”Lapsuuden traumaa ja iloa” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 1 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Lapsuuden traumaa ja iloa” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 1

on Errori.netin toinen uusi artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii joka viikko kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Ensimmäisen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

Duke Nukem Theme

Duke Nukemin klassisen tunnusbiisin on säveltänyt yhdysvaltalainen säveltäjä Lee Jackson, joka toimi 3D Realmsin musiikki- ja ääniohjaajana vuosina 1994-2002. Duke Nukem ei ole Jacksonin ainoa merkkiteos, sillä hän on käyttänyt terävää sävellyskynäänsä mm. Stargunnerin & Shadow Warriorinkin parissa. Yhdysvaltalainen thrash-jätti Megadeth on tehnyt kyseisestä kappaleesta varsin menevän coveroinnin, jonka vuoksi useat elävätkin siinä uskossa, että kyseessä on edellä mainitun yhtyeen säveltämä tunnuskappale. Oli miten oli, menevä se ainakin on ja kieltämättä aina kun sen kuulee, tekee mieli kaivaa legendaarinen Duke Nukem 3D naftaliinista oitis!

XCOM: Terror From The Deep (GEOSCAPE)

Kun herran vuonna 1995 Leijonat voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa, allekirjoittaneen jo huomattavasti vanhemmat velipojat olivat hankkineet DOS:lle -sarjan uusimman teoksen ”Terror From The Deep”. Pienelle pojalle ei suinkaan riittänyt yöunien menettäminen pelkän pelimateriaalina näkemisestä, ei suinkaan! Monille vanhoille pelaajille lienee tuttu pelin Geoscape-teema, jossa on omalla tavalla jotain niin karmivaa, että näin vanhemmallakin iällä meinaa tulla ns. äitiä ikävä sen kuullessaan. Kappaleen takana ovat brittiläiset säveltäjät John Broomhall & Allister Brimble. Miekkosten sävelkynää on sittemmin kuultu mm. myöhemmissäkin XCOM-peleissä, mutta muina tunnettuina esimerkkeinä mainittakoon vielä monille tunnetut Driver- sekä Carmageddon-pelisarjat.

Crash Bandicoot Theme

Kivana vastapainona edelliseen, lisätään tämän viikon artikkelisarjan viimeiseksi valinnaksi hyvän mielen nostatusta Crash Bandicootin tahtiin. Kyseisen teeman on säveltänyt yhdysvaltalainen Josh Mancell, jonka sävellyskynän jälkiä on kuultu pelimaailman lisäksi myöskin television sekä elokuvamaailmankin puolella hyvinkin laajasti. Hänet on palkittu televisiotyöstään vuosina 2002-2003 Daytime Emmy-palkinnolla Clifford the Big Red Dog -sarjan musiikeista. Pelimaailmassakaan Josh ei ole jäänyt yhden hittituotteen ihmeeksi. Hänen kynänsä jälki kuuluu myös Jak and Daxter-pelisarjan soundtrackeilla.

Uusi Star Wars -strategiapeli paljastetaan viikonloppuna Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi Star Wars -strategiapeli paljastetaan viikonloppuna

on virallisesti vahvistanut uuden -pelin nimen ja kehittäjät: on tulossa, ja se paljastetaan tarkemmin Star Wars Celebration 2025 -tapahtumassa Japanissa lauantaina 19. huhtikuuta.

Kyseessä on yksinpelattava vuoropohjainen taktiikkapeli, jota kehittää tuore strategiastudio yhteistyössä Lucasfilm Gamesin ja Respawnin kanssa. Bit Reactor koostuu kokeneista pelintekijöistä, joiden taustalta löytyy muun muassa , ja .

Pelin yksityiskohdat ovat toistaiseksi vähissä, mutta EA lupaa ensimmäisen vilkaisun pian. Respawnin rooli projektissa on vielä osittain hämärän peitossa, etenkin studion viimeaikaisten vaikeuksien – kuten FPS-projektin perumisen ja laajojen irtisanomisten – jälkeen.

Star Wars: Zero Company voi olla piristävä uusi tuulahdus galaktiseen pelimaailmaan, erityisesti taktiikkapelejä rakastaville faneille. Jäämme jännityksellä odottamaan viikonlopun paljastusta.

PlayStation-johtaja paljaa: Crash Bandicoot oli liian hardcore Japanin markkinoille Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation-johtaja paljaa: Crash Bandicoot oli liian hardcore Japanin markkinoille

Crash Bandicoot

Entinen PlayStationin johtaja Shuhei Yoshida on paljastanut, että Crash Bandicootin menestys Japanissa oli lähellä kariutua pelin liian korkean vaikeustason vuoksi. Yoshida, joka tunnettiin tarkasta analyysistään, vertasi peliä Nintendon Donkey Kong Countryyn ja huomasi, että Crash Bandicootissa oli liian vähän vaihtelua ja liikaa haastetta.

”Peli oli liian vaikea japanilaisille pelaajille”, Yoshida kertoo. ”He olivat tottuneet peleihin, jotka tarjoavat enemmän ohjausta ja vähemmän haastetta.”

Yoshida esitti kehittäjille selkeän analyysin, joka osoitti, että peli tarvitsi muutoksia. Tämän ansiosta sai uuden, helpomman version Japanin markkinoille. Peli sai lisäohjeita ja tasot muokattiin pelaajaystävällisemmiksi. Tämä osoittaa, kuinka tärkeää on ymmärtää eri markkinoiden mieltymyksiä pelisuunnittelussa.

Koko haastattelun voit ottaa haltuun alta: