Playstation 5 esittelee patentin, mikä antaa latausajoille kyytiä Kommentit pois päältä artikkelissa Playstation 5 esittelee patentin, mikä antaa latausajoille kyytiä 122

sanotaan tulevan ensi vuonna, ja nyt on puheenaiheena Sonyn uusi patentti, mikä heittää hyvästit latausruuduille. Jotkin pelithän ovat minimoineet latausaikoja kun peli on ladannut sisältöä pelaamisen taustalla, mutta edelleenkin useissa peleissä on tarpeettoman pitkiä latausaikoja. Joko kenttien välillä tai sitten paikasta toiseen siirtyessä vaikkapa ovesta. Osasyynä on tietysti pelit ja niiden tekninen puoli, mitkä ovat paisuneet ja paisuneet.

Mitenkään mullistavalta tämä uusi systeemi ei kuulosta. Käytännössä peli lataa assetteja ja ympäristöjä sen perusteella, miten pelaaja pelaa ja mihin pelaaja on suuntaamassa – siis tarpeen mukaan keskittyen niihin asioihin, mitä tarvitaan ja hetken päästä tullaan tarvitsemaan. Peli siis tarkkailee esimerkiksi pelaajahahmon olinpaikkaa ja sen perusteella lataa valmiiksi muistiin asioita, mitä seuraavaksi tulee vastaan.

Alkuperäinen vastaava patentti on vuodelta 2012, ja tämä on lähinnä jatkumoa sille luoden lisäsisältöä mitä voidaan ladata ennakkoon. Vastaavaa teknologiaa on käytettykin peleissä kuten God Of War, missä kamera voi kuvata läpi koko pelialueen ilman minkäänalisia taukoja. Mitä laajemmiksi pelit kehittyvät ja mitä enemmän niissä on muita hahmoja, yksityiskohtia ja tapahtumia, sitä sujuvamman taustalla lataamisen pitää olla, että peli pyörii saumattomasti luoden illuusion täydellisestä jatkuvuudesta.

Tämän pitäisi vaikuttaa myös yleisiin latausaikoihin. Tarkkaa tietoa en löytänyt miten, mutta voisin kuvitella, että esimerkiksi pelivalikoissa taustalla latautuu jo itse peli, jolloin latausruudun latausaika jää lyhyemmäksi.

Lähde: Tech Radar

Monessa lammessa samanaikaisesti uiskenteleva pelialan hörhö.

Striimailen Xboxilla: https://mixer.com/Errori

Kommentoi

Playstation täyttää 25 vuotta – Sony juhlistaa viikkoa yllätyksillä Kommentit pois päältä artikkelissa Playstation täyttää 25 vuotta – Sony juhlistaa viikkoa yllätyksillä 122

Sony Playstation konsolit

Sonyn Playstation -konsoli on täyttänyt 25 vuotta. Ensimmäinen Playstation -konsoli näki päivänvalonsa Japanissa vuonna 1994. Se myi 100 000 kappaletta ensimmäisenä päivänä ja oli ensimmäinen konsoli, joka saavutti 100 miljoonan myydyn kappaleen rajan.

Samaisen rajapyykin rikkoi hiljattain myös Playstation 4 konsoli. Playstation 2 puolestaan on edelleen maailman eniten myynyt konsooli 155 miljoonalla myydyllä kappaleella. Yhteensä Playstation -konsoleita on myyty yli 450 miljoonaa kappaletta. Tästä saavutuksesta yritykselle myönnettiin juuri Guinnessin maailmanennätys.

aikoo juhlistaa viikkoa blogissaan ja sosiaalisissa kanavissaan. Luvassa on todennäköisesti ainakin erikoisalennuksia, joista parhaillaan on meneillään joulualet PS Storessa.

Sonyn odotettu seuraavan sukupolven -konsoli julkaistaan loppuvuodesta 2020.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Playstation 4 on nyt kautta aikojen maailman toisiksi myydyin konsoli Kommentit pois päältä artikkelissa Playstation 4 on nyt kautta aikojen maailman toisiksi myydyin konsoli 301

Playstation 4

on ilmoittanut myyneensä yhteensä 102 miljoonaa Playstation 4 -konsolia. Se tekee konsolista suositumman kuin ensimmäinen Playstation -konsoli ja Nintendo Wii.

PS4:n edellä myynneissä on ainoastaan Playstation 2. Myynnit on mitattu ensimmäisen kuuden vuoden sisään konsolin julkaisusta, joten aikaa ylittää PS2 myynnit on jäljellä enää alle kuukausi.

Nähtäväksi jää mitä PS4 konsolin myynnin käy kun seuraavan sukupolven -konsoli julkaistaan loppuvuodesta 2020. Mikäli kyseisen konsolin taaksepäin yhteensopivuus ei ole sitä mitä on toivottu, PS4 varmasti säilyttää vielä myyntikelpoisuutensa edullisemman hinnan vuoksi.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

PS4 etäpelaaminen saapuu nyt myös muille Android -laitteille Kommentit pois päältä artikkelissa PS4 etäpelaaminen saapuu nyt myös muille Android -laitteille 87

on paljastanut, että Playstation 4 -konsolin uusi 7.00 -päivitys tuo mukanaan ominaisuuden, joka mahdollistaa Remote Play toiminnallisuuden muillakin kuin vain Sonyn Android -laitteilla.

Yhteensopivina laitteita ovat kaikki Android -laitteet, joissa on uudempi kuin 5.0 käyttöjärjestelmä. Aiemmin ominaisuus on ollut mahdollinen vain Sonyn omissa Android -laitteissa. iOS -laittet saivat saman ominaisuuden aiemmin tänä vuonna.

Muiden päivitysten joukossa ovat mm. Party ja chat -ominaisuuden tuplaaminen. Party tukee nyt siis 16 samanaikaista käyttäjää. Tulossa on myös Voice-to-text -ominaisuus, joka nimensä mukaan kääntää puhutun kielen tekstiksi ja näyttää sen PS4 Second Screen -mobiiliapplikaatiossa.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi