Puolustusvoimien Urheilukoulussa ei vielä yhtään e-urheilijaa: Yksi maailmalla tienaava suomalainen e-urheilija pohtii varusmiespalveluksen vaihtoehtoja Kommentit pois päältä artikkelissa Puolustusvoimien Urheilukoulussa ei vielä yhtään e-urheilijaa: Yksi maailmalla tienaava suomalainen e-urheilija pohtii varusmiespalveluksen vaihtoehtoja

E-urheilijoilla on ollut mahdollisuus hakea Puolustusvoimien Urheilukouluun vuoden 2017 kesäkuusta alkaen. Kahtena erillisenä hakukertana yhteensä kolme on hakeutunut sinne, joskaan ketään ei ole koskaan valittu. Helsingin Sanomat uutisoi nuoresta e-urheilija Joona Sotalasta, joka pohtii tällä hetkellä palvelusmahdollisuuksia. Hän pelaa Starcraft 2:sta Serral-nimimerkillä ja lukeutuu e-urheilun saralla eniten maailmalla tienaavien suomalaisten joukkoon. 13-vuotiaana uransa aloittanut nuorukainen on kiinnitetty e-urheilutiimi Enceen.

Joona Sotala kiertää maailmaa useissa turnajaisissa, joista isoimpia on noin kerran kuussa. Tämän vuoden aikana hänen suurin voittonsa tuli Etelä-Koreassa, jossa hän voitti GSL vs The World -mestaruuden. Tällä hetkellä hänellä on pohdinnassa hakemista Puolustusvoimien Urheilukouluun, jonne liiton antamat lähtöpisteet edesauttavat sisäänpääsyssä.

Joonas Santalan haastattelu GSL vs The World -mestaruuden jälkeen:

Helsingin Sanomien haastattelema Suomen elektronisen urheilun liitto Seul ry:n hallituksen puheenjohtaja Joonas Kapiainen kertoi, että Suomesta löytyy kovatasoisia pelaajia. Maassamme on 30-50 huippupelaajaa, joista osa on lykännyt varusmiespalvelustaan ja osa on alaikäisiä. Usea kilpatasolla pelaava nuori on päättänyt uransa ja pelinsä pavelusaikaansa, jonka vuoksi monet lykkäävät kutsuntoihin menoa ja pohtivat sille vaihtoehtoa. Puolustusvoimien urheilukoulun johtaja, everstiluutnantti Mikko Mönkkönen kertoi Helsingin Sanomille, että alunperin päätös e-urheilijoiden sisäänottamisesta syntyi, kun Olympiakomitea hyväksyi Seul-liiton jäsenekseen ja määritteli e-urheilun urheilulajiksi.

Kommentoi

Boomerit taistelevat jälleen pelien parissa Kommentit pois päältä artikkelissa Boomerit taistelevat jälleen pelien parissa

Battle of Boomers

Teknologia- ja pelialaan keskittyneen viestintätoimisto Visionistin kehittämä viihteellinen Battle of Boomers -kilpapeliturnaus tekee paluun esports-tiimien, somevaikuttajien, insinöörien, opiskelijoiden ja amatöörien voimin.

”Tällä kertaa Battle of Boomers & Engineers -nimellä kulkeva peliturnauksemme jatkaa siitä mihin keväällä 2021 huomiota herättänyt pilottiturnauksemme päättyi. Boomers-nimitys pohjautuu nykyteinien nimittelyyn, jonka perusteella kaikki aikuiset ovat boomereita. Halusimme itseironisesta nimestämme huolimatta laajentaa kohderyhmää ja päätimme, että nyt on aika pelaajasukupolvien väliselle turnaukselle. Nimikumppanimme Insinööriliitto tarjosi tähän erinomaisen mahdollisuuden, koska heidän 70 000 jäsenestään löytyy kaikenikäisiä pelaajia.”

kommentoi Visionistin perustaja Jiri Koivuniemi

Battle of Boomers -turnauskonsepti tuo pelaajalegendoille mahdollisuuden pidentää peliuraansa mielekkäällä tavalla. Konseptin peliturnaukset ovat rennompia, mutta silti niissä on merkittävät rahapalkinnot. Samalla turnaukset tarjoavat katsojille taktisinta ja taitavinta kilpapelaamista entistä viihteellisemmässä muodossa.

Battle of Boomers & Engineers tuo yhä useammalle amatööripelaajalle mahdollisuuden osallistua oikeaan kilpapeliturnaukseen. Turnauskarsinnat alkavat 26.10.2022 ja lopulliseen 3. joulukuuta järjestettävään -finaaliturnaukseen osallistuu neljä tiimiä, joissa kussakin pelaa kolme pelaajaa. Näistä tiimeistä kaksi kulkee Suomen tunnetuimpien CS:GO-organisaatioiden nimissä eli mukana olevat esports-ammattilaistiimit ovat ENCE ja HAVU.

ENCE-tiimissä pelaavat pelaajalegenda Joona “natu” Leppänen, tunnettu somevaikuttaja Eetu “Eeddspeaks” Pesonen ja insinööripelaaja. -tiimissä pelaavat pelaajalegenda Taneli ”diSTURBED” Veikkola, tunnettu somevaikuttaja Rasmus ”Rapsu” Virtanen ja insinööripelaaja.

