Samsungin julkisti uudet soundbar-kaiuttimet vuodelle 2024 Kommentit pois päältä artikkelissa Samsungin julkisti uudet soundbar-kaiuttimet vuodelle 2024

Samsung Soundbar

Samsungin uusimmat äänentoistoinnovaatiot saapuvat nyt Pohjoismaiden markkinoille. Vuoden 2024 uutuudet tuovat mukanaan toimivaa muotoilua sekä edistyneitä ominaisuuksia, jotka maksimoivat kodin kuuntelu- ja katseluelämykset. Uutuusmallit ovat nyt saatavilla Samsungin verkkokaupassa.

Q995D – Samsungin älykkäin soundbar koskaan

Samsungin Q-sarjan huippumalli Q995D mahdollistaa korkeatasoiset viihde- ja katselukokemukset kotona. Soundbarissa on 11.1.4-kanavainen äänentoistojärjestelmä Dolby Atmos -tuella, mikä takaa immersiivisen ja kolmiulotteisen surround-äänen. Pelaajille Q995D-mallin HDMI 2.1 -liitäntä mahdollistaa 4K@120Hz-kuvaa tukevien pelikonsolien yhdistämisen televisioon soundbar kaiuttimen kautta.

Tänä vuonna Q995D-malliin on lisätty useita uusia ja älykkäitä ominaisuuksia, jotka parantavat kuuntelukokemuksia kotona tilanteesta riippuen.

Samsung Soundbar
 • Private Rear Sound -ominaisuus mahdollistaa suosikkiohjelmiesi ja -elokuviesi katselun ilman, että häiritset muuta perhettä. Ominaisuuden myötä television ääni toistetaan vain takakaiuttimista, jotka sijaitsevat lähimpänä katsojaa.
 • Sound Grouping -ominaisuus luo tunnelmaa, kun haluat täyttää koko olohuoneen musiikilla. Kun kytket päälle Sound Grouping -tilan, se synkronoi soundbarin ja takakaiuttimet yhteen stereo-äänentoistoa varten. Näin musiikki kuulostaa yhtä hyvältä riippumatta siitä, missä kohtaa huonetta seisot.

Q995D-soundbar on tilattavissa Samsungin verkkokaupasta suositushintaan 1 699 euroa.

Ohut S-sarja saa uuden, entistäkin pienemmän perheenjäsenen

Tänä vuonna Samsungin suositut S-sarjan soundbar kaiuttimet saavat uuden pikkusisaruksen: S700-sarjan. Äärimmäisen ohuen, eli vain noin 4 cm syvän S811D/S810D-soundbarin rinnalle tuodaan nyt entistäkin pienempi malli. S710D (musta) ja S711D (valkoinen) on suunniteltu vastaamaan pienempiä televisiomalleja kapeammalla leveydellä. Uudet soundbar-kaiuttimet sopivat muiden S-sarjan mallien tavoin heille, jotka haluavat suuren ja täyteläisen äänen tinkimättä kodin sisustuksesta.

S811D/S810D- ja S711D/S710D -mallit ovat tilattavissa Samsungin verkkokaupasta suositushintaan 899 ja 699 euroa.

Samsung Music Frame

Vuoden 2024 ääniuutuuksien joukkoon lukeutuu myös Music Frame, joka saapui Pohjoismaiden markkinoille toukokuun alussa.

Tiedekoulu ja Samsung etsivät yläkouluja yhteistyöhön Kommentit pois päältä artikkelissa Tiedekoulu ja Samsung etsivät yläkouluja yhteistyöhön

Tiedekoulu x Samsung

Harrastustoimintaa tieteestä ja teknologiasta kiinnostuneille lapsille ja nuorille järjestävän Tiedekoulun toimitusjohtaja ja perustaja Maria Leivo kokosi vinkit, kuinka vanhemmat ja lapset voivat hyödyntää ä esimerkiksi matematiikan kokeisiin valmistautuessa.

haluaa yhdessä Samsungin kanssa hälventää tekoälyyn liittyviä ennakkoluuloja käynnistämällä tulevana syksynä ohjelman, jossa koululaiset pääsevät kehittämään omaa tekoälyyn ja luonnontieteisiin liittyvää hanketta. Ohjelmaan haetaan parhaillaan kiinnostuneita yläkouluja Suomesta.
Kevään aikana monessa perheessä saatetaan painiskella lapsen tai nuoren matematiikan tai fysiikan tehtävien parissa, kun kokeet lähestyvät.

Lapsille ja nuorille tieteestä ja teknologiasta harrastekursseja järjestävän Tiedekoulun toimitusjohtaja Maria Leivo vinkkaa, että tekoälypalveluista saattaa saada paljon apua niin kotitehtävien ratkaisemiseen kuin kokeisiin valmistautumiseen.

