Playstation 5 esittelee patentin, mikä antaa latausajoille kyytiä Kommentit pois päältä artikkelissa Playstation 5 esittelee patentin, mikä antaa latausajoille kyytiä 28

sanotaan tulevan ensi vuonna, ja nyt on puheenaiheena Sonyn uusi patentti, mikä heittää hyvästit latausruuduille. Jotkin pelithän ovat minimoineet latausaikoja kun peli on ladannut sisältöä pelaamisen taustalla, mutta edelleenkin useissa peleissä on tarpeettoman pitkiä latausaikoja. Joko kenttien välillä tai sitten paikasta toiseen siirtyessä vaikkapa ovesta. Osasyynä on tietysti pelit ja niiden tekninen puoli, mitkä ovat paisuneet ja paisuneet.

Mitenkään mullistavalta tämä uusi systeemi ei kuulosta. Käytännössä peli lataa assetteja ja ympäristöjä sen perusteella, miten pelaaja pelaa ja mihin pelaaja on suuntaamassa – siis tarpeen mukaan keskittyen niihin asioihin, mitä tarvitaan ja hetken päästä tullaan tarvitsemaan. Peli siis tarkkailee esimerkiksi pelaajahahmon olinpaikkaa ja sen perusteella lataa valmiiksi muistiin asioita, mitä seuraavaksi tulee vastaan.

Alkuperäinen vastaava patentti on vuodelta 2012, ja tämä on lähinnä jatkumoa sille luoden lisäsisältöä mitä voidaan ladata ennakkoon. Vastaavaa teknologiaa on käytettykin peleissä kuten God Of War, missä kamera voi kuvata läpi koko pelialueen ilman minkäänalisia taukoja. Mitä laajemmiksi pelit kehittyvät ja mitä enemmän niissä on muita hahmoja, yksityiskohtia ja tapahtumia, sitä sujuvamman taustalla lataamisen pitää olla, että peli pyörii saumattomasti luoden illuusion täydellisestä jatkuvuudesta.

Tämän pitäisi vaikuttaa myös yleisiin latausaikoihin. Tarkkaa tietoa en löytänyt miten, mutta voisin kuvitella, että esimerkiksi pelivalikoissa taustalla latautuu jo itse peli, jolloin latausruudun latausaika jää lyhyemmäksi.

Lähde: Tech Radar

Kesällä PSVita on tosi kiva!

Kommentoi

Dualshock -ohjain saa neljä uutta väriä vuoden lopulla Kommentit pois päältä artikkelissa Dualshock -ohjain saa neljä uutta väriä vuoden lopulla 30

on tuonut syksyn kunniaksi myyntiin neljä uutta värivaihtoehtoa DualShock 4 -ohjaimelle. Kovin syksyiset värit eivät kuitenkaan ole kyseessä: ruusukulta, titaanin sininen, sähköinen violetti sekä punainen camo.

Yhteensä erivärisiä DualShock -ohjaimia on Playstation 4 -konsolille kertynyt jo 25 kappaletta. Ruusukultainen ohjain saanee rinnalleen myös saman väriset kuulokkeet marraskuussa.

Mitä värejä suosit pelikonsoleiden ohjaimissa?

Kaikki uudet värit koko komeudessaan

Uusien ohjainten on määrä saapua markkinoille vuoden lopulla.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi

Playstation 5 -konsolia saadaan odotella vielä vuosi Kommentit pois päältä artikkelissa Playstation 5 -konsolia saadaan odotella vielä vuosi 70

Seuraavan sukupolven Playstation -konsolia saadaan odotella vielä vuoden verran – ilmestyy alustavasti aikaisintaan toukokuussa 2020 kertoo .

Yritys on aiemmin tässä kuussa valottanut konsolin varustelua. Kokoonpanoon kuuluu ainakin kolmannen sukupolven kahdeksanytiminen AMD Ryzen sekä räätälöity Radeon Navi -näytönohjain. Laitteisto mahdollistaa säteenseurannan (ray tracing), 8K-tarkkuuden sekä 3D-äänentoiston. Tallennuspuolella on myös siirrytty SSD-levyyn.

Vuonna 2013 lanseerattua Playstation 4 -konsolia on myyty tähän päivään mennessä lähes 100 miljoonaa kappaletta. Viimeisen vuoden aikana konsolia on ostettu lähes 18 miljoonaa.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi

Uusin PS4 päivitys mahdollistaa etäpelaamisen iOS-laitteilla Kommentit pois päältä artikkelissa Uusin PS4 päivitys mahdollistaa etäpelaamisen iOS-laitteilla 83

Uusin Playstation 4 softapäivitys tuo odotetun etäpelaamisen mahdolliseksi iOS laitteilla. Eli pystyt siis pelaamaan suosikkipelejäsi iPhonella tai iPadillä. Pelaamisen mahdollistaa Apple Storeen julkaistu PS4 Remote Play -applikaatio.

PS4 Remote Play -ohjelma mahdollistaa PS4-konsolin hallinnan ruudulla olevien näppäinten avulla. Ohjelma ei kuitenkaan ole yhteensopiva Sonyn oman DualShock 4 -ohjaimen kanssa. Erilliset iOS:lle tarkoitetut ohjaimet kuitenkin toimivat.

Etäpelaaminen on aiemmin ollut mahdollista Windows, Mac, Android ja PS Vita -laitteilla, sekä iOS-laitteilla kolmannenosapuolen applikaatioilla.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi