Pelaa missä vain: Googlen uusi suoratoistoalusta Google Stadia sallii pelaamisen eri laitteilla Kommentit pois päältä artikkelissa Pelaa missä vain: Googlen uusi suoratoistoalusta Google Stadia sallii pelaamisen eri laitteilla

tuo pelaajien käyttöön uuden suoratoistoalustan Google Stadian, jonne pelaajilla on pääsy eri laitteiden avulla. Alusta pohjautuu pilvipalveluun,  jonne on pääsy internetin myötä selaimilla, tietokoneilla, televisioilla sekä mobiililaitteilla. Peliä voi siten jatkaa eri laitteillla siitä mihin se on viimeksi jäänyt.

Googlen Majd Bakar kertoo, että Stadia pystyy tarjoamaan pelejä 4K-resoluutiolla sekä HDR:llä jopa 60 kuvataajuuden (frames per seconds) voimin. Tulevaisuuden tavoitteena on, että saavuttaa 8K-resoluution sekä 120 kuvataajuuden.

Lisäksi Google on julkistanut Stadia-ohjaimen, jossa on kaksi analogista ohjausvipua, neljä pääpainiketta sekä sivupainikkeita. Ohjain ottaa yhteyden pilveen langattoman verkon kautta ja sen 'jaa'-panikkeella pääsee YouTubeen. Ohjaimessa on lisäksi Googlen apupainike.

Stadia hyödyntää Googlen maailmanlaajuisia tietokeskuksia, joita on yli 200:ssa maassa ja alueilla. Googlen toimitusjohtaja Phil Harrison kertoi, että Google sallii pelikehittäjille pääsyn tietokeskuksiin, jotta he voivat tuoda pelejä Stadiaan. Tällä hetkellä Stadian kautta voi pelata Assassin's Creed Odyssey -peliä. Lähitulevaisuudessa Stadiaan tulee lisää pelejä, esim. on tulossa alustaan.

Ilmainen räiskintäpeli XDefiant ilmestyy toukokuun lopulla Kommentit pois päältä artikkelissa Ilmainen räiskintäpeli XDefiant ilmestyy toukokuun lopulla

XDefiant

Ubisoft tuo 21. toukokuuta pelaajien käsiin uuden -nimisen räiskintäpelin. Pelin voi ladata ja pelata ilmaiseksi Ubisoft Connect -pelipalvelun kautta.

Esityskausilla eteenpäin

Alkuun XDefiant on pelattavissa kuuden viikon mittaisella esikaudella. Tämän jälkeen peli siirtyy ensimmäiseen neljään kauteen jakautuvaan pelivuodelle. Jokainen kausi tuo mukanaan uusia kenttiä, aseita ja battle pass -saavutusjärjestelmän, joka sisältää 90 eri tasoa. Battle pass -järjestelmästä voi ansaita kosmeettisia palkintoja hahmoille, kuten erilaisia asuja ja aseita.

Vauhdikas toimintaa ryhmätaistelussa

XDefiant tarjoaa vauhdikasta ammuntaa ryhmävetoisen moninpelin muodossa. Pelissä on aluksi viisi pelimuotoa, 14 pelikenttää, 24 asetta ja 44 viritysosaa. Pelaajat voivat valita viiden eri ryhmittymän välillä, jotka ovat kaikki tuttuja muista Ubisoft-peleistä. Jokaisella ryhmittymällä on omat erikoiskykynsä ja vahvuutensa.

Hahmojen varusteet ja taistelutyylit

Pelaajat valitsevat ennen taistelun alkamista oman ryhmittymänsä ja varustuksensa. Sama toistuu pelikentällä kaatuessa, jolloin pelaajahahmo palaa kentälle uutena sotilaana. Jokaisella ryhmittymällä on kaksi aktiivista kykyä, yksi passiivinen voimavara ja hitaasti latautuva erikoiskyky.

Hahmokohtaiset varusteet koostuvat pää- ja käsiaseesta sekä kranaatista. Aseita voi räätälöidä omien mieltymysten mukaan viritysosilla, jotka vaikuttavat esimerkiksi aseen vahinkoon, etäisyyteen ja tarkkuuteen.

