Playstation 5 esittelee patentin, mikä antaa latausajoille kyytiä Kommentit pois päältä artikkelissa Playstation 5 esittelee patentin, mikä antaa latausajoille kyytiä

sanotaan tulevan ensi vuonna, ja nyt on puheenaiheena Sonyn uusi patentti, mikä heittää hyvästit latausruuduille. Jotkin pelithän ovat minimoineet latausaikoja kun peli on ladannut sisältöä pelaamisen taustalla, mutta edelleenkin useissa peleissä on tarpeettoman pitkiä latausaikoja. Joko kenttien välillä tai sitten paikasta toiseen siirtyessä vaikkapa ovesta. Osasyynä on tietysti pelit ja niiden tekninen puoli, mitkä ovat paisuneet ja paisuneet.

Mitenkään mullistavalta tämä uusi systeemi ei kuulosta. Käytännössä peli lataa assetteja ja ympäristöjä sen perusteella, miten pelaaja pelaa ja mihin pelaaja on suuntaamassa – siis tarpeen mukaan keskittyen niihin asioihin, mitä tarvitaan ja hetken päästä tullaan tarvitsemaan. Peli siis tarkkailee esimerkiksi pelaajahahmon olinpaikkaa ja sen perusteella lataa valmiiksi muistiin asioita, mitä seuraavaksi tulee vastaan.

Alkuperäinen vastaava patentti on vuodelta 2012, ja tämä on lähinnä jatkumoa sille luoden lisäsisältöä mitä voidaan ladata ennakkoon. Vastaavaa teknologiaa on käytettykin peleissä kuten God Of War, missä kamera voi kuvata läpi koko pelialueen ilman minkäänalisia taukoja. Mitä laajemmiksi pelit kehittyvät ja mitä enemmän niissä on muita hahmoja, yksityiskohtia ja tapahtumia, sitä sujuvamman taustalla lataamisen pitää olla, että peli pyörii saumattomasti luoden illuusion täydellisestä jatkuvuudesta.

Tämän pitäisi vaikuttaa myös yleisiin latausaikoihin. Tarkkaa tietoa en löytänyt miten, mutta voisin kuvitella, että esimerkiksi pelivalikoissa taustalla latautuu jo itse peli, jolloin latausruudun latausaika jää lyhyemmäksi.

Lähde: Tech Radar

Kommentoi

Yhdet kuulokkeet kaikkeen – arviossa Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX Kommentit pois päältä artikkelissa Yhdet kuulokkeet kaikkeen – arviossa Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX

Turtle Beach 700 MAX

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX

7.5 / 10
Hyvää Yhteensopivuus yli laitevalmistajien rajojen
, akun kesto (keskimäärin 40 tuntia)
 sekä mikrofonin äänenlaatu (langattomaksi laitteeksi) yllättävän hyvä
. Huonoa 2.4Ghz yhteyden kantama on surkea
, ääni vuotaa melko pahasti
 sekä ei sovellu ihan kaikille "pääkopille". Isopäisimmille kavereille sopivuus voi olla todella tiukka.


Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX -kuulokkeet tulivat markkinoille alkukesästä 2022. Suomessa niiden hinnat liikkuvat, tätä kirjoittaessa, keskimäärin parissa sadassa eurossa. Mitä ihmettä siihen hintaan sitten saa?

Xboxille brändätyt kuulokkeet toimivat viimeisimpien boksi-sukupolvien lisäksi myös Playstationilla, Nintendo Switchillä, Playstationeilla (4 ja 5) ja mobiilipuolen (iOS, Android) lisäksi myös tietokoneella (PC, Mac). Sen massiiviset 50mm elementit sisältävät 7.1 surround äänen ja tietenkin myös näkymättömiin taittuva mikrofonin.

On selvää, että kuulokkeiden premium-hintaa perustellaan sillä, että ne käyvät useamman valmistajan laitteille ja ne ovat niin ikään päivitys Turtle Beachin aikaisemmille tuotteille. Yhdet kuulokkeet hallitsemaan kaikkea! Luvattu, yli 40 tunnin akunkesto, on vaikuttava ja keskimäärin pitää myös paikkansa, joten laitetta ei tarvitse jatkuvasti pitää latauksessa.

