Post-apokalyptinen Metro 2033 saa elokuvaversion vuonna 2022 Kommentit pois päältä artikkelissa Post-apokalyptinen Metro 2033 saa elokuvaversion vuonna 2022

Alunperin Dmitry Glukhovskyn saman nimiseen novelliin perustuva -peli muuntuu elokuvaksi ja saapuu teattereihin alustavasti tammikuun 1. päivä 2022. Elokuvan tuotannosta vastaa venäläinen mediayhtiö ja sen tytäryhtiöt.

Novelli kertoo ihmiskunnasta, joka on pakotettu elämään ja selviytymään metrotunneleissa ydintuhon jälkeisessä maailmassa. Selviytyjät on jakautunu useaan ryhmittymään ja vallanneet omat alueensa tunneliverkostosta. Ryhmittymien välisten konfliktien lisäksi selviytyjät joutuvat taistelemaan myös mutatoituneita eläimiä vastaan.

Metro 2033 -peli ilmestyi vuonna 2010 ja sai jatkoa -pelin muodossa vuonna 2013. Molemmat pelit uudelleenjulkaistiin paranneltuna pakettina nimeltään Metro Redux vuonna 2014. Pelisarjan viimeisin osa ilmestyi helmikuussa 2019.

Kommentoi

Huijauksenestojärjestelmä Denuvo sai lähtöpassit myös Metro Exoduksesta Kommentit pois päältä artikkelissa Huijauksenestojärjestelmä Denuvo sai lähtöpassit myös Metro Exoduksesta

Errori uutisoi viime viikolla, että iD Software poisti Denuvo-huijauksenestojärjestelmän Doom Eternal -pelin PC-versiosta. Demoniräiskinnän lisäksi Denuvoa katsotaan kieroon nyt myös post-apokalyptisellä Venäjällä: järjestelmä poistettiin myös Metro Exoduksesta viimeisimmän päivityksen myötä. Denuvo poistettiin Metro Exoduksen kaikista PC-versioista, eli Steam-, Epic Games Store – ja Xbox Game Pass PC-versioista. Poistosta ilmoitettiin pelin Steam-foorumilla.

Denuvoa on arvosteltu ankarasti sen toimintatavasta. Denuvo käynnistyy ennen tietokoneen käyttöjärjestelmää ja toimii käyttöjärjestelmän ytimessä, mikä antaa ohjelmalle pitkälti vapaat kädet järjestelmän käyttöön. Esimerkiksi Valorantin pelaajat ovat kokeneet näppäimistöjen ja hiirien ajureiden estämiseen liittyviä ongelmia samalla periaatteella toimivan Vanguard-järjestelmän vuoksi.

Kommentoi

Red Alert 3 -pelissä näytellyt Dimitri Diatchenko on kuollut Kommentit pois päältä artikkelissa Red Alert 3 -pelissä näytellyt Dimitri Diatchenko on kuollut

Dimitri Diatchenko

Command & Conquer: Red Alert 3 ja lukuisissa muissa peleissä näytellyt Dimitri Diatchenko on kuollut 52-vuotiaana. Diatchenko oli saanut sähköiskun työpaikallaan kaksi viikkoa sitten ja oli toipumassa kotonaan. Kuolinsyynä epäillään olleen tästä johtuneet komplikaatiot tai sydänkohtaus.

Red Alert 3 pelin lisäksi Diatchenkoa on kuultu ja nähty Call of Duty, Tomb Raider, , XCOM 2, The Last of Us ja Fallout 4 -peleissä. Pelien lisäksi Diatchenko on näytellyt myös elokuvissa ja sarjoissa kuten Chernobyl Diaries, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, Sons of Anarchy, Bones ja Alias.

Kommentoi