Puolustusvoimien Urheilukoulussa ei vielä yhtään e-urheilijaa: Yksi maailmalla tienaava suomalainen e-urheilija pohtii varusmiespalveluksen vaihtoehtoja Kommentit pois päältä artikkelissa Puolustusvoimien Urheilukoulussa ei vielä yhtään e-urheilijaa: Yksi maailmalla tienaava suomalainen e-urheilija pohtii varusmiespalveluksen vaihtoehtoja

E-urheilijoilla on ollut mahdollisuus hakea Puolustusvoimien Urheilukouluun vuoden 2017 kesäkuusta alkaen. Kahtena erillisenä hakukertana yhteensä kolme on hakeutunut sinne, joskaan ketään ei ole koskaan valittu. Helsingin Sanomat uutisoi nuoresta e-urheilija Joona Sotalasta, joka pohtii tällä hetkellä palvelusmahdollisuuksia. Hän pelaa :sta Serral-nimimerkillä ja lukeutuu e-urheilun saralla eniten maailmalla tienaavien suomalaisten joukkoon. 13-vuotiaana uransa aloittanut nuorukainen on kiinnitetty e-urheilutiimi Enceen.

Joona Sotala kiertää maailmaa useissa turnajaisissa, joista isoimpia on noin kerran kuussa. Tämän vuoden aikana hänen suurin voittonsa tuli Etelä-Koreassa, jossa hän voitti GSL vs The World -mestaruuden. Tällä hetkellä hänellä on pohdinnassa hakemista Puolustusvoimien Urheilukouluun, jonne liiton antamat lähtöpisteet edesauttavat sisäänpääsyssä.

Joonas Santalan haastattelu GSL vs The World -mestaruuden jälkeen:

Helsingin Sanomien haastattelema Suomen elektronisen urheilun liitto Seul ry:n hallituksen puheenjohtaja Joonas Kapiainen kertoi, että Suomesta löytyy kovatasoisia pelaajia. Maassamme on 30-50 huippupelaajaa, joista osa on lykännyt varusmiespalvelustaan ja osa on alaikäisiä. Usea kilpatasolla pelaava nuori on päättänyt uransa ja pelinsä pavelusaikaansa, jonka vuoksi monet lykkäävät kutsuntoihin menoa ja pohtivat sille vaihtoehtoa. Puolustusvoimien urheilukoulun johtaja, everstiluutnantti Mikko Mönkkönen kertoi Helsingin Sanomille, että alunperin päätös e-urheilijoiden sisäänottamisesta syntyi, kun Olympiakomitea hyväksyi Seul-liiton jäsenekseen ja määritteli e-urheilun urheilulajiksi.

HAVU voitti ylivoimaisesti Boomerien peliturnauksen Kommentit pois päältä artikkelissa HAVU voitti ylivoimaisesti Boomerien peliturnauksen

Battle of Boomers

Maailman ensimmäinen viihteellinen ja aikuisyleisölle suunnattu & Engineers -kilpapeliturnaus pelattiin viime lauantaina ja turnauksen voittajaksi selviytyi ylivoimaisesti .

Turnauspäivän ensimmäiset välierät pelattiin ENCEn ja Insinööriopiskelijoiden sekä HAVUn ja Amatöörien kesken. Molemmat alkuottelut olivat yllättävänkin tasaisia ja jännittäviä, mutta ja HAVU veivät lopulta voitot odotetusti tuloksin 9-6 ja 10-8. HAVUn ja Amatöörien välinen ottelu meni yllättäen jatkoajalle.

Päivän kolmantena otteluna pelattiin pronssiottelu Insinööriopiskelijoiden ja Amatöörien välillä. Peli oli hermoja raastavan tasainen ja päättyi lopulta Amatöörien 11-9 voittoon huikean jatkoajan jälkeen. Amatöörien kolmas sija palkittiin 750 euron rahapalkinnolla.

Turnauksen 4 minuutin koostevideo

Ennakkoon jännittävän tasaiseksi finaaliksi odotettu ENCEn ja HAVUn kohtaaminen päättyi todella harvinaisesti, kun HAVU voitti pelin poikkeuksellisen nopeasti tuloksella 16-0. Turnauksen sankariksi kohosi ilmiömäisellä pelisuorituksellaan pelaajalegenda Taneli ”diSTURBED” Veikkola. HAVU kuittasi voitostaan rahapalkintona 3 000 euroa ja ENCE kakkossijastaan 1 250 euroa.

Battle of Boomers & Engineers -kilpapeliturnaus pelattiin viime lauantaina poikkeuksellisilla pelaajilla ja erikoisilla pelisäännöillä. Counter-Strike Global Offensive -peliturnaukset pelataan useimmiten viiden hengen tiimeillä ja kahdella karttavoitolla, jolloin pelit voivat kestää kolmekin tuntia. Battle of Boomers & Engineers -turnauksessa pelattiin kolmen hengen tiimeillä ja yhdellä karttavoitolla, jolloin ottelut kestivät vain noin puoli tuntia kerrallaan. Näin pelistä saatiin huomattavasti viihdyttävämpää niillekin katsojille, jotka eivät ole valmiita seuraamaan turnauksia koko päivää tai koko iltaa.

Turnauksessa pelasivat Suomen kovimmat esports-tiimit eli ENCE ja HAVU. ENCE-tiimissä pelasivat pelaajalegenda Joona “natu” Leppänen, tunnettu somevaikuttaja Eetu “Eeddspeaks” Pesonen ja ja insinööripelaajana Jonne Vornanen. HAVU-tiimissä pelasivat pelaajalegenda Taneli ”diSTURBED” Veikkola, tunnettu somevaikuttaja Rasmus ”Rapsu” Virtanen ja insinööripelaajana Lassi ”LRZ” Halkosaari.

