Projektori, joka määrittelee kodin viihteen uusiksi – testissä Samsung The Freestyle Kommentit pois päältä artikkelissa Projektori, joka määrittelee kodin viihteen uusiksi – testissä Samsung The Freestyle

Kodin viihteen maailmassa videotykit ovat pitkään olleet olennainen osa immersiivistä elokuva- ja pelielämystä. Perinteiset videotykit kuitenkin usein tuovat mukanaan haittoja, kuten kookkaan koon, rajoitetun kannettavuuden ja monimutkaisen asennuksen. Toisen sukupolven malli Samsungin The Freestyle -projektorista pyrkii ratkaisemaan nämä huolenaiheet tarjoamalla kompaktin, kannettavan ja käyttäjäystävällisen ratkaisun elokuvien, pelien ja monien muiden nauttimiseen.

Freestylen muotoilu on virkistävä poikkeama perinteisten projektoreiden laatikkomaisesta muotokielestä. Ulkoasu on pelkistetty ja valkoinen, sopii hyvin tyylikkääseen sisustukseen. Sen sylinterimäinen muoto henkii modernia eleganssia ja sulautuu saumattomasti minkä tahansa sisustuksen joukkoon. Mittasuhteiltaan vain 102 x 173 x 95 mm, Freestyle on uskomattoman kompakti ja kevyt, mikä tekee siitä helpon kuljettaa ja asentaa vaikka kaverin luokse lauantai-illan elokuva- tai pelisessioita varten.

Joillekin tämä tulee pettymyksenä, mutta joillekin tämä on varsin realistinen tieto, etenkin kun kyseessä on noin 1000 euron . Ja se fakta on, että Freestyle kykenee vain 1080p -laatuiseen kuvaan, joten turha on haaveilla 4K-tasoisesta elämyksestä.

Kuva: Errori.net

Yksi Freestylen vaikuttavimmista ominaisuuksista on sen automaattinen keystone-korjaus. Aseta projektori katselupinnan kulmaan, ja Freestyle säätää automaattisesti kuvaa luodakseen täysin suorakulmaisen projisoinnin. Tämä poistaa manuaalisten säätöjen tarpeen ja varmistaa, että elämyksesi on aina linjassa, eikä turhia ärräpäitä tarvitse huudella, illan tunnelmaa latistaakseen.

Lisäksi Freestyle ylpeilee automaattitarkennusominaisuudestaan, joka varmistaa, että kuva säilyy terävänä ja selkeänä riippumatta pinnasta, jolle se projisoidaan. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen epätasaisille tai tekstuuripinnoille, kuten seinälle tai katolle projisoitaessa.

Freestyle poistaa tarpeen kaapeleille ja ulkoisille laitteille integroimalla runsaasti langattomia yhteysvaihtoehtoja. Wi-Fi ja Bluetooth mahdollistavat sisällön saumattoman suoratoiston vaikkapa älypuhelimesta. Toisena vaihtoehtona on laitteen yhdistäminen micro-HDMI-kaapelilla videoiden katselemiseen esimerkiksi koneeltasi. Kehitysehdotuksena tälle voitaisiin antaa se, että kyseinen paikka voisi sijaita hieman erillään itse virtajohdon vierestä, nimittäin ilman juuri oikean paksuista adapteria, kytkentä virran kanssa ei onnistu samaan aikaan.

Kultakorville ei tyydytystä

The Freestyle ei yllä hienoimpien ja omistautuneimpien älykaiuttimien tasolle, mutta kaikkea ei voi samaan pakettiin saada. Sen 360 asteen äänihajonta luo laajan äänikentän, joka ulottuu kauas projektorin vaatimattomasta koosta huolimatta, ja sopeutuu yllättävän tehokkaasti sekä musiikki- että elokuvatilanteisiin. Kultakorville tämä ei kuitenkaan tule olemaan tarpeeksi, joten ulkoisen äänilaitteen kytkentä projektoriin on suotavaa, mikäli haluaa ”täyden kokemuksen”. Vaikka The Freestylella on vähän tehoa ja fyysistä tilaa, se tuottaa silti kohtuullisen määrän bassoa.

Kuva: Errori.net

Tasapaino suorituskyvyn ja kannettavuuden välillä

Kompaktista koostaan huolimatta Freestyle tarjoaa yllättävän vaikuttavaa kuvanlaatua. Toki se tarjoaa vain 1080p resoluutiota, mutta isompaan resoluutioihin mentävissä laitteissa, myös hintalappu tulee kasvamaan huomattavissa määrin. Väritoisto on ok tasoa, eli ne kuuluisat mustat eivät ole niin mustia, kuin hifistien villeimmissä unissa, mutta annattekoon se anteeksi muihin ominaisuuksiin nähden.

