Poly Bridge 2 antaa hauskaa puuhaa kodin insinööreille Kommentit pois päältä artikkelissa Poly Bridge 2 antaa hauskaa puuhaa kodin insinööreille

Poly Bridge 2 (PC/Steam)

8 / 10
Hyvää Genressään leikkisyydellä erottuva. Miellyttävä käyttöliittymä ja ulkoiset puitteet kunnossa. Huonoa Aika kilpailtu ja vakiintunut genre. Tarvitsisi vähän enemmän ympäristöjä. Yleisesti Miellyttävä ja paljon hauskaa puuhaa tarjoava sillanrakennuspeli kotien rakennusinsinööreille ja muuten vain rakentamisesta intoileville.

Sillanrakennuspelit ovat oikeastaan oma genrensä, joka sai alkunsa alkuperäisen Bridge Builderin ilmestyttyä miltei 20 vuotta sitten. Pelisarja eli omaa elämäänsä välillä Pontifexina ja välillä Bridge itinä, ja osittain samaan aikaan ja myös sen jälkeen ilmestyi vastaavia pelejä. Poly Bridge eroaa pelisarjana näistä melko vähän, mutta pyrkii pitämään pelattavuuden visuaalisesti miellyttävänä, käyttöliittymän intuitiivisena ja siltateemat hauskoina silti menettämättä sillanrakennuspelien alkuperäistä imua.

Siltapelin ideana on rakentaa silta, joka kestää sen päällä ajelevat ajoneuvot, osaa avautua silloin kun pitää varoa laivaa tai lentokonetta ja vie eri reitteihin menevät ajoneuvot sinne mihin ne kuuluvat. Ote on melko leikkisä, sillä osa varsin toimivista hökötyksistä on semmoisia, että tosielämässä semmoisen suunnittelijaa tuskin päästettäisi edes ylittämään siltaa – saati sitten rakentamaan sellaista. Kun Bridge Buildereissa ja Pontifexeissa rakennettiin enemmän tai vähemmän vaativia siltoja, päästetään :ssa mielikuvitus irti. Sen lisäksi että yritetään päästä vaativat radat läpi, voi kilpailla muiden pelaajien kanssa siitä miten pienellä rahalla saa rakennettua ehjänä pysyvän sillan.

Poly Bridge 2 tekee yksinkertaiselta vaikuttavilla elementeillä hyvin kompleksin pelin. Erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja on loputtomiin ja verrattuna oman genren peleihin, tulee pelin vahvuudeksi ennen kaikkea mahdollisuus haastaa toiset käyttäjät, tarttua muiden tekemiin haasteisiin ja todella mielikuvitukselliset sillat. Genren ystäville uskallan suositella varauksetta. Poly Bridge 2 tekee sen mitä sen on tarkoitus tehdä äärimmäisen suurella tarkkuudella ja tyylikkyydellä. En ole varma pelin musiikkien tekijästä onko (ja jos on, niin miten paljon) tämä kuunnellut ysärihittejä, koska olen toistuvasti kuulevinani jonkin männävuosien hitin koukun siellä täällä pelin rauhallista soundtrackia.