Samsung Galaxy S23 Ultran kamera pimeätestissä – Errori suoritti ensimmäisen Nightography -videohaasteen Kommentit pois päältä artikkelissa Samsung Galaxy S23 Ultran kamera pimeätestissä – Errori suoritti ensimmäisen Nightography -videohaasteen

julkaisi taannoin uudet Galaxy S23-sarjan älypuhelimet, joissa on Galaxy S-sarjan tähän mennessä edistynein kamera. Puhelimen ominaisuuksia on myös kehitetty erityisesti mobiilipelaamista silmälläpitäen. Puhelimessa on eksklusiivisesti Samsungille optimoitu Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy -prosessori, joka on nopein saatavilla oleva Snapdragon. 200 MP:n kameralla ja 8K-videokameralla kuvaat ikimuistoisia hetkiä päivin öin. Nightography 2.0:lla mikään muistosi ei katoa vallitsevan yön pimeyteen. S23 Ultra on mullistavan kamerapuhelimen lisäksi mainostettu olevan myöskin oiva pelipuhelin.

Me Errori.net:llä saimme uutuuspuhelimen testattavaksemme hulppeassa ”Unboxing Nightography” -laatikossa, joka sisältää paitsi itse puhelimen, myös muutaman helposti kotona toteutettavan kuvaushaasteita, joiden avulla voit testata S23 Ultra -puhelimen kameran eri ominaisuuksia. Otimme toki haasteet vastaan ja alla olevasta videosta voit nähdä niistä ensimmäisen, kun testaamme sen ensimmäistä Nightography-haastetta.


Puhelimen tarkempia ominaisuuksista voit lukea lisää Samsungin tuotesivulta

Samsung-fanit, merkitkää tämä päivä kalenteriinne Kommentit pois päältä artikkelissa Samsung-fanit, merkitkää tämä päivä kalenteriinne

Vaikka ei ole vielä virallisesti ilmoittanut päivämäärää, saimme lisää viitteitä seuraavan Samsung Unpacked -tapahtuman ajankohdasta.

Times Of Indian-lehden mukaan tilaisuus järjestetään Pariisissa keskiviikkona 10. heinäkuuta. Päivämäärä on huhuttu jo pitkään, joten tämä tieto ei ole yllätys. Silti on hyvä saada vahvistus kyseiseltä päivämäärältä toiselta lähteeltä. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että heinäkuun 10. päivä on melkein varmasti odotettu päivä.

Aiempien kesätapahtumien tapaan seuraava Samsung Unpacked -tapahtuma keskittyy todennäköisesti yhtiön taitettaviin älypuhelimiin, tänä vuonna kyseessä ovat 6 ja 6. Pitkään huhuttu -älykello sekä Samsungin uusi lienevät myös nähtävillä.

Samsung julkistaa yleensä uusia tuotteita elokuussa, mutta aikaisempi ajankohta Pariisissa tänä vuonna on järkevä. Pariisi on tämän vuoden kesäolympialaisten tapahtumapaikka, joka alkaa 26. heinäkuuta. Olympialaiset ovat yrityksille huippuaika mainostaa uusia tuotteita, eikä Samsung ole poikkeus.

:n ulkoasun odotetaan olevan samankaltainen kuin nykyisen :n, mutta sen kestävyyttä on parannettu. Vaikka on täysin mahdollista, että Samsung säilyttää 3,9 tuuman kannen näytön uudessa Galaxy Z Flipissä, ainakin yhden huhun mukaan se voisi olla suurempi.

Mielenkiintoisimmaksi asiaksi saattaa nousta . Samsungin odotetaan ensimmäistä kertaa julkistavan tänä vuonna kaksi Galaxy Z Fold -mallia: tavallisen ja Ultra -version. Molemmat mallit voisivat tulla markkinoille suuremmilla näytöillä ja paremmilla kameroilla.

Myös tulevasta Galaxy Watch 7 -sarjasta saatetaan esitellä Ultra-versio. Galaxy Watch 7 Ultran odotetaan korvaavan Classic-version ja sen muotoilun olevan kulmikas, mikä poikkeaa merkittävästi edellisistä malleista.

