Selvitys: Älysormukset nousemassa joulun 2024 hittilahjaksi Kommentit pois päältä artikkelissa Selvitys: Älysormukset nousemassa joulun 2024 hittilahjaksi

Hintavertailupalvelu Hintaoppaan tuoreen selvityksen mukaan älysormukset ovat nousseet tämän joulun halutuimpien lahjojen kärkeen. Terveysteknologia on kiinnostamassa suomalaisia nyt aiempaa enemmän, ja se on jopa ohittamassa perinteisen kodin pienelektroniikan suosiossa.

”Joululahjoissa nähdään tänä vuonna mielenkiintoista kahtiajakoa. Perinteisesti erittäin suositun elektroniikan ohella myös kestävät ja käytännönläheiset lahjat ovat selvästi tekemässä paluuta”, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Älysormuksien ohella suosituimpien joululahjatoiveiden joukkoon ovat nousseet pelikonsolit, tabletit ja iPhonet. Toisaalta perinteisemmät lahjat, kuten lautapelit, palapelit, villahuovat ja merinovillapaidat ovat kasvattaneet suosiotaan. Muumimukit pitävät edelleen pintansa suosittuna lahjana vuodesta toiseen.

ennustaa joulukaupan vilkkaimmiksi päiviksi tulevaa viikonloppua 14.–15. joulukuuta. Viime hetken ostoksille lähtevät saattavat kuitenkin tehdä hyviäkin löytöjä, sillä viime vuonna hinnat lähtivät laskuun jo 21. joulukuuta.

Puettava terveysteknologia mullistuu: Älykellot ja -sormukset voivat tehostaa perusterveydenhuoltoa merkittävästi Kommentit pois päältä artikkelissa Puettava terveysteknologia mullistuu: Älykellot ja -sormukset voivat tehostaa perusterveydenhuoltoa merkittävästi

Puettavan terveysteknologian seuraava suuri harppaus näyttää olevan sen integroituminen terveydenhuollon palveluihin. , , ja Withings ovat kaikki siirtymässä kohti mallia, jossa laitteet eivät vain seuraa käyttäjän terveyttä, vaan myös yhdistävät heidät suoraan terveydenhuollon ammattilaisiin.

Puettavan teknologian kehityskaari

Puettavan terveysteknologian ensimmäinen vuosikymmen alkoi vuonna 2007 Fitbitin julkistuksella. Tuolloin laite oli yksinkertainen askelmittari, joka kiinnitettiin vaatteisiin ja jonka tiedot piti synkronoida tietokoneelle. Nyt, lähes 20 vuotta myöhemmin, älylaitteet seuraavat automaattisesti sydämen sykettä, stressitasoja ja lukuisia muita terveysmuuttujia reaaliajassa.

Uudet innovaatiot ja yhteistyömallit

Withings on jo ottanut merkittävän askeleen eteenpäin Cardio Check-Up -palvelullaan, joka lähettää käyttäjän sydäntiedot sertifioidulle kardiologille arvioitavaksi 24 tunnin sisällä. Älysormusyritys Oura puolestaan on aloittanut yhteistyön Medicare Advantage -terveyspalvelun kanssa, tarjoten ilmaisia älysormuksia terveysvakuutuksen piirissä oleville asiakkaille.

Samsung on ilmoittanut visionsa olevan ”kattavan järjestelmän kehittäminen, joka tukee käyttäjää terveyden matkan joka vaiheessa” – aina mittaamisesta henkilökohtaiseen ohjaukseen ja terveydenhuollon palveluihin yhdistämiseen.

Terveydenhuollon tehostaminen

Ouran varatoimitusjohtaja Jason Oberfest uskoo, että puettava teknologia voi tehostaa perusterveydenhuoltoa merkittävästi. Kun lääkäreillä on käytössään potilaan pitkäaikaista terveysdataa, he voivat verrata vastaanotolla saatuja tuloksia potilaan omiin keskiarvoihin kansallisten keskiarvojen sijaan.

Tulevaisuuden näkymät

Fortune Business Insightsin mukaan puettavien lääkinnällisten laitteiden markkinoiden ennustetaan kasvavan 91,21 miljardista dollarista (2024) 324,73 miljardiin dollariin vuoteen 2032 mennessä.

Alan asiantuntijat näkevät, että puettavan teknologian toinen vuosikymmen keskittyy yhä enemmän tiedon kontekstiin ja sen hyödyntämiseen päivittäisessä päätöksenteossa. Tämä kehitys yhdistettynä terveydenhuollon palveluihin voi mullistaa sen, miten terveyttämme seurataan ja hoidetaan tulevaisuudessa.

Haasteet ja huolenaiheet

Vaikka kehitys vaikuttaa lupaavalta, esiin on noussut myös huolia tietosuojasta ja datan mahdollisesta väärinkäytöstä. Kysymyksiä herättää erityisesti se, miten terveystietoja suojataan ja voidaanko niitä käyttää esimerkiksi vakuutusmaksujen määrittämiseen.

Feikkialennuksia Black Weekillä enemmän kuin viime vuonna – Näin tunnistat aidot tarjoukset Kommentit pois päältä artikkelissa Feikkialennuksia Black Weekillä enemmän kuin viime vuonna – Näin tunnistat aidot tarjoukset

Hintavertailupalvelu Hintaoppaan mukaan keinotekoiset alennukset ovat lisääntyneet viime vuoteen verrattuna Black Weekin tarjouksissa. Tänä vuonna 8,1 prosenttia tarjouksista on niin sanottuja feikkialennuksia, kun vastaava luku viime vuoden samaan aikaan oli 6,5 prosenttia.

Hintapumppaus yleisempää – kosmetiikassa ja keittiötarvikkeissa suurin osuus
Hintaoppaan data osoittaa, että 26 prosentilla tuotteista hinta on noussut marraskuun alusta, vaikka kampanjoissa ne esitellään alennettuina. Eniten keinotekoisia alennuksia on havaittu kosmetiikkatuotteissa, kuten hajuvesissä (20 %) ja keittiötarvikkeissa, kuten padoissa ja kattiloissa (19 %). Myös talvirenkaat (18 %) ja astianpesukoneet (13 %) kuuluvat listan kärkeen.

Tavoitteena on näyttää suurempia alennusprosentteja nostamalla hintoja ennen kampanjaa. Tämä ei ole laitonta, mutta voi johtaa kuluttajia harhaan,

kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa .

Aidot tarjoukset mahdollisia – hintahistoria avainasemassa
Vaikka keinotekoisten alennusten määrä on kasvanut, aidosti hyviä tarjouksia on yhä saatavilla. Hinta on laskenut 38 prosentilla tuotteista marraskuun alusta, ja 22 prosenttia tuotteista on alennettu vähintään 10 prosentilla. Esimerkiksi kuulokkeissa alennusprosentit ovat olleet keskimäärin -24 %, ja peleissä jopa -31 %.

Parhaiden tarjousten tunnistamisessa hintahistoria on tärkeässä roolissa. Se auttaa näkemään, onko alennus todellinen vai keinotekoinen,

Matinvesi-Bassett neuvoo.

Vinkit -ostoksille

  1. Vertaile hintoja: Älä luota ensimmäiseen alennusprosenttiin. Varmista tuotteen alin hinta ja tarkista mahdolliset lisäedut, kuten pidennetty takuu.
  2. Tutki hintahistoriaa: Kolmen kuukauden tarkastelujakso auttaa arvioimaan, onko alennus aito.
  3. Huomioi lisäkulut: Tarkista toimituskulut ja muut mahdolliset lisämaksut, jotka voivat vaikuttaa lopulliseen hintaan.

Suosituimmat kategoriat Black Weekillä
Hintavertailujen perusteella tämän vuoden suosituimpia kategorioita ovat matkapuhelimet, kuulokkeet, pelikonsolit, televisiot ja näytöt.

Kuluttajia kehotetaan pysymään valppaana ja hyödyntämään hintavertailupalveluita löytääkseen aidosti hyviä tarjouksia vuoden suurimmassa ostotapahtumassa.