Lucasfilm on ilmoittanut uudesta aikakaudesta Star Wars -galaksissa palkkaamalla tunnetun käsikirjoittaja-tuottaja Simon Kinbergin. Kinberg tulee kirjoittamaan ja tuottamaan täysin uuden Star Wars -trilogian, joka esittelee uusia hahmoja ja itsenäisen tarinan.
Tämä uusi trilogia ei ole suora jatko skywalker-saagalle, joka päättyi elokuvaan Star Wars: The Rise of Skywalker. Sen sijaan se tutkii ainutlaatuista tarinaa laajassa Star Wars -universumissa. Kinbergin osallistuminen lupaa uutta näkökulmaa ja jännittäviä mahdollisuuksia rakastetulle franchisingille.
Kinbergilla on laaja kokemus genrestä, sillä hän on osallistunut X-Men-elokuvasarjaan ja ollut mukana luomassa animaatiosarjaa Star Wars Rebels. Hän toimi myös konsulttina Star Wars: The Force Awakensin kehittämisessä.
Tämän kunnianhimoisen uuden projektin avulla Lucasfilm pyrkii elvyttämään Star Wars -franchisingin ja vangitsemaan yleisön maailmanlaajuisesti. Vaikka uuden trilogian yksityiskohdat pysyvät vielä paljastamattomina, fanit odottavat innolla tämän ikonisen saagan tulevaisuutta.
Ryan Reynolds on jälleen virittelemässä uutta Deadpool-projektia, mutta tällä kertaa hieman erilaisessa muodossa. The Hollywood Reporterin mukaan Reynolds on varhaisessa vaiheessa kehittämässä elokuvaa, jossa Deadpool yhdistäisi voimansa kolmen tai neljän X-Men-hahmon kanssa – mutta tällä kertaa ilman että hän itse olisi keskiössä.
Tuleva projekti ei liity käynnissä olevaan Michael Lesslien kirjoittamaan X-Men-elokuvaan, vaan kulkee enemmän Deadpool & Wolverinen jalanjäljissä: omalaatuinen, yllätyksellinen ja suurella sydämellä tehty. Lähteiden mukaan Reynolds haluaa antaa muille hahmoille tilaa loistaa, ja käyttää heitä ennennäkemättömillä tavoilla.
Tällä hetkellä ei ole tiedossa, mitä X-Men-hahmoja elokuvassa nähtäisiin, mutta Deadpoolin historia mutanttien kanssa on rikas. Aiemmissa elokuvissa mukana ovat olleet mm. Wolverine, Colossus, Sabretooth, Pyro ja jopa Channing Tatumin Gambit.
Reynolds tunnetaan siitä, että hän kehittelee ideoitaan pitkään ennen virallista pitchausta Marvelille, kuten kävi myös huippusuositun Deadpool & Wolverine -elokuvan kanssa, joka alun perin oli matalan budjetin road trip -idea. Nyt kun se on rikkonut ennätyksiä ja kerännyt yli 1,33 miljardia dollaria maailmanlaajuisesti, uudet suunnitelmat saavat varmasti Marvelin huomion.
May the Fourth be with you – rakkaat lukijat! Star Wars -päivän kunniaksi päätin listata kaikki skywalker-saagan yhdeksän episodia puhtaasti sen mukaan, mitä niistä tekee eniten mieli katsoa, ja mitä taas tulee katsottua vahvan facepalmauksen kera. Tämä ei siis ole objektiivinen totuus tai kriitikkopisteiden kooste, vaan täysin henkilökohtainen, katseluhaluun perustuva järjestys. Mikä sykähdyttää, mikä puuduttaa, ja mikä saa saa aivot räjähtämään typeryydellään.
Star Wars -elokuvat ovat olleet osa populaarikulttuurin ydintä jo yli neljä vuosikymmentä. Kyseiset filmit ovat tarjonneet suuria hetkiä, unohtumattomia hahmoja, ja välillä myös hieman hämmentävää kerrontaa. Tässä arvioin episodit I–IX kokonaisuuden ja elokuvallisen laadun perusteella, kuitenkin pienellä pilkkeellä silmäkulmassa.
1. Episode V – The Empire Strikes Back
Yksinkertaisesti sarjan mestariteos. Synkkä, vaikuttava ja tarinallisesti syvenevä jatko-osa, joka vie hahmot uusiin ulottuvuuksiin ja kasvattaa galaksin panoksia. Vaderin paljastus on yhä yksi elokuvahistorian ikonisimmista hetkistä.
2. Episode IV – A New Hope
Alkuperäinen seikkailu, joka muutti elokuvamaailman. Klassinen sankaritarina, nerokas rytmitys ja hahmot, joihin kiintyy hetkessä. Yksinkertainen mutta toimiva, juuri siksi niin tehokas.
3. Episode VI – Return of the Jedi
Vaikka Ewokit jakavat yhä mielipiteitä, elokuva sitoo alkuperäisen trilogian kauniisti yhteen. Vaderin lunastus ja keisarin kaatuminen ovat sarjan emotionaalisia kohokohtia. Hyvällä tavalla päätösosa.
4. Episode III – Revenge of the Sith
Esiosien kruunu. Anakin Skywalkerin traaginen käänne ja keisarikunnan nousu saavat kunnollisen painoarvon. Visuaalisesti näyttävä ja ajoittain jopa koskettava, dialogin kömpelyydestä huolimatta.
5. Episode VII – The Force Awakens
Energinen ja viihdyttävä paluu tuttuun galaksiin. Nojaa vahvasti alkuperäisen trilogian rakenteeseen, mutta esittelee myös uutta. Rey, Finn ja Kylo Ren lupaavat paljon, ja elokuva onnistuu herättämään vanhan kipinän. Vaikkakin kyseessä oli vähän liiankin laskelmoitu lämmittely, herätti se silti vahvaa toivoa tulevasta. Kuinkas sitten kävikään?
6. Episode I – The Phantom Menace
Esiosatrilogian aloitus ei ole niin katastrofaalinen kuin muistetaan, mutta ei myöskään erityisen vahva. Jar Jar ja byrokraattiset juonikuvioinnit eivät palvele tarinaa, vaikka Duel of the Fates ja Qui-Gon Jinn tuovat paljon hyvää. Ja Darth Maul! (tähän sulkuihin sydänemoji)
7. Episode II – Attack of the Clones
Yksi sarjan visuaalisesti kunnianhimoisimmista osista, mutta kompastuu kömpelöön rakkaustarinaan ja CGI-ylikuormaan. Obi-Wan loistaa, mutta Anakinin ”hiekkapuhe” jää elämään aivan väärällä tavalla.
8. Episode VIII – The Last Jedi
Kunnianhimoinen ja visuaalisesti komea elokuva, joka yrittää uudistaa Star Warsin rakennetta. Lopputulos on ristiriitainen: osa katsojista näkee tuoreutta, toiset hahmojen väärinkäyttöä ja epäjohdonmukaisia valintoja. Kunnioitettava yritys, mutta kompuroi useassa kohdassa.
9. Episode IX – The Rise of Skywalker
Trilogian päätösosa hukkaa suunnan täysin. Juoni ryntää eteenpäin ilman selkeää logiikkaa, Palpatinen paluu on selittämätön, ja koko elokuva tuntuu yrittävän korjata edellisen osan ratkaisuja ilman selkeää visiota. Valitettavan hajanainen lopetus koko saagalle. Ja aivan vitun typerä….