Jos Unpacked-tapahtuma järjestetään 10. heinäkuuta, voimme odottaa Samsungin julkaisevan kaikki uudet tuotteet heinäkuun loppuun mennessä tai viimeistään elokuun alkuun mennessä. Yleensä yritys julkaisee uudet tuotteet vain muutamaa viikkoa niiden julkistamisen jälkeen. Jos olet Samsung-fani, on melkein aika iloita.

Tiedekoulu ja Samsung etsivät yläkouluja yhteistyöhön Kommentit pois päältä artikkelissa Tiedekoulu ja Samsung etsivät yläkouluja yhteistyöhön

Tiedekoulu x Samsung

Harrastustoimintaa tieteestä ja teknologiasta kiinnostuneille lapsille ja nuorille järjestävän Tiedekoulun toimitusjohtaja ja perustaja Maria Leivo kokosi vinkit, kuinka vanhemmat ja lapset voivat hyödyntää ä esimerkiksi matematiikan kokeisiin valmistautuessa.

haluaa yhdessä Samsungin kanssa hälventää tekoälyyn liittyviä ennakkoluuloja käynnistämällä tulevana syksynä ohjelman, jossa koululaiset pääsevät kehittämään omaa tekoälyyn ja luonnontieteisiin liittyvää hanketta. Ohjelmaan haetaan parhaillaan kiinnostuneita yläkouluja Suomesta.
Kevään aikana monessa perheessä saatetaan painiskella lapsen tai nuoren matematiikan tai fysiikan tehtävien parissa, kun kokeet lähestyvät.

Lapsille ja nuorille tieteestä ja teknologiasta harrastekursseja järjestävän Tiedekoulun toimitusjohtaja Maria Leivo vinkkaa, että tekoälypalveluista saattaa saada paljon apua niin kotitehtävien ratkaisemiseen kuin kokeisiin valmistautumiseen.

“Harva tulee ajatelleeksi, että tekoälyltä voi kysyä apua esimerkiksi tehtävän ratkaisemiseen tai siihen, miten kyseisen asian voisi parhaiten oppia. Tämä saattaa olla hyödyllistä etenkin vanhemmille, kun he neuvovat lapsia kotona vaikkapa algebran tai prosenttilaskujen perusteista, jotka ovat saattaneet myös heiltä itseltään unohtua”, Leivo sanoo.

Tiedekoulun ja Samsungin vanhemmille teettämästä kyselystä* käy ilmi, että yli 40 % vanhemmista on innoissaan tekoälyn mahdollisuuksista ja toivoo, että lapset pääsevät tutustumaan siihen turvallisessa ympäristössä.

“Suosittelen perheitä tutustumaan tekoälyyn yhdessä ja myös keskustelemaan sen käytöstä opintojen yhteydessä. Itse en missään nimessä kieltäisi kouluikäisiä lapsia opettelemasta tekoälyn käyttöä, vaan opastaisin, mihin tarkoituksiin se soveltuu. Tekoäly voi keksiä esimerkiksi hyviä harjoituksia tai kysymyksiä kokeisiin valmistautumista varten”, Leivo vinkkaa.

Kyselyn mukaan enemmistö vanhemmista, 52 %, ei ole keskustellut lapsen tai nuoren kanssa tekoälyn käytöstä.

“Ilahduttavaa on, että melkein puolet perheistä ovat asiaa kotona käsitelleet. Noin 45 % vastaajista kertoo myös, että heidän lapsensa tai nuorensa ovat tekoälyä käyttäneet”, Leivo kertoo.
Tiedekoulu

Samsung ja Tiedekoulu käynnistävät tiedeohjelman yläkouluille

Tiedekoulu vastaa yhdessä Samsungin kanssa vanhempien toiveeseen lasten ja nuorten mahdollisuudesta tutustua tekoälyyn turvallisessa ympäristössä. ja Tiedekoulu käynnistävät yhteistyössä luonnontieteisiin keskittyvän ohjelman, jossa yläkouluikäiset pääsevät ratkaisemaan yhteiskunnallisia haasteita tekoälyn ja teknologian avulla.