Katso Stealth 700 Gen 2 MAX -unboxaus video

Äänenlaatu on konsolikäytössä ongelmatonta ja hyvää, mutta :n kanssa voi törmätä ongelmiin esimerkiksi volyymitasojen kanssa. Positiivista on ollut huomata, että mikrofonin äänenlaatu verkkopelien parissa on yksi langattomien laitteiden parhaimmistoa. Musiikkia kuunnellessa laitteen äänenlaatu ei mitenkään erikoinen tai massasta erottuva ole.

Noin 400 grammaiset kuulokkeet eivät päässä tunnu painavilta, mutta aluksi ne tuntuvat jopa epämukavan tiukoilta. Memory foam -pehmustetut kuulokkeet tosin mukautuvat melko nopeasti pelaajan päähän. Kuulokkeiden isoin ongelma on kuitenkin se, että ne eivät Välttämättä kaikkein isopäisimmille kavereille sovellu.

Toisena ongelmana on pakko mainita, että kuulokkeet vuotavat todella paljon jos pelaajalla on mikrofoni käytössä ja volyymi suhteellisen kovalla kuulokkeissa niin pelikaveri saattaa kuulla oman äänensä kaikuna.

Turtle Beachin omalla Audio Hub -mobiilisovelluksella voi kuulokkeita säätää lennosta ja säätää haluamansa toiminnon kuulokkeiden mode-nappulalle ja ylimääräiselle rullalle. Hieman oudosti Audio Hub -softan tietokoneversiolla ei voi muuta kuin päivittää kuulokkeiden ja langattomaan yhdistämiseen käytettävän donglen firmware-laiteohjelmiston.

Jokaisesta kuulokemikrofonista mitä markkinoilla löytyy aina ne hyvät ja huonot puolensa. Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX -kuulokkeet varmasti saavat kritiikkiä hintansa puolesta, sillä halvemmalla saa parempaa äänenlaatua, mutta ei laitesoveltuvuutta. Täysin langattomaksi ratkaisuksi pelaajalle, joka haluaa yhdistää laitteen nopeasti konsolista toiseen Turtle Beachit ovat mainio valinta.

Kommentoi

Sonyn uudet PSVR 2 -virtuaalilasit ilmestyvät helmikuussa 2023 Kommentit pois päältä artikkelissa Sonyn uudet PSVR 2 -virtuaalilasit ilmestyvät helmikuussa 2023

Sony PSVR 2

Sony on julkaisemassa uusia PSVR 2 -virtuaalilaseja helmikuun 22. päivä 2023. Ennakkotilaukset alkavat marraskuun 15. päivä. Yhtiö kertoi asiasta PlayStation Blog -sivustolla.

Hintaa uusille laseille kertyy Euroopassa 599,99 euroa. Lasien lisäksi paketissa tulee mukana kaksi 2 Sense -ohjainta sekä kuulokkeet.

Laseista tulee myyntiin myös erityinen Horizon Call of the Mountain -paketti, jolle hintaa kertyy 649,99 euroa. Paketissa on mukana Horizon Call of the Mountain -peli.

2 Sense ohjaimille on saatavilla myös erikseen lataustelakka, joka maksaa 49,99 euroa.

Uusissa laseissa on OLED-näytöt joissa kummallekkin silmälle on 2000×2040 pikselin resoluutio. Päivitysnopeutena on 90 ja 120 Hz. Näkökenttä on puolestaan 110 astetta.

Liikkeentunnistimia laseissa on yhteensä kuusi, joista kolme on gyroskooppeja ja kolme kiihtyvyysmittareita. Läheisyysanturi toimii infrapunalla. Laite kommunikoi PS5:n kanssa USB-C -kaapelin välityksellä. Laseissa on myös värinä sekä sisäänrakennettu mikrofoni.

PSVR2 -lasit ilmestyvät helmikuun 22. päivä 2023.

Kommentoi