Pikseliperjantai: Curious Expedition huokuu huumoria ja tutkimisen iloa Kommentit pois päältä artikkelissa Pikseliperjantai: Curious Expedition huokuu huumoria ja tutkimisen iloa

Retrotyylinen pikseligrafiikka on klassisen kuvataiteen jaloin muoto. Mihin suuruuteen Da Vinci olisi voinutkaan yltää, jos hän olisi keksinyt neliön muotoisen pensselin? Tässä juttusarjassa esittelen joka viikko yhden pelin, jonka pikselitaide on kiinnittänyt huomioni. Peli voi olla hyvä tai huono, uusi tai vanha, tai vasta suunnittelupöydällä. Nyt keskitytään vain ulkoasuun.

päätyi kirjastooni heräteostoksena, mutta siitä muodostuikin lohtupeli, jonka pariin palasin yhä uudestaan. Vuoropohjaisessa roguelite-seikkailussa hypätään 1800-luvun tutkimusmatkailijoiden saappaisiin, kolutaan viidakoita ja arktisia erämaita, etsitään aarteita temppeleistä ja aiheutetaan riesaa alkuasukkaille.

Retkien alkuvaiheessa natiivit ovat ystävällisiä, kunnes pelaaja ryöstää näiden esi-isien aarteet vapauttaen kiroukset ja luonnonkatastrofit. Lopussa yleensä juostaan vihaisia heimolaisia karkuun. Glorifioiko peli kolonialismia ja alkuasukkaiden hyväksikäyttöä, vai onko kyse itsetietoisesta satiirista? Jokainen voi itse päättää. Yksi asia on varmaa, ja se on Curious Expeditionin kauneus. Grafiikat herättävät nostalgian aikaan, jolloin maailma oli vielä tutkimaton ja ihmeitä täynnä. Tarkoitan siis 1990-lukua.

tarjoaa ehtaa hupia 20-30 tunniksi, kunnes satunnaiskohtaamisten kirjo alkaa tulla liian tutuksi. Peli on saatavilla PC:lle, Switchille, PS4:lle ja Xbox Onelle. Sen jatko-osa on jo Early Accessissa, mutta vielä hyvin varhaisessa kehitysvaiheessa.

Kommentoi

Humble Bundle tarjoilee roguelike -pelejä pikkurahalla – mukana mm. Everspace Kommentit pois päältä artikkelissa Humble Bundle tarjoilee roguelike -pelejä pikkurahalla – mukana mm. Everspace

Everspace

Edullisista pelipaketeistaan tunnettu sivusto tarjoilee uusimmassa Remarkable Roguelikes -paketissaan pelejä kuten Everspace, ja Heroes of Hammerwatch -pelejä pikkurahalla.

  • Maksamalla ainoastaan 1 euron saat Blazing Beaks -pelin.
  • Mikäli maksat vähintään 7,65 euroa, saat aiemman lisäksi myös SYNTHETIK: Rising, sekä Curious Expedition -pelit.
  • Jos maksat vähintään 8,46 euroa saat kaikkien edeltä mainittujen lisäksi myös Hero Siege, Heroes of Hammerwatch sekä Everspace -pelit.

Voit hankkia pelipaketin aina elokuun 18. päivään asti. Tuttuun tapaan osa paketin tuotosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Kommentoi