Pitsamatikkaa kaikenikäisille – arvostelussa Osmo Pizza Co. -lautapeli Kommentit pois päältä artikkelissa Pitsamatikkaa kaikenikäisille – arvostelussa Osmo Pizza Co. -lautapeli

Koululainen pelaa Osmo Pizza Co. -peliä

Osmo Pizza Co. (iPad)

8 / 10
Hyvää Hauska ja opettavainen AR-peli lapsille painotuksena matematiikka ja hahmotus. Vaikeustaso säädettävä. Heikkoa AR-spesifit ongelmat ja tarve hiotummalle metapelille. Yleisesti Hauska, värikkäillä hahmoilla varustettu matematiikka-AR-peli, vahva suositus hankittavaksi koteihin, joissa on iPad ja lapsia.

Lisätyn todellisuuden (AR) palettiin kuuluu paljon muutakin kuin Pokémon GO ja iPhonen vatupassi. on erikoistunut lisättyä todellisuutta ja iPadia käyttäviin opetuspeleihin, joista keskittyy matematiikkaan ja hahmotuskykyyn.

Itse peli ladataan sovelluskaupasta ja sitä voi pelata yksin, käyttämällä mukana tulevaa keskeltä taitettavaa, käännettävää pizzaa, johon laitetaan asiakkaan toiveen mukaiset täytteet. Pelissä on yksi ympäristö, jossa kuljetaan kassan ja leipomon väliä, täyttämässä pahvitäytteillä pizzaa ja välillä laittamalla pahvisia seteleitä ja kolikoita asiakkaille vaihtorahoiksi.

Aloitetaan huonoista puolista, joita on varsin vähän. Ensimmäinen on itsestäänselvä, lisättyyn todellisuuteen liittyvä. Varsinkin ydinkäyttäjäryhmää, lapsia täytyy muistutella siitä miten kamera ja lisätty todellisuus toimivat ja käsiä ei saa pitää pizzan päällä että sovelluksen kamera osaa tunnistaa laudalla olevat esineet. Viat osataan kiertää varsin hyvin ja tunnistus on myös lisätyn todellisuuden sovelluksia kehittäneen kokemuksella rakennettu hyvin kehittyneeksi.

Yksi parannuskohde on tarve hiotumpaan metapeliin houkutinten lisäämiseksi. Ratojen läpäisy muistuttaa omalla tavallaan Cooking Simulatorin omaa, mutta uutta hankittavaa laitteistoa ja tavaraa on melko vähän, että esimerkiksi peliä pelaava lapsi jaksaisi pelata ilman pientä rohkaisua. Myös selkeämpi vaiheittaminen auttaisi erottamaan vaiheita semmoisesta ”päiväni murmelina” -tyyppisestä toisteisuudesta.


Peli on kuitenkin houkutteleva ja opettaa lapsia tasosta riippumatta (vaikeustaso on säädettävissä) hahmottamaan esimerkiksi määriä paremmin ja itse asiassa peli on herättänyt runsaasti kiinnostusta alueen toimintaterapeuttien ja ammattikasvattajien keskuudessa. Hahmot ovat värikkäitä ja hauskan näköisiä ja pelin käytettävyyteen pääsee myös pienempi lapsi helposti kiinni. Tämän perusteella osaan suositella sitä myös koteihin, joista löytyy. Peliä ovat testanneet arvostelua varten 7-vuotias, 5-vuotias ja 38-vuotias.

Kotikokeille tarjolla edullinen pelipaketti Humble Bundlessa Kommentit pois päältä artikkelissa Kotikokeille tarjolla edullinen pelipaketti Humble Bundlessa

Cooking Simulator

tarjoaa jälleen kerran edullista pelipakettia, joka sisältää erilaisia kokkauspelejä kuten sekä .

