Rainbow Six Siege -moninpelin kuudes pelivuosi käynnistyy uudella kaudella ja operaattorilla Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -moninpelin kuudes pelivuosi käynnistyy uudella kaudella ja operaattorilla

Rainbow Six Siege

Ubisoftin huippusuositun Tom Clancy’s -verkkopelin kuudes pelivuosi tuo mukanaan runsaasti uudistuksia ja lisäyksiä.

Pelin kehitystiimi on julkistanut kuudennen pelivuoden suunnitelmat, jotka tuovat mukanaan reilusti erilaisia peliteknisiä uudistuksia sekä peliyhteisön käytöstä kohentavan järjestelmän. Lisäksi luvassa on uudistuksia pelikenttiin ja valikoima uusia pelihahmoja erilaisine aseineen ja varusteineen. Lisäksi Ubisoft julkaisi tietoja pelin maailmanmestaruuskisoista kuluvan vuoden aikana.

Pelin kuudes vuosi alkaa Crimson Heist -kaudella ja se tuo mukanaan argentiinalaisen hyökkääjäoperaattori Floresin sekä uusitun Border-kartan. Floresin apuvälineenä on kauko-ohjattava RCE-räjähde, jonka saa luodinkestäväksi lyhyeksi ajaksi. Border-karttaa on uusittu pelitasapainoa parantavasti ja luvassa on kiehtovia uudistuksia taktisia vaihtoehtoja tarjoten. Uutena vara-aseena toinen kausi tuo mukanaan kiehtovan Gonne-6-käsikanuunan. Pelivuoden toinen neljännes laajentaa peliä operaattorilla Nakoda-kansoilta ja uusitulla Favela-kartalla. Kolmas kausi täydentää peliä kroatialaisoperaattoreilla ja hienoisilla karttauudistuksilla. Vuoden neljäs ja viimeinen kausi päättää vuoden irlantilaisoperaattorilla ja uusiksi työstetyllä Outback-kartalla.

Kuudes pelivuosi esittelee myös uudenlaisen mainejärjestelmän, jota on jo aiemmin testattu pelin taustalla. Järjestelmä sekä palkitsee pelaajia hyvästä että rankaisee huonosta käytöksestä mainepisteytyksellä. Hyvästä käytöksestä maine nousee ja huonosta käytöksestä maine laskee. Huonomaineisuudesta pelaajaa saatetaan rankaista esimerkiksi eväämällä mahdollisuus pelata ranked-otteluita. Järjestelmästä on tehty läpinäkyvä, jotta pelaajat näkevät pelikäytöksensä vaikutuksen maineeseensa.

Lisäksi peliin tuodaan mukaan oma striimaustyökalu. Se tarjoaa sisällöntuottajille mahdollisuuden oman yksityisyyden suojaamiseen esimerkiksi pelaajanimiä ja -kuvaketta sekä pelialuetta piilottaen. Mukana on runsaasti muokkausmahdollisuuksia eri tietojen piilottamiseen ja näyttämiseen, jolloin peliä voi striimata turvallisemmin tietoja näyttämättä. Pelimekaanisella puolella tärkeitä uudistuksia ovat kameroiden ja laitteiden hallintamahdollisuus pelihahmon kuoleman jälkeen ja hyökkäyshahmojen varustelun monipuolistuminen valmistautumisvaiheessa. Lisäksi pelin panssaripisteet yhdistetään hahmon terveystietoon järjestelmän selkeyttämiseksi.

Uuden pelivuoden myötä Rainbow Six: Siege keskittyy entistäkin parempaan tekniseen toimivuuteen, mikä tarkoittaa paremmin toimivia pelipalvelimia, lyhyempiä matchmaking-aikoja ja pienempiä tiedostokokoja. Uusi pelivuosi tuo tullessaan myös entistä enemmän räätälöintivaraa omaan pelihahmoonsa eri hahmoskinien ja -koristeiden muodossa.

Six Invitational 2021

Tulevien uudistusten lisäksi Ubisoft julkisti tietoa Rainbow Six: Siege -pelin maailmanmestaruuskisoista, Six Invitational 2021 -tapahtumasta. Tämänvuotiset kisat järjestään toukokuussa 2021 ja ne korvaavat keväälle aiotun Six Major -tapahtuman. Neljään eri alueeseen jaettu kisa käynnistyy Euroopan osalta 18. maaliskuuta kello 19.00 Suomen aikaa. Muiden alueiden kisat käydään samalla tai sitä seuraavalla viikolla.

Euroopassa yhdeksän pelipäivän turnaus pelataan verkossa seitsemän viikon ajanjaksolla round robin -pelimuodolla, siten että kullekin joukkueelle tulee alussa vain yksi peli viikossa. Ottelut pelataan maanantaisin kello 19.00 Suomen aikaa. Viimeiset kaksi pelipäivää pelataan seitsemännen viikon lopussa sille erikseen varattuna viikonloppuna.

Six Invitational -tapahtuman tarkemmat tiedot ja päivämäärät löytyvät täältä.

Rainbow Six Siege on saatavana sekä - ja -konsoleille että :lle. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa.

Kommentoi

Vauhdikas Hyper Scape -moninpeli uusiutuu radikaalisti kolmannella pelikaudella Kommentit pois päältä artikkelissa Vauhdikas Hyper Scape -moninpeli uusiutuu radikaalisti kolmannella pelikaudella

Hyper Scape

Ubisoft aloittaa maaliskuussa battle royale -tyylisen Hyper Scape -verkkopelin kolmannen kauden. Se tuo mukanaan uusitun pelikartan, Firewall-työkalun, lisää pelitiloja ja kauden omat Battle Pass -keräilypaketit.