Pelissä on kaksi pääasiallista pelimuotoa: areenaottelut ja lineaariset taistelut. Areenamaisia pelimuotoja ovat Domination, Occupy ja HotShot. Lineaarisissa taisteluissa pelaajat jaetaan hyökkääviin ja puolustaviin tahoihin. Zone Control -pelimuodossa puolustava taho yrittää suojata kentän viittä eri sektoria, kun taas hyökkäävä taho yrittää valloittaa ne. Escort-muodossa hyökkääjät suojaavat saattotehtävässä pakettia ja pyrkivät kuljettamaan sen kentän alusta kohdealueelle saakka.

XDefiant ilmestyy /S- ja -pelikonsoleille sekä :lle 21. toukokuuta. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Apple esittelee toukokuussa tekoälypainotteisen iPad Pron M4-sirun kera Kommentit pois päältä artikkelissa Apple esittelee toukokuussa tekoälypainotteisen iPad Pron M4-sirun kera

Raporttien mukaan julkistaa seuraavan sukupolven iPad Pron 7. toukokuuta. Tämä odotettu tabletti saa todennäköisesti merkittävän päivityksen – tehokkaan -sirun integroidulla Neural Enginellä. Bloomberg's Mark Gurmanin mukaan tästä voisi tulla Applen ensimmäinen aidosti tekoälykäyttöinen laite.

Gurman spekuloi Power On -uutiskirjeessään, että Apple saattaisi hyödyntää toukokuun tapahtumaa esitelläkseen tekoälystrategiaansa itsenäisesti. Tämä antaisi heille mahdollisuuden paneutua syvemmin siihen, miten M4-käyttöinen ja muut laitteet hyödyntävät tekoälyominaisuuksia :ssa. Nämä toiminnallisuudet voisivat käsittää sekä Applen kehittämiä laitekohtaisia ominaisuuksia että tiiviisti integroituja chatbotteja mahdollisesti Googlelta tai :lta.

Tekoälykehityksen lisäksi uuden iPad Pron huhutuille kuuluu myös merkittävä visuaalinen päivitys -näytöllä. Tämä päivitys odotetaan tulevan saataville uuden lisävarustepaketin rinnalla, johon kuuluu muun muassa seuraava . Tämän Apple Penselin sanotaan sisältävän haptisen palautejärjestelmän, mikä saattaisi mahdollistaa innovatiivisia sovelluksia, kuten piirtämisen aikana tunnettavaksi tulevat tekstuurit – kuvittele paperin karheuden tunteminen Photoshopissa!

Akkuvirran riittävyys Apple Pencilistä saattaa kuitenkin olla huolenaihe jatkuvan haptisen palautejärjestelmän moottorin takia. Tämä voisi mahdollisesti liittyä huhuihin Apple Pencilien yhteensopivuudesta Vision Pron kanssa, missä haptiikka parantaisi yhteyden tunnetta virtuaaliympäristöissä. Muita Apple Penciliä koskevia huhuja ovat uusi puristusliike ja magneettiset kärjet, jotka mahdollistavat nopean tyylinvaihdon.

Vaikka Gurman korostaa tämän olevan merkittävin iPad Pron uudelleensuunnittelu vuodesta 2018, useimmat käyttäjät eivät välttämättä huomaa sisäisiä muutoksia. Gurman nostaa esiin OLED-näytön toisena merkittävänä uudistuksena. Vaikka jotkut, kuten kirjoittaja itse, saattaisivat innostua jo pelkästään OLED-näytöstä, toiset saattaisivat pitää hieman ohuempia, pyöristettyjä reunoja (iPhone 15 Pron kaltaisia) vähäpätöisenä muotoilumuutoksena.

Applen tekoälypainotus iPad Prossa saattaisi selventää sen kohderyhmää. Todennäköisesti niiden, jotka ovat kiinnostuneita tekoälystä, ja tehokasta tablettia etsivien käyttäjien välillä on merkittävä päällekkäisyys. Kuitenkin mahdollinen hinnanero iPad Pron ja suuremman, edullisemman iPad Airin välillä saattaisi karkottaa jotkut käyttäjät tekoälykeskeisestä Pro-mallista.

iPad Pron tekoälyominaisuuksien todellinen vaikutus lienee selkeämpi vasta, kun Apple kertoo lisää laitekohtaisista tekoälytoiminnoistaan tai kun iPadOS 18 julkaistaan syksyllä.

Lähde: TheVerge