Pikseliperjantai: Crying Suns vie avaruusmatkalle FTL:n ja Isaac Asimovin hengessä Kommentit pois päältä artikkelissa Pikseliperjantai: Crying Suns vie avaruusmatkalle FTL:n ja Isaac Asimovin hengessä

Retrotyylinen pikseligrafiikka on kuvataiteen jaloin muoto. Tässä juttusarjassa esittelen viikottain yhden pelin, jonka taide on kiinnittänyt huomioni. Peli voi olla hyvä tai huono, uusi tai vanha, tai vasta suunnittelupöydällä. Nyt keskitytään vain ulkoasuun.

Aika korkata uusi klooni.

on tarinapainotteinen roguelite, jonka käsikirjoitusta on verrattu Isaac Asimovin -kirjoihin ja Frank Herbertin eepokseen . Se on iso kehu, ja ansaittu sellainen. Itselleni tuli vahvasti mieleen Dan Simmonsin synkänkauhea mestariteos .

Lähes koko peli on kuvattu komentosillan ikkunasta.

Pelin tarinassa ihmiskunta on muuttanut tähtiin ja luovuttanut kaiken vallan itseään kehittyneemmälle tekoälylle. Eräänä päivänä tekoäly mystisesti vain sammui. Robotit pysähtyivät, tähtiportit lakkasivat toimimasta, ja ihmiset jäivät avuttomiksi. Aurinkokuntien Imperiumi pirstaloitui eristäytyneiksi maailmoiksi. Lain ja järjestyksen korvasi sota ja kaaos. Tietoverkon kaaduttua kukaan ei edes tiedä, miten muissa maailmoissa pärjätään, tai onko Imperiumia enää olemassakaan. Maailmanlopun meininki on niin vahva, että auringotkin itkevät.

Pelaaja ohjaa tähtilaivaa kloonatun amiraalin saappaissa. Matka alkaa galaksin pimeältä reunalta, ja tavoitteena on matkustaa keskukseen selvittämään, mitä Imperiumille on tapahtunut, ja miksi tekoäly sammui. Jokainen tutkittu aurinkokunta paljastaa uusia kauheita salaisuuksia. Kuoleman jälkeen matka alkaa alusta uudella kloonilla, mutta tarina ei resetoidu. Uudelleen tavatut hahmot muistavat edellisten kloonien edesottamukset.

Inkvisition kirkossa hengailemassa.

Crying Suns päätyi kirjastooni hienon ulkoasun vuoksi, mutta pelinäkään se ei pettänyt. Pelilooppi on lainattu suoraan roguelite-klassikosta . Crying Suns on vain hidastempoisempi, koska se sisältää pitkät pätkät luettavaa tekstiä. Mekaniikat toimivat, mutta eivät räjäytä tajuntaa erinomaisuudellaan FTL:n tapaan. Koukku piilee grafiikoissa, tarinassa ja tunnelmassa.

Scifin ystäville Crying Suns on tyylikäs ja mieleenpainuva matka. Koko peli on kuvattu komentosillan ikkunasta, josta käskytetään hävittäjäaluksia ja tuijotetaan ikuiseen yöhön. Avaruusmaisemat näyttävät 2d-piirroksilta, mutta laivan liikkuessa huomaa, että monet elementit onkin tehty polygoneista. Vähävärinen pikselitaide tunnelmoi avaruuden yksinäisyyttä niin masentavasti, ettei voi muuta kuin hymyillä.

Avaruusstrategiapeli Halcyon 6 Starbase Commander ladattavissa ilmaiseksi Epiciltä Kommentit pois päältä artikkelissa Avaruusstrategiapeli Halcyon 6 Starbase Commander ladattavissa ilmaiseksi Epiciltä

Halcyon 6 Starbase Commander

Retroileva avaruustrategiapeli on tämän viikon Epic Games Storen ilmaispeli ja on ladattavissa nyt.

Alunperin vuonna 2016 ilmestynyt peli yhdistelee tukikohdan rakentamista, taktista taistelua, miehistön hallintaa sekä huumorilla höystettyä tarinankerrontaa.

Tehtävänäsi on kunnostaa galaksin laitamille hylätty avaruusasema, joka voi estää Maahan hyökkäävät avaruusoliot. Voit värvätä avuksi liittolaisia ja kehittää uusia teknologioita.

Mikäli peli on entuudestaan tuntematon kannattaa sitä ehdottomasti kokeilla mikäli pidät esim. , , tai
-peleistä.

Halcyon 6 Starbase Commander on ladattavissa :lle Epic Games Storesta aina ensi viikon torstaihin asti.

Crying Suns ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta Kommentit pois päältä artikkelissa Crying Suns ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta

Crying Suns

jatkaa edelleen viikottaisten ilmaispelien jakamista. Tällä viikolla luvassa on scifiä, taktiikkaa ja rogue-lite elementtejä yhdistelevä -peli.

Pikseligrafiikkainen peli ammentaa tarinansa Dune ja Foundation -kirjasarjoista ja pelissä pääset komentamaan omaa avaruuslaivastoa. Edetessäsi pelissä mystisen imperiumin kohtalo selviää pala palalta.

Voit ladata Crying Suns -pelin ilmaiseksi :lle Epic Games Storesta aina ensi viikon torstaihin asti. Ensi viikolla ilmaispelinä on luvassa Star Wars Battlefront II: Celebration Edition.