Pelialan ahdinko: Ubisoft irtisanoi 45 henkilöä globaalissa julkaisurakenteiden uudelleenjärjestelyssä Kommentit pois päältä artikkelissa Pelialan ahdinko: Ubisoft irtisanoi 45 henkilöä globaalissa julkaisurakenteiden uudelleenjärjestelyssä

Ubisoft

Ranskalainen videopelien kehittäjä irtisanoi perjantaina 45 työntekijää vaikuttaen globaaleihin julkaisutiimeihinsä. Yhtiö ilmoitti, että päätöksen tavoitteena on ”tehostaa yhteistä tehokkuutta”, mutta tunnusti päätösten vaikeuden ja lupasi tukea irtisanotuille työntekijöille.

Tämä merkitsee Ubisoftille ensimmäistä irtisanomiskierrosta vuonna 2024. Yhtiö vähensi aiemmin henkilökuntaa asiakaspalvelussa, yhteisöhallinnossa ja Montrealin ja Quebecin studioillaan vuoden 2023 aikana. Yhtiön leikkaukset ovat raskasta jatkoa viikolle, jolloin koko peliala koki supistuksia GameStopissa, Gearboxissa ja Nintendo of Americassa.

Lähde: Game Developer

Purjeilla kohti pettymyksiä – arvostelussa merirosvoseikkailu Skull and Bones Kommentit pois päältä artikkelissa Purjeilla kohti pettymyksiä – arvostelussa merirosvoseikkailu Skull and Bones

Skull and Bones

Skull and Bones: PS5

4.5 / 10
Hyvää Kaunis pelimaailma, myrskyt, laivojen muokkaaminen, meritaistelut Huonoa Itseään toistavat tehtävät ja pelimekaniikka, "tyhjä" pelimaailma Yhteenveto Skull and Bonesia saatiin odottaa pitkään ja odotus ei ollut sen arvoinen. Koville merirosvopelien faneille se saattaa kuitenkin tuoda hieman fiilisteltävää, joskin siinäkin tapauksessa se kannattaa napata ainoastaan alelaarista.

Olen odottanut Skull and Bonesia kuin aarre aarteenmetsästäjä siitä lähtien, kun ilmestyi vuonna 2013. Upea merirosvomaailma, mukaansatempaavat taistelut ja vapaus seikkailla olivat Black Flagin parhaita puolia. Skull & Bonesin piti olla sen henkinen seuraaja ja sen piti viedä tämä kaava entistä pidemmälle. Ikävä kyllä, lopputulos on pettymyksien täyteinen.

sijoittuu historialliseen Intian valtamereen, kulta-ajan merirosvojen aikakaudelle. Pelaaja ottaa roolin lupaavasta merirosvokapteenista, joka pyrkii kasvattamaan mainettaan ja vaurauttaan. Pelin ytimessä on oman laivaston kehittäminen ja varustaminen. Pelaajat pääsevät valitsemaan erilaisista laivatyypeistä, joilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Laivan tuunaaminen erilaisilla aseilla, panssareilla ja purjeilla onkin yksi pelin mukaansatempaavimmista elementeistä.

Pinnalta kaunis, syvyydessä ontto

Visuaalisesti Skull and Bones on kiitettävällä tasolla. Intian valtameri on toteutettu näyttävästi, auringonpaiste kimmeltelee turkoosilla vedellä ja tiheät viidakot reunustavat rannikoita. Myrskyt ovat näyttävää katseltavaa ja niissä taistelukohtaukset nousevat eeppisiksi. Myös alukset ovat näyttävästi toteutettu.

Mutta kuten usein, kauniin ulkokuoren sisällä pelin yksityiskohtien taso laskee. Hahmot ovat hyvin geneerisiä, eikä pelimaailmassa ole juurikaan mielenkiintoista löydettävää. Aavemaisia linnakkeita ja kätkettyjä lahtia on niukasti verrattuna Black Flagiin.