Turnauksen finaaliottelu kokonaisuudessaan

Esports-tiimien lisäksi turnauksessa pelasivat aikakarsinnalla valitut insinööriopiskelijat ja amatööripelaajat omilla kokoonpanoillaan. Opiskelijatiimissä olivat Ville Rinne, Santeri Saarela ja Anton Almio. Amatööritiimissä pelasivat 20-vuotiaat Samuel Arffman, Pauli Marjamäki ja Kasimir Alamäki.

Turnauksen mahdollisti nimikumppani Insinööriliitto ja heitä tuki turnauksen toisena kumppanina vakuutusyhtiö Turva.

Kilpapelitapahtumien järjestäjä (FEL) vastasi finaaliturnauksen varsinaisesta toteutuksesta. Finaaliturnaus pelattiin etäyhteyksin ja se striimattiin suorana lähetyksenä Ilta-Sanomien Twitch-, ISTV- ja Ruutu-videopalvelujen kautta.

Jälkitallenne on katsottavissa kokonaisuudessaan Twitchissä.

Boomer-titteli ratkaistaan lauantaina – mukana ENCE ja HAVU Kommentit pois päältä artikkelissa Boomer-titteli ratkaistaan lauantaina – mukana ENCE ja HAVU

Battle of Boomers

Teknologia- ja pelialaan keskittyneen viestintätoimisto Visionistin kehittämä maailman ensimmäinen viihteellinen ja aikuisyleisölle suunnattu & Engineers -kilpapeliturnaus pelataan tulevana lauantaina suosittujen esports-tiimien, tunnettujen tubettajien, insinöörien, opiskelijoiden ja amatööripelaajien voimin.

Vauhdikas turnaus pelataan neljällä kolmen hengen joukkueella yleisön äänestämillä pelikartoilla. Mukana ovat Suomen kovimmat esports-tiimit eli ja . ENCE-tiimissä pelaavat pelaajalegenda Joona “natu” Leppänen, tunnettu somevaikuttaja Eetu “Eeddspeaks” Pesonen ja ja insinööripelaajana Jonne Vornanen. HAVU-tiimissä pelaavat pelaajalegenda Taneli ”diSTURBED” Veikkola, tunnettu somevaikuttaja Rasmus ”Rapsu” Virtanen ja insinööripelaajana Lassi ”LRZ” Halkosaari.

Esports-tiimien lisäksi turnauksessa pelaavat aikakarsinnalla valitut insinööriopiskelijat ja amatööripelaajat omilla kokoonpanoillaan. Opiskelijatiimissä pelaavat Ville Rinne, Santeri Saarela ja Anton Almio. Ville on 26-vuotias Lahden LAB-ammattikorkeakoulussa energia- ja ympäristötekniikan opiskelija. Hän on pelannut eri joukkueissa ja osallistunut erilaisiin amatööriturnauksiin ja liigoihin. Santeri on puolestaan 24-vuotias konetekniikan opiskelija, joka on säännöllisesti pelannut Counter-Strikea vuodesta 2016 alkaen. Myös hänellä on taustalla muutamia amatööriturnauksia. Anton on 24-vuotias turkulainen rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriopiskelija. Hän on pelannut aktiivisesti joitain vuosia, mutta aiempaa kokemusta kilpapelaamisesta hänellä ei ole.

Amatööritiimissä pelaavat 20-vuotiaat Samuel Arffman, Pauli Marjamäki ja Kasimir Alamäki. Samuel on tamperelainen opiskelija, jolla on esports-kokemusta muutaman hyvänmielen turnauksen verran. Pauli on Hämeenkyröstä kotoisin oleva pitkän linjan pelaaja, joka on pelannut Counter-Strikea huvikseen ala-asteelta lähtien ja kilpailullisesti pari vuotta. Kasimir on alun perin Keuruulta, mutta muuttanut Turkuun opiskelemaan. Hän on pelannut CS:ää noin 7,5 vuotta ja 5000 tuntia.

”Mahtavaa saada uudistettu peliturnauksemme finaaliin asti hienosti sujuneen karsintavaiheen jälkeen. Olemme saaneet huikeaa palautetta jo nyt ja turnauspäivästä odotamme ikimuistoista kokemusta. Hienoa, että olemme saaneet kaikenlaiset pelaajat liikkeelle, ja erityisen hienoa on nähdä legendojen, somevaikuttajien, insinöörien, opiskelijoiden ja amatöörien pelaavan sulassa sovussa ja omista tiimeistään innostuneena.”

kommentoi Viestintätoimisto Visionistin perustaja Jiri Koivuniemi

Kaikki neljä finaalissa nähtävää tiimiä kisaavat merkittävästä 5 000 euron palkintopotista. Turnauksen mahdollistaa nimikumppani Insinööriliitto ja heitä tukee turnauksen toisena kumppanina vakuutusyhtiö Turva.

Kilpapelitapahtumien järjestäjä (FEL) vastaa finaaliturnauksen varsinaisesta toteutuksesta. Finaaliturnaus pelataan etäyhteyksin ja se striimataan suorana lähetyksenä 3. joulukuuta kello 14.00 alkaen Ilta-Sanomien Twitch-, ISTV– ja Ruutu-videopalvelujen kautta.