Shadow Rising -kausi jatkaa aiemmin esiteltyä tarinankaarta uusin kääntein, jonka myötä nähdään myös uusia keskeisiä hahmoja. Neo Arcadian oudot ilmiöt piinaavat kaupunkia ja sen taivaalle ilmestynyt rakennelma on laajentunut leijuvaksi temppelirakennelmaksi. Kaikista kilpailijoista Basilisk löytää tiensä perille ensimmäisenä, vain kohdatakseen salaperäisen Tower-hahmon. Tämän toimeksiannosta Basilisk saa kerättäväksi Towerin kadonneita sirpaleita kaupungin alueelta. Samanaikaisesti Prisman joukot Nikitan johdolla yrittävät hävittää kaupungin oudot ilmentymät kaikin mahdollisin tavoin.

Pelaajille tämä uudenlainen tilanne mahdollistaa jokaviikkoista mahdollisuutta kerätä kadonneita muistisirpaleita ja näin sukeltaa yhä syvemmälle kolmannen pelikauden kiehtovaan tarinaan ja pelimaailman salaisuuksiin. Lisäksi Basilisk ja Tower jatkavat tarinaansa Hyper Scape -sarjakuvan kolmannessa numerossa, joka tulee luettavaksi useaan eri osaan jaettuna kolmannen pelikauden aikana.

Kolmas pelikausi esittelee pelaajille uusitun Neo-Arcadian kaupungin. Pelikartan versio 2.0 tarjoaa tukkukaupalla yllätyksiä koko kaupungin leveydeltä. Uutena hack-työkaluna esitellään Firewall, joka luo pelaajan eteen suojakilven. Vaikka kilpi suojaa vihollisen tulitukselta, pelaaja tiimeineen voi ampua suojan läpi.

Uutena ominaisuutena nähdään myös 2D Hub Flow -käyttöliittymä, mikä mahdollistaa entistä nopeamman ja sujuvamman joukkue- ja varustehallinnan. Lisäksi pelikausi tuo kolme uutta pelimuotoa. Näitä ovat 60 pelaajan rankattu Crown Rush Squad, 60 pelaajan rankkaamaton Crown Rush Solo ja 12 pelaajan rankkaamaton Team Deathmatch, joka koostuu kahdesta kuuden joukkueen tiimistä.

Uusi pelikausi tuo mukanaan myös uusitut Battle Pass -vaihtoehdot täynnä keräilyesineitä. Kukin kolmesta eri vaihtoehdosta kattaa sata tasoa keräiltävää. Näitä ovat ilmainen Battle Pass, 950 pelikolikon hintainen Premium Battle Pass ja 2250 pelikolikon arvoinen Hyper Battle Pass. Jokainen näistä sisältää erilaisia aseskinejä, hahmoasuja ja muita kosmeettisia lisukkeita. Lisäksi aloitteleville pelaajille tulee myyntiin Prisma Security Pack -paketti 1000 pelikolikon hintaan ja 2875 pelikolikkoa maksava Season 3 Starter Pack -paketti. Bitcrown-pelikolikoita ansaitaan pelaamalla, jonka lisäksi pelikolikoita voi ostaa oikealla rahalla Ubisoftin omasta tai muista virallisista kauppapaikoista.

Shadow Rising -pelikausi käynnistyy 11. maaliskuuta. Itse peli on saatavilla - ja -konsoleille sekä :lle. Pelikonsoliversiot ovat yhteensopivia myös PlayStation 5- ja Xbox Series X ja S-konsolien kanssa.

Kommentoi

Maaliskuun PlayStation Plus -pelit paljastuivat etuajassa – tarjolla Final Fantasy 7 Remake ja Remnant from the Ashes Kommentit pois päältä artikkelissa Maaliskuun PlayStation Plus -pelit paljastuivat etuajassa – tarjolla Final Fantasy 7 Remake ja Remnant from the Ashes

Sony on vastikään julkistanut PlayStation Plus -tilaajille saapuvat maaliskuun -pelit. Nimikkeet ovat lunastettavissa ja pelattavissa niin kauan kuin PlayStation Plus -tilaus on aktiivisena.

Valikoiman johtotähtenä on kauan odotettu Final Fantasy VII Remake, jolle viime yönä julkistettiin PlayStation 5 -versio Intergrade-lisänimellä. Konsolivalmistajan blogijulkaisussa muistutetaan, että heidän viimeyönä tiedoittama ilmainen grafiikkapäivitys ei koske heitä, jotka omistavat vain PS Plussan kautta ladatun digitaalisen version Final Fantasy VII Remakesta.

Maaliskuun toisesta päivästä alkaen käyttäjät voivat myös ladata :lle Farpoint virtuaalitodellisuusräiskinnän sekä synkemmän kolmannen persoonan räiskinnän Remnant from the Ashesin.

PlayStation 5 -käyttäjät pääsevät tilauksensa kautta kokeilemaan tyylikästä Maquette-nimistä pulmailupeliä. Kyseinen nimike on saatavilla myös PlayStation 4:lle, mutta se ei kuulu tähän Plus-palvelun tarjoukseen.

Kommentoi