Riot Games sopi sukupuolisyrjintä ryhmäkanteen – maksaa 10 miljoonaa dollaria korvauksia Kommentit pois päältä artikkelissa Riot Games sopi sukupuolisyrjintä ryhmäkanteen – maksaa 10 miljoonaa dollaria korvauksia

Riot Games

Parhaiten -pelien kehittäjänä tunnettu on päässyt sovintoon sukupuolisyrjintä ryhmäkanteessa. Yritys tulee maksamaan korvauksia kaikille naispuolisille työntekijöille, jotka ovat työskennelleet firmassa vuodesta 2014 lähtien. Korvaussumma on yhteensä 10 miljoonaa dollaria ja se tullaan jakamaan yhteensä n. 1000 työntekijälle.

Oikeusjuttu sai alkunsa vuonna 2018 kun yrityksessä vallitseva seksistinen naisia syrjivä kulttuuri tuli julki. Yritys on sittemmin yrittänyt kitkeä kyseisen laista toimintaa, mutta kyseinen oikeusjuttu on vain yksi monesta joita firmaa vastaan on tehty. Riot yritti taannoin estää kahta vastaavaa kannetta, vedoten kyseisten työntekijöiden sopimuksiin.

League of Legends -fanit hämillään Faker-tribuuttikokoelman hinnasta Kommentit pois päältä artikkelissa League of Legends -fanit hämillään Faker-tribuuttikokoelman hinnasta

Ahri, League of Legends

-pelaajat hierovat silmiään uuden bundlen hinnan takia, joka on huimat 450 dollaria eli noin 410 euroa.

Nipun sisältö on teemautettu legendaarisen pelaajan Lee ”” Sang-hyeokin ympärille, ja se julkaistiin samalla kun uutisoitiin Fakerin päässeen Riot Gamesin Hall of Legendsiin. Julkaisussaan Riot kertoo tehneensä yhteistyötä esports-legendan kanssa juhlistamassa hänen uraansa tapahtumapassilla. Juhlallisuuksiin kuuluu kolme uutta -kokoelmaa, joiden hinnat ovat saaneet pelaajat äimistymään.

Kukin paketti on kalliimpi kuin edellinen. Halvin on Risen Legend Collection, joka maksaa 5430 RP:tä eli noin 40 euroa. Siihin sisältyy Pass, Takedown Counter Taunt -liike, ikoni, emote, banneri sekä Ahri ainutlaatuisella oranssinpunavalkoisella skinillä. Seuraavaksi kallein on Immortalized Legend Collection, joka maksaa 32430 RP:tä eli noin 250 euroa. Se sisältää kaiken Risen Collectionista sekä valikoiman eksklusiivisia skinejä, finisher-liikkeitä, Immortalized Ahri -skinin ja paljon muuta.

Faker, League of Legends

Kallein on Signature Immortalized Legend Collection, joka maksaa 59260 RP:tä eli noin 450 euroa. Siihin sisältyy Immortalized Collectionin sisältö sekä ”Final Boss Faker” -titteli, Faker-teemainen erikoisliike ja rakennusviimeistelyliike, eksklusiivinen reunus, banneri, 100 tapahtumatasoa ja paljon muuta. Sisältöä on runsaasti, mutta myös hinta on poikkeuksellisen korkea. Ei siis ole ihme, että pelaajat ovat kommentoineet hinnoittelua rajusti, eritoten koska Faker itse ei käytä skinejä pelatessaan.

”On hullua, että Faker, joka tunnetaan anteliaisuudestaan ja vuosien varrella pienentämästään palkasta Koreassa pysymistä varten, yhdistetään nyt näihin hullun kalliisiin paketteihin, joissa perusskiniä ei voi edes muuntaa”, sanoi eräs Reddit-käyttäjä. ”Katselin kahta ”valas” pakettia ja odotin niiden sisältävän oikean Ahri-patsaan, mutta ne sisälsivät vain muutaman finisher-liikkeen ja erikoisemoten. Aivan älytöntä.”

”Luulin ensin, että 59 000 RP on typo”, sanoi toinen Reddit-käyttäjä.

Riot Games puolustaa hinnoittelua sivustollaan julkaistussa FAQ-osiossa:

Hall of Legends, League of Legends

”Olipa sitten uusi fani, pitkäaikainen diehard-fani tai haluat vain liittyä juhlintaan, pidimme tärkeänä, että jokaiselle löytyy jotakin – kaikille – kun juhlistamme ensimmäistä Hall of Legends -jäsentämme. Satunnaisille faneille tarjoamme tähän mennessä joitain parhaista paketeistamme.

Hall of Legends Pass sisältää useita skinejä (mukaan lukien Risen Legend LeBlanc), emoteja ja muuta, kun taas Risen Legend Collection tarjoaa uuden Risen Legend Ahri -skinin keräilijöille.

Ne, jotka haluavat näyttää fanitustaan, voivat valita Immortalized Legend Collectionin ja Signature Immortalized Legend Collectionin, jotka sisältävät vaikuttavia lisäyksiä, kuten kehittyvän Immortalized Legend Ahri -skinin. Vaikka nämä versiot ovat kalliimpia, ne on tarkoitettu erityisen muistoisiksi, ja niissä on ennennäkemättömiä ominaisuuksia, joita emme malta odottaa näkevämme Summoner's Riftillä.”

Kokoelmat saapuvat osana League of Legendsin Hall of Legends -tapahtumaa. Tapahtumaa pelataan 12. kesäkuuta – 8. heinäkuuta välisenä aikana, eikä ole varmaa, julkaistaanko kokoelmaa uudelleen tulevaisuudessa. Lisää Hall of Legends -tapahtumia on suunniteltu juhlistamaan yhteisön muita tähtipelaajia vuosittain.

Lähde: IGN

Warcraft-kehittäjä avoin uusille elokuville – toivoo yhteistyötä kokeneiden ohjaajien kanssa Kommentit pois päältä artikkelissa Warcraft-kehittäjä avoin uusille elokuville – toivoo yhteistyötä kokeneiden ohjaajien kanssa

Vaikka -jatko-osa saattaisi olla kiinnostava, ei ole kiinnostunut muuttumaan elokuvastudioksi, kertoo pelikehittäjä John Hight.

Haastattelussa IGN:lle, Hight painotti Blizzardin keskittymistä peleihin ja heidän haluaan tehdä yhteistyötä kokeneiden elokuvantekijöiden kanssa tulevia Warcraft-elokuvia varten.

”Me teemme pelejä, ja mielestäni pelit ovat aina ydinalueemme”, Hight selitti.

Hän uskoo, että yhteistyö kokeneiden tekijöiden kanssa olisi tehokkaampaa kuin Blizzardin oma elokuvatuotanto. High kuitenkin korostaa oikeiden kumppaneiden löytämisen tärkeyttä, jotka jakavat Blizzardin intohimon laatuun ja ymmärtävät Warcraft-universumin.