Skeittaa kavereiden kanssa – Skater XL aloitti moninpelin beetatestit Kommentit pois päältä artikkelissa Skeittaa kavereiden kanssa – Skater XL aloitti moninpelin beetatestit

Vielä kymmenisen vuotta sitten skeittauspelit olivat todella suuressa suosiossa mutta villityksen hiipuessa ovat monet genren fanit jäänet kaipaamaan uutta suuren budjetin peliä.  on nostanut skeittauspelit takaisin kartalle, mutta tämän hetken kiinnostavin julkaisu taitaa kuitenkin olla . Pelillä oli kivinen tie julkaisusta lähtien ja arvosteluissa se saikin negatiivista palautetta sisällön puutteen ja keskeneräisyyden vuoksi. Julkaisun jälkeen kehittäjä Easy Day Studios onkin työstänyt peliä uuteen uskoon ja nyt uuden moninpelin myötä se saattaakin nähdä kiitettävän kasvun pelaajamäärissä.

Viime perjantaina Skater XL julkisti käynnistävänsä moninpelin avoimen beetatestauksen. Skater XL -pelaajat voivat liittyä beetaan -palvelun asetuksista, josta on mahdollista ladata pelin erillinen moninpelin sisältävä versio. Tiedotteessa ei ilmoiteta päättymispäivää testaukselle, joten pelaajat voivat skeitata rauhassa aina siihen asti kunnes Easy Day Studios päättää lisätä beetatestin moninpelin viralliseen julkaisuun. Testauksen moninpelitilassa yhdessä pelissä yhteensä kymmenen pelaajaa voivat rullailla vapaasti kartalla. Pelaajat voivat myös luoda omia yksityisiä auloja sekä liittyä sattumanvaraisesti julkisiin pelisessioihin. Moninpeliin on tarkoitus lisätä tulevaisuudessa muitakin pelitiloja. Moninpelissä on myös ”Rewind” -toiminto, joka tukee Skater XL -editoria.

Easy Day Studios kuvailee moninpelin olevan seuraava suuri askel Skater XL -pelin muuntautuessa täysiveriseksi skeittipeliksi, jonka on tarkoitus tukea luovaa ilmaisua ja sosiaalista vuorovaikutusta. Moninpelin lisäksi peliin on suunnitteilla tuki modaukselle. Skater XL -peliin lisättiin hiljattain myös uusia karttoja joten viimeistään nyt alkaa olla turvallista suositella kyseistä julkaisua ladattavaksi. Skater XL on saatavilla :lle, ja -konsoleille

Cyberpunk-parkourpeli Ghostrunner ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk-parkourpeli Ghostrunner ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Ghostrunner

-pelaajille tiedossa hyviä uutisia, sillä tarjoaa tällä viikolla ilmaiseksi tieteistoimintaseikkailua -pelin muodossa. Peli on ladattavissa 18. huhtikuuta asti ja se säilyy pelikirjastossasi hamaan tappiin asti.

Ghostrunner sijoittuu dystooppiseen cyberpunk-maailmaan, jossa pelaajan täytyy kukistaa julma Mara the Keymaster, joka pitää ihmiskuntaa tiukassa otteessaan. Vauhdikas peli yhdistelee taidokkaasti parkour-liikehdintää ja tyylikkäitä katana-taisteluita. Pelin haaste tulee ”one-hit, one-kill” -mekanismista, jossa yksikin väärä liike voi olla kohtalokas.

Voit ladata Ghostrunner pelin ilmaiseksi PC:lle täältä.

Tältä näyttää tuleva The Rogue Prince of Persia – katso esittelyvideo Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää tuleva The Rogue Prince of Persia – katso esittelyvideo

The Rogue Prince of Persia

on julkaisemassa uutta The Rogue -peliä, joka yhdistää perinteisen tasohyppelyn ja roguelite-pelaamisen ainutlaatuisella tavalla. Voit katsoa pelin esittelyvideon alta.

yhdistää perinteisen ja kaksiulotteisen tasoloikkatoiminnan osaksi suosittua roguelite-pelityyliä. Verraton lajityyppifuusio onkin tuulahdus pelisarjan perinteitä ajalta, jolloin sankariprinssi loikki sivuttain avautuvassa maailmassa ansoja vältellen ja vihollisia vastaan taistellen. Uutta sen sijaan on jatkuvuutta kuolemankin kautta tarjoava roguelite-pelattavuus, jossa hahmo voi jatkaa matkaansa kokemusta kartuttaneena myös viikatemiehen vierailun jälkeen.

Evil Empire -pelistudion persoonallinen ja värikylläinen luomus yhdistää toisiinsa sulavaa liikkumista, kaunista hahmoanimaatiota ja palkitsevaa pelaamista. Pelin päähahmona nähdään uudenlainen prinssi, joka saa vastaansa Persiaan hyökänneen hunniarmeijan. Synkkää shamanistista taikuutta avukseen käyttäneet barbaarijoukot eivät ole helppoja vastuksia, joten prinssiltä vaaditaan nokkeluutta, nopeutta ja sopeutumiskykyä.

Apunaan prinssillä on taikavoimilla varustettu bola-ase, joka palauttaa prinssin kuolon jälkeen takaisin elävien kirjoihin turvalliseen paikkaan. Tässä tapauksessa paikkana on autiomaan keidas, josta sankari löytää itsensä liian vaaralliseksi käyneen yhteenoton jälkeen.

Vielä kehitysvaiheessa oleva peli saapuu -pelipalvelun early access -testivaiheeseen toukokuun puolivälissä. Tällöin pelaajat pääsevät kokemaan vielä viimeistelyä vaille olevan pelin toiminnallisuuden, vauhdikkuuden ja pelattavuuden, ja samalla antamaan palautetta pelitiimille. Samanaikaisesti pelistudio hioo peliä paremmaksi, jouhevammaksi ja toimivammaksi sekä lisää sisältöä pelaajia silmällä pitäen ennen pelin virallista julkaisua.

Aitoon roguelite-tyyliin pelin kentät uudistuvat jokaisen yrityskerran myötä, mikä tarkoittaa, että aarteet, ansat ja viholliset vaihtavat paikkaa, tehden näin uusista pelikerroista yllätyksellisiä ja vaihtuvia. Samalla pelaajan käyttöön avautuu uusia etenemisväyliä, joten jokainen hahmokuolemaankin päätynyt pelikerta vie kokonaisuutta eteenpäin.

Prinssi osaa myös hyödyntää seinäjuoksentelun jaloa taitoa, mikä mahdollistaa epätavallisen liikkumistavan kentistä toiseen. Tämä yhdistettynä vauhdikkaisiin loikkiin tekee prinssistä erityisen liikkuvaisen ja antaa pelaajalle mahdollisuuden ratkoa pulmia luovilla tavoilla. Erilaiset tasot, pylväät ja muut ulokkeet mahdollistavat ainutlaatuisia tilanteita vihollisen yllättämiseen ylhäältä käsin. Pelaajan on myös syytä pitää silmänsä auki oville, jotka saattavat johdattaa hahmon aarrekammioihin.

Viholliset ja vastukset tarjoavat monipuolista taisteluhupia monella eri tavalla, joten sankarilta edellytetään nopeita reaktioita, järjen käyttöä ja tilanteeseen sopeutumista. Aseita vaihtelemalla tilanteiden mukaan vihollisia voidaan taltuttaa monin eri tavoin. Yhdistelemällä toisiinsa lähitaistelua, kaukohyökkäyksiä ja nopeita liikkeitä vaikeatkin viholliset kaatuvat osaavan pelaajan käsittelyssä.

The Rogue Prince of Persia -toimintapeli saapuu Steam-pelipalveluun early access -versiona 14. toukokuuta 2024. Pelin virallinen julkaisu ja pelialustat ilmoitetaan myöhemmin. Pelin ikäraja on PEGI 16.