Prime Videon ensimmäinen pohjoismainen dokumentti ilmestyy toukokuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Prime Videon ensimmäinen pohjoismainen dokumentti ilmestyy toukokuussa

Take a Chance

on julkaisemassa ensimmäisen pohjoismaisen dokumenttielokuvan nimeltään . Kyseessä on dokumentti, jossa etsitään vastauksia yhden maailman tunnetuimman surullisenkuuluisan stalkerin Gert van der Graafin mielenmaisemaan, saa ensi-iltansa Suomessa 19. toukokuuta.

Elokuva tarjoaa ainutlaatuisen suodattamattoman näkymän Gert van der Graafin elämään ja paljastaa, kuinka hänen ihastuksensa ABBA-supertähti Agnetha Fältskogiin syntyi vain kahdeksan vuoden ikäisenä ja kuinka ihastus pikkuhiljaa muuttui pakkomielteeksi vaikuttaen hänen loppuelämänsä kulkuun. Elokuva kehystää tapahtumia asiantuntijoiden, psykologien, van der Graafin ystävien sekä hänen oman kertomuksensa kautta ja osoittaa, kuinka pakonomainen ihailu voi kääntyä rikokseksi.

”Ennennäkemättömän näkökulmansa ansiosta elokuva tarjoaa uuden kerroksen tälle tärkeälle ja lähes uskomattomalle tarinalle. Olemme hämmästyneitä sekä kameran edessä että takana olleista huikeista ammattilaisista, jotka saivat herätettyä tämän ennennäkemättömän tarinan henkiin.”

kertoo Prime Video Nordicsin sisällöistä vastaava, Head of Content, Prime Video Nordics, Andreas Hjertø

Take a Chance sijoittuu aikaan, jolloin ABBA nousi koko maailman valokeilaan, ja hetkeen jolloin van der Graaf koki ensikohtaamisensa ABBA:n kanssa. Ensivaikutelma muuttui pian syväksi rakkaudeksi ja pakkomielteeksi Fältskogia kohtaan, joka motivoi van der Graafia säästämään rahansa, oppimaan ruotsin kielen ja lopulta muuttamaan Ruotsiin etsimään uransa huipulla ollutta Fältskogia. Useiden sattumanvaraisten kohtaamisten jälkeen tapahtui jotain käsittämätöntä ja ennenkuulumatonta, johon molemmat henkilöt liittyivät. Fältskogille tarina päättyi äkillisesti, mutta van der Graafille se määritteli koko elämän.

”Monille pakkomielteinen fanittaminen ja stalkkaus voivat tuntua kaukaiselta ajatukselta, mutta joillekin ne ovat täyttä todellisuutta. Ruotsin kansallisen rikoksentorjuntaneuvoston mukaan satoja tuhansia ruotsalaisia naisia on ahdisteltu tai vainottu, ja mielestämme tämä on asia, joka pitää tuoda päivänvaloon. Dokumentti valottaa yleisölle tätä hiuksia nostattavaa tarinaa vainoamisesta.”

kertoo Take a Chancen ohjaaja Maria Thulin

”Paikallinen sisältövalikoimamme kasvaa lajityypin rajoja rikkovan Take a Chance -dokumentin myötä, joka on yhdistelmä rikoksia, musiikkia, mysteeriä, rakkaustarinaa ja fanikulttuuria. Tavoitteenamme on tarjota pohjoismaisille asiakkaillemme relevanttia sisältöä, joka perustuu paikalliseen näkökulmaan, tarinoihin ja elokuvatuotantoon. Me todella uskomme, että tämä tarina kiinnostaa yleisöämme Pohjoismaissa.”

kertoo Prime Video Nordicsin toimitusjohtaja, Managing Director, Prime Video Nordics, Martin Backlund

Take a Chance on 85-minuuttinen dokumentti, jonka ovat tuottaneet Kreativ Inc., A Rabbit Hole ja Bunim Murray Productions, Banijay Americasin osasto. Banijay Rights huolehtii kansainvälisen jakelun Euroopan ulkopuolella. Päätuottajina toimivat Joel Karsberg (Surviving R. Kelly, The Prize of Silence) ja John Mork (Rörelsen, Balkongfallet), ja Maria Thulin toimii elokuvan ohjaajana.

