Reacher-sarjan tähtinäyttelijä rakastaa stunttien tekemistä – “Otan mielelläni turpaan” Kommentit pois päältä artikkelissa Reacher-sarjan tähtinäyttelijä rakastaa stunttien tekemistä – “Otan mielelläni turpaan”

Reacher

Suureen kansainväliseen suosioon noussut -tähti Alan Ritchson on saanut vapauden tehdä itse osan sarjan näyttävistä stunteista – mutta mikä kylmäävä vaatimus tähtinäyttelijälle on asetettu, jotta hän saa luvan kanssa ottaa pataan kuvauksissa?

Prime Videon viiden suosituimman alkuperäissarjan joukkoon lukeutuva Reacher jatkuu perjantaina 15. joulukuuta. Räjähtävää toimintaa sisältävässä sarjassa pääosaa näyttelevä Alan Ritchson tekee suurimman osan omista stunttikohtauksistaan. Kakkoskauden kuvauksissa hänen tukenaan on ollut myös Hollywoodin parhaimmistoon kuuluva stunt-ammattilainen Ryan Tarran, joka on toiminut aiemmin muun muassa Jason Momoan (Aquaman, Dyyni, Justice League) stunt-näyttelijänä.

“Kysyin Jasonilta voisinko varastaa Ryanin häneltä, kun työskentelimme yhdessä Fast & Furious X:n parissa. Hän ystävällisesti antoi minun lainata Ryania Reacherin kuvauksiin, ja nyt en koskaan enää palauta häntä.”

hehkuttaa Alan Ritchson.

Stuntmiehistä huolimatta Ritchson haluaa laittaa kroppansa likoon aina kun se on mahdollista. Hän tekisi mielellään vaikka kaikki stuntit itse, jos vain tuotannon vakuutusasiantuntijat sen sallisivat. Hänelle annettu ohje on yksinkertainen mutta kylmäävä.

“Kuvauksissa on yksi sääntö, jonka mukaan minulla ei ole lupaa kuolla. Kunhan niin ei tapahdu, olen mukana stunteissa. Aikuisten oikeasti, oman filosofiani mukaista on antaa yleisölle vastinetta heidän rahoilleen ja ylittää heidän odotuksensa. Ja yleisö kyllä on riittävän fiksu huomatakseen, milloin näyttelijä vaihdetaan stunt-näyttelijään. Siksi otan mielelläni turpaan kerran tai jopa kahdesti, aina kun se on mahdollista.”

Ritchson kertoo.

Kuvauksissa paleltuminen oli lähellä ja lääkintähenkilö päivysti sekuntikellon kanssa

Reacher-sarjaa kuvattiin muun muassa talvisessa Torontossa, jonka jääkylmät sääolosuhteet haastoivat koko tuotantotiimin. Pääosaa näyttelevän Alan Ritchsonin suurin koetus kuvauksissa eivät olleet räjähtävät stuntit, vaan paleltumisen vaara ulkokohtausten aikana.

“Siellä oli niin kylmä, että mukanamme ollut lääkintähenkilö kulki ajastin kädessään ollessamme ulkona. Hän käynnisti kellon, kun lähdimme lämpölamppujen alta ja aloitimme kuvaamaan kohtausta. Hän sanoi, että kahdeksan minuutin kohdalla joudumme amputoimaan ruumiinjäseniä.”

Ritchson kertoo.

Ritchsonin mukaan vaativat kuvausolosuhteet yhdistivät tuotantotiimin ja saivat kaikki puhaltamaan yhteen hiileen haasteen edessä. Sadan hengen tuotantotiimin värjöttely pakkasessa ei näy päällepäin katsojalle, mutta se on vaatimus onnistuneelle kohtaukselle. Uusille kuvauksille tulevaisuudessa Ritchsonilla on kuitenkin vain yksi toive:

“Toivon, että kuvausaikataulut ajoittuvat ikuisesti kesään.”

Kakkoskausi perustuu 100 miljoonaa kappaletta myyneen kirjasarjan 11. osaan

Reacher-sarja perustuu brittikirjailija Lee Childin bestseller-kirjasarjaan, jota on myyty maailmanlaajuisesti jopa yli 100 miljoonaa kappaletta. Toinen kausi perustuu kirjasarjan 11. osaan, Bad Luck and Trouble.

Kauden tapahtumat käynnistyvät tilanteesta, jossa Yhdysvaltain armeijan sotilaspoliisin veteraanitutkija Jack Reacher vastaanottaa koodatun viestin, jossa kerrotaan, että hänen entisen 110. MP Special Investigations -yksikkönsä jäseniä on ryhdytty murhaamaan järjestelmällisesti.

Reacher aktivoituu ajelehtivasta elämäntyylistään ja tapaa kolme entistä tiimikaveriaan, joista hitsautuu murhatutkinnan ydinporukka. Joukkoon lukeutuvat Frances Neagley (Maria Sten), talous- ja kirjanpitoasiantintuntija Karla Dixon (Serinda Swan), jolle Reacher on jo pitkään ollut heikko kohta sekä nopeapuheinen ja impulsiivinen perheellinen mies David O'Donnell (Shaun Sipos). Yhdessä he alkavat yhdistelemään puuttuvia palasia mystisessä palapelissä, jossa panokset kasvavat jokaisessa käänteessä. Samalla herää kysymys siitä, kuka heidät on pettänyt ja kuka kuolee seuraavaksi.

Reacher-sarjan ovat tuottaneet Amazon Studios, Skydance Television ja Paramount Television Studios. Myös vastaavan tuottajan roolissa toimivan Lee Childin romaaneihin perustuvan sarjan on käsikirjoittanut Emmy-ehdokkuudella palkittu Nick Santora (Scorpion, Prison Break), joka toimii myös sarjan vastaavana tuottajana sekä showrunnerina. Santoran ja Childin lisäksi sarjan tuottajina toimivat Don Granger, Scott Sullivan ja Adam Higgs sekä David Ellison, Dana Goldberg ja Matt Thunell tuotantoyhtiö Skydance Televisionilta.

Reacher-sarjan kakkoskausi on katsottavissa -suoratoistopalvelussa 15. joulukuuta alkaen.

Emmy-palkittu hittisarja The Boys tekee paluun kesäkuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Emmy-palkittu hittisarja The Boys tekee paluun kesäkuussa

The Boys

Suoratoistopalvelu on paljastanut Emmy-palkitun -hittidraamasarjan neljännen kauden ensi-iltapäivän. Maailmanlaajuiseksi hitiksi noussut, rajoja rikkova draamasarja palaa Prime Videolle 13. kesäkuuta kolmen tajunnanräjäyttävän jakson voimin. Ensi-illan jälkeen uusia jaksoja julkaistaan viikoittain, ja kausi huipentuu eeppiseen finaalijaksoon 18. heinäkuuta. Kahdeksan jakson tuotantokausi julkaistaan yksinomaan Prime Videossa yli 240 maassa ja alueella maailmanlaajuisesti.

Neljännen kauden alkaessa maailma on edelleen sekasorron partaalla. Victoria Neuman on lähempänä Oval Officea kuin koskaan, mutta samalla tukevasti Homelanderin talutusnuorassa. Butcher, jolla on vain joitakin kuukausia elinaikaa, on menettänyt Beccan pojan sekä paikkansa The Boys -ryhmän johtajana, sillä muut jäsenet ovat kyllästyneitä hänen valheisiinsa. Koska panokset ovat nyt korkeammat kuin koskaan, heidän on löydettävä uusi tapa työskennellä yhdessä ja pelastaa maailma ennen kuin on liian myöhäistä.

The Boysin neljännen kauden päärooleissa nähdään tähtinäyttelijät Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Jessie T. Usher, Laz Alonso, Chace Crawford, Tomer Capone, Karen Fukuhara, Colby Minifie, Claudia Doumit ja Cameron Crovetti. Neljännellä kaudella nähdään myös näyttelijät Susan Heyward, Valorie Curry ja Jeffrey Dean Morgan.

TV-sovitus pohjautuu The New York Timesin bestseller-sarjakuvaan, jonka luojat, Garth Ennis ja Darick Robertson, toimivat myös sarjan vastaavina tuottajina. Ohjauksesta on vastuussa vastaava tuottaja Eric Kripke, joka toimii myös sarjan showrunnerina. Sarjan muita tuottajia ovat Seth Rogen, Evan Goldberg, James Weaver, Neal H. Moritz, Pavun Shetty, Phil Sgriccia, Michaela Starr, Paul Grellong, David Reed, Meredith Glynn, Judalina Neira, Ken F. Levin ja Jason Netter. The Boysin tuotannosta vastaavat Amazon MGM Studios, Sony Pictures Television, Kripke Enterprises, Original Film ja Point Gray Pictures.

The Boys -sarjan neljäs kausi käynnistyy Prime Videolla kesäkuun 13. päivä.

Twisted Metal -sarja, joka perustuu suosittuun pelisarjaan, saa ensi-iltansa Prime Videolla perjantaina Kommentit pois päältä artikkelissa Twisted Metal -sarja, joka perustuu suosittuun pelisarjaan, saa ensi-iltansa Prime Videolla perjantaina

Ikoniseen videopelisarjaan perustuva -sarja saa ensi-iltansa Prime Videolla perjantaina 19. tammikuuta. 

Kieroa huumoria ja rajua toimintaa sulavasti yhdistelevää sarjaa tähdittää Hollywood-tähti Anthony Mackie, joka nähdään introvertin John Doen roolissa. Tarina sijoittuu post-apokalyptiseen maailmaan, jossa yhteiskunnan ulkopuolella erakkona elävälle Doelle tarjotaan mahdollisuutta parempaan elämään, mutta se edellyttää salaperäisen paketin onnistunutta toimittamista halki maailmanlopun jälkeisen autiomaan. Matkan aikana hänen tiensä kohtaa näyttelijä Stephanie Beatrizin esittämän Quietin kanssa. Twisted Metal -sarjasovitus on saanut inpiraationsa ikonisesta pelisarjasta, jonka ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 1995.

Sarjasovituksen ensi-ilta toimii käynnistyslaukauksena Prime Videon videopeleihin perustuville sarjatuotannoille vuonna 2024. Näiden joukossa on myös yksi vuoden odotetuimmista sarjoista, – jonka ensi-ilta on Prime Videossa 12. huhtikuuta.

Sarjojen teaser-trailerin voit katsoa alta: