Resident Evil -pelisarja täyttää tänään 25 vuotta Kommentit pois päältä artikkelissa Resident Evil -pelisarja täyttää tänään 25 vuotta

Resident Evil

PAN Vision Finlandin jakelema ja Capcomin julkaisema -kauhupeli juhlistaa -pelisarjan juhlavuotta kaikkien aikojen kauhukokemuksella.

Capcomin luoma ja kokonaisen tyylilajin määritellyt Resident Evil -pelisarja täyttää tänään 25 vuotta. Selviytymiskauhun äitinä tunnettu pelisarja on kauhistuttanut ja viihdyttänyt pelaajia vuosien saatossa sekä usean pelin että monen elokuvan voimin. Pelisarjaa onkin myyty neljännesvuosisataisen uransa aikana yli 107 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Pelisarjan myötä monet sen päähahmoista ovat nousseet ikonisiksi sankareiksi ja sankarittareiksi merkittävänä sukupolvikokemuksena.

Pelisarjan uusin julkaisu, Resident Evil Village, juhlistaa pitkää uraa entistä upeampana kauhukokemuksena ensi toukokuussa. Pelin julkaisua edeltää Capcomin digitaalinen Resident Evil Showcase -tapahtuma, jossa paljastetaan uusia yksityiskohtia tulevasta pelistä. Lisäksi tapahtumassa tuodaan esille pelisarjan juhlavuoden tapahtumia. Resident Evil Showcase -tapahtuman päivämäärä julkistetaan myöhemmin.

Yksi juhlavuoden merkittävistä julkistuksista on Resident Evil Re:Verse -moninpelikokemus. Se tuo mukanaan pelisarjan kuuluisat sankarihahmot ja hirviömäiset bioaseet. Pelissä pelaajat aloittavat toisiaan metsästävinä ihmishahmoina ja keräävät virusnäytteitä pelikartalta. Nujerretut ihmishahmot palaavat peliin bioasehirvityksinä kostaakseen kohtalonsa ihmisille. Mitä enemmän virusnäytteitä pelihahmo on kerännyt, sen rajumpi muodonmuutos on luvassa. Tämä osaltaan luo taktisen ulottuvuuden pelaajien väliselle selviytymistaistelulle. Resident Evil Re:Verse on ilmainen kaikille Resident Evil Village -pelin ostajille.

Resident Evil Re:Verse -moninpelin avoin beetatesti alkaa 8. huhtikuuta kello 9.00 Suomen aikaa ja loppuu 12. huhtikuuta kello 8:59. Beetatesti on voimassa PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleilla sekä PC:llä. Pelin aiempaan suljettuun beetatestiin osallistuneet voivat pelata peliä beetatestiversion päivitetyllä versiolla. Uusien pelaajien ladattavaksi avoin beetaversio tulee 5. huhtikuuta alkaen. Osallistujilta vaaditaan rekisteröity ID -tunnus.

Resident Evil Village on ennakkotilattavissa perusversiona ja keräilijänversiona. Keräilijänversio sisältää pelin lisäksi digitaalisen Trauma Pack -laajennuksen, joka täydentää peliä muun muassa ainutlaatuisin asein, tallennuspistejärjestelmällä ja lisävaikeustasoilla. Lisäksi pakettiin sisältyy ikonisen Chris Redfieldin koristepatsas, SteelBook-pelikotelo, pelin kylän kangaskartta ja A4-kokoinen juliste. Resident Evil Village tukee myös pelin päivittämistä PlayStation 4 -pelikonsolilta PlayStation 5 -pelikonsolille sekä päivittämistä Xbox One -versiosta Xbox Series X ja S -konsolille.

Resident Evil Village jatkaa -pelin tapahtumista Ethan Wintersin tarinalla pahaenteisessä kyläympäristössä. Luvassa on pelisarjalle ominaista sykettä kohottavaa ja hiuksia nostattavaa selviytymiskauhua sekä jännittäviä toimintaosuuksia. Pelin vastustajat tarjoavat hyytävän kammottavia kauhunhetkiä sykähdyttävissä kohtauksissa. Peli lupaakin fanien rakastamaa Resident Evil -toimintaa oikeanlaisella kauhistuttavalla tavalla. Pelaaja kohtaa useita erilaisia uhkia, kuten nopealiikkeisiä ja alati häntä väijyviä olentoja sekä omintakeisen Lady Dimitrescun salaperäiset tyttäret, jotka voivat halutessaan muuntua hyönteisparviksi. Jokaisella pelin moninaisista vihollisista on omat taistelutyylinsä, joten pelaajan pitää oppia sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin ja vihollisiin. On hyvä tietää, milloin on hyvä hetki taistella ja milloin paeta.

Resident Evil Village julkaistaan sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X ja S- sekä Xbox One -konsoleille että PC:lle 7. toukokuuta 2021. Peli on ilmaiseksi päivitettävissä PlayStation 4 -versiosta PlayStation 5 -versioksi ja tukee Smart Delivery -tekniikkaa Xbox Series X ja S- sekä Xbox One -konsoleilla. Näin käytössä on aina pelin uusin ja paras versio käytössä olevan Xbox-pelikonsolin mukaisesti.

Dragon’s Dogma II -pelin hahmoluokkiin ja taisteluihin perehdytään uudella videolla Kommentit pois päältä artikkelissa Dragon’s Dogma II -pelin hahmoluokkiin ja taisteluihin perehdytään uudella videolla

Dragon's Dogma 2

PAN Vision Finlandin jakelema ja Capcomin julkaisema Dragon's Dogma II -toimintapeli sai laajamittaisen esittelyn Tokyo Game Show 2023 -pelitapahtumassa.

Dragon's Dogma 2 -toimintaroolipeli on kauan odotettua jatkoa sen kulttimainetta nauttineelle edeltäjälleen. Capcomin omassa Tokyo Game Show -lähetyksessä tutustuttiin pelin hahmoluokkiin, pelattavuuteen, hirviöihin ja vastaan tuleviin sivuhahmoihin kattavalla esittelyvideolla. Pelin ohjaaja Hideaki Itsuno juonsi lähetystä tapahtumien edetessä, joka antaakin hyvin kokonaisvaltaisen kuvan hahmoluokkakohtaisista eroista sekä näiden taistelutyylistä. Lisäksi esityksessä käytiin läpi pelin ainutlaatuista ja tekoälyohjattua pawn-mekaniikkaa.

Tarinavetoinen Dragon's Dogma 2 on fantasiaroolipeli, jossa pelaaja on voimallinen Arisen-hahmo. Kumppaninaan hänellä on kolme tekoälyohjattua apuria eli pawnia. Näistä yksi voi olla pelaajan itsensä räätälöimä kätyri, kun taas kaksi muista apulaista voidaan värvätä joko muilta pelaajilta tai pelimaailman asukeista. Ennen tehtävään lähtemistä pelaajan tehtävä on koostaa oma ryhmässä saatavilla olevista apulaisista. Tällöin on hyvä miettiä ryhmän tasapainoa, jotta eri heikkoudet ja vahvuudet täydentävät toinen toisiaan, eikä pelaaja jää alakynteen liian yksipuolisen osaamisen takia.

Hahmot jakaantuvat neljään eri pääluokkaan, joista jokaisella on merkittävät eronsa toistensa kanssa erityisesti taisteluissa. Näitä ovat raskaasti panssaroitu lähitaistelija, etäältä vihollisia vahingoittava jousiampuja, sulavaliikkeinen varas ja taikuudella varustautunut velho. Pelaaja tai hänen apurinsa eivät ole kuitenkaan sidottuja yhteen tiettyyn hahmoluokkaan loppupelinsä ajan, vaan näitä voidaan vaihtaa pelimaailman kiltarakennuksissa.

Ohjaaja Itsuno esitteli pääluokkien ohella myös kaksi vain pelaajalla käytössään olevaa hahmoluokkaa. Näitä ovat taikanuolia ampuva loitsija ja mystistä kaksoiskeihästä käyttävä keihästaistelija. Näiden ominaisuudet eroavat perushahmoluokista ja pawn-hahmoista juuri taikuutensa osalta.

Pelimaailma on jaettu kahteen eri valtioon; vehreään ja ihmisten hallitsemaan Vermundiin sekä kanjonien ja raunioiden täplittämään Battahliin. Näiden kaupungeissa vieraillessaan pelaajahahmo pääsee tapaamaan kauppiaita, sotilaita ja muita kansalaisia. Näiltä kuullaan juoruja ja saadaan tehtäviä, jonka lisäksi pelaaja pääsee myös käymään kauppaa esineistä ja tarvikkeista. Jokaisella hahmolla on myös omat motiivinsa ja tavoitteensa, ja nämä saattavatkin lähestyä Arisen-hahmoa tehtävä mielessään.

Kaupunkien väliset matkat saattavat sujua leppoisasti kärryillä matkaten, mutta yhtäältä matkanteko saattaa keskeytyä hirviöiden hyökkäysteen. Näitä saattaa ilmestyä niin piilopaikoista kuin ilmasta tai myös maan alta. Varuillaan oleminen onkin aina hyväksi, sillä jännittävät taistelut vievät helposti huolimattoman seikkailijan mennessään.

Pelattavuutta, hahmoluokkia ja taisteluita esittelevän videon voi katsoa osoitteessa .

Dragon's Dogma II:n julkaisuaika vahvistetaan myöhemmin. Peli julkaistaan sekä , ja S- konsoleille sekä :lle. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Resident Evil 4 sai tänään uuden Separate Ways -lisäosan Kommentit pois päältä artikkelissa Resident Evil 4 sai tänään uuden Separate Ways -lisäosan

Resident Evil 4

Tänään julkaistu Separate Ways -pelilaajennus tuo uuden tarinallisen kulman -kauhupelin tapahtumiin. Siinä syvennytään synkkiin ja kauhupitoisiin hetkiin Ada Wongin saappaissa. Samalla tarina kuitenkin risteää myös alkuperäisen pelin keskushahmon, sankari Leon S. Kennedyn kanssa.

Samalla Separate Ways esittelee hienoisia uudistuksia ja muutoksia pelimekaniikkaan, mikä osaltaan tekee sivuseikkailusta uudenlaisen ja raikkaan kokemuksen. Selviytymiskauhu ja kuumottava jännitys ovat kuitenkin vahvasti läsnä myös pelilaajennuksessa, joten luvassa on toisaalta myös tuttua herkkua pelisarjan faneille.

Oman seikkailutarinan ohella 4 saa myös odotetun Mercenaries-pelitilansa. Se tuo pääpelistä poikkeavia haastekokemuksia kaikkien pelaajien iloksi. Mercenaries-tilassa pelattavista hahmoista ovat mukana myös sekä Ada Wong että hänen pahamaineinen työnantajansa, Albert Wesker.

Uudet lisäykset kruunaa pelin alkuperäismusiikki, joka on nyt saatavilla useimmissa musiikin suoratoistopalveluissa. Mukana on peräti 80 musiikkikappaletta tunnelmoivaa musisointia pelin eri vaiheista.

Resident Evil 4 -pelin uusversio on saatavilla nyt , , ja S sekä -pelikonsoleille että :lle. Pelin -versio julkaistaan myöhemmin tulevana talvena. Pelin ikäraja on PEGI 18.