Rainbow Six -pelisarja laajenee älypuhelimille osittain suomalaisvoimin Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six -pelisarja laajenee älypuhelimille osittain suomalaisvoimin

Rainbow Six Mobile

Ubisoft julkisti osittain suomalaisen Ubisoft RedLynxin voimin tehtävän Tom Clancy’s Rainbow Six Mobile -toimintapelin, joka tulee ilmaispelinä iOS- ja Android -mobiililaitteille.

Äärimmäisen suosittu Tom Clancy’s Rainbow Six -pelisarja tunnetaan taktisista toimintapeleistä, jotka ovat haalineet mukaansa kymmeniä miljoonia pelaajia. Pelisarjan historia ulottuu aina 1990-luvun lopulle saakka, jolloin julkaistiin pelisarjan ensimmäinen peli, Rainbow Six. Sittemmin pelisarjaa on kehitetty ja viety eteenpäin useallakin pelialustalla. Pelisarjan tunnetuin ja menestynein julkaisu on vuonna 2015 julkaistu Rainbow Six: Siege, jossa kilpaillaan maailmanmestaruustasolla rahapalkinnoin.

tuo suositun pelimaailman nimensä mukaisesti mobiililaitteille eli iOS- ja -puhelimille ja -tablettilaitteille. Toimintapelin taktinen luonne on peruspelimuodossaan edeltäjälleen uskollinen. Pelin kaksi viiden hengen tiimiä jaetaan hyökkääjiin ja puolustajiin. Kummallakin puolella osallistujat koostuvat erilaisista huippusotilaista, joista jokaisella on omat erikoisvarusteensa ja aseensa.

Puolustajat tekevät kaikkensa suojatakseen kohdettaan. He voivat hahmojensa erikoiskykyjen ja varusteiden avulla vahvistaa puolustustaan muun muassa hyödyntämällä ansoja ja hidasteita. Mikäli puolustus pitää aikarajan loppumiseen saakka, puolustajat voittavat pelatun pelierän. Hyökkääjien rooli on käänteinen ja heillä apunaan on erilaisia tiedustelutyökaluja sekä välineitä ja aseita ansojen poistamiseen. Ennen pitkää joukkueet kohtaavat toisensa kiihkeätempoissa tulitaisteluissa, joten valmistelun ja tiedustelun lisäksi tarvitaan myös nopeita refleksejä, taktista hahmotuskykyä ja kykyä toimia osana tiimiä.

Rainbow Six -peleille ominaisesti pelihahmoja voi varustella eri tavoin. Lisäksi jokaisella sotilasoperaattorilla on omat erikoistaitonsa, panssarointinsa ja liikkumisnopeutensa. sisältää myös Rainbow Six Siege -pelistä tuttuja ja ikonisia tapahtumapaikkoja, kuten Bank- ja Border-kentät. Lisäksi mukana on erilaisia pelaajien välisiä pelimuotoja, kuten Secure Area ja Bomb. Koska jokaisella pelaajahahmolla on kussakin pelikentässä vain yksi elämä, jokainen onnistuminen merkitsee paljon.

Ilmaispelinä julkaistava on kehitetty ja optimoitu alusta alkaen mobiililaitteille. Tämä mahdollistaa helppokäyttöiset ja luontevat kontrollit sekä pelitavat liikkuvaan pelaamiseen.

Rainbow Six Mobile -pelin testivaiheisiin voi osallistua täältä.

Kommentoi

Far Cry 6 -toimintapeli pelattavissa ilmaiseksi tänä viikonloppuna Kommentit pois päältä artikkelissa Far Cry 6 -toimintapeli pelattavissa ilmaiseksi tänä viikonloppuna

Far Cry 6

Tänä viikonloppuna elokuun 4.-7. päivä ilmaiseksi pelattavissa oleva Far Cry 6 -toimintapeli on kasvanut julkaisustaan lähtien kiehtovilla päivityksillä ja lisäyksillä. Näitä ovat muun muassa Stranger Things- ja Danny Trejo -teemaiset tehtävät omine minitarinoineen.

Ilmaisviikonlopun ajan pelin maailmaa ja sen tarinoita voi kokea omalla tavallaan, sillä Yaran eksoottinen saari tarjoaa paljon tekemistä, tutkittavaa ja löydettävää. Ilmaisviikonloppu alkaa jo torstaina 4. elokuuta ja päättyy sunnuntaina 7. elokuuta.

on pelattavissa ilmaiseksi tänä viikonloppuna elokuun 4.-7. päivä. Peli on saatavilla sekä 5, PlayStation 4, ja S sekä Xbox One -konsoleille että PC:lle Storen ja Ubisoft Storen kautta. Lisäksi peli on saatavilla Google Stadia- ja UPLAY+-pelipalveluista.

Kommentoi

Assassin’s Creed Valhalla sai uuden ilmaisen pelimuodon Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed Valhalla sai uuden ilmaisen pelimuodon

Assassin's Creed Valhalla

Toimintaseikkailua, roolipelaamista ja aarteenetsintää toisiinsa yhdistävä Assassin’s Creed Valhalla on laajentunut uudella ilmaiseksi ladattavalla lisäosalla. Forgotten Saga -pelimuoto vie pelaajansa Nifelheimiin, viikinkitarinoiden kuolleiden valtakuntaan, jossa pelaajaa odottaa roguelite-pelityylin seikkailu. Se huipentuu itsensä Hel-jumalattaren kohtaamiseen.

Kuten roguelite-pelityyliin kuuluu, matka on tehtävä kuolematta eli yhdellä yrityksellä. Pelihahmon kuoleman myötä seikkailu alkaa uudestaan aloitusalueelta. Tämä onkin osa roguelite-pelien viehätystä, sillä jokainen pelikerta avaa pelimaailmaa ja sen salaisuuksia yhä enemmän. Näin tulevat pelikerrat helpottuvat, kun yllätyksiin ja haasteisiin osaa varautua aiempien pelikertojen perusteella.

Nifelheim on täynnä haarautuvia reittejä, jotka tekevät manalassa matkaamisen arvaamattomaksi ja vaaralliseksi. Polun valitsemisen jälkeen taakse jäänyt silta luhistuu eikä paluuta aiempaan voi tehdä. Nifelheimissa on kuitenkin muitakin kuin pelkkiä vihollisia, kuten aseita, riimuja ja erikoiskykyjä myyviä kauppiaita. Näille onkin hyvä kiikuttaa matkan varrella noukittuja kolikoita, joiden avulla voidaan tehostaa Odin-jumalan voimia. Osa näistä on kuitenkin vihollisten vartioimia tai vaativat jonkinlaisen tehtävän suorittamista. Myös aseita löytyy matkan varrelta, mutta uuden aseen poimiminen tuhoaa automaattisesti aiemman aseen.

Kuoleman myötä pelaajahahmo palaa eloon Forgotten Sagan keskusalueella, jossa voi myös vaihtaa ja kohentaa varusteita. Muutaman kuoleman jälkeen Odin tulee kohtaamaan myös muita asgardilaisia, jotka eivät ole ilahtuneita Odinin sodanjulkistuksesta.

Forgotten Saga on aloitettavissa niillä hahmoilla, jotka ovat saavuttaneet Asgardin itse Assassin’s Creed Valhallan tarinassa.

Assassin’s Creed Valhalla on saatavilla 5, PlayStation 4 ja S sekä One -konsoleille sekä Games Store- ja Store -kauppapaikkojen kautta :llä. Lisäksi peli on saatavilla Ubisoft+- ja Google Stadia -pelipalveluista.

Kommentoi