiota katsellessa. Musiikin tai podcastien kuuntelu sekä eri medioiden seuranta luonnistuu helposti johtuen kuulokkeiden selkeästä ja laadukkaasta äänestä. Kuulokkeet ovat yhteensopivia sekä - että -laitteiden kanssa.

Esiasetetut profiilit on optimoitu puheelle, ympäristön ja median kuunteluun, tai tarvittaessa kaikki profiilit voi myös kytkettyä pois. Profiilit parantavat luonnollista äänitasapainoa korostaen hiljaisempia ääniä ja vähentäen hälyä ja taustamelua. Täten esimerkiksi televisionkaan äänenvoimakkuutta ei tarvitse nostaa muiden kannalta epämiellyttäväksi. Asetuksia pystyy helposti säätämään sovelluksesta.

Doro HearingBuds – langattomien nappikuulokkeiden pyrkimyksenä on selkeyttää äänenlaatua huonokuuloisille käyttäjille, he voivat valita sovelluksesta esiasetetun äänimaailmaprofiilin erilaisiin tilanteisiin. Jokaisessa profiilissa voi säätää kohdennusaluetta liukusäätimen avulla, jolloin taustamelua voi vähentää omien tarpeiden mukaan. Lisäksi sovelluksessa on kuulotesti, jonka tulosten perusteella kuulokkeiden herkkyys mukautetaan käyttäjän mukaan. Käyttäjäystävällinen sovellus tavoittelee helppokäyttöisyyttä ja mukautuvuutta erilaisiin ympäristöihin.

Sovelluksen lataaminen ja asetusten määrittäminen käy helposti. Nappikuulokkeet voi vaivatta synkronoida sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa.

Nappikuulokkeet ovat muotoilultaan modernin oloiset, joten ne soveltuvat ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan monenlaisille käyttäjille. Äänenlaatu on korkea, ja sovelluksen avulla käyttäjä saa laajan skaalan äänentoiston personointiin.

Doro HearingBuds on teknisesti toimiva tuote, joka tarjoaa helppokäyttöisen ja monipuolisen kuuntelukokemuksen. Hinnoittelu voi olla monille este, mutta ominaisuuksien moninaisuus tekee tuotteesta houkuttelevan. Kuulokkeiden istuvuudessa olisi parannettavaa, ja sovelluksessa voisi olla parempi varausnäyttö sekä kielivalinnan mahdollisuus.

Hyödyllisiä Linkkejä

Parannusehdotuksia

 • Sovelluksessa voisi olla omat profiilit useammalle henkilölle (esim. vanhemmilla pareilla voi olla vain yksi yhteinen kännykkä sovellusta varten)
 • Kuulokkeiden varaustilan numerollinen näyttö sovellukseen (esim. sama kuin mikä näkyy jo Bluetooth-asetuksissa)
 • Ratkaisuehdotelmia kuulokkeiden korvasta ”pullahtamis-ongelmaan”
  • Korvan taakse menevä lisäkiinnike tai
  • Varmistussysteemi siihen, ettei irtoava nappikuuloke tipahda ”hukkaan” tai
  • Pudonneen kuulokkeen paikannussysteemi
 • Sovelluksen kuulotestiin historiatoiminto, jolloin voisi katsella aiempia testejä
 • Sovelluksesta pitäisi olla pääsy ”online-helppiin” ilman ”bluetooth”-yhteyttä
 • Kuulokkeiden sovittimia/tulppia voisi tilata erikseen Dorolta.