Yläkoulut kaikkialta Suomesta voivat ilmoittautua mukaan maksuttomaan ohjelmaan, johon sisältyy myös vastuuopettajien koulutusta ja oppimateriaalit. Itse työpajavaihe kestää kouluissa viikon. Parhaat projektit palkitaan vuoden lopussa valtakunnallisessa tilaisuudessa: voittajaryhmälle on luvassa Samsungin tuotepalkintoja ja koulu saa käyttöönsä Samsungin teknologiaa.

“Olemme erittäin iloisia siitä, että pääsemme yhdessä Samsungin kanssa tarjoamaan kouluille ja oppilaille luovan tavan tutustua teknologiaan ja tekoälyyn. Oppisuunnitelman mukaisesti ohjelmaan on yhdistetty myös yhteiskunnallista ajattelua, ja oppilaat voivat pohtia osana työpajoja, miten teknologia voisi auttaa mielenterveystyössä tai ilmastonmuutoksen ehkäisyssä”, Leivo sanoo.

”Tuomme nyt Suomeen maailmalla erittäin suositun Solve for Tomorrow -ohjelman, joka kannustaa nuoria soveltamaan luonnontieteitä luovien ratkaisujen löytämiseksi yhteiskuntamme suurimpiin haasteisiin. Odotamme innolla, millaisia ratkaisuja suomalaiset nuoret onnistuvat kehittämään”, Samsungin maajohtaja Mika Engblom kertoo.

Koulut voivat ilmoittautua mukaan osoitteessa: https://www.tiedekoulu.fi/samsung-x-tiedekoulu

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

5 vinkkiä: näin voit hyödyntää tekoälyä opinnoissa:

  1. Kysy kysymyksiä. Käytä tekoälyä kysymysten esittämiseen luonnontieteiden aiheista, kuten matematiikasta, biologiasta, fysiikasta tai kemiasta. Voit kysyä esimerkiksi selityksiä käsitteille, ilmiöille tai kokeellisille tuloksille. Voit myös syöttää tekoälylle hankalan matematiikan tehtävän ja pyytää apua sen ratkaisuun tai vinkkejä vastaavien tehtävien harjoitteluun.
  2. Selitä käsitteitä. Jos jokin luonnontieteiden käsite on epäselvä, pyydä tekoälyä selittämään se yksinkertaisesti ja selkeästi. Näin voit paremmin ymmärtää ja omaksua uutta tietoa.
  3. Pyydä palautetta. Tekoäly voi tarjota välitöntä palautetta vastauksistasi, mikä auttaa sinua oppimaan virheistäsi ja parantamaan ymmärrystäsi matemaattisista käsitteistä. Voit siis käyttää tekoälyä omana valmentajanasi.
  4. Hanki lisämateriaalia. Pyydä tekoälyltä suosituksia tai lisätietoa luonnontieteiden aiheista. Se voi vinkata sinulle hyödyllisiä verkkosivustoja, artikkeleita tai videoita, jotka syventävät ymmärrystäsi.
  5. Harjoittele kysymyksiä ja vastauksia. Käytä tekoälyä harjoittelussa esittämällä sille kysymyksiä ja tarkistamalla vastaukset. Tämä auttaa sinua valmistautumaan luonnontieteiden kokeisiin ja parantamaan ymmärrystäsi eri aiheista.

    Kannattaa kuitenkin muistaa, että tekoäly voi välillä tarjota myös vääriä vastauksia ja että tekoälyllä ei tule korvata tehtävien ratkaisemisen harjoittelua itse.

    *Kyselyn toteutti Samsungin tilauksesta tutkimusyhtiö Syno International. Omnibus-verkkokyselyyn vastasi kaiken kaikkiaan 1 000 vastaajaa huhtikuussa 2024, ja vastaajista 194 oli kouluikäisten lasten vanhempia. Otos oli väestö demografisesti edustava.