Räiskitäänpäs viholliset tyylikkääksi niin, että heilahtaa – arvostelussa Fashion Police Squad Kommentit pois päältä artikkelissa Räiskitäänpäs viholliset tyylikkääksi niin, että heilahtaa – arvostelussa Fashion Police Squad

Fashion Police Squad (Xbox Series X)

8 / 10
Hyvää Visuaalisesti- sekä graafisesti mahtava hatunnosto vanhoille kunnon FPS-retropeleille. Helposti omaksuttavat kontrollit. Äänimaailma. Huonoa Liian lyhyt, mutta uudelleenpeluuarvo on vahva. Ei moninpeliä, vielä?

Vuoden 2022 luovimmaksi indiepeliksikin nimetty Fashion Police Squad on viimein saapunut nyt myös konsoleille. Kyseessä on suomalaisen Mopeful Gamesin retrotyylinen räiskintäpeli, joka tarjoaa -saralle tällä kertaa jotain täysin uudenlaista. Pelin julkaisusta on vastannut englantilainen .

Fashion Police Squad on erikoisemmalla twistillä varusteltu first-person ”shooter”, jossa laukauksen kohti saava vastustajasi ei lainkaan tule satutetuksi. Ei, ei laisinkaan. Sen sijaan luodin kohti ottava ”pahis” saava ylleen tyylikkäämmän vaatetuksen, täten muuttuen kerrassaan komeammaksi kaveriksi! Muotipoliisilla tässä pelissä on ratkaisut jokaiseen muotirikokseen, joten valmistaudu myös vaihtamaan asettasi mahdollisimman usein.

Toimituksemme arviointi otti arvosteltavakseen kyseisen teoksen XBOX Series X-version. Kun tällaisen persoonallisen mahdollisuuden saa eteensä, kukapa siitä voisi kieltäytyä?

Kun Duke Nukem kohtaa Ru Paulin

Pelin päähahmona seikkailee muotipoliisien ylikonstaapeli Des. Des on suoran toiminnan tekijä, jota ei juurikaan pelota pistää tylsiä pukumiehiä ruotuun käyttäen vähän jykevämpääkin asevarustusta. Hän on mies, joka on itseasiassa valmistautunut jokaiseen mahdolliseen muotirikokseen mitä kaduilla vain vastaan tulee. Siksi hänellä onkin käytettävissään melkoinen arsenaali eri aseita, joita hän ei todellakaan pelkää käyttää saadakseen kadun kundien muodit kuntoon!

Ja kyllähän ne asusteet varsin asialliseksi muuttuukin, kunhan vain ”raakaa tulivoimaa” on valmis käyttämään tarpeekseen sillä vaaditulla tavalla. Siinäpäs onkin suoranaista iloa räiskiä pitkin katuja, kun porukkaa muuttuu tyylitajuisemmaksi. Peli ei onneksi kuitenkaan luota pelkkään helppoihin ”pikkupomojen”, vaan aika-ajoin kadulla tuleekin vastaan vähän isompaa herraa, eli viihdyttäviä ja hauskoja bossfightejäkin tarjoillaan pelaajalle tuon tuosta. Kuten genrelle uskollisesti kuuluukin.

Kun lähdetään tekemään kunniaa legendaarisille FPS-retropeleille, on tärkeä, että esikuvien peruskaavat osataan toteuttaa mahdollisimman tarkasti, ehkäpä jopa parantaenkin niitä. Tässä onkin onnistunut loistavasti. Oloni oli sikäli myös varsin nostalginen, kuin olisin palannut takaisin lapsuuteen Duke Nukem 3D:n pelimekaniikkojen äärelle. Ja hyvän huumorin ympäröivänä se fakta, että nyt ei tapetakaan satunnaisia örkkejä, ei juurikaan tuntunut missään. Porukkaa muodikkaaksi vaan, se koukuttaa herran vuonna 2023! Kontrollit ovat luonnolliset, eli erittäinkin onnistuneet. Homma siis sujuu jatkuvasti sulavasti eri komentojen, kuten aseidenkin vaihtamisten kanssa. Kontrollit ovat selkeät ja helposti omaksuttavat, eikä niiden kanssa juurikaan tarvitse ylimääräistä huolta kantaa.

Graafisesti Fashion Police Squad on onnistunut hatunnosto FPS-retropelien maailmaan. Visuaalisesti sitä voidaan luonnehtia myös varsin silmäkarkiksi etenkin värimaailmaltaan, mutta myöskin erittäin oivasti hatunnostosta vanhoille kunnon ”ysärijyystöille”. Audiopuolella homma on yhtä laadukkaasti toteutettu, kuin visuaalisellakin. Kliseet purevat, ja saivat allekirjoittaneenkin hymähtämään useamman kerran.

Valitettavasti Fashion Police Squad ei tarjoa pelaajalleen viihdettä kuin vain yhdeksi viikonlopuksi. Joten hauskuutta ei ole horisontissa kovinkaan pitkäksi ajaksi. Senkin vaatimattoman ajan se tarjoilee retroräiskintöjen- ja etenkin hyvän huumorin faneille pätevää ajanvietettä. Myönnän, että ennakkoluuloja kyllä löytyi taskun täydeltä. Mutta mitä tapahtuikaan jo tunnin pelisession jälkeen? Olin nauranut, viihtynyt ja halusin lisää. Joten tällaista lisää tulevaisuudessakin, kiitos!

Vielä loppuun Mopeful Gamesille pieni nöyrä pyyntö edelliseen viitaten. Voisitteko harkita joskus tekevänne vastaavan teoksen meistä rokkipoliiseistakin? Kysyntää varmastikin olisi.

Toinen iPhone-emulaattori poistui App Storesta – kehittäjä pelkäsi vaikeuksia Kommentit pois päältä artikkelissa Toinen iPhone-emulaattori poistui App Storesta – kehittäjä pelkäsi vaikeuksia

Muutaman päivän sisällä jo toinen -pelien emulaattori on poistunut App Storesta. Aiemmin tällä viikolla Game Boy -emulaattori nousi App Storen kärkeen ennen kuin Apple poisti sen tekijänoikeusrikkomusten vuoksi. Nyt toisen emulaattorin poistumisen takana on kuitenkin itse kehittäjä.

Bimmy Emulator oli, kuten nimestä voi päätellä, NES-emulaattori iPhoneille, iPadeille ja yhteensopiville Apple Silicon Maceille. Sovellus julkaistiin 0,99 dollarin hintaan, mutta se tehtiin myöhemmin ilmaiseksi ladattavaksi.

Muiden -pohjaisten emulaattorien tavoin Bimmy NES ei tullut valmiiksi pelien kanssa. Sen sijaan käyttäjien odotettiin hankkivan omat ROM-tiedostonsa ja lataavan ne emulaattoriin iOS Tiedostot -sovelluksen avulla.

Bimmy NES ei kuitenkaan ollut kauaa saatavilla, sillä kehittäjä Tom Salvo poisti sovelluksen nopeasti. Macin mukaan Salvo sanoi ”poistaneensa sovelluksen pelosta. Kukaan ei ottanut minuun yhteyttä.”

On oletettu, että tekijänoikeusrikkomusten pelon (kuten :n kohdalla) sijaan Salvoa huolestutti enemmän se, että NES-sanan käyttäminen sovelluksen nimessä saattaisi aiheuttaa ongelmia. Jäämme näkemään, julkaiseeko hän sovelluksen uudelleen uudella nimellä.

Lähde: TimeExtension

Vuoden 1982 klassinen Kippari-Kalle arcade vääntäytyi MSX2-muotoon Kommentit pois päältä artikkelissa Vuoden 1982 klassinen Kippari-Kalle arcade vääntäytyi MSX2-muotoon

Vuonna 1982 julkaisi suositun sarjakuvahahmo Kippari-Kalleen perustuvan pelin arcadena. Tämä tasohyppelypeli, jonka suunnittelivat Genyo Takeda ja Shigeru Miyamoto, antoi pinaattia rakastavalle merimiehelle Popeyelle tehtävänä napata useita esineitä, jotka hänen rakastettunsa Olive Oyl pudotti, samalla vältellen vihamielisen kiusaajan Bluton hyökkäyksiä.

Peli julkaistiin pian Donkey Kongin menestyksen jälkeen ja oli toinen arcade-hitti Nintendolle tuolloin. Joten oli väistämätöntä, että joukko kotikonsoli- ja tietokoneversioita seurasi perässä. Tämä sisälsi uusioversiot Atari 2600:lle, Atari 5200:lle, Intellivisionille, Colecovisionille, Magnavox Odyssey²:lle ja :lle, sekä Commodore 64:lle, Atari 8-biteille ja TI-99/4A:lle. Yksi laitteisto kuitenkin jäi tuolloin paitsioon, vaikka se oli erittäin suosittu Japanissa, nimittäin -tietokone.

Vuonna 2020 käyttäjä nimeltä Muffie korjasi tämän tilanteen julkaisemalla epävirallisen porttauksen pelistä MSX:lle, joka perustui Colecovision-version pohjalta. Mutta nyt näyttää siltä, että toinen henkilö nimeltä Wim yrittää tuoda tämän varhaisen Nintendon klassikon MSX2:lle ja näyttää pyrkivän tekemään uskollisemman versioinnin kyseisestä pelistä. Alla olevasta twiitistä näet materiaalia, mitä tuleman pitää!

Eikö twiitti näy? Katso se linkin takaa