Seuraava BioShock -peli sijoittuu avoimeen pelimaailmaan Kommentit pois päältä artikkelissa Seuraava BioShock -peli sijoittuu avoimeen pelimaailmaan

BioShock

Suositun -pelisarjan odotetusta neljännestä osasta on saatu lisää vihiä työpaikkailmoituksen muodossa. Sen mukaan pelissä tulisi olemaan avoin pelimaailma.

Kehittäjä Cloud Chamberin työpaikkailmoituksien mukaan sen tekijöijksi haetaan henkilöitä, jotka voivat luoda ”hahmovetoisia tarinoita avoimessa maailmassa”.

Tekoälyyn liittyvissä ilmoituksissa viivataan puolestaan kaupunkiväestöjärjestelmiin ja heimoekologioihin. Uudessa pelissä saatetaan siis törmätä aiemmista peleistä poiketen vilkkaimpiin ympäristöihin.

Myös aiemmin tulevasta pelistä on saatu vihiä työpaikkailmoituksien muodossa. Silloin pelin maailma kuvattiin mielikuvituksellisesti ja tästä pääteltiin, että pelin maailma sijoittuu täysin uuteen sijaintiin.

Aiemmin selvisi myös pelissä käytettävä pelimoottori Unreal Engine 4, jonka mukaan peli saapuisi todennäköisesti seuraavan sukupolven ja -konsoleille. Aiempien ilmoitusten mukaan peli tulisi jatkamaan samaa ensimmäisen persoonan kuvakulmaa yhdistettynä roolipelielementteihin.

Ensimmäinen BioShock peli ilmestyi vuonna 2007 ja viimeisin BioShock Infinite vuonna 2013. BioShock: The Collection puolestaan nivosi koko trilogian yksiin kansiin kaikkine lisäosineen vuonna 2016.

Kaksi indie-seikkailupeliä ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Kaksi indie-seikkailupeliä ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

The Forest Quartet

jakaa tällä viikolla ilmaiseksi kahta indie-seikkailupeliä: ensimmäinen on kerrontaan panostava pulmanratkonta ja toinen tasohyppelyä ja pulmanratkontaa yhdistelevä .

The Forest Quartet

The Forest Quartet on viime vuoden lopulla ilmestynyt seikkailupeli, jossa pelaajat omaksuvat menehtyneen laulajan roolin. Pelaajien täytyy koota bändinsä kasaan viimeistä keikkaa varten. Voit ladata pelin ilmaiseksi täältä.

Out of Line

Out of Line on puolestaan vuonna 2021 ilmestynyt tasohyppelypeli, jossa on erinomaiset käsin piirretyt hahmot ja taustat. Pelissä San yrittää paeta tehtaasta matkalla tapaamiensa hahmojen avustamana. Voit ladata pelin ilmaiseksi täältä.

Resident Evil 4 sai tänään uuden Separate Ways -lisäosan Kommentit pois päältä artikkelissa Resident Evil 4 sai tänään uuden Separate Ways -lisäosan

Resident Evil 4

Tänään julkaistu Separate Ways -pelilaajennus tuo uuden tarinallisen kulman -kauhupelin tapahtumiin. Siinä syvennytään synkkiin ja kauhupitoisiin hetkiin Ada Wongin saappaissa. Samalla tarina kuitenkin risteää myös alkuperäisen pelin keskushahmon, sankari Leon S. Kennedyn kanssa.

Samalla Separate Ways esittelee hienoisia uudistuksia ja muutoksia pelimekaniikkaan, mikä osaltaan tekee sivuseikkailusta uudenlaisen ja raikkaan kokemuksen. Selviytymiskauhu ja kuumottava jännitys ovat kuitenkin vahvasti läsnä myös pelilaajennuksessa, joten luvassa on toisaalta myös tuttua herkkua pelisarjan faneille.

Oman seikkailutarinan ohella Resident Evil 4 saa myös odotetun Mercenaries-pelitilansa. Se tuo pääpelistä poikkeavia haastekokemuksia kaikkien pelaajien iloksi. Mercenaries-tilassa pelattavista hahmoista ovat mukana myös sekä Ada Wong että hänen pahamaineinen työnantajansa, Albert Wesker.

Uudet lisäykset kruunaa pelin alkuperäismusiikki, joka on nyt saatavilla useimmissa musiikin suoratoistopalveluissa. Mukana on peräti 80 musiikkikappaletta tunnelmoivaa musisointia pelin eri vaiheista.

Resident Evil 4 -pelin uusversio on saatavilla nyt , , ja S sekä -pelikonsoleille että :lle. Pelin -versio julkaistaan myöhemmin tulevana talvena. Pelin ikäraja on PEGI 18.