Red Dead Redemptionia käytetään yhdysvaltalaiskoulussa opetusvälineenä historian tunneilla Kommentit pois päältä artikkelissa Red Dead Redemptionia käytetään yhdysvaltalaiskoulussa opetusvälineenä historian tunneilla

Videopelien käyttämistä opetusmateriaalina tapahtuu silloin tällöin muillakin oppitunneilla kuin niillä, joissa keskitytään nimen omaan peleihin. Yhdysvalloista kantautuu uutisia opettaja Tore Olssonista, joka on päättänyt käyttää suosittua Red Dead Redemption -pelisarjaa opetusvälineenä historian tunneilla.

Kurssillaan ”Red Dead America” tutustutaan vuosien 1899-1911 historiaan käyttämällä hyödyksi ensimmäistä Red Dead Redemption -peliä sekä sen jatko-osaa. Vaikka Olsson tiedostaakin, että niistä löytyy paljon sellaista, mikä ei pidä paikkaansa historiallisesti, voi niitä käyttää ponnahdusalustoina toden tutkimiseen.

Joitakin aiheita, joihin kurssilla perehdytään pelien näkökulmasta, ovat esimerkiksi rasismi, rautateiden rakennus, kolonialismi, Yhdysvaltojen kasvu vuonna 1898 sekä Meksikon vallankumous.

Kommentoi

Näin upealta GTA Vice City ja San Andreas näyttävät Unreal 5 -pelimoottorilla – katso videot Kommentit pois päältä artikkelissa Näin upealta GTA Vice City ja San Andreas näyttävät Unreal 5 -pelimoottorilla – katso videot

GTA Vice City x Unreal Engine 5

Viime aikoina ollaan nähty useita videoita suosituista peleistä, miltä ne näyttäisivät modernilla Engine 5 -pelimoottorilla luotuina. Videoita ollaan saatu mm. Portal, Cyberpunk 2077, Halo sekä Fallout -peleistä, jos ne olisi luotu kyseisellä pelimoottorilla.

Nyt vuorossa on vuoden 2002 ja vuoden 2004 Grand Theft Auto: San Andreas -peli, joista on luotu modernisoidut versiot Engine 5 -pelimoottorilla.

Videon taustalla on 3D artisti, modaaja sekä tubettaja TeaserPlay, joka on luonut samanlaisia tekeleitä myös Assassin’s Creed ja Silent Hill -peleistä.

Kyseiset pelit saivat uudelleenjulkaisun viime vuoden lopulla Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition -pakettina, johon kuului myös Grand Theft Auto III -peli. Kyseinen julkaisu sai osakseen paljon kritiikkiä pelien huonosta laadusta ja erikoisista grafiikkaratkaisuista.

Games on parhaillaan kehittämässä seuraavaa Grand Theft Auto VI -peliä.

Kommentoi

Tältä seuraava Fallout -peli voisi näyttää Unreal 5 -pelimoottorilla Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä seuraava Fallout -peli voisi näyttää Unreal 5 -pelimoottorilla

Fallout (Unreal Engine 5)

Hiljattain ilmestyneen Engine 5 -pelimoottorin avulla on luotu jo useita eri näkemyksiä tulevaisuuden peleistä. Videoita ollaan saatu mm. Portal, Cyberpunk 2077 ja Halo -peleistä, jos ne olisi luotu kyseisellä pelimoottorilla.

Nyt vuorossa on Fallout -pelisarja, josta innokkaat fanit ovat luoneet uuden pelimoottorin avulla näkemyksen miltä tuleva Fallout 5 -peli saattaisi näyttää.

Videolla nähdään erilaisia pätkiä, joissa nähdään ikonisia Fallout -aiheisia elementtejä kuten Power Armour -kypärä sekä Pip-Boy.

Videon taustalla on Enfant Terrible -kanava, joka on keskittynyt suosittuja pelejä modernisoiviin videoihin. Aiemmin kanavalla on nähty mm. BioShock ja Red Dead Redemption -uusintovideoita.

Virallista Fallout 5 -peliä ei olla saamassa ihan hetkeen, sillä työstää parhaillaan scifiroolipeliä Starfield, joka viivästyi hiljattain ensi vuoden puolelle. Sen jälkeen vuorossa on seuraava The Elder Scrolls -peli.

Kommentoi