Sony esitteli Metaverse-teknologioita ja -laitteistoa 3D-sisällöntuottajille – saapuvat markkinoille loppuvuodesta Kommentit pois päältä artikkelissa Sony esitteli Metaverse-teknologioita ja -laitteistoa 3D-sisällöntuottajille – saapuvat markkinoille loppuvuodesta

ilmoitti kehittävänsä spatial content creation -järjestelmää, johon sisältyy XR head-mounted display -päähine korkealaatuisilla 4K OLED Microdisplay -näytöillä.

Järjestelmään kuuluu myös sormusohjain ja osoitinohjain, jotka on optimoitu intuitiiviseen ja erittäin täsmälliseen vuorovaikutukseen 3D-objektien kanssa. Järjestelmän tarkoituksena on tukea tekijöitä 3D-sisällön luomisessa. Sony aikoo tehdä yhteistyötä erilaisten 3D-tuotanto-ohjelmistojen kehittäjien kanssa, muun muassa viihdeteollisuuden ja teollisen muotoilun aloilla. Sony tekee lanseerauksen yhteydessä yhteistyötä Siemensin kanssa, joka on teollisuusteknologian johtava toimija. Yhdessä yritykset esittelevät uuden ratkaisun yhteistoiminnalliseen tuotesuunnitteluun hyödyntämällä avointa ja digitaalista Siemens Xcelerator -liiketoiminta-alustaa.

Ratkaisu tulee markkinoille myöhemmin vuonna 2024. Sony ja sen yhteistyökumppanit julkistavat myöhemmin lisätietoja, kuten tekniset tiedot, julkaisupäivän ja -alueet, hinnoittelun, myyntikanavat ja ohjelmistoyhteensopivuuden.

Sony spatial content creation -järjestelmän head-mounted display -päähine on varustettu 4K OLED Microdisplay -näytöillä ja Sonyn kehittämällä renderöintiteknologialla, joka mahdollistaa 3D-objektien tekstuurien ja ihmishahmojen kasvojen ilmeiden reaaliaikaisen realistisen renderöinnin korkealla tarkkuudella. Päähineessä on videon läpinäkyvyystoiminto ja tilantunnistus, yhteensä kuusi kameraa ja anturia. Lisäksi järjestelmään kuuluu sormusohjain, jonka avulla käyttäjät voivat intuitiivisesti manipuloida esineitä virtuaalitilassa. Osoitinohjain mahdollistaa vakaan ja tarkan osoittamisen. Sisällön luojat voivat havainnoida 3D-malleja oikeassa mittakaavassa Extended Reality (XR) -ympäristössä ja samalla luoda sekä muokata niitä. Kolmannen osapuolen 3D-luomissovellusten kanssa integroituna se tukee myös reaaliaikaista yhteistyöskentelyä eri paikkojen välillä, mikä tekee siitä intuitiivisen ja mukaansatempaavan työkalun spatial content creation -työskentelyyn.

Laite on varustettu Qualcomm Technologies Inc:n uusimmalla XR-prosessorilla ja Snapdragon® XR2+ Gen 2 -järjestelmäpiirillä. Suoritin vapauttaa 4K OLED Microdisplay -näyttöjen suorituskyvyn, tarjoten käyttäjille upean kuvanlaadun ja saumattomia XR-kokemuksia ja suorituskykyisen alustan luovaan työnkulkuun.

Sony on esitellyt teknologioita, jotka eivät ainoastaan tue työnkulkua, vaan myös parantavat spatiaalisen sisällöntuotannon laatua ja helpottavat 3D CG:n käyttöä monilla eri luovilla aloilla. Sonyn 3D-liikkeenkaappausjärjestelmä ”mocopi™” hyödyntää pieniä ja kevyitä antureita sekä dedikoitua älypuhelinsovellusta, mahdollistaen koko kehon liikkeenseurannan. Spatial Reality -näytöt tarjoavat erittäin realistista, kolmiulotteista sisältöä ilman tarvetta erikoislaseille tai Virtual Reality (VR) -laseille tilallisen sisällön luomiseen ja tarkasteluun. Tämän järjestelmän käyttöönoton myötä ja yhteistyössä 3D-ohjelmistojen kehittäjien kanssa Sony pyrkii avaamaan spatiaalisen sisällön luojille entistä laajemmat näköalat, jotka ylittävät fyysisen ja virtuaalisen maailman rajat. Tavoitteena on mahdollistaa luoville tekijöille mahdollisimman syvällisiä ja monipuolisia kokemuksia.

Lisätietoa voit katsoa tämän linkin takaa.

Sony esitteli uudet WF-C710N-kuulokkeet ja uudet värit WH-CH720N- ja WH-CH520-malleille Kommentit pois päältä artikkelissa Sony esitteli uudet WF-C710N-kuulokkeet ja uudet värit WH-CH720N- ja WH-CH520-malleille

on esitellyt uudet täysin langattomat -nappikuulokkeet, jotka yhdistävät edistyksellisen melunvaimennuksen, pitkän akunkeston ja selkeän puheäänenlaadun. Samalla yhtiö on laajentanut väritarjontaansa WH-CH720N- ja WH-CH520-malleissa tarjoamalla uudet pastellisävyjen vaihtoehdot.

WF-C710N-kuulokkeissa on Sonyn Dual Noise Sensor -teknologia, joka käyttää kahta mikrofonia ulkoisen melun suodattamiseen, mahdollistaen häiriöttömän kuuntelukokemuksen. Kuulokkeet tukevat myös Ambient Sound -tilaa, joka sallii ympäristön äänten kuulumisen tarpeen mukaan. Adaptive Sound Control -toiminto säätää ääniasetuksia automaattisesti käyttäjän sijainnin ja liikkeen mukaan.

Kuulokkeiden akunkesto on jopa 30 tuntia latauskotelon kanssa, ja viiden minuutin pikalataus antaa tunnin lisäsoittoaikaa. Äänenlaatu on parannettu AI-pohjaisella taustamelun suodatuksella, ja Precise Voice Pickup -teknologia takaa selkeän puheäänen myös meluisissa ympäristöissä.

Musiikkikokemusta on parannettu Sonyn 5 mm äänielementillä ja DSEE-teknologialla, jotka tuottavat tasapainoisen äänimaailman. Käyttäjät voivat säätää ääntä Sony Sound Connect -sovelluksen kautta.

WF-C710N on saatavana neljässä värivaihtoehdossa: lasinsininen, vaaleanpunainen, valkoinen ja musta. Kuulokkeet ovat kevyet, IPX4-vesitiiviit ja niiden muoviton pakkaus heijastaa Sonyn ympäristötietoisuutta.

Sony on lisännyt WH-CH720N- ja WH-CH520-kuulokkeiden väriin uudet pastellisävyt. WH-CH720N saa uutena värivalintana vaaleanpunaisen, kun taas WH-CH520-malliin tulee sekä vaaleanpunainen että keltainen vaihtoehto.

WF-C710N tulee myyntiin 1. huhtikuuta suositushintaan 120 euroa. WH-CH720N-mallin suositushinta on 130 euroa ja WH-CH520:n 70 euroa. Molemmat uudet värimallit tulevat saataville samana päivänä.

Sony kehittää tekoälyllä ohjattuja PlayStation-hahmoja – vuotanut video paljastaa prototyypin Kommentit pois päältä artikkelissa Sony kehittää tekoälyllä ohjattuja PlayStation-hahmoja – vuotanut video paljastaa prototyypin

Sony PlayStation 5

on kokeilemassa tekoälyllä ohjattuja pelihahmoja, paljastaa The Vergen raportoima vuotanut video. Studiosin kehittyneen teknologian ryhmän tuottamassa esittelyssä nähdään Horizon-pelisarjan päähenkilö Aloy, joka vastaa kysymyksiin tekoälyn avulla.

Videolla Sony Interactive Entertainmentin ohjelmistoinsinööri Sharwin Raghoebardajal käy keskustelua tekoäly-Aloyn kanssa. Teknologiassa yhdistetään OpenAI:n Whisper (puheentunnistus), ja (keskustelu ja päätöksenteko), Sonyn Emotional Voice Synthesis (puhesynteesi) ja (kasvoanimaatiot).

Aloyn ääni ei kuitenkaan ole alkuperäisen näyttelijän Ashly Burchin vaan muistuttaa yksinkertaista tekstistä puheeksi -robottiääntä. Hänen kasvoanimaationsa ovat jäykkiä ja silmät elottomia, mikä tekee kokonaisuudesta vielä keskeneräisen oloisen.

Sony ei ole vahvistanut, tuleeko teknologia osaksi tulevia pelejä, mutta yhtiö tutkii tekoälyn mahdollisuuksia osana pelikokemuksiaan. Myös muut pelialan toimijat, kuten ja , ovat investoineet voimakkaasti tekoälyyn. Pelaajien ja kehittäjien keskuudessa AI-teknologia on kuitenkin herättänyt kritiikkiä, erityisesti luovuuden ja tekijänoikeuksien näkökulmasta.

Vaikka video on vain prototyyppi, se antaa mielenkiintoisen katsauksen tulevaisuuteen: tuleeko tekoälyllä toimivista hahmoista osa PlayStationin pelejä?