Pelistudio Gearbox saa uudet siivet Take-Twon alaisuudessa – uusi Borderlands-peli vahvistettu Kommentit pois päältä artikkelissa Pelistudio Gearbox saa uudet siivet Take-Twon alaisuudessa – uusi Borderlands-peli vahvistettu

Borderlands 3

Entertainment, suositun -sarjan kehittäjä, on virallisesti uuden omistuksen alla. Äskettäin julkistetun siirron myötä Interactive on ostanut Gearboxin Embracer Groupilta 460 miljoonalla dollarilla Take-Twon osakkeina.

Tämä merkitsee uudelleenyhdistymistä Gearboxin ja Take-Twon välillä, sillä Take-Twon 2K on pitkään ollut Borderlands-pelien julkaisija. Kauppaan sisältyy myös Gearbox Montreal, Gearbox Studio Quebec ja rakastetut sarjat kuten , Risk of Rain, Brothers in Arms ja Duke Nukem.

Näiden ikonisten nimikkeiden faneille uutinen tuo melleviä mahdollisuuksia, sillä Gearbox vahvistaa, että he kehittävät parhaillaan uutta Borderlands-peliä sekä uutta Homeworld-nimikettä.

Take-Two sulkee Kerbal Space Program 2 -pelistudion – pelin kehitys kuitenkin jatkuu Kommentit pois päältä artikkelissa Take-Two sulkee Kerbal Space Program 2 -pelistudion – pelin kehitys kuitenkin jatkuu

Kerbal Space Program 2

Interactive on vahvistanut, että sen suunnitelmissa on vähentää työvoimaansa 5 prosentilla. Julkaisija irtisanoo 70 työntekijää Seattlessa. Näillä näkymin studio sekä OlliOlli World ja studio suljetaan. Take-Two on kuitenkin lupaillut että Kerbal Space Program 2:n kehitys jatkuu Private Division -tytäryhtiön kautta.

Irtisanomiset ovat osa Take-Two:n jatkuvaa kustannustenhallintaa ja julkaisija pyrkii parhaillaan vähentämään henkilöstömääräänsä 5 prosentilla parantaakseen katemarginaaliaan. Yhtiö ilmoitti irtisanomisista vain muutamaa viikkoa sen jälkeen, kun se oli käyttänyt 460 miljoonaa dollaria Gearboxin hankintaan Embracer Groupilta.

Take-Two ei ole kommentoinut, vaikuttavatko irtisanomiset muihin sen kehityshankkeisiin. Yhtiö on viime vuosina keskittynyt aggressiviseen yritysostoihin, hankkimalla muun muassa Codemastersin ja Zyngan. Jotkut analyytikot ovat ilmaisseet huolensa siitä, että yhtiö on ottanut liian paljon velkaa rahoittaakseen nämä hankinnat. Irtisanomiset voidaan nähdä yrityksenä parantaa taloudellista asemaansa.

Sega Dreamcastilla oli tärkeä, mutta näkymätön osa Grand Theft Auto III:n kehityksessä Kommentit pois päältä artikkelissa Sega Dreamcastilla oli tärkeä, mutta näkymätön osa Grand Theft Auto III:n kehityksessä

Sega Dreamcast

Ikonisella :lla, joka mullistutti avoimen maailman peligenren, saattaisi olla olematon olemassaolo ilman Dreamcastia. Millä tavoin oli tärkeä, vaikkakin näkymätön, osa pelin kehitystä?

Kaupungin teknologiademosta Godzillan raivoamiseen

Vuonna 1999, Space Station Silicon Valleyn julkaisun jälkeen tuleva -tiimi mietti seuraavaa projektiaan. Kun alkuperäinen -tiimi viimeisteli :ta 2D:nä, toinen ryhmä työsti peliä, josta myöhemmin tuli .

Samaan aikaan pieni ohjelmoijaryhmä, jota johti Leslie Benzies, oli rakentanut 3D-teknologiademon – kaupunkiympäristön, jossa kuhisi autoja. Tämä oli konsepti, jonka kanssa varsinainen GTA-tiimi oli kamppaillut.

Rockstar, joka halusi ylittää rajoja, oli jopa tutkinut Dreamcastin ominaisuuksia yhdessä Rockstar Toronton kanssa 3D-GTA-kokemusta varten, mutta tulokset eivät olleet ihanteelliset.

Haasteista huolimatta DMA:n pieni ryhmä päätti hyödyntää 3D-kaupunkiprototyyppiä ja tutkia kaupunkipelejä Dreamcastilla. Heidän alkuperäinen konsepti pyöri Godzilla-hahmon ympärillä, pelaajien ohjatessa jättiläishirviötä, joka aiheuttaa kaaosta.

Grand Theft Auto III

Unelmien mureneminen, legendan nousu

Valitettavasti tämä Godzilla-projekti ei koskaan toteutunut. Syyskuussa 1999 osti DMA:n, mikä johti merkittäviin muutoksiin, mukaan lukien uusi toimisto ja tiimien yhdistäminen. Silicon Valley- ja GTA II -tiimit yhdistettiin työskentelemään seuraavan Grand Theft Auto -pelin, Grand Theft Auto III:n, parissa.

GTA III:n kehitystä jatkettiin Dreamcastilla jonkin aikaa, vaikka tarkka aika ei ole vieläkään selvillä. Lähteet viittaavat muutamaan kuukauteen perushahmon kävelydemoon. Lopulta päädyttiin siirtymään :een Dreamcastin heikentyvien kaupallisten näkymien vuoksi.

Dreamcastin perintö

Vaikka Dreamcast-versiota GTA III:sta ei koskaan tullut, Dreamcastin vaikutus on kiistaton. Se tarjosi alustan 3D-kaupunkiprototyypille, joka synnytti alkuperäisen konseptin ja kokeilut.

Vaikka Dreamcast jäikin paitsi GTA III:sta, on hauskaa kuvitella, millainen pelistä olisi tullut Segan konsolilla. Riippumatta siitä, Dreamcastin panos pelilegendan synnyssä on kiehtova sivuhuomautus videopelien historiassa.

Lähde: Time Extension