”Pelaaminen on mulle ihan yhtä kova intohimo kuin musiikin tekeminenkin” – Ohjaimen takana Kasmir Kommentit pois päältä artikkelissa ”Pelaaminen on mulle ihan yhtä kova intohimo kuin musiikin tekeminenkin” – Ohjaimen takana Kasmir

Ohjaimen takana

Kasmir saapui Zoomin kautta haastateltavaksemme. Internetin pikkulinnut nimittäin lauloivat aiemmin toimituksellemme sellaisen huhun, että tämän linkin takaa saattaisi löytyä melkoinen peliharrastaja. Ja eihän ne linnut väärässä olleet! Lue koko haastattelu tästä alta:

Moi Kasmir! Miten peliharrastuksesi on saanut alkunsa ja mikä oli ensimmäinen pelikonsolisi?

Kasmir

Mitkä oli ensimmäiset itse hankkimasi pelisi kyseisellä konsolilla?

Kasmir: No Super Marion lisäksi ensimmäisiä mitä sille tuli hankittua, oli mm. Slalom Ski, Gun Smoke, sit oli yks sellainen helkkarin vaikee, mikä mulla on tossa Switchin retropelikokoelmassakin, ootas mä haen sitä nimee hetken…..Äääh, nyt mä joudun lunttaan sen nimen Googlesta *nauraa*. Aaah, Rygar se oli!

Sitten haluan mainita nää pari, vaikken itse kyseisiä pelejä omistanutkaan. Niin täytyy tässä vaiheessa nostaa esille pari helmeä, mitä mun rakas ystäväni omisti ja joita sitten pelattiin hänen luona. Ensimmäinen oli Kapteeni Planeetta ja toinen oli Werewolf.

Kasmirin ensimmäisistä pelihankinnoista yksi on japanilainen Tecmo pelistudion kehittelemä toimintaseikkailu Rygar. Peli on julkaistu vuonna 1987 Nintendon 8-bittiselle alustalle. Peli yhdistää elementtejä roolipelistä ja seikkailusta.

Mitä pelikonsoleita olet omistanut siitä lähtien?

Kasmir: No se äsken mainitsemani 8-bittinen Nintendo. Sen jälkeen itseasiassa seuraava konsoli minkä mä oon omistanut, on . Itseasiassa sen jälkeen sitten kaikki pleikkarit mitä on tähän asti ilmestynyt. Haluan kuitenkin mainita, että yks mun rakkaimpia konsoleita on kuitenkin aina ja ikuisesti Dreamcast. En ikinä unohda sitä aamua kun heräsin ihan tavalliseen koulupäivään, niin mun sängyn vieressä oli Segan paketti- sekä sen lisäksi myös ylimääräinen ohjain ja Sega Rally-pelikasetti. Silloin oli kyllä todella vaikea lähtee kouluun! *nauraa*. Sit mulla on ollut muuten ensimmäinen ja Xbox One.

Nintendo Switchin ostin itselleni lahjaksi viime jouluna. Se on aivan mahtava väline meidän keikkareissuilla. Ollaan pelattu porukalla sillä esimerkiksi Mario Kartia, Mario Partya jne. Jos konsolin kytkeminen hotellihuoneen telkkariin ei onnistu, niin sit se konsoli on kätevä vaan laittaa siihen pöydälle kaikkien eteen ja pelata sillä. On se vaan aivan huikee matkalaite!

Kyllä multa sitten löytyy myös sellainen yks Segan todella, siis todella epävirallinen emulaattori, jonka mä oon aikonaan ostanut jenkeistä. Siinä on sisällä jotain 100 eri peliä. Niin ja löytyyhän multa vielä mini, mitä mä en oo edes korkannut vielä laatikostakaan. Siinä on oikeestaan mun konsolit. siis löytyy uusimpana, mutta Xboxin kelkasta mä oon tippunut jossain vaiheessa, ja sen vuoksi sen uusimpia multa ei löydy.

Niin ja yks oleellinen muuten unohtui – onhan mulla siis ollut vielä Nintendo Wii U!

Haluun kuitenkin tän listauksen perään kertoa, että Sega Dreamcast ja PS1 on ehkä mun niinku kaikkien aikojen rakkaimpia pelikonsoleita.

Onko nämä kaikki edellä mainitut konsolit sulla edelleen tallessa?

Kasmir: Kyllä kaikki muut löytyy mutta se 8-bittinen Nintendo ja PS1 ei ole enää mun hallussa.

Mites tietokoneet, harrastatko PC-pelailua?

Kasmir: Kyllä multa itseasiassa löytyy yks peliläppäri. Sillä on tullut aika paljon väännettyä mm. Total War: Warhammeria ja muita vastaavia pelejä, joita ei konsoleille saa. Nyt se kone toimii aikalailla mun Path Of Exileä pelattaessa Path Of Buildingin ikkunana se näyttö. Ettei vaan tule otettuu vääriä nodeja!

Kyllä mä voin tässä vaiheessa muuten sanoa, että mä oon aika syvällä pelaamisessa! *nauraa*. Ja tässä talossa ei muuten mitään änäreitä ja Fifoja pelata, eikä Formuloitakaan. Vaan syvään päätyyn heti kerralla: Eli RPG, Action RPG ja kaikki kunnon nörttääminen kunniaan. Urheilla voi ulkona, mutta sisällä mennään sit sellasiin maailmoihin mihin ei muuten päästä.

Tämä oli niin kauniisti sanottu, että pakko nostaa kyllä hattu päästä tässä vaiheessa haastattelua. Asiasta heti kukkaruukkuun: Miten muuten, kun puhutaan peleistä ja kokoelmista, niin suositko itse fyysisiä pelejä vai tuleeko kaikki hankittua digitaalisesti?

Kasmir: Playstation 4:lle ostin vielä aika paljon fyysisiä, mutta se on oikeastaan vika konsoli, jolle oon ostanu fyysisiä. Ehkä niitä ois sitte yhteensä joku 50 peliä, joita mulla on yhteensä fyysisenä. PS5:lle mä en oo enää ostanut mitään fyysisenä. Pleikka kolmoselle mulla on ehkä joku noin 100 fyysistä ja Dreamcastille mulla on vielä tallessa ehkä noin 20 fyysistä kopiota.

Harrastatko pelailua kuinka aktiivisesti tällä hetkellä? Paljonko vierähtää tunteja viikossa suurin piirtein?

Kasmir: Kyllä mä aina pyrin, että jos on vapaata ja esim lapsi menee päikkärelle tai nukkumaan illalla, niin kyllä siinä aina joku konsoli käynnistyy. Jos tosiaan on vapaapäivä ja mä saan lapsen nukkumaan siinä klo 19 illalla, niin kyllä sitä aika helposti tulee sit siitä eteenpäin johonki kevyesti klo 00 asti väännettyä, ellei jopa 01-02 astikin. Sen kun kertoo sitten viidellä, niin kyllähän tossa viikkoon ihan kiva määrä tunteja tulee *nauraa*

Voidaanko ehkä sinunkin kohdallasi käyttää enemmänkin termiä ”elämäntapa” kuin ”harrastus”?

Kasmir: Kyllä se joo näin on. Oon mä joskus miettinytkin, että jos en työskentelisi musa-alalla, niin peliala olis mun seuraava unelmapesti. Ja kyllä mä voin ihan sanoakin, että jos joskus tarjoituis vaikka mahdollisuus lähtä käsikirjottaan jotain ideaa johokin pelifirmaan, niin kyllä mä voisin ihan helposti siks aikaa laittaa vaikka nää musahommat paussille. Pelaaminen on mulle ihan yhtä iso intohimo, kuin musiikin tekeminenkin. Ellei joskus jopa vähän isompikin.

Sitten vielä loppuun miltä oma TOP5-pelilistauksesi näyttäisi?

Kasmir: Tää on hankala, mulla olisi näitä heti kerralla seitsemän mielessä, onko ok? Ja onko pakko olla järjestyksessä?

Ei ole pakko olla järjestyksessä. Edellinen haastateltava luetteli näitä jopa kymmenen kappaletta, joten seitsemän kyllä kelpaa meille erittäinkin hyvin!

Kasmirin TOP7 -pelilistaus:

1. Final Fantasy 7

2. Resident Evil

3.Wrath of the White Witch

4. Hogwarts Legacy

5. Destiny

6. What Remains Of Edith Finch

7. Disco Elysium

Kiitoksia haastattelusta!

Kasmir: Kiitoksia!

Kommentoi

Mobiilipeliohjain Backbone toi PlayStation-mallinsa Android -laitteille Kommentit pois päältä artikkelissa Mobiilipeliohjain Backbone toi PlayStation-mallinsa Android -laitteille

Backbone One - PlayStation Edition

Mobiilipeliohjain on nyt saatavilla myös -versiona -laitteille. Voit katsoa esittelyvideon alta.

Tämä uusi laite on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä PlayStationin kanssa, ja se sisältää monia -konsolin langattoman DualSense-ohjaimen muotoilun piirteitä, kuten klassiset painikkeet ja kuvakkeet. PS Remote Play -sovellus tunnistaa tämän tuotteen yksiselitteisesti DualSense-ohjaimeksi, minkä ansiosta pelaajat voivat pelata suosikki PlayStation 4- ja PlayStation 5-pelejään Android-laitteellaan mistä tahansa.

Kun pelaajalla on laajakaistainternet ja PS5- tai PS4-konsoli, hän voi liittää Android-laitteensa Backbone Oneen ja aloittaa konsolipelien pelaamisen PlayStation Remote Play -sovelluksen kautta. Pelaajat voivat lukita pelinsä vaakatilaan ja päästä helposti PlayStation-sovellukseen kaksoisnapauttamalla Backbone One -ohjaimensa Options-painiketta.

Backbone on luonut ennennäkemättömän ekosysteemin, jossa lähes kaikki pelisisältö ja -palvelut ovat saatavilla yhdessä paikassa – puhelimessasi. Sen perusti 24-vuotias Maneet Khaira työskennellessään Googlen pelipuolella.