Paketti maksaa 11,06 euroa ja siihen kuuluvat nämä pelit ja lisäoast:

  • Cooking Simulator: Simuloi realistista kokemusta keittiössä ruoanlaittoa harjoitellessa. Pelaajat voivat avaavat uusia reseptejä pelin edetessä, tehden ruoanlaitosta monipuolisempaa. Lisäksi peliin on tulossa Sushi-lisäosa!
  • Cooking Simulator – Shelter: Post-apokalyptinen lisäosa Cooking Simulator -peliin. Vie ruoanlaittotaitosi koetukselle post-apokalyptisessä maailmassa tässä urapelitilassa.
  • Chef: Full Menu Bundle: Aseta kokkihattu päähäsi ja luo omia reseptejäsi tässä pelissä! Ansaitse rahaa ja nouse kokkiura wako huipulle luomillasi herkullisilla resepteillä.
  • One-armed cook: Gourmet Upgrade: Valmistaudu hulvattomaan yhteistyökokkailuun tässä pelissä, jossa on hauskaa fyysiikkaa ja ripaus kulinaristista kaaosta! Huomaa, että tämä on lisäosa ilmaiselle One-armed cook -pelille.
  • Sugar Shack: Kutsu ystäväsi mukaan verkossa ja pelatkaa yhteistyöpeliä jopa neljälle pelaajalle! Yhteistyö on avainasemassa tässä sokerisessa seikkailussa.
  • PlateUp!: Onko sinulla ja kavereillasi rautaiset hermot? Testatkaa ne tässä kaoottisessa yhteistyöpelissä, jossa pyöritätte ravintolaa jopa neljän pelaajan voimin. Tilanteet käyvät nopeasti hektisiksi, joten viestintä on tärkeää!
  • Diner Bros: Kaipaatko nostalgista yhteistyöpeliä? Diner Bros tarjoaa paikallisen yhteistyötilan 2-4 pelaajalle, jossa pyöritätte ravintolaa yhdessä.
  • Cafe Owner Simulator: Rakenna unelmiesi kahvila tässä simulaattoripelissä! Voit laajentaa kahvilaasi uudella Farm -lisäosalla, joka tarjoaa lisää syvyyttä pelattavuuteen.
  • Epic Chef: tarjoaa humoristisen seikkailun kokin urasta. Nauti hauskan tarinan ja kokkauksen yhdistelmästä tässä pelissä.

Paketti on hankittavissa aina kesäkuun 19. päivä asti. Kaikki pelit ovat Steam -koodeja :lle.

Toinen iPhone-emulaattori poistui App Storesta – kehittäjä pelkäsi vaikeuksia Kommentit pois päältä artikkelissa Toinen iPhone-emulaattori poistui App Storesta – kehittäjä pelkäsi vaikeuksia

Muutaman päivän sisällä jo toinen -pelien emulaattori on poistunut App Storesta. Aiemmin tällä viikolla Game Boy -emulaattori nousi App Storen kärkeen ennen kuin Apple poisti sen tekijänoikeusrikkomusten vuoksi. Nyt toisen emulaattorin poistumisen takana on kuitenkin itse kehittäjä.

Bimmy Emulator oli, kuten nimestä voi päätellä, NES-emulaattori iPhoneille, iPadeille ja yhteensopiville Apple Silicon Maceille. Sovellus julkaistiin 0,99 dollarin hintaan, mutta se tehtiin myöhemmin ilmaiseksi ladattavaksi.

Muiden -pohjaisten emulaattorien tavoin Bimmy NES ei tullut valmiiksi pelien kanssa. Sen sijaan käyttäjien odotettiin hankkivan omat ROM-tiedostonsa ja lataavan ne emulaattoriin iOS Tiedostot -sovelluksen avulla.

Bimmy NES ei kuitenkaan ollut kauaa saatavilla, sillä kehittäjä Tom Salvo poisti sovelluksen nopeasti. Macin mukaan Salvo sanoi ”poistaneensa sovelluksen pelosta. Kukaan ei ottanut minuun yhteyttä.”

On oletettu, että tekijänoikeusrikkomusten pelon (kuten :n kohdalla) sijaan Salvoa huolestutti enemmän se, että NES-sanan käyttäminen sovelluksen nimessä saattaisi aiheuttaa ongelmia. Jäämme näkemään, julkaiseeko hän sovelluksen uudelleen uudella nimellä.

Lähde: TimeExtension