Freetylen 550 lumenin kirkkaus on riittävä sisätilojen katseluun kohtuullisessa valaistuksessa, kun taas 30 tuumasta 100 tuuman projisointialue palvelee erilaisia katseluympäristöjä. Kuva on terävä, värikäs ja huomattavasti häiriötön, mikä tekee elokuvien katsomisesta, pelaamisesta tai esitysten seuraamisesta iloa

Freestyle loistaa muuttamalla olohuoneesi tai vaikkapa autotallisi väliaikaiseksi elokuvateatteriksi tai peliluolaksi. Sen automaattinen keystone ja automaattitarkennus varmistavat, että projisoitu kuva on aina linjassa ja täydellisesti tarkennettu, luoden todella immersiivisen katselukokemuksen. 550 lumenin kirkkaus tarjoaa riittävästi valoa jopa kohtuullisessa ympäristövalossa, mahdollistaen elokuvien nauttimisen ilman täydellistä pimeyttä.

Monipuolinen viihdekeskus, joka tekee käyttäkokemuksesta vaivatonta, mutta hintalappu voi olla edelleenkin joillekin liian kova

-projektori määrittelee uudelleen kannettavan kodin viihteen. Tyylikäs muotoilu, monipuoliset yhteysvaihtoehdot ja vaikuttava kuvanlaatu tekevät siitä ihanteellisen valinnan elokuvien harrastajille, pelaajille ja kaikille, jotka etsivät kannettavaa viihderatkaisua. Vaikka hinta (999€) voi nostaa kulmakarvoja, Freestyle sopeutuu vaivattomasti erilaisiin illanviettoihin, ja sen upea käyttöliittymä tarjoaa lyömättömän kokemuksen. Tulevissa alennusmyynneissä, jos hintaa lasketaan kilpailijoiden tasolle, se on varmasti pakkohankinta kaikille projektorista haaveileville.

Samsung The Freestyle -projektori

Kuvanlaatu8.5
Äänenlaatu7
Ominaisuudet10
8.5 out of 10
Hyvää Kompakti. Tyylikäs. Vaivaton käyttö. Käyttöjärjestelmä erinomainen. Kuvanlaatu yllättävänkin hyvä. Keystone-korjaus. Huonoa Liittimien kanssa esiintyvät pienet ongelmat. Äänenlaatu ei korvia hivele. Hinta on monille takuulla iso kysymysmerkki.

Tutkimus: Kolmasosa suomalaisista epätietoisia puhelimensa tekoälyominaisuuksista Kommentit pois päältä artikkelissa Tutkimus: Kolmasosa suomalaisista epätietoisia puhelimensa tekoälyominaisuuksista

Samsungin teettämän tuoreen kyselytutkimuksen mukaan kolmasosa suomalaisista ei tiedä, onko heidän puhelimessaan tekoälyominaisuuksia. Samaan aikaan kun 41 prosenttia suomalaisista omistaa tekoälyllä varustetun puhelimen, heistä 35 prosenttia ei ole vielä hyödyntänyt näitä ominaisuuksia.

Tekoälyn käyttö keskittyy arkisiin toimintoihin

Tutkimus paljastaa, että tekoälyä hyödynnetään puhelimissa eniten hakutoimintoihin (58%), kuvanmuokkaukseen (56%) sekä valo- ja videokuvaukseen (51%).

”Tekoälyn suosio tiedonhaussa on kasvanut viime vuosina valtavasti, sillä se tarjoaa tietoa nopeasti ja helposti omaksuttavassa muodossa. Mobiililaitteisiin integroidut -hakutoiminnot myös avaavat uusia mahdollisuuksia, kuten hakujen tekeminen ruudulla näkyvän kuvan tai videon perusteella”, kertoo Samsungin maajohtaja Mika Engblom.

Kiinnostus tekoälyominaisuuksiin kasvussa

Tutkimuksen mukaan yli puolet (53%) suomalaisista haluaisi tekoälyominaisuuksia puhelimeensa tulevaisuudessa. Tekoälyltä toivotaan erityisesti apua:

  • Reaaliaikaisiin käännöksiin (31%)
  • Kuvaamiseen ja kuvankäsittelyyn (30%)
  • Tiedonhakuun ja nopeaan sisäistämiseen (29%)

”Uudessa Galaxy S25 -sarjassamme vuorovaikutus puhelimen kanssa on aiempaa sujuvampaa ja luonnollisempaa, mikä madaltaa kynnystä hyödyntää tekoälyä. Ihmiset ovat jo pitkään toivoneet, että puhelimelle voisi kertoa, mitä haluaa sen tekevän – ja nyt se on mahdollista”, Engblom toteaa.

