PGA Tour 2k21 – Golfia jokaiseen makuun Kommentit pois päältä artikkelissa PGA Tour 2k21 – Golfia jokaiseen makuun

PGA Tour 2k21
8 / 10
Hyvää Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, "helppo oppia ja vaikea hallita" pätee varsin hyvin PGA Tour 2k21:een. Pienet hetket jolloin oman kehityksensä huomaa tuloksissa ovat omiaan tuomaan pelaajan takaisin pelin pariin. Huonoa Huonoja puolia pitäisi keksimällä keksiä, joten jätetään väliin. Crossplay olisi ollut kiva? Yleistä Kokonaisuutena erittäin toimiva paketti, ainakin golf-amatöörin silmin. Peliin pääsee helposti sisään taitotasosta huolimatta ja sen pariin tulee palattua useammin kuin odottaisi.

En tiedä miksi ja miten, mutta yhtäkkiä havahduin todellisuuteen, jossa 2K Gamesin uusin golf-peli tuntui olevan kovinkin suosittu. Peli jatkaa kehittäjä HB Studiosin The Golf Club-sarjaa 2K Gamesin lipun alla, nyt myös virallisesti 2K-brändin alle päivitettynä. Twitchissä katsojamäärät olivat selvästi korkeammalla kuin olisin golfilta odottanut ja peli puski itseään Youtuben suosituksiinkin. Pikaisella vilkaisulla myös pelaajien arviot pelistä olivat myönteisiä. Vaikken lajia itseään seuraakaan ja golf-pelejäkään en ole pelannut viimeiseen 25 vuoteen, urheilupelit yleisesti ovat lähellä sydäntä. Ei muuta kuin peli testiin ja rauta-ysillä monttua kaivamaan.

PGA Tour 2K21
Tuuli on tyyni ja kenttä vakaa. Tästä se lähtee.

Ensimmäisellä kännistyskerralla peli ohjaa pelaajan suoraan tutoriaalin puolelle, jossa perusasiat hiotaan kuntoon muutamassa minuutissa. Kontrollit selitetään selkeästi ja peli on hyvinkin intuitiivinen toimintansa suhteen. Pelin vaikeustasoa valitessa päädyin kuudesta vaihtoehdosta amatööriin (2/6). Parin tunnin hieromisen jälkeen se alkoi tuntumaan hieman helpolta, joten vaihdoin pykälää vaikeammalle (pro am, 3/6). Näillä vaikeustasoilla riittää, kun sutaisee palloa jotakuinkin oikeaan suuntaan ja ottaa huomioon tuulen vaikutuksen pallon lentoon. Jos siis rennommalla, hieman arcademaisella otteella läpsyttely maistuu, alemmat vaikeustasot tarjoavat sujuvan kokemuksen.

Kun siirrytään niin sanotusti ”oikeiden pelaajien” pariin, seuraavana vuorossa olevan pro-tason saloja opetellessa vietänkin sitten edelleen enemmän aikaa väylän vieressä kuin väylällä. Jokaisella vaikeustasolla itse lyöminen tapahtuu ohjaimen tattia heilauttamalla ja pro-tasolla vaaditaan jo sen tason tarkkuutta tatin liikkeissä, että meikäläisen nakit ohjaavat lyönnin hereästi lähimpään pensaaseen. Kun tuulen lisäksi pitää ottaa huomioon maaston tasoerot, maan kulma lyötävän pallon alla… Tarviiko sanoa enempää? Hauskaa toki piisaa tästä kaikesta huolimatta. Omien taitojensa kehittymisen huomaa niin selkeästi muutaman päivän aikajanalla, että voi vain tyytyväisenä myhäillä.

PGA Tour 2K21
Sitä ei voi ylittää, sitä ei voi alittaa, mutta sen voi sopivalla jengalla kiertää.

Mitä PGA Tour 2K21 sitten tarjoaa pelimuotojensa puolesta? Perinteiset yksittäiset pelit, sekä yksin että kaverin kanssa, ovat tietysti mukana. Oma huomioni kohdistui 2K:lle MyCareer-moodiin, jossa voi aloittaa suoraan PGA Tourilta, tai vaihtoehtoisesti pienemmistä turnauksista ja kolata tiensä kohti huippua. Alemman tason turnauksissa saa rauhassa keskittyä taitojensa hiomiseen, sillä vasta PGA Tourille päästessä peli avaa lisää ominaisuuksia uramoodiin. Sponsori tuo mukanaan erilaisia tavoitteita kisoihin, joita suorittamalla pelaaja kerää sekä kolikoita että kokemusta. Pelaajalle haetaan myös oma, rakas verivihollinen muiden golfareiden seasta, jota vastaan vertaillaan suorituksia tulevissa kisoissa.

