Pulmanratkontapeli The Witness ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta Kommentit pois päältä artikkelissa Pulmanratkontapeli The Witness ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta 15

Pulmanratkontapeli on viimeisin Epic Games Storen ilmaispeleistä. Vuonna 2016 ilmestynyt visuaalisesti näyttävä peli on kehittänyt Thekla Inc.

Pelissä heräät muistisi menettäneenä oudolta saarelta. Tehtävänäsi on tutkia saarta vihjeitä löytäen ja pulmia ratkoen saadaksesi muistisi takaisin ja päästäksesi kotiin.

Epic Games juhlistaa kauppansa avaamista julkaisemalla ilmaisia pelejä kahden viikon välein. Aiempien pelien joukossa on ollut mm. , , , , , sekä .

Peli on ladattavissa PC:lle aina huhtikuun 18. päivään asti täältä.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi

What Remains Of Edith Finch on rauhallinen mutta kiehtova tarina kuolevasta suvusta Kommentit pois päältä artikkelissa What Remains Of Edith Finch on rauhallinen mutta kiehtova tarina kuolevasta suvusta 28

What Remains Of Edith Finch on rauhallinen mutta kiehtova tarina kuolevasta suvusta

9 / 10
Hienoa Mielenkiintoinen grafiikka kauniissa ympäristöissä, jotka pyrkivat olemaan realistisia menettämättä fantasiamaista outoutta. Tympeää Hieman lyhyt ja tekemiseltä sekä varsinaiselta pelaamiselta köyhä kokemus.

Tyttö palaa takaisin lapsuudenkotiinsa, missä on tapahtunut kautta aikain traagisia menetyksiä ja kuolemia. Mutta tyttö ei tullut niitä suremaan, vaan tutkimaan ja selvittämään menneisyyttä nyt vihdoin kun hänellä avain niiden aukaisemiseen on. Hän on päättänyt jättää tulevalle jälkikasvulleen sukunsa historian tutkittavaksi. Onko suku kirottu, vai onko se kohdannut vain traagisia käänteitä alkaen siitä, kun ennen talon rakennusta perustettiin jo suvun hautuumaa.

Peli on rauhallinen kävelysimulaattori, missä mennään tiukasti ohjattuna paikasta toiseen kädestä pitäen. Paljon ei pelattavaa ole – sitä enemmän kuljeskelua. Mutta kuljeskelu ei ole tylsää. Ympäristössä on lukuisasti yksityiskohtia ja joka askeleella tarina etenee. Ajatukset ja tekstinpätkät kuullaan päähenkilön ajatuksina, mutta myös nähdään kuvalla tekstinä. Ei tekstityksenä, vaan ympäristössä kelluvana kirjoituksena. Se myös johdattaa oikeaan suuntaan, jos satut jostain syystä eksymään.

Peli keskittyy suvun eri henkilöiden elämiin – tai tarkemmin kuolinhetkiin. Vihdoin päähenkilöllä, sinulla, on avaimet aukaista kaikki talon ja suvun salaisuudet ja päästä tarkastelemaan niitä. Pelaajana pääset niitä hetkiä pelaamaan. Eri tarinoissa on erilaisia pelimekaniikoita. Yhdessä hypit kissana jahdaten puun oksilla lintua kun taas toisessa olet töissä kalatehtaalla oikealla kädellä leikatessa kaloja ja vasemmalla pelatessasi mielikuvitusvideopeliä. Välillä olet vauva, joka telekineettisesti leikkii kylpyammeessa kun taas yhdessä olet bunkkerissa piileskelevä ukko jolla on tapana syödä säilykehedelmiä. Jokaista tarinaa kuitenkin yhdistää yksi ja sama tekijä – ennenaikainen kuolema.

Eri tarinoissa on aina omanlaisensa pelimekaniikka, vaikka pohjimmiltaan ne ovat samankaltaisia ohjaustuntumaltaan. Vaihtelua on runsaasti, vaikka itse pelattavaa köyhänlaisesti. Pelin idea onkin olla paremminkin visuaalinen novelli kuin sorminäppäryyttä, reaktiokykyä tai taitoa vaativa videopeli. Tässä peli onnistuu todella hyvin. Yhdessä illassa läpäistävä peli ei ehdi kyllästyttämään ja tarina, ympäristöt, värikäs realismiin pyrkivä mutta oudon satumainen grafiikka on ääninäyttelyä myöten todella miellyttävä paketti.

Pelillä on myös uudelleenpeluuarvoa pelisaavutusten metsästäjille, sillä tarinoihin pääsee palaamaan uudelleen pelin läpäistyä sukupuunmuotoisessa valikossa.

Hetken tauko toiminnasta, räiskinnästä ja menosta on mitä tarjoilee. Ja sen se tekee hyvin.

Daniel ”Thaumiel Nerub” Neffling on pelikauppa Pelikryptan pitäjä. Hän pelaa ja tekee pelejä. Alaansa ovat pelikauppiaana rooli-, miniatyyri-, lauta- ja keräilykorttipelit. Julkaisijana ja kirjoittajana roolipelit. Eniten pelikoneina kuluvat Xbox One ja PS Vita ja pöytäpeleistä tunteja vievät Warhammer, Magic The Gathering sekä OSR-tyyliset roolipelit.

Kirjoittelee myös KaaosZinelle.

Kommentoi

Bethesda tuo sittenkin uudet pelinsä Steam -palveluun Kommentit pois päältä artikkelissa Bethesda tuo sittenkin uudet pelinsä Steam -palveluun 24

Bethesda on muuttanut mieltään ja tuo sittenkin uudet pelinsä Steam -palveluun oman Bethesda Storen lisäksi. Yhtiö ilmoitti aiemmin julkaisevansa Rage 2 ja Doom Eternal -pelit vain omassa kaupassaan.

Nyt kuitenkin näiden pelien lisäksi myös Fallout 76 on saapumassa Steam -palveluun myöhemmin tänä vuonna. Edellä mainittujen lisäksi palveluun saapuvat myös Wolfenstein: Youngblood ja Wolfenstein: Cyberpilot -pelit.

Steamin ja Epic Games Storen välinen kamppailu on kärjistynyt tänä vuonna, mutta toistaiseksi Bethesda on tuomassa pelit vain Valven Steam -kauppaan.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi

Seikkailupelit Oxenfree ja Tacoma ladattavissa ilmaiseksi Kommentit pois päältä artikkelissa Seikkailupelit Oxenfree ja Tacoma ladattavissa ilmaiseksi 32

Oxenfree

Yliluonnollinen mysteeripeli Oxenfree on nyt ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta. Vuonna 2016 ilmestyneen pelin on kehittänyt yhdysvaltalainen Night School Studio.

Tarinavetoisessa seikkailupelissä teini-ikäisten viikonloppu saarella keskeytyy hirvittävällä tavalla kun ryhmä vapauttaa yliluonnollisen voiman.

Oxenfree on ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta maaliskuun 21. – huhtikuun 4. päivä.

Tacoma

Myös tarinavetoinen sci-fi seikkailupeli Tacoma on ladattavissa ilmaiseksi Humble Storen kautta. Pelin on tuottanut Gone Home -pelistä tunnettu yhdysvaltalainen Fullbright.

Peli sijoittuu Tacoma -avarussasemalle ja vuoteen 2088. Tehtävänäsi on selvittää mitä tapahtui avaruusaseman miehistölle.

Voit ladata Tacoman Humble Storesta.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi