Simo Simppeli sähköhommissa – arvostelussa Electrician Simulator Kommentit pois päältä artikkelissa Simo Simppeli sähköhommissa – arvostelussa Electrician Simulator

Electrician Simulator

Electrician Simulator (PC)

5 / 10
Hyvää Tarjoaa rentoa yhden päivän pelattavaa vähän kepeämmällä otteella. Huonoa Simulaattoriksi valitettavasti liiankin epärealistinen.

Electrician Simulator on simulaattoreihin erikoistuneen, niitä julkaisevan Ultimate Gamesin ja Take It-Studion kehittämä peli, jonka tarkoituksena on tutustuttaa pelaaja sähköasentajan hommiin. Nimetön asentaja löytää itsensä autotallista kaikenlaisen asiaankuuluvan rojun ympäröimänä ja tehtävänä on opetella hommat ja kasvattaa unelmien sähköfirma.

Mitään kummempaa pääjuonta pelissä ei ole. Tehtäviä poimitaan läppäriltä ja niissä on hieman jonkinlaista tarinankehitystä. Tehtävät ovat erilaisten objektiivien suorittamista, eikä turinoista tai yksityiskohdista tarvitse välittää, kunhan vaan saa ruksit täytettyä ja poistuttua paikalta. Hommat vaihtelevat lamppujen vaihtamisesta kytkentöjen tekemiseen, härpäkkeiden etsimiseen ja asettelemiseen. Lisäksi pääsee purkamaan, tarkistamaan ja korjaamaan erilaisia pienlaitteita. Resursseja joutuu usein ostamaan itse, mutta rahaa tulee pienistäkin hommista sen verran, ettei hallitseminen tuo suurempaa haastetta.

Simulaattoriksi peli ei ole kovinkaan realistinen. Tekeminen kulminoituu ikonien löytämiseen ja klikkailuun oikeassa järjestyksessä ja peli ohjaa paljon kädestä pitäen. Kunnon mokaaminen on periaatteessa mahdotonta ja johtoja voi vedellä sinne sun tänne, kunhan laitteet on asennettu ja toimii. Sähköasentaja itse on vääriin hommiin eksynyt supersankari, joka kestää rajattomasti kovempiakin tällejä. Muutaman tutoriaalin jälkeen peli alkaa nopeasti toistamaan itseään mutta onkin melko lailla saman tien läpäisty. Peliaikaa kertynee kahdesta neljään tuntia riippuen pelaajasta.

Audiovisuaalinen puoli on pelkistetty ja selkeä. Grafiikat kuvaavat selkeästi tapahtumia, mutta eivät ole mitenkään fotorealistiset. Asennuksien tekeminen on melko lailla ikonista toiseen klikkailua joten sen kummemmin ei tarvitse pikseleitä metsästää. Yleensä voisi valittaa paikoittaisista huonoista kamerakulmista, mutta tässä tapauksessa se aspekti taitaa olla pelin realistisinta antia. Pienlaitteiden purkamiseen on selkeästi panostettu ja erilaisia osia riittää napsuteltavaksi. Peliohjaimien, hiustenkuivaimien ynnä muiden anatomia vaikuttaa pääosin realistiselta.

Pelin vahvuutena on ”chilli” meno, mutta kun otetaan huomioon, miten peliä markkinoidaan simulaattorina, heikkoutena on myös helppous ja yksityiskohtaisemman säätämisen puute. Onkin hyvä kysyä itseltään kannattaako näin lyhyestä ja tyhjäksi jättävästä simulaattorista kahta kymppiä maksaa.

Kommentoi

Valheim -pelin uudesta Mistlands -biomista saatiin animoitu julkaisutraileri Kommentit pois päältä artikkelissa Valheim -pelin uudesta Mistlands -biomista saatiin animoitu julkaisutraileri

Valheim

on julkaissut vihdoin suositun Valheim -pelin uuden Mistlands -biomin ja nyt siitä on saatu animoitu traileri.

Mistlands -biomissa keskitytään enemmän seikkailemiseen kuin tukikohdan rakentamiseen. Mukana on uudentyyppinen luolasto, uusia pelimekaniikoita ja vastustajia.

ja Mistland -lisäosa on parhaillaan saatavilla PC:lle, :lle ja Linuxille Early Accessin kautta. Peli on parhaillaan 30% alennuksessa.

Kommentoi

X-Plane 12 -lentosimulaatio ilmestyy joulukuussa – katso uusi traileri Kommentit pois päältä artikkelissa X-Plane 12 -lentosimulaatio ilmestyy joulukuussa – katso uusi traileri

X-Plane 12

tuo lentosimulaation realismin seuraavalle tasolle. Kehittäjä Laminar Research on julkaissut upouuden trailerin, joka näyttää ultrarealistisen lentosimulaation tulevaisuuden, jossa kaikki perustuu todelliseen fysiikkaan.

Simulaattori sisältää 18 ainutlaatuista lentokonemallia, yksityiskohtaiset maisemat sekä yli 17 000 lentoasemaa ympäri maailmaa. Mukana on myös uudet maastotekstuurit, torneilla ja päällyste-efekteillä, jotka parantavat realistisuutta. julkaistaan joulukuussa 2022 :lle, Macille ja Linuxille.

on realistisin ja tehokkain lentosimulaattori, jossa on tarkat ilma-alusjärjestelmät ja mukaansatempaava pelimaailma. Pelin kehityksessä ovat olleet mukana oikeat lentäjät ja insinöörit. Peli on suunnattu kaikille jotka kaipaavat realistista lentosimulaatiokokemusta.

Mukana on mm.

  • Tilavuustekniset 3D-pilvet
  • Fysiikkaan perustuva fotometrinen valaistusmalli
  • 18 lentokonetta – Piper Cubista Airbus A330:een.
  • Maailmanlaajuinen 3D-vesi
  • Uudelleenkirjoitettu tekoäly-lennonjohtojärjestelmä
  • Maailmanlaajuiset 3D-metsät
  • Vuodenaikatekstuurit ja sääefektit
  • Uudistetut todelliset säätiedot sekä renderöinti

on parhaillaan saatavissa Early Access -tilassa :lle. Pelin on määrä ilmestyä virallisesti joulukuussa.

Kommentoi