Playstation 5 esittelee patentin, mikä antaa latausajoille kyytiä Kommentit pois päältä artikkelissa Playstation 5 esittelee patentin, mikä antaa latausajoille kyytiä

sanotaan tulevan ensi vuonna, ja nyt on puheenaiheena Sonyn uusi patentti, mikä heittää hyvästit latausruuduille. Jotkin pelithän ovat minimoineet latausaikoja kun peli on ladannut sisältöä pelaamisen taustalla, mutta edelleenkin useissa peleissä on tarpeettoman pitkiä latausaikoja. Joko kenttien välillä tai sitten paikasta toiseen siirtyessä vaikkapa ovesta. Osasyynä on tietysti pelit ja niiden tekninen puoli, mitkä ovat paisuneet ja paisuneet.

Mitenkään mullistavalta tämä uusi systeemi ei kuulosta. Käytännössä peli lataa assetteja ja ympäristöjä sen perusteella, miten pelaaja pelaa ja mihin pelaaja on suuntaamassa – siis tarpeen mukaan keskittyen niihin asioihin, mitä tarvitaan ja hetken päästä tullaan tarvitsemaan. Peli siis tarkkailee esimerkiksi pelaajahahmon olinpaikkaa ja sen perusteella lataa valmiiksi muistiin asioita, mitä seuraavaksi tulee vastaan.

Alkuperäinen vastaava patentti on vuodelta 2012, ja tämä on lähinnä jatkumoa sille luoden lisäsisältöä mitä voidaan ladata ennakkoon. Vastaavaa teknologiaa on käytettykin peleissä kuten God Of War, missä kamera voi kuvata läpi koko pelialueen ilman minkäänalisia taukoja. Mitä laajemmiksi pelit kehittyvät ja mitä enemmän niissä on muita hahmoja, yksityiskohtia ja tapahtumia, sitä sujuvamman taustalla lataamisen pitää olla, että peli pyörii saumattomasti luoden illuusion täydellisestä jatkuvuudesta.

Tämän pitäisi vaikuttaa myös yleisiin latausaikoihin. Tarkkaa tietoa en löytänyt miten, mutta voisin kuvitella, että esimerkiksi pelivalikoissa taustalla latautuu jo itse peli, jolloin latausruudun latausaika jää lyhyemmäksi.

Lähde: Tech Radar

Kommentoi

Sony lanseerasi pelaamiseen suunnitellut InZone näytöt ja kuulokkeet Kommentit pois päältä artikkelissa Sony lanseerasi pelaamiseen suunnitellut InZone näytöt ja kuulokkeet

Sony InZone

Sony on lanseerannut uusia pelikäyttöön suunnattuja näyttöjä sekä kuulokkeita uuden brändin alaisuudessa.

Näytöt on suunniteltu erityisesti PC:lle, mutta tukevat myös 5 ja Series X -konsoleiden ominaisuuksia. Näyttöjä on kaksi mallia 27 tuuman IPS -paneelilla oleva M9 sekä edullisempi M3, jossa on 240 Hz.

Kuulokkeita on kolmea mallia, joista paras H9 käyttää 2,4 GHz langatonta ja Bluetooth yhteyttä samanaikaisesti. Akunkestoa on luvattu 32 tuntia yhdellä latauksella. Kuulokkeissa on myös digitaalinen melunvaimennus. Lisäksi saatavilla on edullisemmat H7 -kuulokkeet sekä langalliset H3 -kuulokkeet.

Vielä ei ole varmaa milloin tuotteita saadaan Suomen markkinoille.

Kommentoi

Tältä näyttää ainoastaan kahden sentin paksuinen modattu PS5-konsoli Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää ainoastaan kahden sentin paksuinen modattu PS5-konsoli

PlayStation 5 Slim mod

Edelleen tuontanto-ongelmista kärsivä 5 - ei ole vielä virallisesti saanut pienikokoisempaa Slim-versiota, mutta nyt eräs modaaja on onnistunut tekemään sellaisen.

kanava nimeltään DIY Perks on julkaissut videon maailman ensimmäisestä Slim -konsolista, joka on ainoastaan kahden sentin paksuinen.

Alkuperäisen PS5 -laitteen tilaa vievät teräskuori ja jäähdytyselementti on poistettu ja niiden tilalle on asennettu täysin kustomoitu kuparinen jäähdytysratkaisu.

Lisäksi laitteen sisäinen virtalähde on muutettu ulkoiseksi tilan säästämiseksi. Myös laitteen vesijäähdytyksen elementtejä sijaitsee ulkoisen virtalähteen yhteydessä.

Kommentoi