Pikseliperjantai: Monkey Island 2 elää ikuisesti Kommentit pois päältä artikkelissa Pikseliperjantai: Monkey Island 2 elää ikuisesti

Retrotyylinen pikseligrafiikka on kuvataiteen jaloin muoto. Tässä juttusarjassa esittelen viikottain yhden pelin, jonka pikselitaide on kiinnittänyt huomioni. Peli voi olla hyvä tai huono, uusi tai vanha, tai vasta suunnittelupöydällä. Nyt keskitytään vain ulkoasuun.

Kun ilmestyi vuonna 1991, se järisytti maailmaa niin, että Neuvostoliitto hajosi. Pelin koko ja käsikirjoitus olivat jotain ennennäkemätöntä. Se näytti, että pelit voivat olla eeppisiä seikkailumatkoja täynnä jänniä käänteitä ja eläviä hahmoja. Osa sen puzzleista tuntuu nykyään kaukaa haetuilta, mutta peli on edelleen hyvä, ja sen huumorintaju ajaton. Koska käytän yksitehoisia fanilaseja, Monkey Island 2 näyttää silmiini yhä kauniimmalta, kuin mikään uusi 3d-peli.

Monkey Islandin olemassaolosta voi kiittää George Lucasia, joka rahoitti sen kehityksen, vaikkei peleistä paljoa ymmärtänyt. Hän kuitenkin näki pelien bisnespotentiaalin ja perusti oman pelistudion, LucasArtsin. Pari tuurilla menestynyttä elokuvaa tuottivat hänelle loputtomasti rahaa, mitä sijoittaa. Tarinan mukaan George vieraili LucasArtsin tiloissa vain pari kertaa vuodessa. Kun rahaa kerran riitti, eikä pomo pyörinyt hyysäämässä, Ron Gilbertin ja Tim Schaferin kaltaiset nerot pääsivät vapaasti toteuttamaan visioitaan.

Monkey Island 2:n ikimuistoiset maisemat syntyivät Steve Purcellin ja Peter Chanin kynistä. Taustat on maalattu käsin ja skannattu pikselimuotoon. Purcell tunnetaan -sarjakuvien ja -pelien isänä. Sittemmin hän päätyi töihin Pixarille, jossa hän osallistui elokuvien ja ohjaukseen ja käsikirjoitukseen. Chanin ura puolestaan vei hänet piirtämään konseptitaidetta elokuviin , ja . Väitän fanipojan varmuudella, että molempien uran kohokohta oli Monkey Island 2.

Monkey Islandit ja Disneyn -elokuvat muistuttavat toisiaan epäilyttävän paljon. Monet elokuvien kohtauksista ovat kuin suoraan pelistä lainattuja. Onko elokuvasarja siis piratisoinut Monkey Islandia?

Kyllä ja ei. Aikoinaan Lucasin imperiumissa suunniteltiin Monkey Islandiin pohjautuvaa elokuvaa, ja kun projekti hylättiin, sen käsikirjoittaja päätyi tekemään Pirates of the Caribbeania. Elokuvan pohjana oli siis keskeneräinen Monkey Island -käsikirjoitus. Mutta kuinka ollakaan, myös Monkey Island on alun perin saanut inspiraatiota Disneylandin vanhasta Pirates of the Caribbean -ajelusta. Näin siis kana tuli munasta, ja muna kanasta. Ympyrä sulkeutui lopullisesti, kun Disney osti ja lakkautti LucasArtsin, ja omistaa nykyään kaikkien merirosvojen sielut.

Vuonna 2010 Monkey Island 2 julkaistiin uusintaversiona, jossa grafiikat on päivitetty nykyaikaan. Uusi tyyli toimii, mutta menettää osan sielusta. Pelissä voi onneksi vaihdella uuden ja vanhan ilmeen välillä napin painalluksella.

