SnowRunner -ajopelissä uhmataan mudan lisäksi nyt myös lunta ja jäätä Kommentit pois päältä artikkelissa SnowRunner -ajopelissä uhmataan mudan lisäksi nyt myös lunta ja jäätä

SnowRunner

Suosittu -ajosimulaatio vei pelaajat ankariin luonto-olosuhteisiin, joissa raskaita rekkoja ja muita hankalasti ohjattavia ajoneuvoja piti ohjastaa läpi metsäreittien ja huonokuntoisten mutaisten teiden. Sen jatko-osana julkaistava jatkaa samoilla teemoilla, mutta täysin uudenlaisessa ympäristössä. Tällä kertaa vaikeakulkuiset tiet ja etapit kulkevat läpi jäisten ja lumisten maaston, jossa auton luisuminen ja huono pito ovat alati uhkana.

Äärimmäisen tarkan fysiikanmallinnuksen ja kulkuneuvojen tarkan mallintamisen myötä ajoneuvojen ohjastamisesta tulee merkittävästi hankalampaa. Kun teiden urista ja liukkaista pinnoista lähtien ajopintojen ominaisuudet vaikuttavat eri ajokkien hallintaan, myös matkanteko raskaine lasteineen muuttuu leppoisasta ajamisesta todelliseksi haasteeksi ja ratkaistavien ongelmien vyyhdiksi.

Uusiutunut ajoneuvovalikoima, täysin uudet pelikartat erilaisine maastotyyppeineen ja entistä kehittyneemmät ajo- ja maastofysiikat luovat vaikuttavan simulaatiokokemuksen. Samalla pelin grafiikka on kokenut näyttävän kasvojenkohotuksen ja lumi- ja jääpinnat tarjoavat aiemmista poikkeavia haasteita.

Oikeat raskaan kaluston merkit, kuten Pacific ja Navistar tuovat ajamiseen kaivattua realismia ja valtavien ajoneuvojen tuntua. Peräti 15 uutta karttaa, joista osa on jopa neljä kertaa alkuperäisen MudRunner-pelin karttojen kokoisia, tarjoavat paljon koluttavaa ja ajettavaa. Lumivyöryt, irtojäät, joet ja muta tuovat omat haasteensa yksinkertaiselta vaikuttavien tehtävien ratkomiseen. Yksinpelin lisäksi pelissä on myös neljän pelaajan yhteistyöpelimuoto.

SnowRunner julkaistaan sekä - ja -pelikonsoleille että :lle vuonna 2020. Pelin tarkempi julkaisupäivä julkistetaan myöhemmin.

Farming Simulator 25 sai ilmaisen sisältöpäivityksen Kommentit pois päältä artikkelissa Farming Simulator 25 sai ilmaisen sisältöpäivityksen

25 on päivittynyt versioon 1.6, joka tuo peliin ilmaista lisäsisältöä ja useita parannuksia. Päivitys sisältää uusia työkoneita ja traktoreita sekä lukuisia optimointeja ja pelattavuusuudistuksia.

Uusia laitteita päivityksessä ovat:

  • Albutt f155A -paalinostin
  • CLAAS FL 140 -etukuormain
  • John Deere 683R -etukuormain
  • CLAAS ARION (550 – 530) -traktori
  • John Deere 6R -sarjan traktori

Päivitys parantaa pelin suorituskykyä ja vakautta sekä tuo mukanaan useita muutoksia ja parannuksia. Näihin kuuluvat muun muassa ModHub-päivityspainike, parannukset tekoälyn toimintaan ja eläinten tuottavuuslaskelmiin sekä lukuisat korjaukset ja optimoinnit.

on myynyt jo yli kolme miljoonaa kappaletta. Peli on saatavilla :lle, |S:lle, :lle ja Macille. jatkaa pelin kehittämistä ja tukemista säännöllisillä päivityksillä ja sisältölisäyksillä.

†

Last Drop vie pelaajat karulle matkalle lama-ajan Suomeen Kommentit pois päältä artikkelissa Last Drop vie pelaajat karulle matkalle lama-ajan Suomeen

on uusi suomalainen videopeli, joka sijoittuu vuoteen 1994 kuvitteelliseen Nykylän kaupunkiin. Peli yhdistää avoimen maailman toimintaa, RPG-elementtejä ja synkkää huumoria. Tarina perustuu tosielämän kokemuksiin ja käsittelee teemoja kuten ystävyys, riippuvuus ja lunastus.

Peli erottuu joukosta ainutlaatuisella sekoituksella synkkää huumoria, ronskia tarinankerrontaa ja unohtumattomia hahmoja, kuten Rahikainen, Kuikka ja Seppo (Zeze).

Pelin on kehittänyt ja sen toimitusjohtaja Henri Koskinen kuvaa peliä ”vanhaksi kunnon 1990-luvuksi”. Peli on rakennettu Unreal Engine 5:llä ja siinä on ammattimainen ääninäyttely.

Last Dropin kehityksessä on ollut mukana yli 90 harjoittelijaa ja opinnäytetyöntekijää suomalaisista ammattikorkeakouluista. Projekti on saanut 25 000 euron apurahan Digidemo Avek -rahastosta vuonna 2021.

Peli jatkaa suomalaisen peliteollisuuden perinnettä, joka alkoi 1980-luvulla harrastelijoiden toimesta ja kehittyi 1990-luvulla demoskenen kautta ammattimaisemmaksi. Last Drop edustaa uutta sukupolvea suomalaisessa pelinkehityksessä, yhdistäen paikallista kulttuuria ja kansainvälistä pelattavuutta.