Insinööriliiton jäsenille ja opiskelijajäsenille järjestetään kaksi eri karsintakisaa. Insinöörien kaksi parasta pelaajaa pääsee mukaan ammattilaistiimeihin, ja opiskelijoista kolme parasta muodostavat finaaliturnaukseen oman opiskelijatiimin. Samaan aikaan järjestetään myös kaikille amatööripelaajille avoin karsintakisa, jonka kolme parasta muodostavat finaalin neljännen tiimin. Kaikki kolme eri kohderyhmille suunnattua karsintaa järjestetään Battle of Boomers & Engineers -taitokartalla nopeuskisana 26.10.-20.11.2022 välisenä aikana. Taitokartalla omaa aikaansa voi yrittää parantaa itsenäisesti niin monta kertaa kuin haluaa itselleen sopivina ajankohtina. Lisätietoja kaikista karsinnoista löytyy tapahtuman sivustolta.

Kaikki neljä finaalissa nähtävää tiimiä kisaavat merkittävästä 5 000 euron palkintopotista yleisön ennakkoon äänestämillä pelikartoilla. Turnauksen mahdollistaa nimikumppani Insinööriliitto ja heitä tukee turnauksen toisena kumppanina vakuutusyhtiö Turva.

Kilpapelitapahtumien järjestäjä Finnish Esports League (FEL) vastaa finaaliturnauksen varsinaisesta toteutuksesta. Finaaliturnaus pelataan etäyhteyksin ja se striimataan suorana lähetyksenä ainakin Ilta-Sanomien Twitch-, ISTV- ja Ruutu-videopalvelujen kautta 3. joulukuuta kello 14.00 alkaen.

Kommentoi

ASSEMBLY Summer 2022 juhlistaa tapahtuman 30-vuotista taivalta Kommentit pois päältä artikkelissa ASSEMBLY Summer 2022 juhlistaa tapahtuman 30-vuotista taivalta

Assembly Summer 2022

Summer 2022 on 30-vuotisjuhlatapahtuma, joka sisältää digitaaliseen taiteeseen ja luovuuteen keskittyvän ohjelmasisällön lisäksi runsaasti esports- eli kilpapeliohjelmaa.

Tapahtuman isoimpana esports-ohjelmanumerona nähdään ammattilaistason Counter-Strike: Global Offensive -turnaus (K16), joka lukeutuu myös vuoden isoimpiin kotimaisiin kilpapeliturnauksiin. Yhteensä 15 000 euron palkintopotista kilpailevat kutsujoukkueet Academy, KOVA, HAVU, Temp ja brittiläinen sekä karsintojen kautta jatkoon päässeet kotimaiset joukkueet Conquer, Cocolovers ja norjalainen VOID.

Ammattilaistason pelaamisen lisäksi Assemblyilla nähdään helposti lähestyttäviä harrastelijatason turnauksia, joissa peleinä ovat PUBG, Valorant, CS:GO, ja Overwatch. Mielenkiintoinen ohjelmanumero on KOR-FIN Esports Festival 2022 PUBG -ystävyysottelu (K16), jossa otellaan eteläkorealaisia vastaan. Gigantti Valorant Cup (K16) tuo esports-lavalle karsintojen kautta joukkueita ottelemaan 4 000 euron palkintopotista. Taistelupelilava Assymyllyn kehässä nähdään otteluita peleissä Tekken, The King of Fighter, Guilty Gear, ja Super Smash Bros.

Yhtenä osana esports-ohjelmaa Assemblyilla ovat myös erinäisten esports-yhteisöjen ja toimijoiden ohjelmanumerot, joiden myötä tapahtuman kävijät pääsevät osallistumaan erilaisiin haasteisiin ja pienimuotoisempiin turnauksiin. Ohjelmaa ovat mukana järjestämässä ovat muun muassa KOVA, HAVU, Pelaajat.com, MoonTV sekä useita muita digitaalisen maailman toimijoita.

Esportsin lisäksi pelaamaan pääsee messualueelta löytyvien I love 8-bit -retronäyttelyn, Skrollin ja Retro Rewindin, Nintendo Switchin, Assygames-pelipisteen ja pelihalli Sugoin arcade-koneiden myötä. Assemblyilla on paljon peliaiheista sisältöä, ja se on vuosikymmeniä ollut yhtä lailla peli- kuin tietokoneharrastajien suosima tapahtuma, joka tarjoaa uniikin kävijäkokemuksen jokaiselle.

Suomen suurimman digitaaliseen kulttuuriin ja pelaamiseen keskittyvän festivaalin 30-vuotisjuhla lähestyy. Ensimmäiset Assemblyt järjestettiin vuonna 1992, ja tapahtuma on sittemmin kasvanut kymmenien tuhansien kävijöiden vuosittaiseksi tietokone- ja peliharrastajien kokoontumiseksi. Paikalle saavutaan tutustumaan uusimpaan tietotekniikkaan, uusimpiin peleihin, katsomaan digitaalista taidetta, jännittämään esports-turnauksia sekä löytämään uusia mielenkiinnon kohteita ja tuttavuuksia.

Summer 2022 -tapahtuma järjestetään 4.-7.8.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Kommentoi