Pelaa missä vain: Googlen uusi suoratoistoalusta Google Stadia sallii pelaamisen eri laitteilla Kommentit pois päältä artikkelissa Pelaa missä vain: Googlen uusi suoratoistoalusta Google Stadia sallii pelaamisen eri laitteilla 19

tuo pelaajien käyttöön uuden suoratoistoalustan Stadian, jonne pelaajilla on pääsy eri laitteiden avulla. Alusta pohjautuu pilvipalveluun,  jonne on pääsy internetin myötä selaimilla, tietokoneilla, televisioilla sekä mobiililaitteilla. Peliä voi siten jatkaa eri laitteillla siitä mihin se on viimeksi jäänyt.

Googlen Majd Bakar kertoo, että Stadia pystyy tarjoamaan pelejä 4K-resoluutiolla sekä HDR:llä jopa 60 kuvataajuuden (frames per seconds) voimin. Tulevaisuuden tavoitteena on, että saavuttaa 8K-resoluution sekä 120 kuvataajuuden.

Lisäksi Google on julkistanut Stadia-ohjaimen, jossa on kaksi analogista ohjausvipua, neljä pääpainiketta sekä sivupainikkeita. Ohjain ottaa yhteyden pilveen langattoman verkon kautta ja sen ’jaa’-panikkeella pääsee YouTubeen. Ohjaimessa on lisäksi Googlen apupainike.

Stadia hyödyntää Googlen maailmanlaajuisia tietokeskuksia, joita on yli 200:ssa maassa ja alueilla. Googlen toimitusjohtaja Phil Harrison kertoi, että Google sallii pelikehittäjille pääsyn tietokeskuksiin, jotta he voivat tuoda pelejä Stadiaan. Tällä hetkellä Stadian kautta voi pelata Assassin’s Creed Odyssey -peliä. Lähitulevaisuudessa Stadiaan tulee lisää pelejä, esim. on tulossa alustaan.

Kommentoi

Bethesda tuo sittenkin uudet pelinsä Steam -palveluun Kommentit pois päältä artikkelissa Bethesda tuo sittenkin uudet pelinsä Steam -palveluun 24

Bethesda on muuttanut mieltään ja tuo sittenkin uudet pelinsä Steam -palveluun oman Bethesda Storen lisäksi. Yhtiö ilmoitti aiemmin julkaisevansa Rage 2 ja -pelit vain omassa kaupassaan.

Nyt kuitenkin näiden pelien lisäksi myös Fallout 76 on saapumassa Steam -palveluun myöhemmin tänä vuonna. Edellä mainittujen lisäksi palveluun saapuvat myös Wolfenstein: Youngblood ja Wolfenstein: Cyberpilot -pelit.

Steamin ja Epic Games Storen välinen kamppailu on kärjistynyt tänä vuonna, mutta toistaiseksi Bethesda on tuomassa pelit vain Valven Steam -kauppaan.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi

Amazon kehittämässä omaa pelien streamauspalvelua Kommentit pois päältä artikkelissa Amazon kehittämässä omaa pelien streamauspalvelua 37

Amazon on kehittämässä omaa pilvipelaamispalvelua. Alustavien tietojen mukaan Googlen Project Stream ja Microsoftin Project xCloudin kaltainen palvelu lanseerattaisiin aikaisintaan vuonna 2020. Muiden palveluiden tapaan Amazonin palvelu mahdollistaa laitevaatimuksiltaan korkeiden pelien pelaamisen esimerkiksi kännyköille, tableteilla, älytelkkareilla sekä kannettavilla.

Amazon on parhaillaan neuvottelemassa julkaisijoiden kanssa palveluun tulevista peleistä.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi

Haluatko öristä metallikuorossa Doom Eternalin soundtrackilla? Ilmoittaudu tästä Kommentit pois päältä artikkelissa Haluatko öristä metallikuorossa Doom Eternalin soundtrackilla? Ilmoittaudu tästä 39

Jos olet liian vanha Cantores Minoresiin, seuraa tätä linkkiä niin voit hakea työn alla olevan ID Software :n -pelin soundtrackille tulevaan metallikuoroon. Sinun tarvitsee vain päästä maaliskuun alussa Texasiin, olla yli 18-vuotias ja toimittaa näyte örisijän kyvyistä musiikkitaiteilija Mick Gordon :ille.

Pelinkehittäjä, muotoilukeskuksen VR/AR -hessu, kolmekymppinen pc-pelaaja, indie guy. For reviews, contact sebastian ( at ) errori.net

Kommentoi