Samsung Galaxy Ring saapuu elokuussa – Oura ja Samsung käyvät asiasta käräjiä Kommentit pois päältä artikkelissa Samsung Galaxy Ring saapuu elokuussa – Oura ja Samsung käyvät asiasta käräjiä

Galaxy Ringin julkaisupäivämäärä on paljastunut oikeudenkäynnin ansiosta.

Samsung haastoi Healthin, älykkäiden sormusten valmistajan, oikeuteen estääkseen Ouraa nostamasta patenttikannetta Galaxy Ringiä vastaan. Samsung syyttää Ouraa muiden älysormusvalmistajien haastamisesta patenteilla ja haluaa Yhdysvaltain käräjänoikeuden toteavan, että mahdolliset väitteet koskevat ”ominaisuuksia, jotka ovat yhteisiä lähes kaikille älysormuksille”.

Oikeudenkäynnissä on mielenkiintoisempi yksityiskohta kuin teknologiaväitteet: Samsung paljastaa myös milloin se aikoo julkaista Galaxy Ringin, joka esiteltiin alkuvuonna Galaxy Unpacked -tapahtumassa. Kannetta mukaan Samsung odottaa myyvänsä Galaxy Ringin Yhdysvalloissa ”elokuussa tai sen tienoilla”.

Odotettavissa on lisää tietoa Galaxy Ringistä ja vahvistus julkaisupäivämäärästä Samsungin seuraavassa Galaxy Unpacked -tapahtumassa, jonka huhutun mukaan järjestetään kesällä. Jos heinäkuun 10. päivän huhuttu päivämäärä pitää paikkansa, elokuinen julkaisupäivämäärä sopisi hyvin aikatauluun.

on älysormus, joka seuraa käyttäjän terveyttä ja hyvinvointia. Samsung on jo esitellyt Vitality Score -ominaisuuden, joka mittaa käyttäjän palautumisastetta. Odotamme sormuksen sisältävän myös sykkeenmittauksen sekä mahdollisesti verenpaineen mittauksen ja eteisvärinän tunnistuksen, jos Samsung saa niille viranomaisluvat.

Samsung ei ole vihjaillut hinnasta, mutta kilpailevien laitteiden hintojen perusteella odotamme hinnan olevan noin 300 dollarin luokkaa.

Oura Ring hallitsee tällä hetkellä älysormusmarkkinoita, ja Oura todennäköisesti haluaa pitää tilanteen näin. Siksi Oura ja Samsung saattavat joutua taistelemaan oikeudessa siitä, kumpi älysormus saa käyttäjien suosiot.

Tutkimus: Suomalainen luopuisi ennemmin uunista kuin televisiosta Kommentit pois päältä artikkelissa Tutkimus: Suomalainen luopuisi ennemmin uunista kuin televisiosta

TV

Televisio on suomalaisille yksi kodin tärkeimmistä laitteista. Jopa 44 prosenttia vastaajista kertoo, että kodin elektroniikkalaitteista vaikeinta olisi luopua televisiosta. 55 prosenttia myös pitää televisiota kotona päällä ilman aktiivista katsomista. Vastaavasti vain joka kolmas suomalainen (31 %) pitää uunia välttämättömämpänä kuin televisiota tai jotakin muuta kodin elektroniikkalaitetta. 

Nuorille puhelin on televisiota tärkeämpi

Vanhemmalle ikäluokalle televisio vaikuttaisi olevan uutta sukupolvea tärkeämpi. 55–64-vuotiaista vastaajista 53 prosenttia kokisi vaikeaksi televisiosta luopumisen, kun taas 18–24-vuotiaista vastaava osuus on 38 prosenttia. Lisäksi 55–64-vuotiaista 60 prosenttia kertoo pitävänsä televisiota päällä ilman aktiivista katsomista, 18–24-vuotiaista näin vastaa vain 45 prosenttia. Nuoremmalle sukupolvelle tärkeämpi laite onkin puhelin, jota yli puolet (51 %) 18–24-vuotiaista vastaajista kertoo käyttävänsä taustalla ilman aktiivista kuuntelua / katselua. 

“Suomalaiset ovat uskollista televisiokansaa, ja tämä heijastuu hyvin kyselyn tuloksista. Nuorempi sukupolvi kuitenkin katsoo nykyisin valtaosan sisällöistään puhelimesta. Puhelin on tietysti aina näppärästi sormien ulottuvilla, mutta suurempi -ruutu sen sijaan mahdollistaa mukaansatempaavamman viihde- ja katselukokemuksen. Ja koska esimerkiksi -älypuhelimet ja televisiot toimivat saumattomasti yhdessä, myös puhelimelta löytyvän ja toistettavan sisällön voi nykyisin katsoa vaivatta television kautta”, sanoo Samsung Suomen TV- ja audiotuotteiden myyntipäällikkö Markus Nummisalo.

Lähde: Samsung

Seuraavan sukupolven Galaxy AI PC on täällä – tällainen on uusi Galaxy Book 4 Kommentit pois päältä artikkelissa Seuraavan sukupolven Galaxy AI PC on täällä – tällainen on uusi Galaxy Book 4

Galaxy Book4 Edge

Yhdessä alan johtavien kumppanien kanssa Electronics kiihdyttää tekoälyn kehitystä ja tuo saataville seuraavan sukupolven tekoälytietokoneen: Galaxy Book4 Edgen. 45:n TOPS:n NPU -suorituskyvyn sekä huipputason hybridi-AI-integraatioiden avulla tehostaa -käyttökokemusta ja auttaa luomaan tiiviin mobiili-AI-ekosysteemin.

“Galaxy Book4 Edge laajentaa näkemystämme tekoälyllä tehostetusta liitettävyydestä. Se tuo mobiililaitteet ja PC-tietokoneet lähemmäs toisiaan sekä muokkaa AI-käyttökokemuksen kautta sitä, miten laitteiden kanssa toimitaan. Nämä uuden sukupolven AI PC:t tuovat mukanaan seuraavan tason suorituskyvyn, jonka mahdollistavat Samsung Galaxy -käyttöliittymämme sekä ohjelmisto- ja laitteistoyhteistyömme alan johtavien toimijoiden kanssa”, Samsung Suomen maajohtaja Mika Engblom sanoo.
Galaxy Book4 Edge

Galaxy Book4 Edgen Galaxy AI-ominaisuudet mahdollistavat kattavat, Wi-Fi 7-yhteyksillä tuetut laitteiden väliset yhteydet sekä tuovat laitteen sisäisen ja pilvipohjaisen prosessoinnin yhteen. Tämän hybridi-lähestymistavan myötä käyttäjät voivat hyödyntää tekoälyominaisuuksia myös offline-tilassa ilman, että tietoturva kärsii. Laitteensisäisen tekoälyn myötä älykäs Snapdragon-alusta oppii käyttäjiltä, parantaa tuottavuutta ja optimoi AI-kokemuksia.

Galaxy Book4 Edgen myötä Galaxy-laitteiden kattavien tekoälyparannusten hyödyntäminen on helpompaa kuin koskaan. Edge on + PC, joka sallii käyttäjien olla tuottavampia ja luovempia käyttämällä yksinkertaista arkikieltä, joka muuttaa laitteen käyttötapoja. Yhdistä mobiililaitteesi Galaxy Book4 Edgeen ja koe -ominaisuudet entistäkin suurempina immersiiviseltä näytöltä Link to Windows -sovelluksen avulla. Peilaa Circle to Search with Google-haun tulokset tietokoneen näytölle ja liitä ne suoraan tiedostoihin nopeasti ja saumattomasti. Galaxy Book4 Edge tuo myös tietokoneelle käyttäjien suosikkitoiminnot: Chat Assist ja Live Translate.

Galaxy Book4 Edge

Samsung tuo yhteistyössä Microsoftin kanssa Copilot in Windows -ohjelmiston Galaxy Book -sarjaan, luoden täydellisen yhdistelmän laitteensisäistä ja pilvipohjaista ä. Käyttäjät voivat hyödyntää mobiililaitettaan Copilotin äänikomentojen kautta ja esimerkiksi asettaa hälytyksiä, hakea yhteystietoja ja lähettää viestejä. Copilot tukee myös älykkäitä toimintaehdotuksia tuottavuuden lisäämiseksi.

Uusimmat kannettavat tietokoneet ovat saatavilla Suomessa valituilla jälleenmyyjillä 18. kesäkuuta alkaen.