Star Wars -keräilijöille on luvassa herkkua syksyllä 2025 Kommentit pois päältä artikkelissa Star Wars -keräilijöille on luvassa herkkua syksyllä 2025

on julkistanut : The Old Republic Jedi Revan Gallery PVC -patsaan, joka esittää Revania jedimestarina. Tämä on jatkoa yhtiön aiemmalle Darth Revan -patsaalle, ja tällä kertaa hahmo on puettu valkoisiin Jedi-kaapuihin, kädessään ikoninen violetti valomiekka.

Patsaan yksityiskohdat

Patsaan koko on 1:8-skaala, noin 10 tuumaa (25 cm) korkea ja materiaalina on käytetty PVC:tä.
Hinta n. $80 – suunniteltu edullisemmaksi vaihtoehdoksi keräilijöille. Julkaisuaika syksyllä 2025.
Ennakkotilaukset avautuvat perjantaina 21. helmikuuta :n ja muiden jälleenmyyjien sivustoilla

Aiempi Darth Revan -patsas, joka oli alun perin Gamestopin ja Diamond Select Toysin eksklusiivi, saa myös laajemman julkaisun vuonna 2025.

Revanin suosio vain kasvaa

Revan on yksi suosituimmista Star Wars -hahmoista, joka ei ole vielä esiintynyt live-action-sarjassa tai -elokuvassa. The Acolyten luoja Leslye Headland on tosin vihjannut, että hän haluaisi tuoda KOTORin hahmoja mukaan tulevaisuuden projekteihin.

Aiotko lisätä tämän Revan-patsaan kokoelmaasi?

Harrison Ford: ”Indiana Jones and the Great Circle todistaa, että sieluani ei tarvitse varastaa tekoälyllä” Kommentit pois päältä artikkelissa Harrison Ford: ”Indiana Jones and the Great Circle todistaa, että sieluani ei tarvitse varastaa tekoälyllä”

Indiana Jones näyttelijä Harrison Ford on todennut, että Troy Bakerin roolisuoritus rakastetun hahmon roolissa pelissä and the Great Circle todistaa, että ”sieluni varastamiseen ei tarvita tekoälyä.”

Ford keskusteli Indyn roolin luovuttamisesta The Wall Street Journal Magazinen kanssa ja kertoi olevansa erittäin tyytyväinen -näyttelijä Bakerin suoritukseen.

”Sieluni varastamiseen ei tarvita tekoälyä,” Ford totesi. ”Sen voi jo tehdä pienillä roposilla hyvien ideoiden ja lahjakkuuden avulla. Hän teki loistavaa työtä, eikä siihen tarvittu tekoälyä.”

Great Circle julkaistiin joulukuussa ”autenttisena”, mutta ei välttämättä kanonisena osana pitkäikäistä sarjaa, joka sai ensimmäisen uuden elokuvansa pitkään aikaan vuonna 2023 Indiana Jones and the Dial of Destinyn myötä.

Elokuva ei kuitenkaan saanut hyvää vastaanottoa, toisin kuin peli, joten franchisen luovat tekijät saattavat olla taipuvaisia jatkamaan tähän uuteen suuntaan sen sijaan, että Ford pukisi hatun jälleen päähänsä.

Legendaarinen näyttelijä, joka tunnetaan Star Warsista, Indiana Jonesista ja pian myös -rooleistaan, on yksi monista luovien alojen tekijöistä, jotka ovat kritisoineet tekoälyn käyttöä elokuvissa ja muissa mediamuodoissa. Esimerkiksi on kutsunut tekoälyn generoimaa taidetta ”hyvin häiritseväksi” ja on nimittänyt sitä ”umpikujaksi.”

Useat ääninäyttelijät ovat myös nousseet sitä vastaan, mukaan lukien :n , joka arvosteli hänen ääntään käyttänyttä chatbottia. The Witcherin ääninäyttelijä Doug Cockle kertoi myös IGN:lle, että tekoäly on ”väistämätön” mutta ”vaarallinen”, jakaen Luken arvion siitä, että chatbotit ja vastaavat käyttötavat ”käytännössä ryöstävät [ääninäyttelijöiltä] tuloja.”