Backbonen ohjelmisto ja laitteet tekevät pilvipelien suoratoistosta ja myös tavallisesta mobiilipelaamisesta vaivatonta ja helppoa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan puhelin kytketään Backbone One -laitteeseen ja App Storen ja Apple Arcaden mobiilipelit, pilvipelipalveluiden suoratoistot, kuten Game Pass ja Nvidia Geforce Now ovat saatavilla. Voit myös pelata Xbox Series X ja S-, PlayStation 5- ja Steam-pelejä missä tahansa etäpelaamisen kautta.

”Backbonen perustamisella oli yksi todellinen tavoite: parantaa pelikokemusta kaikille ja kaikkialla. Aivan kuten Sonos ja Roku ovat tehneet musiikin ja television suoratoistolle, Backbone yhdistää kaikki pelien suoratoistopalvelut ja keskeiset pelikokemukset mobiililaitteissa.”

sanoo Backbonen perustaja ja toimitusjohtaja Maneet Khaira

Backbone on saanut rahoitusta lukuisilta sisällöntuottajilta, kuten MrBeastilta, 100 Thievesin perustajalta Nadeshotilta, Prestonelta, Kwebbelkopilta ja Typical Gamerilta. Sitä tukevat myös Night Media ja Ashton Kutcherin Sound Ventures.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Pelaa mitä tahansa mobiilipeliä, joka tukee ohjaimia
 • Kokoontaitettava ja kompakti muotoilu
 • Matalan viiveen yhteys
 • 3,5 mm:n kuulokeliitäntä
 • Läpivientilataus
 • Backbone One -sovellus :lle ja Androidille
 • Peliklippien ja kuvankaappausten tallentaminen

Backbone One -ohjaimet ovat ostettavissa 119,99 euron hintaan mm. Proshop.fi ja Coolshop.fi -verkkokaupoista. Uusille tilaajille jokainen Backbone One -ostos sisältää ilmaisen Backbone+ -kokeilutilauksen ja useita lisäetuja, kuten 1 kuukauden Xbox Game Pass Ultimate -jäsenyyden.

Kommentoi

Tubettajien ylistämä mobiilipeliohjain Backbone on nyt saatavilla Suomessa Kommentit pois päältä artikkelissa Tubettajien ylistämä mobiilipeliohjain Backbone on nyt saatavilla Suomessa

Backbone

Mobiilipeliohjain on saapunut saatavilla myös Suomessa. Alunperin vuonna 2021 -laitteille lanseerattu laite on saapunut sittemmin myös -laitteille ja on saatavilla myös erityisinä ja -versioina.

Backbone on luonut ennennäkemättömän ekosysteemin, jossa lähes kaikki pelisisältö ja -palvelut ovat saatavilla yhdessä paikassa – puhelimessasi. Sen perusti 24-vuotias Maneet Khaira työskennellessään Googlen pelipuolella.

Backbonen ohjelmisto ja laitteet tekevät pilvipelien suoratoistosta ja myös tavallisesta mobiilipelaamisesta vaivatonta ja helppoa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan puhelin kytketään Backbone One -laitteeseen ja App Storen ja Apple Arcaden mobiilipelit, pilvipelipalveluiden suoratoistot, kuten Xbox Game Pass ja Nvidia Geforce Now ovat saatavilla. Voit myös pelata Xbox Series X ja S-, PlayStation 5- ja Steam-pelejä missä tahansa etäpelaamisen kautta.

”Backbonen perustamisella oli yksi todellinen tavoite: parantaa pelikokemusta kaikille ja kaikkialla. Aivan kuten Sonos ja Roku ovat tehneet musiikin ja television suoratoistolle, Backbone yhdistää kaikki pelien suoratoistopalvelut ja keskeiset pelikokemukset mobiililaitteissa.”

sanoo Backbonen perustaja ja toimitusjohtaja Maneet Khaira

Backbone on saanut rahoitusta lukuisilta sisällöntuottajilta, kuten MrBeastilta, 100 Thievesin perustajalta Nadeshotilta, Prestonelta, Kwebbelkopilta ja Typical Gamerilta. Sitä tukevat myös Night Media ja Ashton Kutcherin Sound Ventures.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Pelaa mitä tahansa mobiilipeliä, joka tukee ohjaimia
 • Kokoontaitettava ja kompakti muotoilu
 • Matalan viiveen yhteys
 • 3,5 mm:n kuulokeliitäntä
 • Läpivientilataus
 • Backbone One -sovellus iOS:lle ja Androidille
 • Peliklippien ja kuvankaappausten tallentaminen

Backbone One -ohjaimet ovat ostettavissa 119,99 euron hintaan mm. Proshop.fi ja Coolshop.fi -verkkokaupoista. Uusille tilaajille jokainen Backbone One -ostos sisältää ilmaisen Backbone+ -kokeilutilauksen ja useita lisäetuja, kuten 1 kuukauden Xbox Game Pass Ultimate -jäsenyyden.

Kommentoi