Take a Chance liittyy tuhansiin Prime Video -katalogin viihdeohjelmiin ja elokuviin, mukaan lukien pohjoismaiset alkuperäissarjat The Bridge, Saara Aalto pränkkää Suomea ja Good Luck Guys sekä palkitut ja kriitikoiden ylistämät Global Original -sarjat, kuten Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset, Daisy Jones & The Six, Reacher ja The Boys.

Kommentoi

Nämä leffat ja sarjat nähdään Prime Videolla kesäkuussa – mukana mm. Medelin ja uusi Grand Tour Kommentit pois päältä artikkelissa Nämä leffat ja sarjat nähdään Prime Videolla kesäkuussa – mukana mm. Medelin ja uusi Grand Tour

Medellín

Suoratoistopalvelu on julkaissut uusia sarjoja ja leffoja joita tullaan näkemään palvelussa kesäkuussa 2023. Mukana on mm. pahamaineisesta kartellista kertova elokuva Medellin, australialainen etsiväsarja Deadloch sekä draamakomediasarja With Love toinen kausi.

Medellín

2.6.2023

Medellín-elokuvassa Reda (Ramzy Bedia) yrittää pelastaa nuoremman veljensä pahamaineisen medellíniläisen kartellin kynsistä, ja hänellä on siihen yksinkertainen mutta pähkähullu suunnitelma: hän kokoaa ryhmän ja hyökkää Kolumbiaan. Kun mielipuolinen seikkailu karkaa käsistä, hän päättää improvisoida ja siepata kartellin johtajan pojan vaihtaakseen tämän veljeensä.

Deadloch

2.6.2023

Deadloch on pieni uninen tasmanialainen merenrantakylä, mutta eräänä päivänä rauhallinen tasapaino murtuu, kun paikallinen mies löydetään kuolleena rannalta. Kaksi naisetsivää – paikallinen pikkutarkka ylikonstaapeli Dulcie Collins ja Darwinista kotoisin oleva rajuotteinen vanhempi tutkija Eddie Redcliffe – lyöttäytyvät yhteen ratkaisemaan tapausta. Heidän avukseen tulee myös virkaintoinen nuorempi konstaapeli Abby. Kun kaupunki valmistautuu käynnistämään vuotuista taide-, ruoka- ja kulttuuritapahtumaa Winter Festivalia, kolmikon on laitettava erimielisyytensä syrjään ja vedettävä samaa köyttä tappajan löytämiseksi.

With Love – kausi 2

2.6.2023

With Love on romanttinen draamakomediasarja, jonka keskiössä ovat sisarukset Lily ja Jorge Diaz. Sarjan toisella kaudella nähdään, kuinka he navigoivat suurten elämänmuutosten keskellä ja tukeutuvat suuren perheensä apuun selviytyäkseen haasteista. Kun Lilyn myrskyinen suhde Santiagon kanssa päättyy, hän päättää keskittää kaiken energiansa itseensä ja kosmetiikkayrityksensä kehittämiseen, minkä lisäksi hän harkitsee oman asunnon hankkimista. Kun sekä Santiago että Nick päättävät samaan aikaan tunnustaa rakkautensa häntä kohtaan, joutuu Lily miettimään, mikä hänen tulevaisuudelleen on loppupeleissä parasta. Samaan aikaan Jorge puntaroi, ovatko hän ja Henry oikeasti sopivia toisilleen. Kun hän tapaa Henryn ylpeät teksasilaiset vanhemmat, hän ei ole enää lainkaan varma, onko heidän suhteensa kuin satu vai painajainen.

Culpa Mía

8.6.2023

Seitsemäntoistavuotiaan Noahin on jätettävä taakseen kotikaupunkinsa, kaverinsa ja poikaystävänsä, kun hän joutuu muuttamaan hänen äitinsä uuden kumppanin, William Leisterin ylellisyyttä pursuavaan kartanoon. Uudessa kotipaikassaan ylpeä ja itsenäinen Noah tutustuu uuteen velipuoleensa Nickiin, ja nopeasti käy ilmi, ettei vahvojen persoonallisuuksien yhteentörmäyksiltä voi välttyä. Pian Noah huomaa, että Nickin kiiltokuvamaisen pinnan alle kätkeytyy asioita, joita hän itse on aina paennut: tappeluita, uhkapelaamista ja laittomia katuajoja. Huomattavasta henkisestä kuilusta huolimatta he alkavat tuntea vastustamatonta vetovoimaa toisiaan kohtaan, joka pian muuttuu hillittömäksi intohimoksi, jota ympärillä olevat vastavoimat eivät pysty estämään. Samalla Nickin myrskyisä nykyisyys ja Noahin menneisyys koettelevat heidän kiellettyä rakkauttaan.

The Lake – kausi 2

9.6.2023

The Lake -sarjan toisella kaudella Justin (Jordan Gavaris) ja Riley (Travis Nelson) päättävät virallistaa suhteensa, mutta suunnitelmat menevät uusiksi, kun heidän heidän rakastamansa venevaja syttyy liekkeihin. Justin pyrkii häpeää ja syyllisyyttä potien todistamaan syyttömyytensä, rakentamaan uudelleen järven sydämen ja voittamaan takaisin rakastamansa miehen luottamuksen. Samaan aikaan Maisy-Maylla (Julia Stiles) on tekemistä oman henkilökohtaisen tulipalonsa kanssa: hänen äitinsä Mimsy (Lauren Holly) palaa takaisin kuvioihin kertoen tekevänsä kuolemaa ja haluavansa viettää viimeisen kesän perheensä kanssa järvellä. Billie (Madison Shamoun) palaa viikon lomalle, mutta upea puunistuttaja Forrest (Jhaleil Swaby) ja kova ilmastoaktivisti Ivy (Max Amani) antavat hänelle yhtäkkiä kaksi syytä laittaa kesän suunnitelmat uusiksi.

The Grand Tour: Eurocrash

16.6.2023

The Grand Tour: Eurocrash

-sarjan päähenkilöt Jeremy, Richard ja James suuntaavat seuraavaksi kohti Keski-Euroopan maanteitä. Suuntana on roadtrip, jota kukaan ei osannut odottaa, ja joka kuljetaan autoilla, joista kukaan ei osannut uneksia. Tämä eeppinen 1400 mailin matka vie kolmikon Puolan Gdańskista Slovakiaan ja Unkarin läpi Sloveniaan, jossa he pääsevät kokeilemaan neuvostotyylistä Formula 1:tä, kohtaamaan tappavia jousiampujia, värväämään erään kuuluisan kilpa-autoilijan ja osallistumaan upeaan Fast and Furious -tyyliseen loppuhuipennukseen. Tämä erikoiskausi on jatkoa The Grand Tour -sarjan aiemmalle A Scandi Flick -kaudelle, ja se julkaistaan hetkeä ennen kaverusten seuraavaa suurta seikkailua, jonka kuvaukset ovat juuri päättyneet Mauritaniassa.

I'm a Virgo – kausi 1

23.3.2023

I'm A Virgo on tummanpuhuva fantasiakomediasarja, joka kertoo kasvutarinan 13-vuotiaasta nelimetrisestä nuorukaisesta Cootiesta (Jharrel Jerome). Cootie on varttunut eristyksissä Kalifornian Oaklandissa sarjakuvien ja TV-ohjelmien parissa, ja hän päättää paeta kokeakseen todellisen maailman kauneuden ja sen ristiriidat. Sarjassa hän solmii ystävyyssuhteita, löytää rakkauden, puikkelehtii hankalissa sosiaalisissa tilanteissa ja kohtaa idolinsa – tosielämän supersankarin The Heron (Walton Goggins). I'm A Virgo on tyyliltään myyttinen odysseia, joka kyseenalaistaa koko myyttisen odysseian tarkoituksen.

Tom Clancy's Jack Ryan – kausi 4

30.6.2023

Jack Ryan

Tom Clancy's -sarjan neljännellä ja viimeisellä tuotantokaudella Jack Ryan kohtaa tähän mennessä vaarallisimman haasteensa, johon liittyy sekä ulkomainen että kotimainen uhka. CIA:n uutena apulaisjohtajana Ryanin tehtävänä on tutkia sisäistä korruptiota ja paljastaa joukko epäilyttäviä tekoja, jotka voivat tuoda esille koko maan kattavan haavoittuvuuden. Kun Ryan ja hänen tiiminsä tutkivat kuinka syvälle korruptio lopulta ulottuu, hän tulee löytäneeksi korruptiotakin karumman todellisuuden. Huumekartellin ja terroristijärjestön välit ovat lähentyneet, ja lopulta salaliitto onkin lähempänä kotipesää kuin hän on kuvitellut. Uusi tilanne koettelee sankarimme uskoa järjestelmään, jota hän on aina puolustanut.

Muita kesäkuun uutuuksia:

Shiny Happy People: Duggar Family Secrets – kausi 1, 2. Kesäkuuta
Bones and All, 3. Kesäkuuta
A Journal for Jordan, 4. Kesäkuuta
Creed III, 9. Kesäkuuta
Mile 22, 11. Kesäkuuta
Morbius, 14. Kesäkuuta
The Addams Family (2019), 16. Kesäkuuta
Infinite Storm, 25. Kesäkuuta
, 30. Kesäkuuta
Spider-Man 2, 30. Kesäkuuta
Spider-Man 3, 30. Kesäkuuta
Spider-Man: Homecoming, 30. Kesäkuuta

Kommentoi

Nämä sarjat ja leffat nähdään toukokuussa Prime Videolla Kommentit pois päältä artikkelissa Nämä sarjat ja leffat nähdään toukokuussa Prime Videolla

AIR

Suoratoistopalvelu on paljastanut leffoja ja sarjoja jotka saapuvat palvelun valikoimaan toukokuussa 2023. Mukana on mm. Michael Jordanista ja Niken koripallo-osastosta kertova AIR -elokuva, ABBA-stalkerdokumentti sekä James May: Oh Cook! toinen kausi.

AIR

Tulossa pian

Ben Affleckin käsikirjoittama AIR-elokuva kertoo uskomattoman tarinan uransa alkumetreillä olevasta Michael Jordanista ja Niken kokemattomasta koripallo-osastosta sekä heidän välisestä kumppanuudestaan, jonka myötä syntyi urheilumaailman ja nykykulttuurin mullistanut Air Jordan -brändi. AIR on tunteikas kertomus, joka seuraa epäsovinnaisen tiimin uhkapeliä, jossa he laittavat kaiken työuraansa myöten likoon, sekä tarina tinkimättömän vision omaavasta äidistä, joka tietää poikansa kykyjen arvon. Ennen kaikkea AIR on kuvaus ilmiömäisestä koripalloilijasta, joka tulisi olemaan kaikista suurin.

Take a Chance

19.5.2023

Dokumentissa sukelletaan maailman tunnetuimman surullisenkuuluisan stalkerin Gert van der Graafin mielenmaisemaan. Elokuva tarjoaa poikkeuksellisen suodattamattoman näkymän van der Graafin elämään ja paljastaa samalla, kuinka hänen ihastuksensa ABBA-supertähti Agnetha Fältskogiin syntyi vain kahdeksan vuoden ikäisenä ja miten ihastus vähitellen muuttui pakkomielteeksi vaikuttaen hänen loppuelämänsä kulkuun. Elokuva kehystää tapahtumia asiantuntijoiden, psykologien, van der Graafin ystävien sekä hänen oman kertomuksensa kautta ja osoittaa, kuinka pakonomainen ihailu voi kääntyä rikokseksi.

Take a Chance -elokuva sijoittuu aikaan, jolloin ABBA nousi koko maailman valokeilaan, ja hetkeen kun van der Graaf koki ensikohtaamisensa ABBA:n kanssa. Ensivaikutelma muuttui pian syväksi rakkaudeksi ja pakkomielteeksi Fältskogia kohtaan, joka motivoi van der Graafia säästämään rahansa, oppimaan ruotsin kielen ja lopulta muuttamaan tähän pohjoiseen maahan etsimään uransa huipulla ollutta Fältskogia. Useiden sattumanvaraisten kohtaamisten jälkeen tapahtui jotain käsittämätöntä ja ennenkuulumatonta, johon molemmat henkilöt liittyivät. Fältskogille tarina päättyi lopulta nopeasti, mutta van der Graafille se määritteli koko elämän.

James May: Oh Cook! – kausi 2

24.5.2023

© 2022 Danjaq & MGM. TM Danjaq

Oh Cook! -sarjan toisella kaudella James May jatkaa gastronomian täyteisiä seikkailujaan ja loihtii kulinaristisia elämyksiä eri puolilta maailmaa. Oh Cook! todistaa jälleen, että herkullisen ruoan valmistuksessa ei tarvitse olla gastronomiavelho. James May ui sulavasti keittiön eri roolien välillä ja valmistaa suussa sulavia annoksia sekä jakaa vinkkejä, joiden avulla aivan tavallisista kaupasta saatavista raaka-aineista saa tehtyä huippuhyvää ruokaa ilman ruokaohjelmien monimutkaisia temppuja.

The Gryphon

26.5.2023

Kolme oman tiensä kulkijaa, Mark, Memo ja Becky löytävät fantasiamaailman nimeltään The Black Tower, jossa elää hirviö, Gryphon, joka haluaa syödä maailman ja alistaa kaikki elävät olennot. Mark on heistä ainoa, joka voi kukistaa hirviön, mutta hän ei ole sankari eikä sellaiseksi halua. Hänellä on tarpeeksi tekemistä koulunsa, raivokohtauksiensa ja ensirakkautensa kanssa eikä taistelu hirviöitä vastaan tule kysymykseenkään. Kun Markin veli Thomas katoaa, ystävien on lopulta astuttava fantasiamaailmaan ja kohdattava sen vaarat.

James Bond -elokuvat

30.4.2023

Legendaarinen James Bond -elokuvasarja täytti hiljattain 60 vuotta. Sen kunniaksi kaikkiaan 25 James Bond -elokuvaa tulee viimein saataville Prime Videon valikoimaan Pohjoismaissa. Bond-elokuvat ovat katsottavissa 30. huhtikuuta alkaen.

Valikoima sisältää seuraavat James Bond -elokuvat: Dr. No, From Russia with Love, Goldfinger, Thunderball, You Only Live Twice, On Her Majesty's Secret Service, Diamonds Are Forever, Live and Let Die, The Man with the Golden Gun, The Spy Who Loved Me, Moonraker, For Your Eyes Only, Octopussy, A View to a Kill, The Living Daylights, Licence to Kill, GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough, Die Another Day, Casino Royale (2006), Quantum of Solace, Skyfall, Spectre sekä Never Say Never Again.

Muita uusia julkaisuja toukokuussa 2023:

Ghostbusters II, 1. toukokuuta
Peninsula, 1. toukokuuta
Ghostbusters (1984), 1. toukokuuta
Ghostbusters (2016), 1. toukokuuta
A bad Moms Christmas, 2. toukokuuta
Just go With it, 2. toukokuuta
3:10 To Yuma, 3. toukokuuta
One True Loves, 3. toukokuuta
Snakes on a Plane, 4. toukokuuta
Bad Moms, 5. toukokuuta
All the Money in the World, 6. toukokuuta
Uncharted, 6. toukokuuta
Dredd (2012), 16. toukokuuta
Drive, 17. toukokuuta
Libre de Reir – Kausi 1, 26. toukokuuta
Inferno (2016), 28. toukokuuta

Kommentoi