Online-pelaajille tarjolla on normaalien pelien lisäksi eri yhteisöjen järjestämiä turnauksia. Esimerkiksi yleisesti urheilusta kiinnostuneille Barstool Sports on varmastikin tuttu nimi. Barstoolin yhteisössä oli kirjoitushetkellä noin 25000 jäsentä, joten peliseuraa ja turnauksia varmasti riittää vähintään seuraavaan peliin asti. Pienemmistä yhteisöistäkään ei ole pulaa, joten tältäkin saralta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Puuhastelijoille pelistä löytyy myös monipuolinen rata-editori. Oman 18-reikäisensä voi luoda muutamalla napinpainalluksella, tai vaihtoehtoisesti sukeltaa syvään päähän ja luoda kaiken alusta asti. Tämäkin on toki oma taiteenlajinsa ja jotkut jopa keskittyvät lähinnä ratojen luomiseen, varsinaisen pelaamisen sijasta.

PGA-editori
Ensivilkaisulla rataeditori saattaa näyttää hieman haastavalta, mutta pienellä harjoittelulla kyseessä on nopea ja helppo työkalu.

Kun 2K Gamesista puhutaan, mikromaksut nousevat usein keskustelussa pinnalle. Kieltämättä PGA Tour 2K21 pääsi hieman pelästyttämään, sillä alun tutoriaalin jälkeen peli vie pelaajan editoriin luomaan hahmonsa. Kun kroppa on venytelty muotoonsa ja kasvot veistetty kirveellä valmiiksi, pitää vielä vetää rytkyt niskaan. Kas, lähestulkoon kaikki mahdollinen on lukossa. Kolikoilla saa avattua uusia kuoseja ja kolikoita saa tietysti oikealla rahalla. Enne tulevasta? Ei sittenkään. Toisin kuin ehkä muissa firman peleissä, PGA Tour 2K21 ei hiero mikromaksujaan pelaajan naamaan jatkuvalla syötöllä. Toki golfarin työkalut, eli erilaiset mailat, avataan samalla mallilla. Mailoissa on ihan pelillistäkin eroa, mutta kolikoita tienaa pelaamalla sen verran nopeasti, etten näe tässä ongelmaa. Jotkut ovat jopa kutsuneet pelin aloitusmailoja parhaiksi pelattavuudeltaan.

Kaikkiaan paluu videopeli-golfin pariin oli sanalla sanoen miellyttävä kokemus. Vaikka peli ei tarjoakaan elämää suurempia elämyksiä, omien taitojen kehittymisen huomaa helposti ja tämän asian tuottama mielihyvä ohjaa takaisin pelin pariin päivittäin. 18 reikää hutkii läpi suht nopeasti ja kivuttomasti. Pelin pariin on ummikonkin helppo istahtaa, mutta kokeneemmallekin pelaajalle haastetta tuntuu riittävän. Kaikkiaan toimiva paketti, josta ei löytynyt pahaa sanottavaa.

Kommentoi

NHL 21 – Be a Pro -pelimuodon uusi tuleminen Kommentit pois päältä artikkelissa NHL 21 – Be a Pro -pelimuodon uusi tuleminen

Kuten EA Sports on aiemmin kertonut, NHL 21 saa kokonaan uudistetun Be a Pro -pelimuodon. Errori.net pääsi katsastamaan uudistukset ennakkoon.

Aiempina vuosina peli alkoi ilman sen suurempia fanfaareja. Pelaaja loi itselleen hahmon ja hyppäsi kaukaloon joko junioriliiga CHL:ssä tai suoraan NHL:ssä. Tänä vuonna valikoima laajenee molemmissa asioissa. Pelaajan luomisessa menee hetki jos toinenkin, sikäli kun haluaa luoda hahmosta todella itsensä oloisen. Vanhojen ja tuttujen säätimien lisäksi pelaajan luistelu- ja laukaus-animaatioihin saa vaikuttaa varsin reippaasti. Pelin alku taas on saanut mausteeksi jo ennalta mainostetun vaihtoehdon aloittaa uransa Euroopasta. Valitettavasti tämä odotettu ominaisuus jäi hieman torsoksi, sillä käytännössä tämä tarkoittaa Champions Hockey Leaguen pudotuspelejä. Odotin pääseväni rullaamaan Liigassa kauden-pari ennen hyppyä valtameren taakse, mutta nyt on tyytyminen muutamaan peliin liigassa, joka ei tahdo kiinnostaa edes siinä pelaavia joukkueita. Asiasta kysyttäessä pelin kehittäjä kertoi, että kokonaisten kausien pelaaminen Euroopassa voi kuitenkin tulla kysymykseen tulevaisuudessa, jos sille on riittävästi kysyntää.

