Selviytymispeli Chernobylite vie pelaajan tuhon keskelle: Katso ensimmäinen esittelyvideo pelin teosta Kommentit pois päältä artikkelissa Selviytymispeli Chernobylite vie pelaajan tuhon keskelle: Katso ensimmäinen esittelyvideo pelin teosta

julkaisee syksyllä 2019 selviytymispelin nimeltä Chernobylite, joka vie pelaajan kaikkien aikojen tuhoisimman ydinvoimalaonnettomuuden ytimeen – Tšernobylin laitoksen sekä viereiseen Prypjatin kaupunkiin. kertoo tarinaa salajuonista, kauhusta, selviytymisestä, rakkaudesta sekä pakkomielteestä, ja se ilmestyy aluksi :lle ja myöhemmin myös 4:lle sekä XboxOnelle.


Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus tapahtui vuonna 1986 huhtikuun 26. päivä ja pelin tarina käynnistyy tuosta päivästä. Päähenkilö on intohimoinen ja naiivi fyysikko, joka työskentelee tuhon alueella. Hän kadottaa onnettomuuden seurauksena tyttöystävänsä.

Yli 30 vuoden kuluttua päähenkilö kuulee, että saasteet Tšernobylissä jatkavat nousua yllättävän aineosan, chernobyliten vuoksi. Lisäksi huhut kertovat, että radioaktiivisella alueella on tapahtunut outoja asioita. Päähenkilö palaa Tšernobyliin löytääkseen tyttöystävänsä sekä selvittääkseen katoamisen synkän salaisuuden.

Ydinvoimala ei ole entisellään eikä pelaaja pysty varautumaan kauhuihin sekä tilanteisiin, joita joutuu kohtaamaan siellä. Hän voi vain reagoida niihin parhaalla mahdollisella tavalla.

Nyt pelin teosta on julkaistu esittelyvideo, jossa tekijät kertovat lukuisista käynneistään Chernobylissä. He valokuvasivat yksityiskohtia ja ympäristöä sekä hankkivat ideoita tulevaa peliä varten.

Kommentoi

The Settlers: New Allies -strategiapeli ilmestyy helmikuussa – katso uusi video Kommentit pois päältä artikkelissa The Settlers: New Allies -strategiapeli ilmestyy helmikuussa – katso uusi video

The Settlers

Rakastetun ja lähes 30 vuotta vanhan pelisarjan paluuta on odotettu suurella innolla. The Settlers -pelisarjan ensimmäinen osa julkaistiin jo vuonna 1993 värikylläisellä ja kevyttä strategiaa tarjoavalla tyylillään. Nyt, vajaat 30 vuotta myöhemmin, pelisarja nousee uuteen kukoistukseen The Settlers: New Allies -osan myötä.

Reaaliaikaisten strategiapeliperinteiden tapaan myös The Settlers: New Allies antaa pelaajalle koettavaksi pelimaailman täynnä tutkittavaa ja löydettävää. Samalla peli yhdistelee rakentelua, taktisia yhteenottoja ja oman valtakunnan rakentamista sulavana kokonaisuutena. Eri asioiden välillä tasapainottelu on haastavaa, mutta palkitsevaa.

Pelissä kerätään raaka-aineita ja resursseja omien asukasyhteisöjen rakentamiseen sekä värvätään asukkaista kyvykkäitä yksilöitä joko rakentamaan lisää rakennuksia tai oppimaan sodankäynnin taitoja. Kaikkia taitoja myös tarvitaan, sillä huoleton ja vartioimaton yhteisö voi joutua vihollishyökkäyksen kohteeksi yllättäen. Maailmaa tutkimalla pelaaja voi myös löytää unohdettuja aarteita tai ainutlaatuisia paikkoja sekä muiden kansojen asuttamia alueita. Sodankäyntiin onkin tärkeä valmistautua yllättävien uhkien takia, mikä osaltaan vaatii resursseja ja omia sotilaita.

The Settlers: New Allies on saanut vaikutteita pelisarjan aiemmista osista, jonka lisäksi myös pelaajien palautetta on kuunneltu kokonaisuuden hiomiseksi. Lisäksi pelimoottori tarjoaa yksityiskohtaista ja värikylläistä peligrafiikkaa, upeaa hahmonanimaatiota ja sulavaa pelattavuutta.

Mukana on kolme erilaista pelitilaa, joista jokainen tarjoaa omanlaisen kokemuksen. Yksinpelikampanjassa pelaaja johdattaa kotimaastaan pakenevan kansan kohti uusia maita, jossa tämä kohtaa uudenlaisia haasteita ja myös vihamielisiä ryöstäjiä. Oman valtakunnan perustaminen on työlästä, mutta palkitsevaa.

-tilassa pelaaja pääsee suorittamaan yksittäisiä skenaarioita alati vaikeutuvissa olosuhteissa ja yhä kovempia vihollisia vastaan. Tämä pelitila haastaa sekä uudet että vanhat pelaajat hiomaan taitojaan muuttuvien tilanteiden vaatimusten mukaisesti.

Skirmish- eli kahakkatilassa pelaaja pääsee kokemaan taistelut joko yksin tekoälyä vastaan, moninpelissä muiden pelaajien kanssa tai ottamalla yhteen tekoälyn johtamien joukkojen kanssa yhdistämällä voimat kaverin joukkoihin.

Esimakua pelin tapahtumista voi saada pelin striimilähetyksessä 1. joulukuuta 2022 kello 17 alkaen täällä.

The Settlers: New Allies julkaistaan :lle 17. helmikuuta 2023. Lisäksi peli on kehitysvaiheessa Xbox-, ja Switch -pelikonsoleille. Pelin ikäraja on PEGI 12.

Kommentoi

Tältä näyttää The Witcher 3 -pelin uuden sukupolven versiot – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää The Witcher 3 -pelin uuden sukupolven versiot – katso traileri

The Witcher 3: Wild Hunt

CD Projekt Red on vihdoin julkaisemassa The 3: Wild Hunt -hittipelin uuden sukupolven versiot joulukuun 14. päivä. Nyt päivityksestä on saatu tarkempaa tietoa ja ensimmäinen traileri, jonka voit katsoa alta.

Uuden sukupolven versio tuo mukanaan visuaalisia päivityksiä sekä teknisiä parannuksia ja optimointia. Mukana on mm. kuvaustila, säteenseuranta, nopeammat latausajat sekä monia modeja. Mukana on myös Netflix -sarjan inspiroima Nilfgaardian -haarniska.

Alunperin uuden sukupolven versiot oli määrä ilmestyä jo vuonna 2020, mutta niiden julkaisua viivästettiin useampaan otteeseen.

The 3: Wild Hunt on parhaillaan saatavilla Playstation 4, ja Nintendo Switch -konsoleille, PC:lle ja Google Stadia -pelipalvelussa. ja Xbox Series X sekä S -versiot ilmestyvät joulukuun 14. päivä. Päivitys on ilmainen niille, jotka omistavat pelin jo aiemmille konsoliversioille tai PC:lle.

Kommentoi