“Harva tulee ajatelleeksi, että tekoälyltä voi kysyä apua esimerkiksi tehtävän ratkaisemiseen tai siihen, miten kyseisen asian voisi parhaiten oppia. Tämä saattaa olla hyödyllistä etenkin vanhemmille, kun he neuvovat lapsia kotona vaikkapa algebran tai prosenttilaskujen perusteista, jotka ovat saattaneet myös heiltä itseltään unohtua”, Leivo sanoo.

Tiedekoulun ja Samsungin vanhemmille teettämästä kyselystä* käy ilmi, että yli 40 % vanhemmista on innoissaan tekoälyn mahdollisuuksista ja toivoo, että lapset pääsevät tutustumaan siihen turvallisessa ympäristössä.

“Suosittelen perheitä tutustumaan tekoälyyn yhdessä ja myös keskustelemaan sen käytöstä opintojen yhteydessä. Itse en missään nimessä kieltäisi kouluikäisiä lapsia opettelemasta tekoälyn käyttöä, vaan opastaisin, mihin tarkoituksiin se soveltuu. Tekoäly voi keksiä esimerkiksi hyviä harjoituksia tai kysymyksiä kokeisiin valmistautumista varten”, Leivo vinkkaa.

Kyselyn mukaan enemmistö vanhemmista, 52 %, ei ole keskustellut lapsen tai nuoren kanssa tekoälyn käytöstä.

“Ilahduttavaa on, että melkein puolet perheistä ovat asiaa kotona käsitelleet. Noin 45 % vastaajista kertoo myös, että heidän lapsensa tai nuorensa ovat tekoälyä käyttäneet”, Leivo kertoo.
Tiedekoulu

Samsung ja Tiedekoulu käynnistävät tiedeohjelman yläkouluille

Tiedekoulu vastaa yhdessä Samsungin kanssa vanhempien toiveeseen lasten ja nuorten mahdollisuudesta tutustua tekoälyyn turvallisessa ympäristössä. ja Tiedekoulu käynnistävät yhteistyössä luonnontieteisiin keskittyvän ohjelman, jossa yläkouluikäiset pääsevät ratkaisemaan yhteiskunnallisia haasteita tekoälyn ja teknologian avulla.

Yläkoulut kaikkialta Suomesta voivat ilmoittautua mukaan maksuttomaan ohjelmaan, johon sisältyy myös vastuuopettajien koulutusta ja oppimateriaalit. Itse työpajavaihe kestää kouluissa viikon. Parhaat projektit palkitaan vuoden lopussa valtakunnallisessa tilaisuudessa: voittajaryhmälle on luvassa Samsungin tuotepalkintoja ja koulu saa käyttöönsä Samsungin teknologiaa.

“Olemme erittäin iloisia siitä, että pääsemme yhdessä Samsungin kanssa tarjoamaan kouluille ja oppilaille luovan tavan tutustua teknologiaan ja tekoälyyn. Oppisuunnitelman mukaisesti ohjelmaan on yhdistetty myös yhteiskunnallista ajattelua, ja oppilaat voivat pohtia osana työpajoja, miten teknologia voisi auttaa mielenterveystyössä tai ilmastonmuutoksen ehkäisyssä”, Leivo sanoo.

”Tuomme nyt Suomeen maailmalla erittäin suositun Solve for Tomorrow -ohjelman, joka kannustaa nuoria soveltamaan luonnontieteitä luovien ratkaisujen löytämiseksi yhteiskuntamme suurimpiin haasteisiin. Odotamme innolla, millaisia ratkaisuja suomalaiset nuoret onnistuvat kehittämään”, Samsungin maajohtaja Mika Engblom kertoo.

Koulut voivat ilmoittautua mukaan osoitteessa: https://www.tiedekoulu.fi/samsung-x-tiedekoulu

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

5 vinkkiä: näin voit hyödyntää tekoälyä opinnoissa:

