Sony esitteli Metaverse-teknologioita ja -laitteistoa 3D-sisällöntuottajille – saapuvat markkinoille loppuvuodesta Kommentit pois päältä artikkelissa Sony esitteli Metaverse-teknologioita ja -laitteistoa 3D-sisällöntuottajille – saapuvat markkinoille loppuvuodesta

ilmoitti kehittävänsä spatial content creation -järjestelmää, johon sisältyy XR head-mounted display -päähine korkealaatuisilla 4K OLED Microdisplay -näytöillä.

Järjestelmään kuuluu myös sormusohjain ja osoitinohjain, jotka on optimoitu intuitiiviseen ja erittäin täsmälliseen vuorovaikutukseen 3D-objektien kanssa. Järjestelmän tarkoituksena on tukea tekijöitä 3D-sisällön luomisessa. Sony aikoo tehdä yhteistyötä erilaisten 3D-tuotanto-ohjelmistojen kehittäjien kanssa, muun muassa viihdeteollisuuden ja teollisen muotoilun aloilla. Sony tekee lanseerauksen yhteydessä yhteistyötä Siemensin kanssa, joka on teollisuusteknologian johtava toimija. Yhdessä yritykset esittelevät uuden ratkaisun yhteistoiminnalliseen tuotesuunnitteluun hyödyntämällä avointa ja digitaalista Siemens Xcelerator -liiketoiminta-alustaa.

Ratkaisu tulee markkinoille myöhemmin vuonna 2024. Sony ja sen yhteistyökumppanit julkistavat myöhemmin lisätietoja, kuten tekniset tiedot, julkaisupäivän ja -alueet, hinnoittelun, myyntikanavat ja ohjelmistoyhteensopivuuden.

Sony spatial content creation -järjestelmän head-mounted display -päähine on varustettu 4K OLED Microdisplay -näytöillä ja Sonyn kehittämällä renderöintiteknologialla, joka mahdollistaa 3D-objektien tekstuurien ja ihmishahmojen kasvojen ilmeiden reaaliaikaisen realistisen renderöinnin korkealla tarkkuudella. Päähineessä on videon läpinäkyvyystoiminto ja tilantunnistus, yhteensä kuusi kameraa ja anturia. Lisäksi järjestelmään kuuluu sormusohjain, jonka avulla käyttäjät voivat intuitiivisesti manipuloida esineitä virtuaalitilassa. Osoitinohjain mahdollistaa vakaan ja tarkan osoittamisen. Sisällön luojat voivat havainnoida 3D-malleja oikeassa mittakaavassa Extended Reality (XR) -ympäristössä ja samalla luoda sekä muokata niitä. Kolmannen osapuolen 3D-luomissovellusten kanssa integroituna se tukee myös reaaliaikaista yhteistyöskentelyä eri paikkojen välillä, mikä tekee siitä intuitiivisen ja mukaansatempaavan työkalun spatial content creation -työskentelyyn.

Laite on varustettu Qualcomm Technologies Inc:n uusimmalla XR-prosessorilla ja Snapdragon® XR2+ Gen 2 -järjestelmäpiirillä. Suoritin vapauttaa 4K OLED Microdisplay -näyttöjen suorituskyvyn, tarjoten käyttäjille upean kuvanlaadun ja saumattomia XR-kokemuksia ja suorituskykyisen alustan luovaan työnkulkuun.

Sony on esitellyt teknologioita, jotka eivät ainoastaan tue työnkulkua, vaan myös parantavat spatiaalisen sisällöntuotannon laatua ja helpottavat 3D CG:n käyttöä monilla eri luovilla aloilla. Sonyn 3D-liikkeenkaappausjärjestelmä ”mocopi™” hyödyntää pieniä ja kevyitä antureita sekä dedikoitua älypuhelinsovellusta, mahdollistaen koko kehon liikkeenseurannan. Spatial Reality -näytöt tarjoavat erittäin realistista, kolmiulotteista sisältöä ilman tarvetta erikoislaseille tai Virtual Reality (VR) -laseille tilallisen sisällön luomiseen ja tarkasteluun. Tämän järjestelmän käyttöönoton myötä ja yhteistyössä 3D-ohjelmistojen kehittäjien kanssa Sony pyrkii avaamaan spatiaalisen sisällön luojille entistä laajemmat näköalat, jotka ylittävät fyysisen ja virtuaalisen maailman rajat. Tavoitteena on mahdollistaa luoville tekijöille mahdollisimman syvällisiä ja monipuolisia kokemuksia.

Lisätietoa voit katsoa tämän linkin takaa.

