Project Resistance tuo moninpelaamisen Resident Evil -pelimaailmaan Kommentit pois päältä artikkelissa Project Resistance tuo moninpelaamisen Resident Evil -pelimaailmaan

Project Resistance

PAN Vision Finlandin jakelema ja Capcomin julkaisema -kauhupeli laajentaa huippusuosittua -pelimaailmaa uudenlaisella kokonaisuudella.

Project Resistance -työnimellä kulkeva kauhupeli esittelee epäsymmetrisen viiden pelaajan moninpelikokemuksen. Se yhdistää toisiinsa sekä yhteistyöpeleistä tuttuja ominaisuuksia että kilpailullisia elementtejä. Epäsymmetrisen pelisuunnittelun ansiosta pelijoukkueet eivät koostu tasavertaisista tiimeistä, vaan peli koostuu yhdestä neljän pelaajan selviytyjäjoukkueesta sekä viidennen pelaajan ohjastamasta Mastermind-johtajasta. Tämä erityinen neljä vastaan yksi -asetelma luo puitteet ennennäkemättömälle kauhupelikokemukselle.

Selviytyjänelikon tehtävänä on selvitä ulos taustalla häärivän Mastermindin hallitsemasta ympäristöstä. Tämä vaatii paitsi hyviä hermoja että suunnitelmallisuutta, sillä vastassa on toinen toistaan haastavampia vastuksia, ansoja ja muita vaaroja. Hyvin tiiminä pelaavalla joukolla onkin paljon paremmat mahdollisuudet selvitä kuin yksinään sooloilevilla pelaajilla.

Selviytyjät selviytymässä Project Resistance -pelissä
Selviytyjät selviytymässä.

Mastermindin roolissa oleva pelaaja tarkkailee selviytyjiä valvontakameroiden avulla. Voittaakseen pelin hänen on oltava askeleen edellä selviytyjäjoukkiota. Mastermind hyödyntää hallitsemaansa ympäristöä erilaisin ansoin ja katalin hirviöin yrittäen näin saada selviytyjät pulaan. Aseistamalla valvontakameroita tai ohjastamalla erilaisia zombeja Mastermind voi yllättää pelaajat moninaisin tavoin. Lisäksi ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa Mastermind voi vetää yllensä paksun trenssitakin ja ohjata itse Tyrantia. Massiivinen Tyrant tunnetaan Resident Evil -sarjassa lähes voittamattomana vihollisena.

Selviytyjien mahdollisuudet voittaa peli riippuvat paljon yhteistyökyvystä ja keskinäisestä kommunikaatiosta. Sen avulla pelaajat voivat voittaa vaikeatkin viholliset keskittymällä yksittäisten vihollisten voittamiseen tai tilojen hallintaan. Asiaa kuitenkin monimutkaistaa kellossa kuluva aika, joka osaltaan vaikuttaa pelin kulkuun ja määrittää pelierän voittajan. Jokaisella selviytyjähahmolla on myös omanlaiset taitonsa, joiden oikeanlainen käyttö on keskeisessä osassa selviytymiskamppailua.

Project Resistance
Pelin taustalla on RE Engine -pelimoottori, joka on nähty myös Resident Evil 2- ja Devil May Cry 5 -peleissä.

Project Resistance on kehitteillä sekä - ja -pelikonsoleille että :lle Steam-pelipalvelun kanssa yhteensopivana. Pelistä on luvassa myös suljettu betatestivaihe. Se on käynnissä 4.-7. lokakuuta PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille. Betatestiin voi hakea 11.-18. syyskuuta välisenä aikana. Kauhupelin julkaisupäivä ilmoitetaan myöhemmin.

Skull and Bones -merirosvopelin ensimmäinen kausi Raging Tides on alkanut – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Skull and Bones -merirosvopelin ensimmäinen kausi Raging Tides on alkanut – katso traileri

Skull and Bones

on paljastanut tietoa massiivisen merirosvosimulaationsa Skull and Bonesin ensimmäisen kauden sisällöstä. Peli kehittyy ja laajenee jatkuvasti,ensimmäisen pelivuoden aikana. Luvassa on neljä eri tapahtumakauden sisältöä. Ensimmäinen kausi kestää maaliskuun 8. päivään asti.

Ensimmäisen kauden päävastus on Philippe La Peste eli ruttokuningas ja hänen pelottava ”kulkutautien laivastonsa”. Kauden aikana pelaajat kohtaavat uusia vihollisia, kuten rutonkantajalaivoja ja merihirviöitä.

Pelaajien etenemistä mitataan Smuggler Pass -keräilykortilla, joka palkitsee tehtävien ja haasteiden suorittamisesta uusin asein, varustein ja koristein. Smuggler Pass on saatavilla ilmaiseksi, ja erikseen voi ostaa Premium-tason, joka tarjoaa ainutlaatuisia kosmeettisia lisäpalkintoja.

Kauden aikana pelaajat voivat ansaita hahmoilleen ja aluksilleen uusia ominaisuuksia ja lisätarvikkeita. Aiempien kausien tarvikkeita voi hankkia myös myöhemmillä kausilla arvoesineitä valuuttana käyttäen.

on saatavilla sekä - ja /S -pelikonsoleille että -tietokoneille. Tietokoneversiot ovat myynnissä Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikoissa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Street Fighter 6 -taistelupelin turnauksessa miljoonan dollarin pääpalkinto – uusi hahmo pelattavissa Kommentit pois päältä artikkelissa Street Fighter 6 -taistelupelin turnauksessa miljoonan dollarin pääpalkinto – uusi hahmo pelattavissa

Street Fighter 6

Suositun -taistelupelin Pro Tour 2024 -turnauksessa on jaossa miljoonan dollarin pääpalkinto.

Turnauksessa jatketaan vuonna 2014 alkanutta perinnettä ja mestaruus ratkaistaan Capcom Cup XI -finaalitapahtumassa. Miljoonan dollarin voittopottia on tavoittelemassa maailman huippupelaajat.

Peli on saanut samalla myös uuden pelattavan hahmon, psykoottisen Ed-nyrkkeilijän. Ed on valittavissa kaikissa pelitiloissa sekä Fighting Ground -haasteissa. Hahmolla on myös omat päätehtävät ja tarinalinja.

Street Fighter 6 on saatavilla sekä , ja sekä S -konsoleille, että :lle. Pelin ikäraja on PEGI 12.