Testaus ja arvostelu: Jarmo Savela

Doro HearingBuds arvostelu

Ulkoasu9
Tekninen toimivuus8
Äänenlaatu7
Käyttömukavuus6
Sovellus7
7.4 out of 10
Hyvää ÄÄNI: Laatu ja yli 84 dB äänien esto. SOVELLUS: Selkeä ja helppokäyttöinen, kuulotestin tulosten mukaan kuulokkeet mukautetaan käyttäjän tarpeisiin, profiileita on eri ympäristöihin tai tilanteisiin. YHDISTÄMINEN: Helppo ja nopea yhdistäminen Android- että iOS-laitteiden kanssa. LATAUS: Nappikuulokkeiden kotelo lataa kuulokkeita myös ilman AC-virran kytkemistä. Huonoa KÄYTTÖMUKAVUUS: ”Pullahtavat” helposti ulos korvista, jos kuulotestin tehneellä käyttäjällä on heikko kuulo vain toisessa korvassa, niin sen korvan kuuloke helposti "vingahtelee". SOVELLUS: Ei numeerista kuulokkeiden varaustilan näyttöä (se näkyy ainoastaan puhelimen Bluetooth-asetuksissa), ei kielivalintaa (esim. jos puhelimen kieleksi on valittu englanti, sovelluksen kieltä ei voi vaihtaa suomeksi. Kielivalinnan vaihto onnistuu vain puhelimen kielitä vaihdettaessa). Yhteenveto Doro HearingBuds on teknisesti toimiva tuote, joka tarjoaa helppokäyttöisen ja monipuolisen kuuntelukokemuksen. Hinnoittelu voi olla monille este, mutta ominaisuuksien moninaisuus tekee tuotteesta houkuttelevan. Kuulokkeiden istuvuudessa olisi parannettavaa, ja sovelluksessa voisi olla parempi varausnäyttö sekä kielivalinnan mahdollisuus.

Turtle Beach julkaisi peliohjaimiensa lippulaivamallin – varustettu näytöllä Kommentit pois päältä artikkelissa Turtle Beach julkaisi peliohjaimiensa lippulaivamallin – varustettu näytöllä

Arvokkuutta ja suorituskykyä etsiville pelaajille Stealth Ultra on Turtle Beachin erittäin korkealaatuinen langaton lippulaivaohjain, joka on täynnä huippuominaisuuksia, jotka tarjoavat ammattilaistason ohjausta ja räätälöintiä Xboxille, :lle, älytelevisioille ja -pelaajille.

Pelikuulokkeiden ja -lisävarusteiden valmistaja on esitellyt ensimmäisen langattoman ohjaimensa Xboxille ja PC:lle Stealth Ultra Wireless Smart Game Controller. Ohjain tarjoaa huippuluokan suorituskykyä tarkkaan valmistettujen komponenttien ja mukautusvaihtoehtojen avulla Xbox- ja PC-pelaajille, jotka vaativat parasta. Stealth Ultrassa on Turtle Beachin oma matalan viiveen langaton liitettävyys. Tuntoherkät mikrokytkimet tarjoavat nopeat ja luotettavat vasteet, ja ne on suunniteltu kestämään jopa viisi kertaa pidempään kuin muissa ohjaimissa olevat vakiopainikkeet. AntiDrift-peukalotikut poistavat ajelehtimisen ja takaavat tarkan ohjauksen, ja säädettävät lyhyt- ja pitkävetoliipaisimet takaavat pelattavaan peliin sopivan vasteen.

Ohjaimessa on myös näyttö, jonka avulla pelaajat voivat mukauttaa RGB-valaistusta, peli- ja chat-ääniasetuksia, ohjaussauvan herkkyyttä, mukautettavia painikkeita ja paljon muuta. Lisäksi Turtle Beachin patentoidun teknologian ansiosta pelaajat voivat vastaanottaa sosiaalisia ilmoituksia puhelimeensa ohjaimen ohjausnäytön kautta. Stealth Ultra -ohjaimessa on myös säädettävät virransyöttötilat, jotka voivat tarjota jopa 30 tunnin akkukeston yhdellä latauksella, ja virta toimitetaan mukana tulevan matalaprofiilisen lataustelakan kautta, joka toimii myös kätevänä säilytyspaikkana ohjaimelle, kun sitä ei käytetä.

”Stealth Ultra -ohjaimen ensiluokkaiset komponentit, rakentamisen laatu ja ominaisuudet nostavat sen kaikkien muiden markkinoilla tällä hetkellä olevien ohjainten yläpuolelle ja tekevät siitä pakollisen ohjaimen pelaajille, jotka haluavat parasta. Turtle Beachin ohjaimet on suunniteltu tarjoamaan äärimmäistä hallintaa ja integroimaan ominaisuuksia, jotka ylittävät luokkansa. Täysin uusi Stealth Ultra on ylivoimainen osoitus tästä ihanteesta ja jälleen yksi selkeä esimerkki siitä, että Turtle Beach jatkaa tämän lupauksen lunastamista faneillemme.”

