Pikamatka satumaahan – arvostelussa Mira Kommentit pois päältä artikkelissa Pikamatka satumaahan – arvostelussa Mira

6 / 10
Hyvää Kaunis käsinpiirretty grafiikka luo upean tunnelman. Huonoa Tylsä äänimaisema häiritsee, slaavilaisesta mytologiasta ammentava peli olisi voinut käyttää lähdemateriaaliaan huomattavasti paremmin osana tarinankuljetusta. Tönkkö dialogi tekee tarinan seuraamisesta haastavaa.

Puolalaisen -pelistudion parin vuoden takainen itse julkaisema debyyttiteos Mira on visual novel -tyylinen kertomus nuoresta naisesta, joka matkaa toisen maailmansodan runtelemasta Krakovasta slaavilaisten myyttisten kertomusten ja otusten täyttämään maailmaan. Satumaisen kaunis ja tunnelmallinen miljöö saattelee pelaajan unenomaiseen fantasiamaailmaan auttamaan Miraa löytämään tiensä takaisin.

Graafisesti peli on todella kaunis ja tunnelmallinen, mutta muuten tuotos hieman lässähtää. Äänimaailman yksitoikkoisuus alkaa nopeasti häiritä ja musiikkia kuulee vain pariin otteeseen reilun puolitoistatuntisen kokemuksen aikana. Slaavilaisessa mytologiassa olisi varmasti paljon enemmän ammennettavaa, mutta jostain syystä hahmot ja tarinat jäävät lähinnä kuriositeeteiksi. Lieneekö syynä pelin alkuperäiskieli puola, mutta englanninkielinen dialogi on tönkköä ja tylsää, ja tekee tarinan seuraamisesta haastavaa. Peli mainostaa itseään visual novelliksi, joka sisältää seikkailupelimäistä pulmanratkontaa, mutta pulmat ovat sieltä mahdollisimman helposta päästä, eikä niitä ole saatu peliin mahdutettua kuin muutama hassu.

Kaiken kaikkiaan peli on toimiva tuotos ensimmäiseksi tekeleeksi eikä alle kympin hinta ole liikaa lyhyestä visiitistä kauniiseen fantasiamaailmaan.

Teksti: Ville Malila

Kommentoi

Overwatch 2 -pelin Junker Queen hahmosta saatiin uusi traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Overwatch 2 -pelin Junker Queen hahmosta saatiin uusi traileri

Overwatch 2

on julkaissut uuden trailerin tulevasta 2 -pelin uudesta Junker Queen hahmosta. Voit katsoa trailerin alta.

Junker Queen -hahmo on kyberneettisesti kyvykäs, erittäin liikkuva ja käyttää aseenaan raidetykkiä.

Aiemmin ilmoitettiin, että 2 tulee olemaan ilmaispelattava ja se tulee korvaamaan aikaisemman Overwatch -pelin kokonaisuudessaan.

2 lanseerattiin alunperin vuonna 2019 Blizzconissa, mutta sen jälkeen pelistä ei kuultu juurikaan. Vuonna 2020 ja 2021 pelin käsikirjoittaja Michael Chu ja ohjaaja Jeff Kaplan jättivät Blizzardin.

2 ilmestyy Early Access tilassa 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S, Xbox One sekä Switch -konsoleille, että PC:lle.

Kommentoi

The Sims 4 -pelin uusin lisäosa vie pelaajat takaisin koulun penkille Kommentit pois päältä artikkelissa The Sims 4 -pelin uusin lisäosa vie pelaajat takaisin koulun penkille

The Sims 4: High School

ja Maxis ovat julkaisemassa uuden High School -lisäosan 4 -peliin heinäkuun 28. päivä. Voit katsoa lisäosan trailerin alta.

Lisäosa tuo peliin Copperdale Highh -koulukampuksen ja paljon uutta tehtävää. Peliin saadaan myös ThrifTea -kahvila, kirjasto sekä rehtorin kartano.

Lisäosan myötä peliin saadaan myös uusia ennalta luotuja hahmoja kuten rehtorin tytär Ash, joka on tyyli-ikoni. Mukana ovat myös romanttisesti kiusallinen Kevin sekä tähtiurheilija Sidney.

Lisäosassa pelaajat pääsevät osallistumaan luennoille ja kokeisiin sekä käymään lounaalla. Mukana on myös cheerleadingiä, eri urheilulajeja sekä shakkiklubi.

4: High School -lisäosa saapuu heinäkuun 28. päivä PC:lle ja Macille Originin ja Steamin kautta, sekä 4, PlayStation 5, Series X ja S että Xbox One -konsoleille.

Kommentoi