 1. Kysy kysymyksiä. Käytä tekoälyä kysymysten esittämiseen luonnontieteiden aiheista, kuten matematiikasta, biologiasta, fysiikasta tai kemiasta. Voit kysyä esimerkiksi selityksiä käsitteille, ilmiöille tai kokeellisille tuloksille. Voit myös syöttää tekoälylle hankalan matematiikan tehtävän ja pyytää apua sen ratkaisuun tai vinkkejä vastaavien tehtävien harjoitteluun.
 2. Selitä käsitteitä. Jos jokin luonnontieteiden käsite on epäselvä, pyydä tekoälyä selittämään se yksinkertaisesti ja selkeästi. Näin voit paremmin ymmärtää ja omaksua uutta tietoa.
 3. Pyydä palautetta. Tekoäly voi tarjota välitöntä palautetta vastauksistasi, mikä auttaa sinua oppimaan virheistäsi ja parantamaan ymmärrystäsi matemaattisista käsitteistä. Voit siis käyttää tekoälyä omana valmentajanasi.
 4. Hanki lisämateriaalia. Pyydä tekoälyltä suosituksia tai lisätietoa luonnontieteiden aiheista. Se voi vinkata sinulle hyödyllisiä verkkosivustoja, artikkeleita tai videoita, jotka syventävät ymmärrystäsi.
 5. Harjoittele kysymyksiä ja vastauksia. Käytä tekoälyä harjoittelussa esittämällä sille kysymyksiä ja tarkistamalla vastaukset. Tämä auttaa sinua valmistautumaan luonnontieteiden kokeisiin ja parantamaan ymmärrystäsi eri aiheista.

  Kannattaa kuitenkin muistaa, että tekoäly voi välillä tarjota myös vääriä vastauksia ja että tekoälyllä ei tule korvata tehtävien ratkaisemisen harjoittelua itse.

  *Kyselyn toteutti Samsungin tilauksesta tutkimusyhtiö Syno International. Omnibus-verkkokyselyyn vastasi kaiken kaikkiaan 1 000 vastaajaa huhtikuussa 2024, ja vastaajista 194 oli kouluikäisten lasten vanhempia. Otos oli väestö demografisesti edustava.

Samsungin uudet soundbar-kaiuttimet nostavat kotiteatterin uudelle tasolle Kommentit pois päältä artikkelissa Samsungin uudet soundbar-kaiuttimet nostavat kotiteatterin uudelle tasolle

Samsung Music Frame

Samsungin uusimmat ääni-innovaatiot saapuvat nyt myös Suomen markkinoille. Vuoden 2024 uutuudet yhdistävät toimivan muotoilun ja edistyneet ominaisuudet, jotka parantavat kotisohvalla nautittavaa kuuntelu- ja katselukokemusta.

Q995D – Samsungin älykkäin soundbar koskaan

Samsungin Q-sarjan lippulaiva Q995D nostaa kotiteatterin uudelle tasolle. Soundbarissa on vaikuttava 11.1.4-kanavainen äänentoistojärjestelmä Dolby Atmos -tuella, mikä takaa mukaansatempaavan ja kolmiulotteisen surround-äänen. Pelaajille Q995D tarjoaa HDMI 2.1 -liitännän, jonka kautta uusimmat 4K@120Hz-pelikuvaa tukevat konsolit voidaan liittää televisioon soundbarin kautta.

Tänä vuonna Q995D-malliin on lisätty useita uusia älykkäitä ominaisuuksia, jotka parantavat kuuntelukokemuksia tilanteesta riippuen.

 • Yksityinen takakaiutinääni (Private Rear Sound): Voit katsoa lempisarjojasi ja elokuvia häiritsemättä muita perheenjäseniä. Tämän ominaisuuden avulla television ääni toistetaan vain katsojaa lähimpänä olevista takakaiuttimista.
 • Äänenryhmittely (Sound Grouping): Luo tunnelmaa musiikilla, joka täyttää koko olohuoneen. Kun kytket päälle Äänenryhmittely-tilan, se yhdistää soundbarin ja takakaiuttimet yhdeksi stereopariksi, jolloin musiikki kuulostaa hyvältä riippumatta siitä, missä kohtaa huonetta olet.

Ohut S-sarja laajenee entistä pienemmällä jäsenellä

Samsungin suosittu S-sarja saa tänä vuonna uuden pienikokoisemman jäsenen, S700-sarjan. Erittäin ohuen S811D/S810D-soundbarin rinnalle tuodaan nyt vielä kompaktimpi vaihtoehto. Musta S710D ja valkoinen S711D on suunniteltu sirojen mittojensa ansiosta kompaktimmille televisioille. Muiden S-sarjan mallien tapaan uudet soundbarit sopivat musiikin ystäville, jotka haluavat suuren ja täyteläisen äänen ilman kompromisseja kodin sisustuksessa.

S811D/S810D- ja S711D/S710D-mallit ovat tilattavissa Samsungin verkkokaupasta suositushintaan 899 € ja 699 €.

Samsung Music Frame – tyylikäs tapa nauttia musiikista

Vuoden 2024 ääniuutuuksiin kuuluu myös , joka saapui Suomen markkinoille toukokuun alussa. Tämä älykäs tauluksi naamioitu kaiutin yhdistää tyylikkään muotoilun laadukkaaseen ääneen.

Samsungin uudet -mallit ovat nyt saatavilla valmistajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä.