Playstation 5 esittelee patentin, mikä antaa latausajoille kyytiä Kommentit pois päältä artikkelissa Playstation 5 esittelee patentin, mikä antaa latausajoille kyytiä

sanotaan tulevan ensi vuonna, ja nyt on puheenaiheena Sonyn uusi patentti, mikä heittää hyvästit latausruuduille. Jotkin pelithän ovat minimoineet latausaikoja kun peli on ladannut sisältöä pelaamisen taustalla, mutta edelleenkin useissa peleissä on tarpeettoman pitkiä latausaikoja. Joko kenttien välillä tai sitten paikasta toiseen siirtyessä vaikkapa ovesta. Osasyynä on tietysti pelit ja niiden tekninen puoli, mitkä ovat paisuneet ja paisuneet.

Mitenkään mullistavalta tämä uusi systeemi ei kuulosta. Käytännössä peli lataa assetteja ja ympäristöjä sen perusteella, miten pelaaja pelaa ja mihin pelaaja on suuntaamassa – siis tarpeen mukaan keskittyen niihin asioihin, mitä tarvitaan ja hetken päästä tullaan tarvitsemaan. Peli siis tarkkailee esimerkiksi pelaajahahmon olinpaikkaa ja sen perusteella lataa valmiiksi muistiin asioita, mitä seuraavaksi tulee vastaan.

Alkuperäinen vastaava patentti on vuodelta 2012, ja tämä on lähinnä jatkumoa sille luoden lisäsisältöä mitä voidaan ladata ennakkoon. Vastaavaa teknologiaa on käytettykin peleissä kuten God Of War, missä kamera voi kuvata läpi koko pelialueen ilman minkäänalisia taukoja. Mitä laajemmiksi pelit kehittyvät ja mitä enemmän niissä on muita hahmoja, yksityiskohtia ja tapahtumia, sitä sujuvamman taustalla lataamisen pitää olla, että peli pyörii saumattomasti luoden illuusion täydellisestä jatkuvuudesta.

Tämän pitäisi vaikuttaa myös yleisiin latausaikoihin. Tarkkaa tietoa en löytänyt miten, mutta voisin kuvitella, että esimerkiksi pelivalikoissa taustalla latautuu jo itse peli, jolloin latausruudun latausaika jää lyhyemmäksi.

Lähde: Tech Radar

Haluatteko kuulla lisää pelialan ahdingosta? – nyt myös Sony irtisanoo työntekijöitään rankalla kädellä Kommentit pois päältä artikkelissa Haluatteko kuulla lisää pelialan ahdingosta? – nyt myös Sony irtisanoo työntekijöitään rankalla kädellä

Playstation 5

on irtisanonut 900 työntekijää PlayStationin taustalla olevasta yhtiöstä, Sony Interactive Entertainmentista, mikä vastaa 8 prosenttia sen maailmanlaajuisesta työvoimasta. Tähän kuuluu henkilöstöä eri alueilta ja studioista, ja PlayStationin Lontoon studio suljetaan, mikä on merkittävin vaikutus.

Uutinen seuraa Sony:n äskettäistä päätöstä laskea 5:n myyntiennuste 25 miljoonasta yksiköstä 21 miljoonaan. Yhtiö mainitsee tarpeen ”muutoksille, jotta yritys voi jatkaa kasvuaan ja kehittymistään” irtisanomisten syynä.

Tämä siirto seuraa vastaavia toimia Microsoftilta, joka joutui irtisanomaan työntekijöitä viime kuussa sen hankittua Activision Blizzardin. Peliala näyttää käyvän läpi uudelleenjärjestelykautta, kun yritykset sopeutuvat muuttuviin markkinaolosuhteisiin.

Lähde: Hyberbeast

PS5 Pro -huhut kuumenevat: Kolmannen osapuolen julkaisijoiden kerrotaan saaneen tietoa laitteen teknisistä tiedoista Kommentit pois päältä artikkelissa PS5 Pro -huhut kuumenevat: Kolmannen osapuolen julkaisijoiden kerrotaan saaneen tietoa laitteen teknisistä tiedoista

PlayStation 5

Tuore raportti on ruokkinut spekulaatioita odotetusta Prosta. Tunnetun teollisuusinsiderin Colin Moriartyn mukaan kolmannen osapuolen julkaisijoille on kerrottu nyt konsolin teknisistä tiedoista.

Tämä uutinen seuraa aiempia raportteja, jotka vihjasivat, että ensimmäisen ja toisen osapuolen kehittäjät olivat jo saaneet pääsyn näihin yksityiskohtiin. Kun enemmät studiot ja julkaisijat ovat mukana, on todennäköistä, että tietoa Prosta tulee olemaan saatavilla helpommin lähikuukausina, mahdollisesti johtaen viralliseen julkistukseen pian.

Huhujen mukaan tullaan markkinoimaan 120 FPS:n, 4K:n koneena, mahdollisesti saavutettuna tekoälyn skaalausteknologialla, joka on samankaltainen kuin NVIDIA DLSS.

Vaikka ei ole vielä virallisesti vahvistanut PS5 Prota, teollisuuden sisäpiirit osoittavat myöhäisen vuoden 2024 julkaisupäivään. Koko spekulaation voit ottaa haltuun alla olevasta videosta: