Planet of the Apes saa jatkoa – Maze Runner ohjaaja mukana Kommentit pois päältä artikkelissa Planet of the Apes saa jatkoa – Maze Runner ohjaaja mukana

War for the Planet of the Apes

-elokuvat ovat saamassa jatkoa nykyään Disneyn omistaman 20th Century Foxin toimesta. Uuden toistaiseksi nimettömän Planet of the Apes tulee ohjaamaan Maze Runner -elokuvasarjan ohjaaja Wes Ball.

Saagan jossa ihmisten ja apinoiden välinen valta-asettelu on nurinkurinen sai alkunsa vuoden 1963 novellista ja on tuottanut siitä useita elokuvia, joista ensimmäinen ilmestyi vuonna 1968.

Viimeisin Planet of the Apes -elokuvasarja alkoi vuoden 2011 -elokuvasta ja päättyi vuoden 2017 -elokuvaan.

Star Wars -sarja Ahsokan suosittu pahis on monille uusi tuttavuus – universumin intohimoisimmat fanit tuntevat hänet kuitenkin jo 90-luvulta saakka Kommentit pois päältä artikkelissa Star Wars -sarja Ahsokan suosittu pahis on monille uusi tuttavuus – universumin intohimoisimmat fanit tuntevat hänet kuitenkin jo 90-luvulta saakka

Ahsoka-sarjan hurjaan suosioon noussut pahis, suuramiraali on takuulla monelle -tilaajalle täysin uusi tuttavuus. Lieneekö moni ajatteleekin, että kyseessä on täysin uusi hahmo, joka on kirjoitettu -universumiin kyseistä sarjaa varten? Asia ei lainkaan ole näin!

Meille nörteille, kyseisen ”kapiaisen esikuva” on tuttua kauraa jo aina 1990-luvulta saakka. Grand Admiral Thrawn, tai täydellisemmin, Mitth'raw'nuruodo, on nimi, joka on resonoitunut vuosikymmenien ajan galaksin fanien keskuudessa, tuoden mukanaan kunnioitusta, pelkoa ja salaperäisyyttä. Thrawn on ainutlaatuinen paitsi älykkyytensä myös historian monimutkaisuutensa takia.

Timothy Zahn loi Thrawn-hahmon 1990-luvun alussa, herättäen Star Warsin kirjallisuuden uuteen kukoistukseen. Jopa niinkin hyvin, että usein korviin kaikuu väite, että kyseisen kirjatrilogian olisi suotu olevan se ”oikea” jatko-osa trilogia alkuperäiselle. Tähän asiaan muuten palataan vielä Errorinkin saralla!

Thrawn on Chiss, joka kuuluu rotuun, jonka olemassaolosta galaksin suuri yleisö on vain vaivoin tietoinen. Zahnin kirjasarja, joka alkaa teoksella Heir to the Empire, asettaa Thrawnin keisarillisen laivaston Grand Admiraliksi ja uudeksi pääviholliseksi kuolleiden Palpatinen ja Vaderin tilalle.

Thrawn ei ole tyypillinen Star Wars -pahis. Tämä rakastettu ”kapiaisen esikuva” ei johda pelon tai vihan kautta, vaan strategisen älykkyyden ja syvällisen taiteen ymmärryksen avulla, analysoimalla vihollistensa kulttuureja ennustaakseen heidän liikkeitään. Tämä taktiikka tuo hänet usein strategisen edun asemaan, ja tekee hänestä uhan koko galaksille. Käytöskin hänellä on varsin herrasmiesmäistä, kun lähdetään vertailemaan muihin tunnettuihin Star Wars-pahiksiin.

2000-luvun uusi nousu – suuramiraalin kukoistus

Thrawnin tarina sai uuden luvun, kun hahmo astui animaation maailmaan 2000-luvun Star Wars -sarjassa. Thrawnista tuli sarjan pääantagonisti ja hänen taktiset suunnitelmansa loivat useita konflikteja sarjan sankareille. Thrawn esitteli uuden sukupolven faneille tämän taktisen nerouden ja samalla omisti paikkansa virallisessa Star Wars -kanonissa.

Videopelien saralla Thrawn on ollut niin ikään näkyvässä roolissa, erityisesti strategiapeleissä, kuten Star Wars: Empire at War, jossa hän johtaa Imperiumin joukkoja taistelussa kapinallisia vastaan. Peleissä pelaajat pääsevät kokeilemaan Thrawnin strategista älykkyyttä ja mahdollisuutta hallita koko galaksia. Ensimmäisen debytoinnin hän teki kuitenkin jo vuonna 1994 julkaistussa Tie Fighterissä.

Star Wars -sarja Ahsokan suosittu pahis on monille uusi tuttavuus - universumin intohimoisimmat fanit tuntevat hänet kuitenkin jo 90-luvulta saakka

Thrawn otti merkittävän askeleen eteenpäin, kun hän teki debyyttinsä live-actionissa The Mandalorian (maininnan verran tosin) ja erityisesti sen jatkossa, -sarjassa, jossa miekkonen teki varsin näyttävän debyytin Star Warsin live-action touhuihin vihdoin elävänä itsenään. Mikä hauskinta, hahmoa muuten esittää täysin sama mies, joka ääninäytteli Thrawnia jo Rebels-sarjassa. Hän on tunnetun näyttelijän, Mad Mikkelsenin, veli Lars Mikkelsen.

Star Wars -sarja Ahsokan suosittu pahis on monille uusi tuttavuus - universumin intohimoisimmat fanit tuntevat hänet kuitenkin jo 90-luvulta saakka

Yhteistilien käytölle tulee pian piste? – Disney+ alkaa rajoittamaan salasanojen jakamista Kommentit pois päältä artikkelissa Yhteistilien käytölle tulee pian piste? – Disney+ alkaa rajoittamaan salasanojen jakamista

Errori.net

Suoratoistopalvelu Disney+ ilmoittaa aloittavansa kovemmat toimet salasanojen jakamista vastaan Kanadassa ensi kuusta lähtien. MobileSyrup-raportin mukaan palvelu on lähettänyt kanadalaisille tilaajilleen sähköpostia koskien uutta tietoa Tilaajasopimuksessaan. Yksi päivityksistä nimenomaan toteaa, että ”Ellet ole muuten oikeutettu palvelutasosi perusteella, et saa jakaa tilaustasi taloutesi ulkopuolelle”.

”Voimme omalla harkinnallamme analysoida tilisi käyttöä varmistaaksemme, että noudatat tätä sopimusta. Jos päätämme, että olet rikkonut tätä sopimusta, voimme rajoittaa tai lopettaa pääsyn palveluun ja/tai ryhtyä muihin tämän sopimuksen sallimiin toimiin”, sähköposti jatkuu. ”Kaikki tämä astuu voimaan koko Kanadassa 1. marraskuuta, vuosittain tilaavien poikkeuksella Québecissä, joille päivitetty Tilaajasopimus tulee voimaan seuraavana laskutuspäivänä, 1. marraskuuta 2023 tai sen jälkeen.”

Disney+ seuraa Netflixin jalanjäljissä, joka aloitti oman tiukentamisensa aiemmin tänä vuonna Yhdysvalloissa lisämaksulla salasanojen jakamisesta. Jää nähtäväksi, otetaanko tämä uusi sääntö käyttöön maailmanlaajuisesti.