PlayStation 6: Tekoäly lupaa viedä pelit uudelle tasolle Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation 6: Tekoäly lupaa viedä pelit uudelle tasolle

Sony

ei ole vielä paljastanut :ta, mutta tulevaisuus näyttää selvältä: tekoäly tulee olemaan pelikonsoleiden sydän. -mallissa nähty tekoälypohjainen kuvanparannus on vasta alkua, ja seuraavassa sukupolvessa aiotaan hyödyntää entistä kehittyneempiä tekoälytekniikoita, kuten älykästä kuvan skaalausta ja kehysten generointia.

GPU-valmistajat Nvidia ja ovat siirtymässä aiempaa enemmän softan puolelle, koska raudan tehojen kasvattaminen käy yhä vaikeammaksi. Esimerkiksi Nvidian uusin RTX 5090 -näytönohjain kuluttaa jopa 580 wattia, mutta pelisuoritus kasvaa vain 10–25 prosenttia edelliseen verrattuna. Siksi peleissä aiotaan käyttää tekoälyä luomaan lisää kuvia ja parantamaan grafiikoita ilman, että raudan tarvitsee tehdä koko työtä.

Sony ja AMD ovat kehittäneet yhdessä uuden tekoälyalgoritmin, joka tekee pelien grafiikoista tarkempia ja kauniimpia. Tämä uusi teknologia saattaa löytyä RDNA 5 -arkkitehtuurista, joka todennäköisesti pyörittää tulevaa PlayStationia. Mielenkiintoisena yksityiskohtana on, että teknologia tukee myös vaikkapa :n kaltaisia tekoälysovelluksia, jos pelinkehittäjät niin haluavat.

Tekoälykehysten generointi on tuore ja kiistelty ominaisuus, jossa kone luo uusia kuvia peräkkäisten kuvien väliin sujuvamman pelikokemuksen saamiseksi. Se voi kuitenkin tuoda viivettä ja epätarkkuutta, joten ominaisuus tuskin tulee olemaan pakollinen, pelaajille jää valinnanvapaus.

Vaikka konsolien AI-ominaisuudet voivat herättää kysymyksiä, ne lupaavat mullistaa pelien ulkonäön ja sujuvuuden. Jäämme odottamaan, milloin ja miten tämä tekoälybile alkaa PlayStationin seuraavassa sukupolvessa.

Sonylla menee lujaa – paitsi puhelimissa Kommentit pois päältä artikkelissa Sonylla menee lujaa – paitsi puhelimissa

Sony

julkaisi tilinpäätöksensä, ja luvut paljastavat selkeän voittajan: yhtiön kuvakennoja valmistava yksikkö teki ennätystuloksen. Samaan aikaan Sony-puhelimien tarina jatkaa tuttua kaavaa, alamäki jatkuu.

Yhtiön Imaging & Sensing Solutions -divisioona, joka toimittaa muun muassa älypuhelimien kamerasensoreita, ylsi huimaan 11,4 miljardin euron iikevaihtoon ja 1,65 miljardin euron käyttökatteeseen. Nousua edellisvuoteen verrattuna tuli reippaasti, ja Sony kiittää sekä kysynnän kasvua että vahvaa jenin kurssia. Tulevaisuudessa kehityskustannukset tosin nousevat, kun siirrytään kehittyneempään valmistustekniikkaan.

Samaan aikaan älypuhelinbisnes kitkuttaa. toi sisään noin 1,77 miljardia euroa, mikä on vähemmän kuin yhtiön TV-osaston tuotot ja vielä vähemmän kuin viime vuonna. Puhelimien myyntimäärät jatkavat laskuaan, vaikka koko viihde-elektroniikkadivisioona pysyi kutakuinkin vakaana.

Toisaalta -puolella menee hyvin. Pelien ja PS Plus -palvelun tuomat tulot nostivat -yksikön liikevaihdon lähes 29,5 miljardiin euroon, ja käyttökatetta kertyi yli 2,6 miljardia euroa. Laitemyynti on hieman laskenut, mutta digitaaliset palvelut vetävät.

Myös Sonyn musiikki- ja elokuvabisnes rullaa. Crunchyrollin tilaajamäärät nousivat, striimaus tuotti entistä enemmän ja uusi elokuvateatterihankinta (Alamo Drafthouse) vaikuttaa lupaavalta.

Yhteenvetona: Sony tekee rahaa sensoreilla, peleillä ja striimillä, mutta Xperia-puhelimet saattavat pian olla enemmän muisto kuin tulevaisuus.