Robin Hood -seikkailu, jota ei kannata ottaa liian tosissaan – arvostelussa Gangs Of Sherwood Kommentit pois päältä artikkelissa Robin Hood -seikkailu, jota ei kannata ottaa liian tosissaan – arvostelussa Gangs Of Sherwood

Gangs of Sherwood

Jos tarvitset sankarin, joka osaa käsitellä jousipyssyä paremmin kuin Errorin toimittaja PS5-ohjainta, samalla kun johtaa joukkoaan kuin kuningas ja jakaa samalla rakkautta köyhille niin, että kaikkia naurattaa, niin tässäpä Robin Hood. Tämä legendaarinen jousimies ei ole vain tyyppi, joka varastaa varkaat, vaan hän on myös arvion alla olleen -toimintapelin pääroolissa.

Pelissä pääset kokeilemaan Robinin rohkeutta ja nopeutta sekä hänelle tyypillistä kädenjälkeä. Taktisessa pelissä jokainen Sherwoodin sankari hoitaa oman erityisen roolinsa seikkailuissa ja rytmikkäissä tappeluissa. Voit pelata yksin, antaen tekoälyn hoitaa muut hahmot, tai sitten voit kutsua paikalle kolme kaveriasi, joista jokainen ohjaa yhtä sankaria.

Gangs of Sherwood ei ole perinteinen Robin Hood -tarina, sillä tässä pelissä maailma on saanut teknologisen potkun taianomaisen kiven voimasta. Keski-ajan maailmaan on ilmestynyt kaikenlaista kivaa tekniikkaa, kuten lentäviä vehkeitä ja tehokkaita tykkejä. Tämä ainutlaatuinen näkemys tarjoaa raikkaan otteen toiminnantäyteiselle pelille, jossa Sherwoodin seriffi ja hänen banderollinsa aiheuttavat päänvaivaa Robin Hoodille ja hänen seuralaisilleen. Ja sehän on tietysti pelkkää iloa meille kaikille.

Gangs of Sherwood

Peli perustuu 1400-luvun legendaan Robin Hoodista, joka taistelee pahaa Nottinghamin seriffiä vastaan. Tarina on päivitetty tähän päivään ja maustettu hienosti erilaisilla tiede- ja fantasiaelementeillä, tuoden pelimaailmaan raikasta ilmettä. Hahmot ovat monipuolisia, ja aseistus on saanut modernin kierteen.

Aluksi pelasimme silmät pyöreinä, miettien, onko legenda nyt oikeasti saatu heräämään henkiin vai oliko tämä vain iso moka. Onneksi tarinaan on tuotu maustetta fantasia- ja sciencepunk-elementeillä, joka tekee seikkailusta kiinnostavan. Yksinpeli kuljettaa tarinaa sujuvasti, eikä bugeista ole tietoakaan.

Pelissä etenet saadessasi uusia taitoja ja päivittäessäsi aseitasi kerätyllä kullalla. Alussa homma vaikuttaa helpolta, mutta onneksi vaikeustaso kasvaa pelin edetessä. Yksinpelin tehtävät ovat sopivan lyhyitä, joten voit yrittää uudelleen niin monta kertaa kuin tarvitset.

Vaikka peli ei loista grafiikoissaan ihan A-luokan suoritustasolla, se tarjoaa toimivan kuvan 1400-luvun maailmasta uusine teknologioineen. Taistelu näyttää hyvältä, ja välianimaatiot pitävät pelaajan mielenkiinnon yllä. Efektit toimivat hyvin, henkilöiden äänet ja dialogi ovat viihdyttäviä. Taustamusiikki sopii peliin täydellisesti luoden tunnelmaa ilman, että se häiritsee pelaamista.

Gangs of Sherwood sopii erinomaisesti toimintapelin ystäville, tarjoten sopivasti haastetta ja viihdyttävän tarinan. Ainakin niille, jotka eivät ole vielä väsyneet actionin peruskauraan. Mitään maata mullistavaa se ei tarjoa, mutta sopivalla hintalapulla varustettuna tulevaisuudessa, Gangs Of Sherwood tarjoaa hupaisaa ajanviihdettä, kunhan sitä ei yritä ottaa liian tosissaan.

Arvostelu: Heikki Nygård

Gangs Of Sherwood (PS5)

8 / 10
Hyvää Omalaatuinen tarina. Scifi elementit. Tunnelma & hahmot. Huonoa Yksinpeli toistaa liikaa itseään. Yhteenveto Gangs of Sherwood sopii erinomaisesti toimintapelin ystäville, tarjoten sopivasti haastetta ja viihdyttävän tarinan. Ainakin niille, jotka eivät ole vielä väsyneet actionin peruskauraan. Mitään maata mullistavaa se ei tarjoa, mutta sopivalla hintalapulla varustettuna tulevaisuudessa, Gangs Of Sherwood tarjoaa hupaisaa ajanviihdettä, kunhan sitä ei yritä ottaa liian tosissaan.