toteaa Cris Keirn, Turtle Beach Corporationin väliaikainen toimitusjohtaja ja globaalin myynnin vanhempi varajohtaja

Stealth Ultra -ohjaimen innovatiivinen täysvärinen yhdistetty ohjausnäyttö pitää pelaajan yhteydessä pelaamisen aikana, mutta tarjoaa myös laajat asetukset ja säädöt, jotka ovat käytettävissä suoraan ohjaimen kojelaudalla. Patentoitu, Turtle Beachin eksklusiivinen ominaisuus, joka on saatavana vain Stealth Ultra -ohjaimessa, näyttää puhelimen sosiaalisen median ilmoitukset ohjaimen kojelaudalla, joten pelistä ei tarvitse enää vilkuilla poispäin ja menettää tärkeitä hetkiä ilmoituksia tarkistaessaan. Stealth Ultra -ohjaimen yhdistetty ohjausnäyttö antaa pelaajille myös mahdollisuuden säätää lennossa 10 sisäistä profiilia eri peligenrejä tai hahmojen varusteita varten. Näytön avulla pelaajat voivat myös säätää keskeisiä ohjaimen suorituskykyyn liittyviä seikkoja, kuten painikkeiden kartoitusta, peukalovastetta, kuolleita alueita ja tärinän voimakkuutta, sekä säätää sen visuaalista tyyliä 16,8 miljoonalla eri RGB-värillä, jotta voit määrittää mieltymyksesi estetiikan, ilmoitusten ja akun tyhjenemisestä varoittavien ilmoitusten suhteen.

Mukauttamisen ja ulkonäön lisäksi Stealth Ultra on suunniteltu pitkäikäiseksi ja luotettavaksi. Siinä on kauttaaltaan ensiluokkaisia materiaaleja, mukaan lukien pehmeän tuntuiset pinnoitteet ja mukava ergonominen muoto mikrojäähdytyskanavilla, sekä tuntoherkät mikrokytkimet, jotka on mitoitettu viiden miljoonan napsautuksen elinkaarelle D-padissa, ABXY-klusterissa, yhdistettävissä painikkeissa ja puskureissa, jotka takaavat luotettavat ja nopeammat reaktiot jokaisella painalluksella. Stealth Ultran AntiDrift-peukalosauvat käyttävät kosketuksettomia Hall Effect -antureita, jotka parantavat tarkkuutta ja kestävyyttä, ja mukana toimitetaan kaksi ylimääräistä sarjaa kuperia peukalotikun suojuksia lisäkustomointia varten. Liipaisimen pysäyttimet ovat säädettävissä niin, että ne mahdollistavat lyhyet hiusliipaisut toiminta- tai FPS-peleissä tai täyden matkan, jotta kaasun ja jarrutuksen hienosäätö on mahdollista ajopeleissä. Lisäksi neljä muokattavaa pikatoimintopainiketta antavat pelaajille mahdollisuuden konfiguroida tarkat ohjausasetukset pelattavasta pelistä riippuen.

Mukana tuleva matalaprofiilinen, nopea lataustelakka tarjoaa Stealth Ultralle kätevän paikan levätä ja ladata, kun se ei ole käytössä. Tarjolla on myös useita säädettäviä virransyöttötiloja, mukaan lukien Eco Mode, joka sammuttaa RGB-valaistuksen, jolloin pelaajat voivat pidentää Stealth Ultran akun käyttöaikaa jopa 30 tuntiin yhdellä latauksella. Nopea USB 3.0 -lataus palauttaa ohjaimen 100 %:n varauksen alle kahdessa tunnissa. Lataustelakassa on myös sisäänrakennettu USB-portti ohjaimen langattoman lähettimen liittämistä varten, ja se vie vain yhden USB-portin Xboxissa tai PC:ssä. Stealth Ultra -ohjaimen mukana tulee myös 3 metrin USB-kaapeli, joka tarjoaa mahdollisuuden pelata ja ladata tarvittaessa.

Stealth Ultra ei olisi aito Turtle Beach -peliohjain ilman merkin vakiovarusteena olevia ääniominaisuuksia. Kuten Turtle Beachin palkituissa Recon- ja REACT-R-ohjaimissa, myös Stealth Ultra parantaa mitä tahansa 3,5 mm:n liitännän kautta kytkettyä langallista pelikuuloketta Turtle Beachin yksinoikeudella varustetuilla ääniominaisuuksilla, kuten Superhuman Hearing kilpailuetua varten, EQ-äänen esiasetukset, pelin ja chatin äänenvoimakkuuden miksaus, mikrofonin monitorointi ja paljon muuta. Turtle Beachin Pro-Aim Focus Mode palaa myös Stealth Ultra -ohjaimeen, jonka avulla pelaajat voivat säätää peukalotikun herkkyyttä parempaa pitkän kantaman tarkkuutta varten ja joka on valittavissa esiasetuksena mihin tahansa ohjaimen takaosan neljästä liitettävissä olevasta painikkeesta.

Stealth Ultran kahvoissa ja liipaisimissa olevat kaksoismoottorit antavat upeaa tärinää ja ovat myös säädettävissä liitetyn ohjausnäytön kojelaudan kautta. Liitetyn ohjausnäytön lisäksi pelaajat voivat myös päivittää ja säätää Stealth Ultran asetuksia ja räätälöintivaihtoehtoja Control Center 2 -sovelluksen kautta, joka on saatavilla Xboxilla, PC:llä, Android- ja -mobiililaitteilla. Stealth Ultra -ohjain, lataustelakka, kaapelit ja ylimääräiset peukalokorkit voidaan säilyttää mukana tulevassa kovakuorisessa matkalaukussa, kun sitä ei käytetä. Lisäksi matkakotelossa on sisäänrakennettu aukko Stealth Ultra -ohjaimen lataamista varten, kun se on kotelossa.

Turtle Beachin Designed for Xbox Stealth Ultra Wireless Smart Controller on ennakkotilattavissa 209,99 euron hintaan valmistajan verkkokaupassa ja osallistuvilta jälleenmyyjiltä Suomessa. Stealth Ultra julkaistaan 15. joulukuuta 2023.

Turtle Beachin Atom -mobiiliohjain on nyt saatavilla iPhone -puhelimille Kommentit pois päältä artikkelissa Turtle Beachin Atom -mobiiliohjain on nyt saatavilla iPhone -puhelimille

Turtle Beach Atom Mobile Game Controller

Pelikuulokkeiden ja pelilisävarusteiden valmistaja on julkaissut Atom Mobile Game Controller -ohjaimen iPhone -puhelimille. Ohjain on kompakti ja kannettava mobiilipeliohjain, jossa on ainutlaatuinen kaksiosainen muotoilu.

Atomin kaksi ergonomista kahvamoduulia sopivat kaikkiin Apple iPhone 14, 13, 12 ja 11 -malleihin, ja säädettävät jousikuormitteiset kiinnikkeet takaavat, ettei puhelimen koteloita tarvitse poistaa. Kun pelaat keskelle asetetun iPhonen kanssa, kaksi Atom-ohjainmoduulia kommunikoivat keskenään langattomasti Turtle Beachin oman 2,4 GHz:n langattoman yhteyden avulla. Matalan viiveen Bluetooth yhdistää viiveettömästi iPhoneen, kun pelataan pilvipelejä Apple Arcadessa, Xbox Game Passissa, GeForce Now:ssa, Steam Linkissä ja muissa palveluissa. Kun on aika pakata ja lähteä, kaksi Atom-moduulia yhdistyvät magneettisesti ja mahtuvat vaivattomasti mukana toimitettuun kantolaukkuun, ja taskuun.

Turtle Beach Atom iOS

”Atom-ohjaimemme :lle tarjoaa tarkat kontrollit, jotka tuntuvat fantastisilta iPhonen pelaajien käsissä, ja sen ainutlaatuinen magneettinen muotoilu tekee siitä helpon pakata mukaan, kun mobiilipelaajat ovat liikkeellä.”

sanoo Cris Keirn, Turtle Beach Corporationin väliaikainen toimitusjohtaja ja globaalin myynnin SVP.

Uusi Atom Mobile Game Controller iPhoneille on saatavilla koboltinsinisessä värissä valmistajan verkkokaupasta 89,99 euron hintaan. Aiemmin julkaistu -versio on saatavana mustakeltaisena versiona, jossa on Xbox Guide -painike sekä ilmainen 1 kuukauden Xbox Game Pass Ultimate -tilaus, sekä erillisinä mustana & tealinvärisenä ja punaisena versiona.