Tarina tulee, oletko valmis

Odotettu uudistus on myös tarinan lisääminen pelaajan hahmon ympärille. Osittain tästä johtuen myös lyhyeksi jäävä junnu-ura on ymmärrettävä. Tarinan keskeinen teema on se, että pelaaja on seuraava jääkiekon superstara ja näistä lähtökohdista lähdetään rakentamaan tämän vuoden Be a Pro-kokemusta. Otteluiden välissä pelaajaa hehkutetaan mediassa, agentti käy kertoilemassa uusia kuulumisia tulevan draftin suhteen ja joukkuekaveritkin heittäytyvät jutulle aina välillä. Koska kaikki vaikuttaa kaikkeen, pelaajan valinnat dialogin suhteen johtavat kolmen suosio-käppyrän heittelyyn. Puheissaan pitää ottaa huomioon niin joukkueen johto kuin joukkuekaveritkin, mutta samalla pitäisi koittaa olla kuitenkin sen verran röyhkeä että oma brändi nousee kansan huulille.

Dialogia itsessään käydään useinkin, ainakin pelin alkupuolella. Pelin kehittäjän mukaan suurin osa kaikesta tarinaan liittyvästä keskittyy pelaajan tulokaskauteen, vaikka myös tämän jälkeiselle ajalle jää riittävästi sisältöä. Ilmeisesti tarinan sisältö tulee jossain määrin myös vaihtelemaan sen mukaan, miten pelaajan ura etenee. Draftin suhteen ei kuitenkaan joudu liiemmälti selittelemään, sillä ilman varausta ei voi jäädä, vaikka siellä voikin valua melko pitkälle jos pelit eivät ole kulkeneet.

Aiempaa tekoälykkäämpi

Mitä itse pelaamiseen tulee, EA:in aiemmin mainostamat pienet muutokset pelin tekoälyyn tekevät Be a Pro:sta huomattavasti aiempaa mieluisamman pelata. Testiversiossa kiekkoa tuli ketjukavereilta lapaan jos vain sai kammettua itsensä vapaaseen tilaan. Sama toimi toiseenkin suuntaan. Tekoäly ei enää vain känitä paikallaan ennalta määrätyllä paikalla, vaan ajaa tyhjiin tiloihin ja luo tilanteita. Ensimmäistä kertaa ikinä tunsin edes häivähdyksiä järkevästi käyttäytyvistä ketjukavereista.

Kokonaisuutena sekä uudistettu Be a Pro pelimuotona, että NHL21 jääkiekkopelinä jätti hyvän maun, vaikka kuulunkin siihen ryhmään joka vuosittain jossain vaiheessa kokee jonkinlaisen hermoromahduksen NHL-pelisarjan parissa. Epäilemättä tänäkin vuonna ne nurisemisen aiheet löytyvät kun tarpeeksi pelaa, mutta tällä hetkellä jäin odottamaan julkaisua positiivisella mielellä.

NHL 21 ilmestyy ja Xbox One -konsoleille lokakuun 16. päivä.

Kommentoi

FIFA 21 -pelin Global Series käynnistyy jo tällä viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa FIFA 21 -pelin Global Series käynnistyy jo tällä viikolla

FIFA 21

EA Sports on julkaissut ensimmäiset tiedot sekä trailerin tulevan FIFA 21 -pelin Global Series -sarjasta.

Sarjan ensimmäinen tapahtuma alkaa jo tällä viikolla ja tulevana viikonloppuna pelataan Twitch Rivals Preseason -kutsuturnaus.

FIFA 21 Season Launch

Pelin ääniraita paljastettiin aiemmin tällä viikolla ja se sisältää kappaleita yli sadalta artistilta 23:sta eri maasta. Mukana ovat mm. Dua Lipa, Tame Impala, Anitta, Madame Gandhi, Stormzy ja Charli XCX.

FIFA 21 ilmestyy ensi viikolla lokakuun 9. päivä , Xbox One ja Nintendo Switch -konsoleille, sekä PC:lle. Peli saapuu myös seuraavan sukupolven Playstation 5 ja Xbox Series -konsoleille. Pelin saa maksutta uusille konsoleille, mikäli on ostanut sen nykyisille konsoleille.

Kommentoi