Asiantuntijan vinkit tekoälypuhelimen käyttöön

Maajohtaja Engblom rohkaisee käyttäjiä tutustumaan tekoälyominaisuuksiin aktiivisesti:

  1. Kokeile eri ominaisuuksia rohkeasti arkisissa tilanteissa
  2. Aseta pikavalintoja useimmin käytetyille tekoälytoiminnoille
  3. Jaa kokemuksia muiden käyttäjien kanssa
  4. Varmista tietoturva ja tutustu tietojen käsittelytapoihin
  5. Mukauta asetukset omien tarpeiden mukaan

”Tekoälyn käytön osaaminen ja hyödyntäminen on juuri nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Päivittäinen luonnollinen käyttö lisää ymmärrystä ja tuo oivalluksia tekoälyn laajempaakin hyödyntämistä varten”, Engblom muistuttaa.

Kyselytutkimuksen toteutti Syno International Omnibus-tutkimuksena 12.–17. joulukuuta 2024. Tutkimukseen vastasi 1000 täysi-ikäistä suomalaista, ja otos on väestöä demografisesti edustava.

Puettava terveysteknologia mullistuu: Älykellot ja -sormukset voivat tehostaa perusterveydenhuoltoa merkittävästi Kommentit pois päältä artikkelissa Puettava terveysteknologia mullistuu: Älykellot ja -sormukset voivat tehostaa perusterveydenhuoltoa merkittävästi

Puettavan terveysteknologian seuraava suuri harppaus näyttää olevan sen integroituminen terveydenhuollon palveluihin. , , ja Withings ovat kaikki siirtymässä kohti mallia, jossa laitteet eivät vain seuraa käyttäjän terveyttä, vaan myös yhdistävät heidät suoraan terveydenhuollon ammattilaisiin.

Puettavan teknologian kehityskaari

Puettavan terveysteknologian ensimmäinen vuosikymmen alkoi vuonna 2007 Fitbitin julkistuksella. Tuolloin laite oli yksinkertainen askelmittari, joka kiinnitettiin vaatteisiin ja jonka tiedot piti synkronoida tietokoneelle. Nyt, lähes 20 vuotta myöhemmin, älylaitteet seuraavat automaattisesti sydämen sykettä, stressitasoja ja lukuisia muita terveysmuuttujia reaaliajassa.

Uudet innovaatiot ja yhteistyömallit

Withings on jo ottanut merkittävän askeleen eteenpäin Cardio Check-Up -palvelullaan, joka lähettää käyttäjän sydäntiedot sertifioidulle kardiologille arvioitavaksi 24 tunnin sisällä. Älysormusyritys Oura puolestaan on aloittanut yhteistyön Medicare Advantage -terveyspalvelun kanssa, tarjoten ilmaisia älysormuksia terveysvakuutuksen piirissä oleville asiakkaille.

Samsung on ilmoittanut visionsa olevan ”kattavan järjestelmän kehittäminen, joka tukee käyttäjää terveyden matkan joka vaiheessa” – aina mittaamisesta henkilökohtaiseen ohjaukseen ja terveydenhuollon palveluihin yhdistämiseen.

Terveydenhuollon tehostaminen

Ouran varatoimitusjohtaja Jason Oberfest uskoo, että puettava teknologia voi tehostaa perusterveydenhuoltoa merkittävästi. Kun lääkäreillä on käytössään potilaan pitkäaikaista terveysdataa, he voivat verrata vastaanotolla saatuja tuloksia potilaan omiin keskiarvoihin kansallisten keskiarvojen sijaan.

Tulevaisuuden näkymät

Fortune Business Insightsin mukaan puettavien lääkinnällisten laitteiden markkinoiden ennustetaan kasvavan 91,21 miljardista dollarista (2024) 324,73 miljardiin dollariin vuoteen 2032 mennessä.

Alan asiantuntijat näkevät, että puettavan teknologian toinen vuosikymmen keskittyy yhä enemmän tiedon kontekstiin ja sen hyödyntämiseen päivittäisessä päätöksenteossa. Tämä kehitys yhdistettynä terveydenhuollon palveluihin voi mullistaa sen, miten terveyttämme seurataan ja hoidetaan tulevaisuudessa.

Haasteet ja huolenaiheet

Vaikka kehitys vaikuttaa lupaavalta, esiin on noussut myös huolia tietosuojasta ja datan mahdollisesta väärinkäytöstä. Kysymyksiä herättää erityisesti se, miten terveystietoja suojataan ja voidaanko niitä käyttää esimerkiksi vakuutusmaksujen määrittämiseen.