Pikseliperjantai: Spirits Abyss on kuin painajaisten Spelunky Kommentit pois päältä artikkelissa Pikseliperjantai: Spirits Abyss on kuin painajaisten Spelunky

Tässä juttusarjassa esittelen joka viikko pelin, jonka pikselitaide on kiinnittänyt huomioni. Peli voi olla hyvä tai huono, uusi tai vanha, tai vasta suunnittelupöydällä. Nyt keskitytään vain ulkoasuun.

Legenda väittää, että jos lapsi heitetään pohjattomaan kuiluun verikuun aikaan, hän jonain päivänä palaa vauraana ja kykenee hallitsemaan Kuolemattomia. Mitä ikinä se tarkoittaakaan. Tästä kertoo synkän kiehtova roguelite . Pelaaja ohjaa pientä lasta painajaismaisessa luolastossa, jossa äkkikuolema väijyy ja paholaiset ulvovat. Asetelma on hurja, ja pelillä oma oudonmusta huumorintajunsa.

Super Mario Bros 3, oletko se sinä?

Spirits Abyss generoi niin vaihtelevia kenttiä, että sen algoritmi tuntuu elävältä olennolta, aivan kuin sienimäinen organismi olisi ottanut tietokoneeni haltuun. Peli on englantilaisen Anthony Casen käsialaa, ja hänen taiteensa jotain omaperäistä. Tutut retrovaikutteet ovat nähtävissä, mutta silti graafista tyyliä on vaikea verrata mihinkään muuhun.

Tunnelit pursuavat pieniä yksityiskohtia, ja outojen olentojen ilmeet ovat groteskeja. Kauhistuttavat syvyydet kutsuvat seireenin lailla vaipumaan hulluuteen. Spirits Abyss on kuin vinksahtanut yhdistelmä pelejä ja , ja suunnilleen yhtä korkeaa laatua. Se on vaikuttava suoritus yhden miehen indiestudiolta.

Humble Bundle tarjoilee yli 1000 euron arvoista pelipakettia – tuotto hyväntekeväisyyteen Kommentit pois päältä artikkelissa Humble Bundle tarjoilee yli 1000 euron arvoista pelipakettia – tuotto hyväntekeväisyyteen

Humble Bundle

on tehnyt saman minkä -kauppapaikka teki aiemmin ja kasannut yli 1 000 euron arvosta pelejä hyvätekeväisyyspakettiin.

Paketin tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Yhdysvalloissa rotuoikeuksien puolesta taisteleville tahoille kuten NAACP Legal Defense Fund, Race Forward ja The Bail Project.

28 euron pakettiin kuuluu mm. , , , System Shock 2, Kerbal Space Program, , , Armello, , Spelunky, Surviving Mars, , Broken Age, ja monia muita. Pelien lisäksi paketin mukana tulee myös digitaalisia kirjoja ja sarjakuvia.

Itch.io -kauppapaikan yli 1 500 peliä sisältävä paketti keräsi hyväntekeväisyyteen yhteensä yli 8 miljoonaa dollaria.