Itseään toistavaa meritaistelua

Pelin ytimessä on meritaistelu ja sen toteutus on pääosin toimivaa. Pienistä dhow-paateista aina suurempiin Sambuk-aluksiin ulottuva laivasto on monipuolinen ja jokaisella aluksella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Tykkien paukkuessa ja laivojen rytäkässä toisiaan vastaan taistelut voivat olla parhaimmillaan todella intensiivisiä.

Valitettavasti pelin tehtävämuotoilu on yksi sen heikoimmista lenkeistä. Pelaaja löytää itsensä usein suorittamassa samoja tehtävätyyppejä, mikä syö pelin pitkäikäisyyttä ja yllättävyyttä. Aarrejahti ja merirosvoelämä jäävät lopulta toissijaisiksi toistuvien meritaisteluiden ja resurssien keräämisen takia.

Lupaus jää lunastamatta

lupaili Skull and Bonesista “AAAA” -tason peliä ja sitä saatiin odottaa pitkään useista viivästymisistä johtuen. Lupaus jää kuitenkin tällä kertaa vain lupaukseksi. Pelistä puuttuu yksinkertaisesti sen hiottuvuus ja monipuolisuus, jota siltä olisi odotettu. Tehtävät alkavat toistaa itseään hyvin nopeasti, eikä pelissä ole juurikaan muuta tekemistä kuin taisteleminen ja resurssien kerääminen.

Toisin kuin Black Flag, Skull and Bones ei tarjoa kiehtovaa narratiivia tai mukaansatempaavia hahmoja, jotka sitoisivat pelaajaa itse peliin. Pelimaailma tuntuu elottomalta verrattuna Black Flagin rikkaaseen historialliseen kontekstiin.

Jos etsit puhtaasti merirosvotaisteluiden adrenaliinia, Skull and Bones voi tarjota sinulle jonkin verran hauskoja hetkiä. Mutta jos kaipaat mukaansatempaavaa tarinaa, kiehtovaa pelimaailmaa tai syvällistä merirosvoelämystä yhdessä kavereiden kanssa, kannattaa suunnata katseesi vaikkapa Assassin's Creed IV: Black Flagiin tai Sea of Thievesiin.

Ubisoft+ Classics -pelikirjasto laajenee kuudella klassikkojulkaisulla Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoft+ Classics -pelikirjasto laajenee kuudella klassikkojulkaisulla

Ubisoft Classics

+ Classics -pelipalveluun on tulossa kuusi uutta peliä huhtikuun, toukokuun ja kesäkuun aikana. Uudet pelit ovat:

Huhtikuu

  • : Avoimen maailman moottoriurheilupeli, jossa pelaajat voivat kilpailla autoilla, moottoripyörillä, veneillä ja jopa pienkoneilla.
  • : Vauhdikas bilepeli, joka on kuin modernisoitu versio polttopallosta.

Toukokuu

  • : Reaaliaikainen strategiapeli, jossa pelaajat rakentavat asutusyhteisöjä ja taistelevat ryövärilaumoja vastaan.
  • : Toimintaseikkailupeli hakkeroinnin maailmasta.

Kesäkuu

  • : Teollisen ajanjakson alkupuolelle sijoittuva strategiapeli, jossa pelaajat rakentavat kaupunkiympäristöä tyhjästä.
  • : Toimintapeli, jossa pelaajat joutuvat keskelle kuvitteellisen Kyratin valtion sisällissotaa.

Ubisoft+ Classics -pelipalvelu on saatavilla PlayStation-pelikonsoleille ja :lle. Tilaus maksaa 7,95 euroa kuukaudessa ja sen voi peruuttaa milloin tahansa.

Palvelussa on tällä hetkellä yli 50 peliä vuosien varrelta, ja valikoima laajenee jatkuvasti. Uusia pelejä lisätään noin kuukauden välein.

Ubisoft+ Classics on hyvä vaihtoehto pelaajille, jotka haluavat pelata vanhempia Ubisoft-pelejä edullisesti ja helposti.